Bunaldım, hiçbir şeye yetişemiyorum

Yapmam gereken bir sürü şey var ve hiç isteğim yok. Zaten isteğim olsa da o kadar çok şey birikti ki yetiştiremem zaten diyip iyice saldım. 2 farklı eğitim alıyorum. Bu eğitimlerin sınavı olacak haziranda daha bir kez tekrar yapmadım. Yüksek lisans yapıyorum tez konusu bile bakamadım. İşim ayrı dert. Evet şu an yaptığım işi iyi biliyorum ama kendimi geliştirmek istiyorum. Ev var temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık,ütü. Camlar leş gibi ben sadece içeriyle ilgilenebiliyorum ki o da tam değil.
Eişim ve benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz. Haftada bir gün ayırıyoruz onlara o bile yük geliyor.
Bundan çok daha yoğun hayatlar yaşayan insanlar var ve benden çok daha verimliler. Ben beceremedim. Nasıl altından kalkacağımı da bilmiyorum.
Artık sürekli kaygı yaşıyorum ve nasıl başedeceğimi bilmiyorum.
Siz nasıl hayatınızı düzenliyorsunuz? Nasıl altından kalkıyorsunuz?
Yardımcı alarak. Robot süpürge alarak

Yapmam gereken bir sürü şey var ve hiç isteğim yok. Zaten isteğim olsa da o kadar çok şey birikti ki yetiştiremem zaten diyip iyice saldım. 2 farklı eğitim alıyorum. Bu eğitimlerin sınavı olacak haziranda daha bir kez tekrar yapmadım. Yüksek lisans yapıyorum tez konusu bile bakamadım. İşim ayrı dert. Evet şu an yaptığım işi iyi biliyorum ama kendimi geliştirmek istiyorum. Ev var temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık,ütü. Camlar leş gibi ben sadece içeriyle ilgilenebiliyorum ki o da tam değil.
Eişim ve benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz. Haftada bir gün ayırıyoruz onlara o bile yük geliyor.
Bundan çok daha yoğun hayatlar yaşayan insanlar var ve benden çok daha verimliler. Ben beceremedim. Nasıl altından kalkacağımı da bilmiyorum.
islerimi siraya sokuyorum ve yetistirebildigimi yapiyorum, mesela cocuklarla/esimle ilgilenmek birinci sirada benim icin, evin toplu olmasi ikinci sirada (temizlik degil sadece daginik olmamasi), ucuncu sirada da yiyecek yemek olmasi vs vs. mesela cok vaktim olur keyfim olursa camlari hallederim ama bogazima kadar dolmusken ona kafayi takamam mesela

İttire ittire gidiyor derler ya.siz anlatınca kendi halimi düşündüm.Oturdugum evden çıkmak istiyorum ama kaygılarım tutuyor beni.Hergün kulaç atıyorum ama bir yere varamiyorum hissi.Kosuyorum koşuyorum ama geç kalıyorum hissi.Bunalim depresyon ve benzeri.Yardim isticek kimsemde yok benim.Yalniz yaşıyorum annem babam yaşlı kardesim uzakta birisi de hasta.Halinize şükredin diyip sizi daha da kötü hissettirmekte istemiyorum daha berbat hayatlar var emin olun sosyal medyadaki yeni gelin hayatları yalan dolan.

Çalışmıyorum. Bayram temizligi yapayım dedim, üç oda yaptım, iki büyük oda kaldı. İki çocuğum var, biri yemek isterken diğeri uyumak istiyor. Biri oyun isterken, diğeri yemek istiyor. Aksam eşim gelse de buyukle ilgilense, odamda biraz kafa dinlesem diye geziniyorum.

Odama geldim, bebeğimi uyuttum nihayet ama bu seferde benim pilin bitti, gözler kayiyor.

Allah, hem çalısan, hem de evin butun yükü omuzlarında olanlara yardım etsin, zor

Ben de sizin gibiyim inanin ama ben zamanımi çok boşa gecirdigimi fark ettim ne yaptın dersen hiçbir şey

Yıllarca yetişmeye çalıştım, ev işinden bereketli bir şey yok dünyada yap yap ertesi gün aynı, hiç bir şey eksik olmasın diye kendimi paraladım hatta sırtımdaki dört tane fıtığa bana mısın demedim, iş hayatında 26. yılım, işte de evde ki gibi hep koştum aman tam olsun. Sonra geçen yıl sol el bileğim çatladı, bu yılda sağ bileğim çatladı, Rabbim sen oturmuyorsan ben oturturum dedi ve şimdi hiç bir şeyi yetiştirmiyorum. Ağır taşıyamıyorum ağır derken tencere tava falan dahil, iki hafta oldu alçıdan çıkalı elim hala sızlıyor tam iyileşmemiş dedi doktor, demem o ki şimdi ben yapamıyorum diye dünya durmadı, bir temizlikçi ile anlaştım bayramdan sonra gelecek camlar, kapılar ağır işleri o halledecek, alış veriş vs. işleri eşim yapıyor zaten, bende hafif hafif kendimi yormadan devam ediyorum. Çok iyiymiş böyle bırak yetişmesin, iş yetişecek diye canımızdan olacağız, yapan da yapmayan da yaşıyor, germe kendini

Zevkle yaptigin birsey yok o yuzden zor geliyor.. su egitimleri sirasiyla yapsan olmuyor mu? Bir koltukta iki karpuz tasinmaz..

Ev isleride bitmez…haftalardir kilerimi duzenliycem
Deyip durdum..ruhum daraliyordu artik…gidip bi
Kac tane duzenleyici sepet saklama
Kutulari vs aldim ve dun nihayet yaptim.. gozumde buyuyen bir is 1,5-2 saat surdu halbuki haftalardir kafami yoruyordu.. bazi seylerin duauncesi isin kendisinden daha agir oluyor…

Back
X