• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım sıkıldım

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
42.986
Puanlar
798
Merhaba hanımlar;

Mayıs 2025’ten beri iş arıyorum. Ya asgari ücret teklif ediyorlar ya da bir tık üstü. Her şey dahil 30.000 diyene bile denk geldim Aralık ayı başında. Yemek veren yol vermiyor, yol veren yemek vermiyor ya da ikisini de vermiyorlar. Çalışma saatleri cabası. (Cumartesi full isteyene bile denk geldim.) Bir yerle anlaştım, tamam dedim. Aa, ne güzel… Bir başladım; 4-5 aylık bankalar işlenmemiş, evraklar 8-9 aylık dosyalanmamış, mali müşavir “bir an önce bitir, vergi çalışması yapacağım” diye baskı yapıyor derken hastalandım ve kendi isteğimle ayrıldım. Benden önce ayrılan kadının da, benden 2 kat fazla almasına rağmen dayanamayıp ayrıldığını öğrenmem de cabası.

Neyse, devam ediyorum başvurulara. Özellikle l… ile başlayan kariyer sitesinde başvuruyorum. Evet, özgeçmişim görüntüleniyor, hatta firma indiriyor; “aaa ne güzel, arayacak” diye bekliyorum, “görüşmeye çağıracak sanırım” diyorum ama gelgelelim ki indirdikleriyle kalıyor. Hayır, aramayacaksan neden özgeçmişimi indirip boşuna ümitlendiriyorsun beni?

Boşuna umutlanıp bekliyorum.

Muhasebeciydin sanırım bende muhasebeciyim benzer sebeplerden ve saçma salak iş görüşmelerinden sonra bu sene kendimi nadasa bırakıp KPSS çalışmaya başladım.Piyasa çok kırık hiçbir şey öngörülemiyor.Ne denir bilmiyorum aynı süreçleri yaşadım bir çözüm bulamadım ki tavsiye verebileyim ama illallah ettim artık özel sektörden. Kolaylıklar diliyorum tez zamanda gönlüne göre bir iş bulursun umarım.🙏🏻

Muhasebeciydin sanırım bende muhasebeciyim benzer sebeplerden ve saçma salak iş görüşmelerinden sonra bu sene kendimi nadasa bırakıp KPSS çalışmaya başladım.Piyasa çok kırık hiçbir şey öngörülemiyor.Ne denir bilmiyorum aynı süreçleri yaşadım bir çözüm bulamadım ki tavsiye verebileyim ama illallah ettim artık özel sektörden. Kolaylıklar diliyorum tez zamanda gönlüne göre bir iş bulursun umarım.🙏🏻
Teşekkür ederim inşallah. Bende ekimde girmeyi düşünüyorum KPSS’ye. Gerekirse düz memurluk için tercih yaparım diye düşündüm

Teşekkür ederim inşallah. Bende ekimde girmeyi düşünüyorum KPSS’ye. Gerekirse düz memurluk için tercih yaparım diye düşündüm
Bende ekimde gireceğim aynı şekilde adalet baklanlığının alımlarına da tercih yapmayı düşünüyorum

Atsden geçiyor cvler o yüzden indiriyor sizin cv geçemiyor

Maalesef özel sektörde işe girmek çok zor hale geldi. Staj yapabilmesi için stajyerden ücret istenen bir devirdeyiz. İlanların çoğu da hayalet ilan.
Yani ya veri toplama amacıyla ilan giriyorlar ya da aynı pozisyonda çalışan personele baskı kurmak için.
İş bulma güçlüğü yüzünden insanlar düşük maaşlara çalışmayı kabul ediyorlar bu da piyasayı öldürüyor. İş verenler de çalışan değil köle arıyor ne yazık ki. Neredeyse tüm sektörlerde durum bu.
Yakın çevremden de gördüğüm üzere sayılı bazı mesleklere sahip değilseniz şu anda Türkiye şartlarında en güzeli memur olmak.
Son birkaç yıldır özel sektör = az maaşa emek sömürüsü demek. Çalışma koşulları iyi ve adil maaş politikası olan yerlerin ise zaten sayısı az ve çok fazla işsiz var, rekabet çok o yüzden giremiyorsunuz.

Valla bende sizle aynı durumdayım tecrübesizken 1 hafta içerisinde iş bulup giriyordum şimdi 5 yıllık tecrübem var bulamadım kaç aydır.
Ve asla maaş vermek istemiyorlar hem herşeyi bilen hem asgari ücret kabul edecek birini arıyorlar iyice çığırından çıkmış herşey

Maalesef özel sektörde işe girmek çok zor hale geldi. Staj yapabilmesi için stajyerden ücret istenen bir devirdeyiz. İlanların çoğu da hayalet ilan.
Yani ya veri toplama amacıyla ilan giriyorlar ya da aynı pozisyonda çalışan personele baskı kurmak için.
İş bulma güçlüğü yüzünden insanlar düşük maaşlara çalışmayı kabul ediyorlar bu da piyasayı öldürüyor. İş verenler de çalışan değil köle arıyor ne yazık ki. Neredeyse tüm sektörlerde durum bu.
Yakın çevremden de gördüğüm üzere sayılı bazı mesleklere sahip değilseniz şu anda Türkiye şartlarında en güzeli memur olmak.
Son birkaç yıldır özel sektör = az maaşa emek sömürüsü demek. Çalışma koşulları iyi ve adil maaş politikası olan yerlerin ise zaten sayısı az ve çok fazla işsiz var, rekabet çok o yüzden giremiyorsunuz.
Maalesef insanlar kira ödüyor ev geçindiriyor düşük de olsa kabul edip çalışmak zorunda kalıyor işte bir yaptırımı da olmayınca böyle oluyor

Valla bende sizle aynı durumdayım tecrübesizken 1 hafta içerisinde iş bulup giriyordum şimdi 5 yıllık tecrübem var bulamadım kaç aydır.
Ve asla maaş vermek istemiyorlar hem herşeyi bilen hem asgari ücret kabul edecek birini arıyorlar iyice çığırından çıkmış herşey
8 senelik tecrübem var son 4 sene müdür / sorumlu pozisyonunda çalıştım. Teklif edilen asgari ücret 🤦🏼‍♀️

Ben de işsizim iki aydır, işte geçen otelde işe girdim beşinci günden sonra istenmedim. Ne oluyor anlamıyorum artık aynaya bakamıyorum herhâlde çirkinliğimden almıyorlar diye ama ne yapayım bıçak altına mı yatayım :(

Ben de işsizim iki aydır, işte geçen otelde işe girdim beşinci günden sonra istenmedim. Ne oluyor anlamıyorum artık aynaya bakamıyorum herhâlde çirkinliğimden almıyorlar diye ama ne yapayım bıçak altına mı yatayım :(
Saçmalama canım tiple ne alakası var. Ben nisandan beri işsizim 🤦🏼‍♀️

otelde satış yapması gereken ya da müşteriyle birebir çok muhataplığı olan bir birimse tip önemli- acı ama durum bu, prezentabl eleman gerektiren işler var.

ama konu sahibi muhasebeciymiş siz de o tür bir işteyseyseniz ofiste sizi kimsenin görmediği bir ortam, öyle bir işte kimsenin özel olarak tipe baktığını açıkçası düşünmüyorum.

Back
X