- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Neden hayatınızı eşinizin yönlendirmesine izin veriyorsunuz ki?
Evlilik ortak kararların ortak alındığı, bireysel kararların da kişinin kendisi tarafından alındığı sosyal bir birimdir. Siz kendi bireysel kararlarınızı da ortak kararlarınızı da eşinizin almasına izin veriyorsunuz. Sorun burada. Birey olun, birinin karısı değil.
Bir trip atar iki atar üçüncü de alışır,Arkadaşlarınızla çıkmaktan ve teyzeye yemeğe gitmekten bahsediyorum dudak ısırmaktan değil
Kötü değil yaptığınız şey,eşinizi zorlamıyorsunuz da.Alışır o da.
daha önce dışarı çıkmak istedim planımız yoksa haftaya çıkacam ben dedim eşimde izin almadığın için istemiyorum falan dedi uzatmak istemedim. aynı arkadaşla bi daha plan yaptık çıkalım diye bu defa izin istedim adamn da gönlü olsun diye yine hayır cevabını aldım.
eşim sadece onunla olmamı istiyor sanırım ama ben bunu kaldırabilecek bi kız değilim sabrım 6 aymış. ben gezmeyi kalabalık ortamları seven bi insanım.
Evet sorun var hemde çok büyük sorun var.neden eşiniz size dışarı çıkma evde otur diyebiliyor?Siz tutsakmisiniz?Yaşınız kaç bilemiyorum ama kendinizi kocanıza endeksleyerek yaşamayın. Ayrıca
İstemediğiniz birşey yaptığında gülerek yapma demek hiçbir işe yaramıyor gördüğünüz gibi.
Sert olun biraz.Kararlı olun.Size çocuk muamelesi yapmasına izin vermeyin.
İşte o uzatmak istemediğiniz zaman olay kopmuş. İplerinizi eline kendi isteğinizle verip kukla olmuşsunuz. Eşler birbirinden izin almaz. Ast üst ilişkisi olmamalı aranızda.
Nazlı adamlar da hiç çekilmiyor .allahın aşkına dudak ısırdıysam koparmadım ki adam koparmışım gibi davrandı o kadar tripten sonra bide devam etmemi bekledi. ya işte böyle böyle ben bişeylerden soğudum. zaten gergin bi insandım artık yaşadıklarımdan dolayı daha sinirli bi insan oldum sabrım kalmadı hiç bişeye. çünkü hayatımda bi aktivite yok bi değişiklik yok. sabah kalk işe git akşam gel yemek yap bulasıkları topla uyu.
sizce 6 ayın sonunda ne yaparsam ben bu durumu düzeltebilirim? çünkü eski neşeli halimi çok özledim
Eşiniz sizi eş değil evlat olarak almış sanırım,izin almak nedir yani ??
Kaç yaşındasiniz bilmiyorum ama olan biten şeyler normal değil..
Konuşmayı deneyin önce bakalım bi amacı ne!
Dışarı çıkmak için kavga etmenize gerek yok ki..eşiniz sizi zincirle eve bağlamadi herhalde.Ben çıkıyorum deyip çıkacaksınız o kadar.Geri dönünce çıktığınız için kavga etmek istiyorsa o zaman edersiniz.yaşım 25. ben dışarı çıkamadığım için kavga da ettim ama yine de çıkmadım. yapılan yorumlar doğru sanırım hata bende. ben yeterince kırıcı olabiliyorum bazen artık kendimi törpülemek istediğim için sakin kalabileceğim konularda sakinliğimi korumaya çalışıyorum.
Alıp karşına kesin bir dille bir birey olduğunu, ondan izin almayacağını, buna zorlarsa evliliğinizin sarsılacağını, mutsuz olacağını anlatmalısın. Bunu yaparken sinirli değil aksine tatlı dilli ol ama kesin konuş. Seçme ya da itiraz etme şansı olmadığını bilsin. İşe yararsa bu yarar ancak.
Izin alma haber ver ama son anda degil onceden.
Dışarı çıkmak için kavga etmenize gerek yok ki..eşiniz sizi zincirle eve bağlamadi herhalde.Ben çıkıyorum deyip çıkacaksınız o kadar.Geri dönünce çıktığınız için kavga etmek istiyorsa o zaman edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?