Bunaldım, hiçbir şeye yetişemiyorum

gugu91

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2020
123
233
23
Yapmam gereken bir sürü şey var ve hiç isteğim yok. Zaten isteğim olsa da o kadar çok şey birikti ki yetiştiremem zaten diyip iyice saldım. 2 farklı eğitim alıyorum. Bu eğitimlerin sınavı olacak haziranda daha bir kez tekrar yapmadım. Yüksek lisans yapıyorum tez konusu bile bakamadım. İşim ayrı dert. Evet şu an yaptığım işi iyi biliyorum ama kendimi geliştirmek istiyorum. Ev var temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık,ütü. Camlar leş gibi ben sadece içeriyle ilgilenebiliyorum ki o da tam değil.
Eişim ve benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz. Haftada bir gün ayırıyoruz onlara o bile yük geliyor.
Bundan çok daha yoğun hayatlar yaşayan insanlar var ve benden çok daha verimliler. Ben beceremedim. Nasıl altından kalkacağımı da bilmiyorum.
Artık sürekli kaygı yaşıyorum ve nasıl başedeceğimi bilmiyorum.
Siz nasıl hayatınızı düzenliyorsunuz? Nasıl altından kalkıyorsunuz?

Yapmam gereken bir sürü şey var ve hiç isteğim yok. Zaten isteğim olsa da o kadar çok şey birikti ki yetiştiremem zaten diyip iyice saldım. 2 farklı eğitim alıyorum. Bu eğitimlerin sınavı olacak haziranda daha bir kez tekrar yapmadım. Yüksek lisans yapıyorum tez konusu bile bakamadım. İşim ayrı dert. Evet şu an yaptığım işi iyi biliyorum ama kendimi geliştirmek istiyorum. Ev var temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık,ütü. Camlar leş gibi ben sadece içeriyle ilgilenebiliyorum ki o da tam değil.
Eişim ve benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz. Haftada bir gün ayırıyoruz onlara o bile yük geliyor.
Bundan çok daha yoğun hayatlar yaşayan insanlar var ve benden çok daha verimliler. Ben beceremedim. Nasıl altından kalkacağımı da bilmiyorum.
günaydın kendinizi gereksiz yere yetersizmiş gibi adapte etmeyin kimseyle de kıyaslamayın sonuçta her insan aynı değil bir çok şeyi birlikte yapmaya çalışıyorsunuz doğal olarak biri eksik kalabilir. bende çalışıyorum bir yandan iki üniversite okuyorum online ev işleri vs. ben nasıl yapmaya çalışıyorum mesela bütün ev işlerini eşimle birlikte yapıyoruz. işten gelince yemek yiyip ertesi güne hemen ocağa yemek koyuyorum bu arada eşim bulaşıkları yerleştiriyor sonra eşimle vakit geçiriyoruz, her gün yatmadan 1 saatte derslere bakıyorum ailelere gelince haftasonu 1 saat uğruyoruz yada arada haftaiçi bir iki saat bir şekilde denge kurmaya çalışıyorum yani ama bazen o hafta evi temizlemediğim bazen çamaşır yıkamadığım yada aileleri görmediğim oluyor kendimi yemeyip boşver diyorum.

Ben de kalkamıyorum 🙂şimdi mesela erken bi saat, çok daha verimli oluyor günün ilk saatleri, kendime diyorum ki canın istemese de yap, bazen kendimi motive edecek videolar açıp bi yandan onları dinliyorum bi yandan önüme hangi iş gelirse düşünmeden yapıyorum bi bakıyorum ki kısa zamanda bir sürü iş bitmiş, düşünmeden, üşenmeden girişin işe.

Her gece yatmadan yarın sabah erken kalkacağım diyorum. Sonuç: koşarak işe yetişme😀😀😀😀
Çok çaresiz hissediyorum. Hep üşengeç bir insandım ama bu çok farklı bir boyut artık. Sunumu dersten bir kaç saat önce hazırlamaya başlıyorum mesela ve cidden kötü oluyor. Her seferinden daha erken başlayacağım diyorum oturuyorum masaya ve boş boş kitaba bakıyorum. Terapiye başladım sırf bunun için ama hemen de çözülmüyor tabi.

Telefonla çok mu vakit geçiriyorsunuz?

Ben de yetisemiyorum ev ve iş arasında koşturmaca devam ediyor, artık kendimi kasmayı bıraktım herşey mükemmel olmak zorunda değil, eskiden çok titizdim şimdi normal derecede yapıyorum her işi aksi taktirde aklımı kaçırırım 🤪

Ben de yetisemiyorum ev ve iş arasında koşturmaca devam ediyor, artık kendimi kasmayı bıraktım herşey mükemmel olmak zorunda değil, eskiden çok titizdim şimdi normal derecede yapıyorum her işi aksi taktirde aklımı kaçırırım 🤪

Yetişebilen insan sayısı azdır bence zaten. Ben elimden geldiği kadarını yapiyorum🤷
Evet herkesin bir sınırı var. Benim problemim organize olamamak. Ayrıca dikkatim çok çok kötü bu aralar. Aynı cümleyi beş defa okuyup nasıl anlamaz insan ?

Ben sizin bekar olan versiyonunuzum , iş, yüksek lisans, ev işleri arasında savrulup duruyorum, yetiştiremiyorum.O yüzden bana yetiştirememiz normal geldi.Önce şunu kabullenin bence, her günümüz çok verimli geçmek zorunda değil, bazen hiçbir şey yapmak istemediğimiz günler bile olabilir.Ama ben genel olarak o gün yapmam gerekenleri, o hafta yapmam gerekenleri bir kağıda yazıyorum.Hatta yaptıklarımında üstünü çiziyorum.Beni çok motive ediyor.Hatta yapacaklarımı yetiştirebilirsim veya aslında çokta acil olmayan ama yapılması gereken bir iş varsa onu yapmayıp, bir günlük mola bile veriyorum kendime.Bazen yetişiyor , bazen yetişmiyor insanız sonuçta…

Evet herkesin bir sınırı var. Benim problemim organize olamamak. Ayrıca dikkatim çok çok kötü bu aralar. Aynı cümleyi beş defa okuyup nasıl anlamaz insan ?
Biraz sakinleşmeyi deneyin, insaniz sonuçta herşeye yetişmek çok zor, ben de 3. Üni okuyayim dedim Baktım yetişmiyor dondurdum 🤷‍♀️ yapacak bişey yok

Ne bırakabiliyorum, ne sakinleşebiliyorum. Yapamadığım için de sürekli stresten bişeyler yiyorum. Bunların üzerine kilo aldım bi de ve veremiyorum😔
Biraz sakinleşmeyi deneyin, insaniz sonuçta herşeye yetişmek çok zor, ben de 3. Üni okuyayim dedim Baktım yetişmiyor dondurdum 🤷‍♀️ yapacak bişey yok

Ne bırakabiliyorum, ne sakinleşebiliyorum. Yapamadığım için de sürekli stresten bişeyler yiyorum. Bunların üzerine kilo aldım bi de ve veremiyorum😔
Sizden başka size kimse yardım edemez , kendinize belli bir rutin belirleyin hatta diyete de hemen başlayın derim

Bende çalışıyorum ve her işi kendim yapmak zorunda kalıyorum eşim ev işlerine yardım edemiyor hem işi çok ağır hem de haftanın 6 günü çalışıyor. Ben çareyi iki hafta da bir temizlik yapmakta buldum cam perde gibi büyük işleri resmi tatillerde filan hallediyorum. Aslında önceden de temizlik hastasıydım ondan iki hafta da bir temizlik yapan insana dönüştüm çünkü baktım kendime yetemiyorum. Hiçbir şey dört dörtlük olmuyor maalesef bir şeylerden fedakarlık yapmamız gerek. İmkanınız varsa ayda bir de olsa eve yardımcı alın. Her işi yapmaya kalkınca aile ihmal ediliyor onları ihmal etmemek gerek Allah korusun ama bugün var yarın yoklar. Ben kendi ailemi iki hafta da bir görüyorum eşimin ailesi hayatta değil. Bir hafta arkadaşlarıma bir hafta aileme zaman ayırıyorum. Bir cumartesi temizlik yapıp pazar günü eşimle zaman geçirip yemek yapmaya zaman ayırıyorum. diğer hafta cumartesi kendime ve arkadaşlarıma pazar günü aileme zaman ayırıp pazar alışverişi yapıyorum. Biraz karışık oldu galiba :) Kendime göre bir düzen yaptım :) Birde yemekleri iki günlük yapmaya çalışıyorum ya da cumartesi üç günlük yapıyorum. Benim eşim yiyor tabi yemeyen insanlarda var. Böylece sürekli yemek yapmak zorunda da kalmıyorum . Allah hepimize kolaylık versin:)

Esasında üstesinden gelemiyecek bir şey yok sizinde dediğiniz gibi biriktiriyorsunuz o yüzden yoğunluğa kapılıyorsunuz. Belirli bir düzene oturtursanız işlerinizi günlük rutinize alışırsınız

Ayrıca her ıse yetısmeye calısan kısı aslında hıcbır ıse yetişemiyordur bu sebeple birseylerin eksık olması normaldir.

2 farkli egitim + yuksek lisans

cok fazla degil mi bunlar, erteleme imkaniniz yok mu?

bu sekilde dinlenmeye hic zaman ayiramazsiniz, kafa ister istemez biriyle mesgul olur, dinlenseniz de olmaz.
Neden 3unu ayni anda yapmaya calisiyorsunuz?

yani is + 1 egitim + ev isleri + 1 adet sakin hobi + 1 adet spor aktivitesi desek mesela, hepsine odaklanabilir, hepsinden keyif alabilirsiniz. Ama 3 egitim ayni donemde bana olmazmis gibi geldi. Ya da cok cok alanlari farkli olmasi lazim ki, birinden cikip digerine girdiginizde beyninizin bir bolumu dinlenebilsin.

Back
X