Güneydoğuda bir ildeyiz.. 3 ü okuyor çocukların.. Biri bebek henüz meme emen..
Çok haklısınız...bunun kavgasını her gün yapıyorum.. Ablama kıyamıyorum demeye artık daha bu sabah annemle tartıştım ne bu kadar çocuk diye... Yeter söylediğin olmuş bizde söyledik ne yapayım yeter söyleme diyor... O konuda sizinle hem fikrim... Ama yapacak bi şeyim yok çocuklar ortada bu konuda kavga etmekten de yoruldum..Yazmıyayım dedim dayanamadım.
Bu adam bi günde böyle olmadı ya ve ablanızın henüz emen çocuğu var.Baba beş para etmez.Anne buna rağmen çocuk yapmaya devam ediyor.Sonuç sefalet.
Taşıma suyla değirmen dönmez.İşiniz çok zor.Kolaylık diliyorum
Yarın birinden haber bekliyorum temizlik işi için.. Bakalım ben konuşacağım olursa ablama söyleyeceğim.. Dediğim gibi kendi çapımda bi şeyler araştırmaya çalışıyorum... Eğitim durumu olmadığı için sürekli, düzenli bir iş bulamadım..Anneniz haftada 3 gün gitse baksa çocuklara ablanız temizlige gitse..
benim eve gelen bir yardımcı bayan vardı eşi çalışmıyordu bütün evi öyle çeviriyordu ve her şeyi de dört dörtlüktu.. hepsininde kendi almış. 200 liradan 3 gün gitse haftalık 600 TL yapar tabii bulunduğunuz ildeki fiyatlarıma
göre değişir..
Siz de çalışıyorsunuz arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz.. ne yapar ne eder bilmiyorum ama ablanız çalışmak zorunda birkaç seneye çocuk büyür asgari ücretli de olsa bir iş bulsa iyi olur
Annemlerin evi 1 artı 1 çok küçük bi oda kardeşimin zaten.. 4 çocuk ve ablam gerçekten sığamazlar.. O civarda da kiralar yüksek yakına taşınsın desek..ve Annemlerin bulunduğu yer yeni yerleşim alanı biraz şehir dışı haliyle okullara çok uzak.. Servise vermeye kalksa kiraları geçer.. Annemin babamın da emeklisi yok onlara da kardeşim bakıyor.. Valla bunaldım..kardeşim de yarın öbür gün yuva kurmak isteyecek.. Annemler, ablam 4 çocuk..Ne yapacağımızı bilmiyoruz bizim de kendi ailelerimiz ve sorumluluklarımız var..
Aksamdan beri konu aklimda en küçüğü emen bi cocuk var diyorsunuz icim sızladıenistenizdeki nasil bi vicdan? Hadi o oyle diyelim bu adamin hic mi ailesi yok onlarinda torunu. Nasil boyle bi anda ne yaparlarsa yapsin deniyor Ah ablan bu adamdan 4 cocuk yapinca eline ne gecti cok merak ediyorum sefalet icinde 4 cocuk buyutunce cok mu mutlu olacak. Yazik gunah o cocuklara ya.
Müge Anli bosuna demiyor cidden yarin birgun bosaninca bakabilecegin kadar cocuk yap diye.
Kınamak icin demiyorum gercekten cok uzucu cocuklarin durumu..
Enistenizle neden ayrildi ablaniz? En azindan gecimi sagliyorsa cocuklar buyuyene kadar biraz yok saysa bi dönüş durumu var mi acaba?
Veya ailenizin evi kucik yazmissiniz buyuk bi eve ciksalar ablanizla beraber yasayabilecekleri. Boylelikle anneniz cocuklara bakar ablaniz market vs duzenli bi iste çalışır.
Yapamıyorum işte.. Kendi hayatıma bakamıyorum maalesef..siz haric tüm aile bana cok sorumsuz geldi.
boyle bi adamdan 4 cocuk dogurunca ne gecti eline peki?
kendi hayatiniza bakin, kendini düsünmeyeni sizde düsünmeyin.
Hayır eve hiç bakmıyordu...her türlü pislik vardı.. 1 kuruş vermiyordu ev sahipleri kapıya dadanıyordu.. Dayanamadı ayrıldı ablam.. Yani baksa çocuklara katlanırdı her şeye.. Maalesef çözüm arayışındayım ama hiçbir çözüm olmuyor.. Ailem herkes kendi evinde dursun diyor biz beraber yaşayamayız diyor çocukların okul durumu için de uygun değil.. Annem ben çok yorgunum, hastayım çocuk bakmam diyor.. Ailem mutfak alışverişini yapıyor ellerinden geldiğince başka elimizden gelen bi şey yok diyor, ben de düşünmekten kafayı yiyorum..Aksamdan beri konu aklimda en küçüğü emen bi cocuk var diyorsunuz icim sızladıenistenizdeki nasil bi vicdan? Hadi o oyle diyelim bu adamin hic mi ailesi yok onlarinda torunu. Nasil boyle bi anda ne yaparlarsa yapsin deniyor Ah ablan bu adamdan 4 cocuk yapinca eline ne gecti cok merak ediyorum sefalet icinde 4 cocuk buyutunce cok mu mutlu olacak. Yazik gunah o cocuklara ya.
Müge Anli bosuna demiyor cidden yarin birgun bosaninca bakabilecegin kadar cocuk yap diye.
Kınamak icin demiyorum gercekten cok uzucu cocuklarin durumu..
Enistenizle neden ayrildi ablaniz? En azindan gecimi sagliyorsa cocuklar buyuyene kadar biraz yok saysa bi dönüş durumu var mi acaba?
Veya ailenizin evi kucik yazmissiniz buyuk bi eve ciksalar ablanizla beraber yasayabilecekleri. Boylelikle anneniz cocuklara bakar ablaniz market vs duzenli bi iste çalışır.
Çocuklar okula gidiyorsa sed yardımı alabilirSlm kızlar.. Kendi sorunlarım bi yana bi de ailevi sorunlarla baş etmek zorundayım.. Ablam yakın tarihte boşandı eski eş kişisinden de en ufak bi destek yok maddi anlamda 4 çocuğu var küçüğü 1.5 yaşında..bir süre destek oldum ama şu an oğlumu kreşe vermek durumunda kaldım ve yeni girdiğim bi ev kredim var.. Ülke şartları mağlum kreşti ev kredisi derken gerçekten kendi kişisel harcamalarımı bile yapamıyorum yani şu an ablama destek olamıyorum sıkışık bi dönemdeyiz.. Devletten çocuklar için aldığı cuzzi bi miktar yardım var onla geçiniyor demeyeyim de sürünüyor.. Hiç aklımdan çıkmıyor ne yapabilirim gerçekten artık maddi manevi sorunlardan çok bunaldım yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum..
bundan önce ne yiyip ne iciyorlardi peki?Hayır eve hiç bakmıyordu...her türlü pislik vardı.. 1 kuruş vermiyordu ev sahipleri kapıya dadanıyordu.. Dayanamadı ayrıldı ablam.. Yani baksa çocuklara katlanırdı her şeye.. Maalesef çözüm arayışındayım ama hiçbir çözüm olmuyor.. Ailem herkes kendi evinde dursun diyor biz beraber yaşayamayız diyor çocukların okul durumu için de uygun değil.. Annem ben çok yorgunum, hastayım çocuk bakmam diyor.. Ailem mutfak alışverişini yapıyor ellerinden geldiğince başka elimizden gelen bi şey yok diyor, ben de düşünmekten kafayı yiyorum..
Kiralar ödenmiyor...faturalar ödenmiyor.. Her seferinde elektrik kesiliyordu.. Ben sonradan öğrendim.. Annem arada mutfak için yardım ediyormuş..bundan önce ne yiyip ne iciyorlardi peki?
Evet çocuk dan dolayı çalışamıyor.. İş arıyorum ama bakıyorum olmuyor, çocuğa bakacak yok.. Annemi ikna edemiyorum bakma konusunda.. Hastayım yapamam diyor.. Artık ben de akışına bıraktım ne yapayım.. Elimden geldiğince yardım ederim ama yapacak bi şey yok maaşlı bi çalışan olması lazım o evde..keşke benim ve sizin yarınız kadar babası düşünseydi çocuklarını..Çok zor 4 çocuk, Allah kolaylık versin. Hepsi büyük olsa işi daha kolay olurdu, bebekle çalışması çok zor.
Yoksa çocuk baksa bir de yemeklerini yapsa el üstünde tutulur. Çocuklarının çoğu ihtiyacı da karşılanır.
Temizliğe gidecek başka çare yok.Anneniz çocukların başına gelecek haftada iki gün üç gün temizliğe gitse yeter.Gunluk 200 lira .Aylık 1600 yapar.Bu dediğim düşük limit.Eger ki tutarlarsa,behenirlerse işini hiç kimseye muhtaç olmaz.Sadece haftada üç yada dört gün gidecek.Anneniz mecbur çocukların başına gelecek.Bir arkadasimin eşi bir sene çalışmadı.Üc çocukla kirasinida verdi ,gül gibide geçindi.Simdi çok rahat ama gene gidiyor, çünkü çevre yaptı.Alisti,benim harçlığım diyor.Maalesef bir iş çıkana kadar etrafa haber sakin.Gunluk temizliğe gitsin.İlk günler yorulur, üzülür ama parası çok inan bana.Sonradan eli alıştıkça kolay gelir.Çok haklısınız...bunun kavgasını her gün yapıyorum.. Ablama kıyamıyorum demeye artık daha bu sabah annemle tartıştım ne bu kadar çocuk diye... Yeter söylediğin olmuş bizde söyledik ne yapayım yeter söyleme diyor... O konuda sizinle hem fikrim... Ama yapacak bi şeyim yok çocuklar ortada bu konuda kavga etmekten de yoruldum..
Yani işte öyle olmuyor.. Annemlere beni okutmadınız kardeşimi okuttunuz diyor, kendi seçtiğim yol değil diyor.. Çocuk konusunda kafası nasıl çalışıyor bilmiyorum gerçekten. Ama sanki ben okudum işim oldu o okuyamadı diye kendimi suçlu hissediyorum.. Benim tekelimde değil anne babanın sorumluluğunda olduğunu bildiğim halde ona yapılan haksızlıktan dolayı kıyamıyorum..Ardını düşünmeden 4 çocuk yapan birini çok fazla da düşünüp kendi hayatınızı zehretmemelisiniz bence sonuçta herkesin kendi seçtiği yol.
Annem çocuk bakımı konusunda çok katı.. Bakamam diyor... Baş edemem diyor.. Ben söz geçiremiyorum..Temizliğe gidecek başka çare yok.Anneniz çocukların başına gelecek haftada iki gün üç gün temizliğe gitse yeter.Gunluk 200 lira .Aylık 1600 yapar.Bu dediğim düşük limit.Eger ki tutarlarsa,behenirlerse işini hiç kimseye muhtaç olmaz.Sadece haftada üç yada dört gün gidecek.Anneniz mecbur çocukların başına gelecek.Bir arkadasimin eşi bir sene çalışmadı.Üc çocukla kirasinida verdi ,gül gibide geçindi.Simdi çok rahat ama gene gidiyor, çünkü çevre yaptı.Alisti,benim harçlığım diyor.Maalesef bir iş çıkana kadar etrafa haber sakin.Gunluk temizliğe gitsin.İlk günler yorulur, üzülür ama parası çok inan bana.Sonradan eli alıştıkça kolay gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?