Bunalım saatim:(

Bazı bayanlar bana kızacaklar cevabımdan ötürü, laf yine mi kaynanaya geldi, diyecekler ama yine de söyleyeceğim. Erkekler anneleri böyle alıştırdığı için böyle. Arkasını toplayan, ağzıa yemek sokuşturan, "paşam ne isterse o" diye pohpohlayan anneler olduğu sürece senin gibi yakınan gelinler de bitmeyecek.

bu konu da haklısın

yetiştirilme şekli çok önemli

yane: yani

tabe:tabi oluyor herhalde...

bunlar bile şımarık bir hanım olduğunuzu gösteriyor...

1 saatte bir odayı temizleyemiyorsanız dönüp kendinize bakmanız lazım zira istisnai durumdaki sizsiniz

analarımız çamaşırı bulaşığı çocuk bezini elinde yıkardı
nedir ki bunlar
süperdişi falan bi yakıştırmalar şakalar birşeyler

... sana mı sorucam yakıştırmalarımı..hesap sorar gibi yazmışsın!eli olmayanın dili çok olur derlermiş...bilmiyorsun demekki yapmadığın içinde biraz fazla atıyorsun. bir evi dip köşe temizlemek 1 saatte olmaz canım. hele de ev büyükse... temizleyene de ben süperdişi falan gibi yakıştırmalarda yaparım kimseye de sormam yani...

Son düzenleme:
Valla 140 m2 ev:(

Neyse, herkes kendince, kendi yaşadıklarından damıtarak yorumlarını yapmış. Ne yazıkki adil koşullarda yetiştirilmiyoruz, ben bir erkek veya kadın değil insan olarak bakmayı yeğliyorum, ama kalıplar öyle yerleşmişki kimse gözündeki gözlükleri çıkarıp farklı bir açıdan bakmayı denemek istemiyor. Şımarık sıfatını heralde bu dünyada alabilecek en son insanım.Arkadaşların bazıları bunaldığımı ifade etmişki çok doğru, eşimin çalışan bir annesi olsaydı eminim durum çok daha farklı olurdu. Eşim yardımcı olduğu şeylerde işi öle ağırdan alırki artık ben sinir harbi geçirir onu da ben sırtlanırım. Herşeyi yüklenmekten sıkıldım. Onu dürtüklemekten, herşeyde cesaretlendirmek zorunda kalmaktan, bazen karşımda büyük bir oğlan çocuğu görüyorum o zaman güvenim yara alıyor, beni sahiplenecek, koruyacak, güveneceğim adam bu mu diyorum:( temizlik falan bahane belkide. İş arama konusunda bile bana beni motive et, beni yüreklendir diyor, insanın biraz da olsa maddi hırsları olmalı hele ki ailesi varsa:) Şu ana kadar evimi yerleştirmekte dahil hiç yardım almadım, hep yalnız kaldım, annenlerle aynı şehirdeyim ama erkek tarafı hiç oralı olmadığı için bende tek başıma sırtlandım, annemleri ezdirmek istemedim, ama ben ezildim:( Bunların acısı çıkıyor sanırım.

Erkek çocuk annelerinde naçizane ricam, lütfen onlarada evde küçük de olsa nasıl kız çocuğuna veriyorsunuz, sorumluluk verin, bu onun hem sorumluluk duygusunu benimsemesi, hem de ileride daha mutlu bir evlilik yapabilmesi için şart.

Son düzenleme:
Hanımlar temizlik yüzündende kapışmayın lütfen . Temizlik süresi kişinin temizlik anlayışına bağlıdır. Doğrusunu söylemek gerekirse dip köşe temizliği yapılmış evde sonraki günlerde işim 1,5 saat kadar sürer.Derleme, toplama, toz alma falan filan.
amaaaa dip köşe olayı diyorsan hakkıyla yapılcaksa 3-4 saat sürer. Evin büyüklüğüde etkili tabii

ya ben 1 saatte ev temizliği yaparım diyen kadınlara hayranlıkla bakıyorum valla:23: nasıl bir performanstır. 1 saat 1 odaya yetmiyor.kocaman odalar. birde biri bitince bende bitmiş oluyorum tüm ev nasıl yetişsin ki...üstüne karnıyarıkta yapıyorlar galiba bu mükemmel kadınlar:9:üstüne bir de gezme sıkışıyor...çocuğada 4*4 lük ilgi... çağın süperdişileri:27:

Tüm yorumları okumadım ama benim önceki yorumda da 1 saatlik bi örnek vardı ama cümle şöyle başlıyordu ' DİP KÖŞE OLMASA DA süpürge açıp çamaşır ve bulaşıkları makineye yerleştirip dağınık yerleri de toparlayabilirsin 1 saatte ve aklınızda bu gibi sorunlar olmadan daha rahat KPSS ye çalışabilirsiniz ' idi.

Bilmiyorum herkes hergün mü dip köşe temizlik yapıyor ama ben çalışıyorum ve tek hafta sonları dip köşe temizliğe girişebilen bi ev hanımıyım (: hafta içi de kastettiğim 1 er saatlik toparlamayla idare eden biriyim ve çok şükür bu durumdan bi sıkıntımız yok (:

Hanımlar temizlik yüzündende kapışmayın lütfen . Temizlik süresi kişinin temizlik anlayışına bağlıdır. Doğrusunu söylemek gerekirse dip köşe temizliği yapılmış evde sonraki günlerde işim 1,5 saat kadar sürer.Derleme, toplama, toz alma falan filan.
amaaaa dip köşe olayı diyorsan hakkıyla yapılcaksa 3-4 saat sürer. Evin büyüklüğüde etkili tabii

canım ben kapışmam yaniii de karşıdaki de süperdişi modelimidir,süper erkek mi... tarzı biraz kaba geldi..bir an acaba erkek mi bu dedim içimden:9:yani dediğin gibi üstten üstten yapıp fazlalıkları halının altına itersen çabuk biter anlayışa bağlı birazda....senin yazdığın süre dediğin gibi normal bi süre... 4 saat ancak biter..onda da insan çok yoruluyor...diğer şeylere hali kalmıyor..ya yemek çok kolay birşey olacak ya da gezmeyeceksin

Tüm yorumları okumadım ama benim önceki yorumda da 1 saatlik bi örnek vardı ama cümle şöyle başlıyordu ' DİP KÖŞE OLMASA DA süpürge açıp çamaşır ve bulaşıkları makineye yerleştirip dağınık yerleri de toparlayabilirsin 1 saatte ve aklınızda bu gibi sorunlar olmadan daha rahat KPSS ye çalışabilirsiniz ' idi.

Bilmiyorum herkes hergün mü dip köşe temizlik yapıyor ama ben çalışıyorum ve tek hafta sonları dip köşe temizliğe girişebilen bi ev hanımıyım (: hafta içi de kastettiğim 1 er saatlik toparlamayla idare eden biriyim ve çok şükür bu durumdan bi sıkıntımız yok (:

evet canım ben senin için yazmamıştım zaten.genel yazdım... etrafımda da var böyle tipler,onları da düşünerek yazmıştım.ama dip köşe temizlenmiş bir ev daha hızlı yapılır tabiki

temizlik offf adı bile ürkütücü beni dünyadan soğutuyo:))
yaa arkadaslar 1 yıllk evliyim hiç alışamadım ev işi yapmaya yemek yapmayı çok seviyorum ama temzliktende bi o kadar nefret ediyorum gerçi c.teside dahil olmak üzere çalışıyorum ve gerçekten işim çok yoğun yöneticiyim ve çok fazla sorumluluğum var kendimi iş hayatına adapte etmiş durumdayım akşam eve gdiorum ortalığı b... götürüyo ama yok yapamıorum çok zor geliyo:(( eşimde saolsun bnden daha dağınık ... bde ben temzlik yapmayı bilmiorum yani nerden başlanır napılır bilmiorum çok imreniorum evi tertemz bayanlara... neyse çok uzattım çözüm yolu kendi lehime oldu :)) artık salı ve cuma gnleri tam gün yardımcım geliyo saolsun yani bugün missss gbi evmde keyf yapcam:52::32:

siz evde kpss ye çalışacaksınız

eşiniz ev işi yapacak

ayrıca hedefler koyup ev alacak

hırs yapıp daha çok para kazanacak

vs..vs...

Ohh ne güzel yardımcı olunca süper oluyor tabii. Geriye onun yaptığını korumak kalıyor. ama tabi oda maddiyata bağlı siz ne kadara alıyorsunuz yardımcınızı bilmiyorum ama burada 110 tl. Haftada 2 kere desen 850-1000 tl az değil yani. arkadaşlarımın bazıları evde sürekli yardımcıları var. Yerlerinden kalkmıyorlar valla.

... sana mı sorucam yakıştırmalarımı..hesap sorar gibi yazmışsın!eli olmayanın dili çok olur derlermiş...bilmiyorsun demekki yapmadığın içinde biraz fazla atıyorsun. bir evi dip köşe temizlemek 1 saatte olmaz canım. hele de ev büyükse... temizleyene de ben süperdişi falan gibi yakıştırmalarda yaparım kimseye de sormam yani...

Hiçkimse hergun dip köşe temizlik yapmaz.Temizlik hastalığı olanları bunun dışında tutuyorum, şifa bulsunlar,Allah yardımcıları olsun.

Günlük temizlik bir saat sürer.Çok kalabalık değilse iki günde bir süpürge açılır, silinir.
45 dk.-bir saat içindede yemek yapılır hafif yemekler haricinde.

Temizliği çok abartmamak lazım.Azıcıkta hanımların kendi kıymetlerini bilmesi gerekiyor.
Planlı programlı olduktan sonra az bir zaman yeter.

temızlık yapmak nedır kı yaa.bı sılmek supurmek degıl mıdır?haftanın 6 gunu calısıyorum.esım pek yardım edemez genelde ısten 9 gıbı gelır.yemek camasır utu bulasık temızlık bunların hepsı benım uzerımdedır.evım temızdır ben bakımlıyımdır.ama ısten cıkıp eve gıdınce yan gelıp yatmam asla.hep kıpır kıpırımdır.tembellere sasırıyorum bence oturarak yaşlanıyorlar.

Ohh ne güzel yardımcı olunca süper oluyor tabii. Geriye onun yaptığını korumak kalıyor. ama tabi oda maddiyata bağlı siz ne kadara alıyorsunuz yardımcınızı bilmiyorum ama burada 110 tl. Haftada 2 kere desen 850-1000 tl az değil yani. arkadaşlarımın bazıları evde sürekli yardımcıları var. Yerlerinden kalkmıyorlar valla.

Yardımcı alma fikrini ben ortaya attım, benim için yazdıysan şayet bana kalsa değil haftada 2 gün, ömrümde bir kez dahi yardımcı falan almam. Geçtim yardımcıyı, temizlik konusunda müstakbel eşimden bile yardımı zor alacağım sanırım çünkü temizlik anlayışlarımız hiç uyuşmuyor, elini sürmese daha temiz kalırız eminim:1:

Ama madem konu sahibi yardım istiyor, tek başına yetemiyor o zaman yardımcı alması mantıklı bence. Buna hakkı var.

Bugün delirten sıcaklar yüzünden mi her topikte gereksiz tartışmalar var acaba?

olabilir canım yaa..insanlarda tahammül kalmamış galiba:9: özgürce fikrini sunduğunda basit bir konuda olsa hesap soran çıkabiliyor. ne var ki insanlar fikirlerini yazıp saygı görebilse.. tabi karşıtfikirlerde olacak...onlara da saygıyla yazsak cevabımızı...durup dururken gerildim vallaaaa

Yardımcı alma fikrini ben ortaya attım, benim için yazdıysan şayet bana kalsa değil haftada 2 gün, ömrümde bir kez dahi yardımcı falan almam. Geçtim yardımcıyı, temizlik konusunda müstakbel eşimden bile yardımı zor alacağım sanırım çünkü temizlik anlayışlarımız hiç uyuşmuyor, elini sürmese daha temiz kalırız eminim:1:

Ama madem konu sahibi yardım istiyor, tek başına yetemiyor o zaman yardımcı alması mantıklı bence. Buna hakkı var.

Eleştirmek için değil, mümkün olsa tüm hanımların yardıcısı olsa şeklinde düşündüm canım. Camlar, halılar, ütüyü yapan biri fena olmaz mı? Bak yemeği bırakmam mesela çok severim yemek yapmayı. Ama nihayetinde maddi imkanlarla ilgili.
Hava çok sıcak gerçekten alınganlık yapmayalım

Eleştirmek için değil, mümkün olsa tüm hanımların yardıcısı olsa şeklinde düşündüm canım. Camlar, halılar, ütüyü yapan biri fena olmaz mı? Bak yemeği bırakmam mesela çok severim yemek yapmayı. Ama nihayetinde maddi imkanlarla ilgili.
Hava çok sıcak gerçekten alınganlık yapmayalım

Ya pardon, millete anlam veremezken aynı hataya düşmüş bulundum. Ben mesajını "yardımcı almak çözüm değil" diye yorumlamıştım, tekrar okuyunca jeton düştü:17: Yanlış anlamışım ama yine de niyetim alınganlık etmek değildi:3:

Back
X