- 17 Kasım 2018
- 819
- 1.301
- 43
Sert çık,biz sahip cikmazsak ne olacak de.O çocuklar elbet büyüyecek,onlara sahip çıkanı unutmazlar emin ol.Mecbur bakmak zorunda.Haftanin üç günü dişini sıkacaksın diyeceksiniz.Dort gün de dinlensin anneniz kendi evinde.Sadece üç gün anneannelik yapıp torunlarına sahip çıksın.Ablaniz üç gün çalışsın her şeyini karşılar meraketmeyin.Tekrar söylüyorum hemen başlamalı.İnanin herşey çok daha iyi olucak.Sadece bir kaç sene geçince çocuklar idare etmeye başlar.Hersey düzene girer.Cocuklarin en büyüğü kaç yaşında?.Cinsiyetleri ne acaba?Annem çocuk bakımı konusunda çok katı.. Bakamam diyor... Baş edemem diyor.. Ben söz geçiremiyorum..
Daha bu akşam konuştum..haftada 2 gün bak diye.. Kavga etti benimle.. Ben daha ne yapayım, rahat bırakın beni ben yapamam edemem, ne olacak diyorum bu şekil sonu yok diyorum.. Ki annemle babamın da bi geliri yok kardeşim bakıyor, yarın öbür gün evlenecek ee biz aramızda para toplayıp annemlere bakalım ablam ve 4 çocuk ne olacak.. Yani hangi birine yetişelim bizim de yuvamız çoluğumuz çocuğumuz var ben yetemem diye kardeş yapmıyorum oğluma..Sert çık,biz sahip cikmazsak ne olacak de.O çocuklar elbet büyüyecek,onlara sahip çıkanı unutmazlar emin ol.Mecbur bakmak zorunda.Haftanin üç günü dişini sıkacaksın diyeceksiniz.Dort gün de dinlensin anneniz kendi evinde.Sadece üç gün anneannelik yapıp torunlarına sahip çıksın.Ablaniz üç gün çalışsın her şeyini karşılar meraketmeyin.Tekrar söylüyorum hemen başlamalı.İnanin herşey çok daha iyi olucak.Sadece bir kaç sene geçince çocuklar idare etmeye başlar.Hersey düzene girer.Cocuklarin en büyüğü kaç yaşında?.Cinsiyetleri ne acaba?
1 kız 3 erkek.. Kız en büyükleri orta sonda.. Diğerleri ilk okul.. En küçüğü de 20 aylık erkekSert çık,biz sahip cikmazsak ne olacak de.O çocuklar elbet büyüyecek,onlara sahip çıkanı unutmazlar emin ol.Mecbur bakmak zorunda.Haftanin üç günü dişini sıkacaksın diyeceksiniz.Dort gün de dinlensin anneniz kendi evinde.Sadece üç gün anneannelik yapıp torunlarına sahip çıksın.Ablaniz üç gün çalışsın her şeyini karşılar meraketmeyin.Tekrar söylüyorum hemen başlamalı.İnanin herşey çok daha iyi olucak.Sadece bir kaç sene geçince çocuklar idare etmeye başlar.Hersey düzene girer.Cocuklarin en büyüğü kaç yaşında?.Cinsiyetleri ne acaba?
sunulan hicbir çözüme yanaşmıyorsunuz, çalisamaz annem çocuk bakamaz diyorsunuz, 4 çocuk konusunda kafası nasıl çalıştı bilmiyorum diyorsunuz geriye iki şık kaliyor o habire çocuk yapacak (muhtemelen tekrar evlenir ondan da yapar) siz kredisini ödediğiniz evden vazgecip onun çocuklara bakacaksınız ve devlet para verecek ben mesela hayatim kısıtlanmasin diye çocuk yapmiyorum ama problem değil bizim verdiğimiz vergilerle böyle sorumsuz insanların çocuklarına bakabiliriz olur öyle.Yani işte öyle olmuyor.. Annemlere beni okutmadınız kardeşimi okuttunuz diyor, kendi seçtiğim yol değil diyor.. Çocuk konusunda kafası nasıl çalışıyor bilmiyorum gerçekten. Ama sanki ben okudum işim oldu o okuyamadı diye kendimi suçlu hissediyorum.. Benim tekelimde değil anne babanın sorumluluğunda olduğunu bildiğim halde ona yapılan haksızlıktan dolayı kıyamıyorum..
Hanımefendi ben mi yanaşmıyorum ben insanlara neyi zorla yaptırabilirim..siz tek vergi vermiyorsunuz ben ve diğer kardeşlerimde veriyoruz.. Sizin verginiz ablama ulaşana kadar benim ki ulaşıyordur merak etmeyin.. Ne vergiymiş arkadaş.. Hem birilerine sizin maaşınız benim vergimle ödeniyor dersiniz, hem böyle insanlara benim vergimle bakılıyor dersiniz... Sizin verginiz anca sizin devletten aldığınız hizmetlere yetiyor bilmem anlatabildim mi.. Verginizi kendiniz için veriyorsunuz bana ya da başkasına değil..sunulan hicbir çözüme yanaşmıyorsunuz, çalisamaz annem çocuk bakamaz diyorsunuz, 4 çocuk konusunda kafası nasıl çalıştı bilmiyorum diyorsunuz geriye iki şık kaliyor o habire çocuk yapacak (muhtemelen tekrar evlenir ondan da yapar) siz kredisini ödediğiniz evden vazgecip onun çocuklara bakacaksınız ve devlet para verecek ben mesela hayatim kısıtlanmasin diye çocuk yapmiyorum ama problem değil bizim verdiğimiz vergilerle böyle sorumsuz insanların çocuklarına bakabiliriz olur öyle.
puff mantığa bak, sizin verginizi ablanizin çocuklara ayiriyorlardir gerçi yetmez ya neyse diğer tüm vatandaşlarınkiyle yol su vs.. Şaka mısınız?Hanımefendi ben mi yanaşmıyorum ben insanlara neyi zorla yaptırabilirim..siz tek vergi vermiyorsunuz ben ve diğer kardeşlerimde veriyoruz.. Sizin verginiz ablama ulaşana kadar benim ki ulaşıyordur merak etmeyin.. Ne vergiymiş arkadaş.. Hem birilerine sizin maaşınız benim vergimle ödeniyor dersiniz, hem böyle insanlara benim vergimle bakılıyor dersiniz... Sizin verginiz anca sizin devletten aldığınız hizmetlere yetiyor bilmem anlatabildim mi.. Verginizi kendiniz için veriyorsunuz bana ya da başkasına değil..
Ya sen şaka mısın...Ben de vergi veriyorum ama hoşuma gitmeyen birine, yaşamını, düşüncelerini ve ya işini beğenmediğim hiç kimseye senin maaşın benim vergileriyle ödeniyor, sana benim vergilerimle bakılıyor demiyorum.. Hani şu herkese her çalışana senin maaşın benim vergilerimle ödeniyor denen tipsiniz ama baydınız artık, modası geçti bunun.. Bi siz vergi veriyorsunuz, her şeyi vergiye yoran mantığınızdan gına geldi.. Bu kadar zorunuza gidiyorsa vergi vermek demek ki..puff mantığa bak, sizin verginizi ablanizin çocuklara ayiriyorlardir gerçi yetmez ya neyse diğer tüm vatandaşlarınkiyle yol su vs.. Şaka mısınız?
.Ya sen şaka mısın...Ben de vergi veriyorum ama hoşuma gitmeyen birine, yaşamını, düşüncelerini ve ya işini beğenmediğim hiç kimseye senin maaşın benim vergileriyle ödeniyor, sana benim vergilerimle bakılıyor demiyorum.. Hani şu herkese her çalışana senin maaşın benim vergilerimle ödeniyor denen tipsiniz ama baydınız artık, modası geçti bunun.. Bi siz vergi veriyorsunuz, her şeyi vergiye yoran mantığınızdan gına geldi.. Bu kadar zorunuza gidiyorsa vergi vermek demek ki..
Yani işte öyle olmuyor.. Annemlere beni okutmadınız kardeşimi okuttunuz diyor, kendi seçtiğim yol değil diyor.. Çocuk konusunda kafası nasıl çalışıyor bilmiyorum gerçekten. Ama sanki ben okudum işim oldu o okuyamadı diye kendimi suçlu hissediyorum.. Benim tekelimde değil anne babanın sorumluluğunda olduğunu bildiğim halde ona yapılan haksızlıktan dolayı kıyamıyorum..
İş bulsak da çocuğa bakacak yok.. Dediğiniz gibi bebek olması sıkıntı.. Diğerlerine bi şekil çözüm bulunur ama bebek elini kolunu bağlıyor..Canım ablanin yapabilecegi en mantıklı iş şu anda evlere temizlik.
Benim evime 1 bucuk aydır duzenli,haftalik gelen biri var.
Ilk işi banaydi. Benden sonra 2 kisiyi de buldu suan haftada 3 gun duzenli gidiyor. Ara arada buyuk temizlige gidiyor. Günlük 200 TL buyuk temizlik burada
Bana geldiginde ütü de yapıyor ben yarim gun aliyorum 130 lira veriyorum.
Is işi doğurur. Yeni kapılar açar. Kocası çalışmıyor 2 cocugu var bana gelenin,ama ablandaki sıkıntı küçük bebegi olması. Ona bakacak biri lazım ablan işteyken
Sonra ersag amway vs gibi seyleri de satabilir genelde temizlige gidenler bu tip seyleri de satiyor tabi tam bilemiyorum kazandırıyor mu ama
Bide iskura basvurdu mu?
Cocuk bakiciligi hasta bakıcılığı gibi ilanlar da oluyor.
Issizlik cok fazla basvurulara geri donmemeleri normal yani ama bu tip işler olur bence Allah yardımcınız olsun
Nasıl okuduğumu bi ben bi Allah bilir zaten.. Kaldı ki lise mezunu olarak atandım.. Yani lise mezunu olana kadar canım çıktı, sonradan üniversite eğitimimi tamamladım..Yani şu an 2. Çocuğa istemeden hamileyim ve ne stresler yaşıyorum maaşım ortanın üzerinde eşim çalışıyor evimiz arabamız var çok şükür ablanızı ve onun gibileri benim aklım almıyor. Kendini düşünmeyeni ben hiç düşünemem... sizi suçlaması da ayrı saçmalık tamam onu okutmamışlar evlendirmişler ama üstüne 4 tane çocuk yap mı dediler tamamen kendi sorumsuzluğu yani en küçük 20 aylık diyorsunuz en büyük 14-15 yaşında bunca yıldır yeni mi aklına geldi?? Bence fazla üzmeye gerek yok kendinizi... ayrıca anne ve babanızın neden geliri olmadığı halde çalışmadığını anlayamıyorum onlar sizi nasıl büyüttü okuttu? Yani toptan bi saçmalık var durumun genelinde... ablanız içinde tek çözüm kreş temizliği yemeği yapmak gibi gözüküyor o tip bi iş bulması lazım. Ya da bebek usluysa haftanın her günü gitsin temizliğe çocuğunuda götürsün yanında aklıma bu geldi sadece.
Ve tekrar söylüyorum sizin kendinizi bu denli yıpratmayı gerektirecek bi durumunuz yok...
Hayır yurda vermeyiz kesinlikle, ablam da hayatta bırakmaz çocukları...Ablaniz esinden nicin bosandi? Siddet falan mi vardi, sadece calismiyor diye mi bosandi?
Normalde asla bu yorumu yapmam ama bakamayacagi sayida cocuk yapanlarin, can guvenligi tehlikede olmadigi muddetce bosanma gibi bir luksleri yok. Su an 4 cocuk perisan halde buyuyecek. Ablaniz cocuklari devlet korumasina vermeyi dusunmez mi kendini toplayana kadar? Evi kapatip tek basina ailenizin evine yerlesmesi ve calisip para biriktirip cocuklari tekrar almasi haric bir secenek gozukmuyor su an.
sizi anlıyorum maddi sıkıntının sınır stres gerginlik yapması normal agresif haliniz çok olağan, ayrıca herkes gerçekleri çok net bi şekilde yazmış kabullenmesi de zor tabi e mecbur siz çocuğunuza kardeş yapmayıp ödediğiniz evi satip ablanızın çocuklara bakacaksınız madem sizin yüzünüzden okuyamadı hakverdim size.Ya sen şaka mısın...Ben de vergi veriyorum ama hoşuma gitmeyen birine, yaşamını, düşüncelerini ve ya işini beğenmediğim hiç kimseye senin maaşın benim vergileriyle ödeniyor, sana benim vergilerimle bakılıyor demiyorum.. Hani şu herkese her çalışana senin maaşın benim vergilerimle ödeniyor denen tipsiniz ama baydınız artık, modası geçti bunun.. Bi siz vergi veriyorsunuz, her şeyi vergiye yoran mantığınızdan gına geldi.. Bu kadar zorunuza gidiyorsa vergi vermek demek ki..
Ben benim yüzümden okuyamadı demedim.. Ben okudum o okumadı bunun suçlusu ben değilim ailem.. Ben engel olmadım okumasına.. Benim okula gitmem onun okumasına mani değildi veya okumadı da çalışıp beni okuttu diyim öyle bi durum da yok...evet herkes çözüm sunuyor katılıyorum.. Ben de tek çözüm ün o olduğunu biliyorum... Ama beraber yaşamak istemiyorlarsa annem ben çocuk bakmam diyorsa bu çözümler sorunu çözmüyor.. Ama olan durum da bitmiyor herkes bi olacağına bırakmış, gökten bi şey yağmayacağına göre ben de düşün düşün kafayı yiyorum.. Çözümün de yok..sizi anlıyorum maddi sıkıntının sınır stres gerginlik yapması normal agresif haliniz çok olağan, ayrıca herkes gerçekleri çok net bi şekilde yazmış kabullenmesi de zor tabi e mecbur siz çocuğunuza kardeş yapmayıp ödediğiniz evi satip ablanızın çocuklara bakacaksınız madem sizin yüzünüzden okuyamadı hakverdim size.
Ben benim yüzümden okuyamadı demedim.. Ben okudum o okumadı bunun suçlusu ben değilim ailem.. Ben engel olmadım okumasına.. Benim okula gitmem onun okumasına mani değildi veya okumadı da çalışıp beni okuttu diyim öyle bi durum da yok...evet herkes çözüm sunuyor katılıyorum.. Ben de tek çözüm ün o olduğunu biliyorum... Ama beraber yaşamak istemiyorlarsa annem ben çocuk bakmam diyorsa bu çözümler sorunu çözmüyor.. Ama olan durum da bitmiyor herkes bi olacağına bırakmış, gökten bi şey yağmayacağına göre ben de düşün düşün kafayı yiyorum.. Çözümün de yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?