Bunaldım

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul

Ben bir kasabada yaşıyorum.Evlenip ailemden uzağa geldim.Severek isteyerek evlendim.Şükür eşimle aramda sorun yok.İstediklerimi yapmaya çalışır,yardımcı olur.

Ama bu ara öyle bunaldım ki...Yaşadığım yerde dışarıda kadın göremezsiniz.Gezecek bir yer değil.Havalar soğudu evim derseniz buz gibi.Soba yaktıgım odadan çıkınca sanki dışarı çıkmışız gibi oluyoruz.Ki sobada iki üç saat sonra yavaşça alevi bitince ev anında gene buz sanki hiç soba yanmamış gibi.Gece kalkıp soba yakıyoruz.11 aylık kızım var üşümesin diye.Birde sobanın yanmasını bekliyorum mecbur tütme filan olmasın allah korusun diye..Odanın altı beton tamamen mutfak hol filanda öyle.Yani laminant filan değil.Ev sahibine yapın dedik umursamadılar.

Ben taşınmak istiyorum.Eşimin işi burda.Merkeze taşınmaktan vazgeçtim çoktan ama karşımızda kaloriferli bir daire var hiç yoktan oraya taşınalım istiyorum.Çünkü soba yanıyo diye kızımı odadan çıkaramıyorum.Ben iş yapamıyorum kızım sobaya dokunmasın diye.O uyuyunca artık koştur koştur iş yapıyorum.Kendim oturup dinlenmeye vaktim kalmıyor.

Tuvalete bile eşimi çağırıp öyle gidiyorum bazen düşünün...

Bu durumdan gerçekten çok bunaldım.Kendi kendime ağlıyorum hep bu ara.Kızımda kapıdan dışarı çıkmak istiyor oda bunalıyor evden.Onuda takıyorum kafaya.Keşke ya dediğim daireye yada başka bir yere taşınabilsek.O zaman biraz daha rahat olabilirim:Ayrıca dediğim kaloriferli daire şuan boş değil ama boşalır çünkü memurlar oturuyor sık sık tayin olayı oluyor yani.Kirası 250 tl miş.yakacak hariç.Biz şuan 160 veriyoruz ama inanın yaktıgımız okadar fazlaki.Eşim bazen olumlu konuşuyor tamam bakarız diye bazen tam tersi.

Bunaldım artıkkkk tek başıma olmaktan kimseye gidip gelmemekten.hiç komşum yok burdaki insanlar bir tuhaf çatkapı geliyolar o yğzdende gidip gelmek istemiyorum kimseye ama olmuyor böylede...

Bunları kızım uyuyunca yazdım şuan birsürü iş bekliyor beni...Cvplarınıza bakıcam şimdiden sağolun....

canım çözümünü sen kendin zaten bulmuşsun. karşıdaki kaloriferli daireye taşınmak sizin için daha iyi olacaktır. bir kaç ay sonra bebeğin yürümeye başladığında odadan dışarı çıkmak isteyecek hastalanması filan daha kolay olur allah korusun.
hem aralarında pek kira farkı yok hem yakıt giderleriniz çok fazlaymış baksana.
bence eşini bir an önce ikna et ki ev boşaldığında hemen çıkabilesiniz...
küçük yerlerde kadınlar daha samimidir. yani çat kapı gelip gitme daha fazladır. illaki kafana göre birini bulursun içlerinden. en azından bir arkadaş edin. git gel. dertleşir, güler eğlenir kafa dağıtırsın. yoksa evde otur otur heo sorunlarının üzerine yoğunlaşırsın...
içini ferah tut. allah yardımcın olsun arkadaşım...

Çok sağol evet çözüm belli umarım eşim tamamen ikna olur.Sinirlendiğimi oda görüyor.

Komşu konusunda haklıısın birileriyle sohbet etmezsem farkındayım daha kötü olacak...

canım eşine bıdı bıdı şeklinde değil de, böyle bize anlattığın gbi nedenleriyle detaylı bir şekilde anlatsan. hatta anlatmayı geçtim yazıp bile verebilirsin. belki o zaman daha fazla ciddiye alır :) kolay gelsin cnaım

aynen burda anlattığın gibi anlat canım.
kızınızın bunaldğını kendinizin bunaldığını anlatın.
oda anlayışlı olacaktır inşallah.
soba zor iş.
kovayı doldur yak.
kaloriferin temizliği var birde tabiki.
160 yerine 250 vermek bütçenizi yormayacaksa durduğunuz kabahat.

üzüldüm gercekten.esinle son derece samimi sekilde konusup bir an önce tasinmalisiniz canim.Onu cocugunuz icin daha iyi olacagi konusunda ikna edin.daha cok onun üzerinde durun.

Ben mantıklı sebeplerle anlatıyorum anlıyor hak veriyor da aslında kendiside farkında ama zamana bırakmayı tercih ediyor...

Kaloriferi tam olarak bilmiyorum,Eşim kira konusunda bişey demiyo ama 250 kalorifer kömürü hariç o benide biraz düşündürüyor.Ama sanırım ev yapılı güzel o yüzden kira fazla...

üzüldüm gercekten.esinle son derece samimi sekilde konusup bir an önce tasinmalisiniz canim.Onu cocugunuz icin daha iyi olacagi konusunda ikna edin.daha cok onun üzerinde durun.
Zaten çocuktan önce o kadar kafaya takmıyordum.Yürümeye başlaması tam facia olur sanırım... Çok sağolun...

Ben de ilk zamanlar evimizde doğalgaz yokken senin gibiydim, hadi o zamanlar kızımda yoktu henüz.Tek odada elektrikli yakıyoduk.Gece uyurken kapatıyoduk doğal olarak. Sonra baktık olacak gibi değil yani.İnsan mutfağa gidip yemek yapmaya bile üşeniyo, buz gibi oluyo gerçekten. Sonrasında doğalgaz yaptırdık kendimiz (kendi evimiz değil ama kira vermiyoruz) . Öyleyken en az 150 tl elektrik öderdik 1 ayda tek oda için. Şimdi doğalgazla her yer sıcacık.Kızım 3-4 aylıkken yaptırdık doğalgazı, o zamanlar tam havalar soğumaya başlamıştı. Şimdi çok rahat, hiç olmazsa sabah uyandığında sıcak evde uyanıyosun.Annemlerin evi de eskiden sobalıydı.İnsan kalkınca üşüyo, sobanın yanmasını beklemek,bir de ısıtmasını beklemekte var. Bence eşinle konuş, öncelikle kızın için kaloriferli bi eve geçmeniz çok iyi olur.Benim kızım 10 aylıkken başladı yavaştan yürümeye.Başladımı zaten tutamıyosun.Tek odada durmaz ,hem sobada tehlikeli. Eğer imkanınız varsa başka bi eve taşının. :)

canım yaaa cektıgın sıkıntıyı anlayabılıyorummm
eger maddı durumun el verıyosa hemen tasın
eşin ne iş yapıyo
umrım bunu kartsılıyabılırsınızzz
daha kara kıss baslamadı bılee...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki..biz de evimizi doğalgazlı diye tuttuk ama henüz bağlanmamıştı.haziranda tuttuk gaz bu ay 1 hafta önce bağlandı.şimdi çok rahatım.
Küçücük odanın içinde elektirikli ısıtıcı ile zor oluyordu,başka odaya geçiyorsun üşüyorsun,yemek yapmak bile zor oluyor.banyo yapıyorsun üşüyorsun,gerçekten insanın hali tavrı da değişiyor ben iyice melankolik olmuştum. yazık bebeğin de varmış,yürüyünce zor olucak sen mutfakta iş yaparken yanına gelmek isticek.Bütçeniz kaldırabilecekse ilk fırsatta o eve geçmeye çalışın.arkadaşların da dediği gibi aynen bize anlattığın gibi eşinle de böyle konuş,Allah yardımcın olsun

Gerçekten söylediğin gibi mutfakta yemek yapmak çok zor oluyor sırtıma ağrı saplanıyor soğuktan.

Senin adına gerçekten sevindim darısı başıma:)

Aynen soğuk başlamadı bile.Eşim internet cafe işi yapıyor kendi işi yani.O karşılarız gibisinden söylüyor bakalım inşallahh..

Aynen melankoliğe bağladım iyice.Eşim görüyor anlıyor.Ben artık sanki taşınacakmışız gibi düşünüp kendime çekicem olucak hissediuyorum:):)

cnm eşine açık ol onu kırmdan üzmeden ama kendi sıkıntılarını zorluklarınıda anlat inş. eşinde ikna olur yenı evine taşınırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…