Bunalım saatim:(

Hiçkimse hergun dip köşe temizlik yapmaz.Temizlik hastalığı olanları bunun dışında tutuyorum, şifa bulsunlar,Allah yardımcıları olsun.

Günlük temizlik bir saat sürer.Çok kalabalık değilse iki günde bir süpürge açılır, silinir.
45 dk.-bir saat içindede yemek yapılır hafif yemekler haricinde.

Temizliği çok abartmamak lazım.Azıcıkta hanımların kendi kıymetlerini bilmesi gerekiyor.
Planlı programlı olduktan sonra az bir zaman yeter.

haklısın şekerim...fazla titizlikte iyi değil...ama onun haricinde insanı yoran hergün aynı işin tekrarı...o öyle kötü bişey ki:106: çok basit olsa bile insanın gözünde büyüyor

Eleştirmek için değil, mümkün olsa tüm hanımların yardıcısı olsa şeklinde düşündüm canım. Camlar, halılar, ütüyü yapan biri fena olmaz mı? Bak yemeği bırakmam mesela çok severim yemek yapmayı. Ama nihayetinde maddi imkanlarla ilgili.
Hava çok sıcak gerçekten alınganlık yapmayalım

Ya pardon, millete anlam veremezken aynı hataya düşmüş bulundum. Ben mesajını "yardımcı almak çözüm değil" diye yorumlamıştım, tekrar okuyunca jeton düştü:17: Yanlış anlamışım ama yine de niyetim alınganlık etmek değildi :3:

... sana mı sorucam yakıştırmalarımı..hesap sorar gibi yazmışsın!eli olmayanın dili çok olur derlermiş...bilmiyorsun demekki yapmadığın içinde biraz fazla atıyorsun. bir evi dip köşe temizlemek 1 saatte olmaz canım. hele de ev büyükse... temizleyene de ben süperdişi falan gibi yakıştırmalarda yaparım kimseye de sormam yani...

1 saatte 1 oda bile temizleyemiyorum diye ağlıyordunuz ya ondan dedim
elli dilli yakıştırmanızı size iade ediyorum
ben pratiğimdir şükür

bazen bende senin gibi bunalıma giriyorum ama bende 3 çocuk var yemek ev işi çocukların dersi derle topla yıka katla ütüle işler hiç bitmiyor sanki:27:benim odunda hiç yardım etmez:23: sen yine şanslısın benim adama göre eşin bayağı yardımcı:31:çocuğunda yok bu kadar kafanda büyütme eşini iyilikle yardıma ikna etmeye çalış ama olmuyorsa da çok canını sıkma:40:

siz evde kpss ye çalışacaksınız

eşiniz ev işi yapacak

ayrıca hedefler koyup ev alacak

hırs yapıp daha çok para kazanacak

vs..vs...

Valla ne yalan söyleyim,ben de KPSS ye takıldım.
32 yaşındaymışsın,neden bu KPSS ısrarın ?
Özelde işe girsen,bu yaşa kadar çoktan düzenli bir maaşın hatta mevkin bile olabilirdi.

Eşin hırslı değilmiş,zorlasa ev alabilirmişsiniz,temizlikçi tutamıyormuşsun filan ya...Ondan söylüyorum.
Kayınvaliden çalışmamış olabilir ama görümcen hem çalışıyormuş,hem yardımcısı varmış,hem sosyal hayatı varmış.
O da bir modeldir eşin için.

Bende evlı ve calısmayan bır hanımım yazdıklarınızı okudumda esınız baya baya sıze destekte sız farkında degılsınız adam ara ara supurge tutarmıs bulasık makınası yerlestırırmıs vs vs bence sızın beklentılerınız cok abartılı buldum ne kocalar bılırım eslerı calıstıgı halde bır bardak suyu bıle ayagına ısteyenler var ole bır anlatmıssınız kı sankı sızın esınızde onlardan gıbı halınıze sukredın bence benım esım makınaya bulasık yerlestırmeyı bılmez mesela:31:calısıyormus gıbıde yardım beklıyosunuz ya calısan hanımlar neyapsın?butungun ıste calısıp bıde evde calısıyorlar bu ıclenmelerınız gercektende adet donemınden kaynaklanıyor olabılr bende o donemlerde cok duygusallasıyorum:43:

evde oturan bir bayan çok fazla istekler bunlar. evet temizlik yapmaya mecbur değilsin dinimizde de böyle. bir kadın eşine hhizmet ediyorsa bu görevi oldğundan değil ona ikramıdır der dinimiz. ama istekleriniz abartılı diye düşünüyorum. ben ki çalışan kadınım. akşam 7 ye kadar çalışıp 8 de evde oluyorm. üstelik eve geldiğimde eşim eve gelmiş oluyor. o 6.30 da evvde oluyor. ama neden yapmadın bir çorba diyemiyorum ben. onun görevi değil çünkü. maaşını alıp getirip her ay elime sayıyor sağolsun kuruşu kuruşuna. ne harcıyorsa hesaını çatır çatır veğriyor ama temizlik yap şunu bunu yap diyemem ona. bu evdeki huzuru kaçırır yaparsa da kendi yapsın derim içinden gelsin yani. isteksiz aş ya baş ağrıtır ya diş. eşiniz haftada bir yapıyormuş bakın ne güzel daha ne. üstelik dediğim gibi evdesiniz. boşa sıkmayın canınızı ve eşinizin kıymetini bilin. evlenilcek adam yok piyasada. ben 30 yaşındayım. 35 yaşında arkadaşlarım var hala evlenmemiş ve evlenilcek adam yok diye yakınıyorlar gercekten de yok. unutmayın.

Back
X