Bunaldım bunaldım sizce haklı kim?

Bal gibi de cikarir, bakin soyle cikarir --->

Konu sahibi sehir degistirmek ve duzen bozmak istemiyor, bu ne kadar surecegi belli olan bir surec dahi değil, konu sahibi is ariyor ve orada olmasi is bulup calismasina engel, aile baskisi ve vicdan muhasebesine maruz bırakılıyor

Ben ise basi ve sonu belli olan bir surecte, kendi duzenimi bozmadan, tamamen geçici olarak, durumu idare ettim, okulum yaz tatilindeydi, sehir değiştirmedim, yegenim kucuk degildi, evime getirildi ve ben kendi islerime devam ettim bozulan ve degisen hiçbir şey yoktu ve zorunlu da tutulmadim.

Kayinvalideme cocuk baktirmayacagim, kayinvalideme teklif dahi etmedim, o gonullu olarak yıllardır beklediği torununa bir an once kavusmak ve bakmak istiyor, istemeseydi de asla konusunu etmezdim, çünkü ona guvenerek cocuk yapmadım. Hala da istememe hakki var, hic sorun değil, ben mutlaka bir cozum bulurum.

Cok basit;
İsteme - istememe
Gonullu olma - zorunlu tutulma
Gelecegi düşünerek hareket etme - bodoslama dalma
Saygı duyma - baskasinin hayatini yok sayma

Nasil anlamiyorsunuz?
Allah herkese sizin gibi hayırlı kardeş ve kayınvalideniz gibi hayırlı bir kv versin ki kimseyi zor durumda bırakmasın. Bunu çok içten söylüyorum. Şimdi gerçekten anladım çabanıza birkez daha teşekkürler. Hamileymişsiniz madem bebiş dinlensin biraz.İyi geceler.

Selam kızçeler :110:
Dünyanın derdi bitmiyor Allahım o kadar yoruldum ki..
Bir gün gülüyorsa yüzüm 6 gün dert tasa :işsiz:
Güncel derdim şu canlar,benim abim yeni evlendi eşiyle kendi memur.doğu görevlerini yapıyorlar. Biz başta geline demiştik kendi aileside hatta demiş. doğu göreviniz bitmeden çocuk yapmayın zor olur batıda en azından destek olunur. Tabi o kimseyi dinlemedi bakıcı tutarım orda büyütür burda gezer tozarım diye planlar yaptı ama planları tutmadı. Şimdi ev işine çocuğu yetiştiremiyormuş görevede başlayacak illa bana sen gel çocuğa bak diyorlar hiç bir gram ücret karşılıksız.beleşe hayatımı düzenimi bırakıp aylarca çocuk bakmam isteniyor.o kadar bunaldım ki herkes üzerime geliyor cinnet geçireceğim.
Aaa bi an çocuk oldu diye söyleniyorsun diye sana kızacaktık sanane millet çocuk yaparken sana mı soracak diye 🤣🤣
Tabi ki haklısın çocuğu yapan bakmayı da bilsin kıysın paraya bakıcı tutsun . Her şeyi geçtim çocuğun sorumluluğunu almak çok zor bir şey Allah korusun bir şey olsa artık kendini aklayamazsın .uzak dur .istemiyorum de zorla seni çağıracak halleri yok.ben görümceme gel çocuğa bak desem bana mı sordunuz yaparken der 🤣ikisi de memur bir çocuğa bakıcı tutacak durumları yok mu 🤦🏼‍♀️

Selam kızçeler :110:
Dünyanın derdi bitmiyor Allahım o kadar yoruldum ki..
Bir gün gülüyorsa yüzüm 6 gün dert tasa :işsiz:
Güncel derdim şu canlar,benim abim yeni evlendi eşiyle kendi memur.doğu görevlerini yapıyorlar. Biz başta geline demiştik kendi aileside hatta demiş. doğu göreviniz bitmeden çocuk yapmayın zor olur batıda en azından destek olunur. Tabi o kimseyi dinlemedi bakıcı tutarım orda büyütür burda gezer tozarım diye planlar yaptı ama planları tutmadı. Şimdi ev işine çocuğu yetiştiremiyormuş görevede başlayacak illa bana sen gel çocuğa bak diyorlar hiç bir gram ücret karşılıksız.beleşe hayatımı düzenimi bırakıp aylarca çocuk bakmam isteniyor.o kadar bunaldım ki herkes üzerime geliyor cinnet geçireceğim.
Siz bakmak istemiyorsanız bunu açıkça belirtin.Zaten en başından haddiniz olmasa da düşüncelerinizi belirtmişsiniz. Yani geçici bir süre ya da zorunlu bir durum olur böyle bir şey talep edilebilirse de sizin sürekli olarak tamamen düzeninizi bozarak farklı bir şehre sürekli çocuk bakmak için çağırmak tamamen bencillik.

Evli çiftlerin ne zaman çocuk yapıp yapmayacağı ile ilgili telkinde bulunulması da hiç hoş değil. Ben evlendikten 3 sene sonra çocuk istedim ama eş ailesinden biri bana şu zamanda çocuk yapmayın v.b şeyler söylemesini asla tasvip etmezdim. Onlar da sizlerin düşüncesini bile bile sizden bakım için yardım istemişler hala. Siz en baştan düşüncenizi söylediğinizi belirterek nezikçe reddedebilirsiniz.Bebek bakmak çok büyük bir sorumluluk. Hatır gönül için de olsa zoraki yapılacak bir şey değil.

Bir tane kardesim var asiri duskunum yegenlerimi cok seviyorum.calismiyorum evliyim ama bekar olsam da durum degismezdi.
bakici gibi kimsenin cocuguna bakmazdim.parali bile olsa akraba ile ye ic alisveris yapma derler o ise girmezdim.bakici bulana kadar kisa bir sure yardimci olmanizi teklif etseler tamam ama sizden bakicilik beklemeleri hos degil para teklif etseler dahi kabul etmeyin .iyiyken kotu olmayin kimseyle.

Back
X