bunalım..

muzdaripgelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
710
382
103
kızlar merhaba..

kendime dert mi arıyorum inanın bilmiyorum kısaca anlatayım size.

6 aylık evliyim çok sorunlar yaşadım eşimin ailesi tarafından, şuan eşimle birbirimizin aileleriyle görüşmüyoruz.
hayattan zevk almıyorum artık, kalabalık bi ailede büyüdüm gelen misafirler gidilen misafirlikler. fakat şimdi ne evime gelen var nede giden. 6 aydır 1 kere kız arkadaşlarımla dışarda oturmamışımdır eşim istemiyor çünkü evde oturun diyor. haftada bir aileme giderim ancak. yarın teyzeme kahvaltıya gidecem diye trip attı adam bana.

eşimle yaptığım aktiviteler hep aynı kafeye git kahve iç sinemaya git gel 6 aydır sadece bunlar. sadece eşimin yüzünü görüyorum ki bekarken çok güzel bi arkadaş ortamım vardı. kendimi çok yalnız hissediyorum. eşimi özlememe fırsat yok.

sevişirken dudağını ısırdım diye trip atan yarım bırakan bi eş var karşımda. kendisi sabah uyanınca sevmediğimi bildiği halde bacaklarımı ısırır sadece gülerim yapma derim daha trip atmış değilim.

bilmiyorum hatunlar ben mi abartıyorum bi ben mi yaşıyorum bunları? napıyım ben?
(çalışıyorum bu arada merak eden olursa)

Neden hayatınızı eşinizin yönlendirmesine izin veriyorsunuz ki?
Evlilik ortak kararların ortak alındığı, bireysel kararların da kişinin kendisi tarafından alındığı sosyal bir birimdir. Siz kendi bireysel kararlarınızı da ortak kararlarınızı da eşinizin almasına izin veriyorsunuz. Sorun burada. Birey olun, birinin karısı değil.

Bir trip atar iki atar üçüncü de alışır,Arkadaşlarınızla çıkmaktan ve teyzeye yemeğe gitmekten bahsediyorum dudak ısırmaktan değil
Kötü değil yaptığınız şey,eşinizi zorlamıyorsunuz da.Alışır o da.

daha önce dışarı çıkmak istedim planımız yoksa haftaya çıkacam ben dedim eşimde izin almadığın için istemiyorum falan dedi uzatmak istemedim. aynı arkadaşla bi daha plan yaptık çıkalım diye bu defa izin istedim adamn da gönlü olsun diye yine hayır cevabını aldım.

eşim sadece onunla olmamı istiyor sanırım ama ben bunu kaldırabilecek bi kız değilim sabrım 6 aymış. ben gezmeyi kalabalık ortamları seven bi insanım.

Evet sorun var hemde çok büyük sorun var.neden eşiniz size dışarı çıkma evde otur diyebiliyor?Siz tutsakmisiniz?Yaşınız kaç bilemiyorum ama kendinizi kocanıza endeksleyerek yaşamayın. Ayrıca
İstemediğiniz birşey yaptığında gülerek yapma demek hiçbir işe yaramıyor gördüğünüz gibi.
Sert olun biraz.Kararlı olun.Size çocuk muamelesi yapmasına izin vermeyin.

allahın aşkına dudak ısırdıysam koparmadım ki adam koparmışım gibi davrandı o kadar tripten sonra bide devam etmemi bekledi. ya işte böyle böyle ben bişeylerden soğudum. zaten gergin bi insandım artık yaşadıklarımdan dolayı daha sinirli bi insan oldum sabrım kalmadı hiç bişeye. çünkü hayatımda bi aktivite yok bi değişiklik yok. sabah kalk işe git akşam gel yemek yap bulasıkları topla uyu.

İşte o uzatmak istemediğiniz zaman olay kopmuş. İplerinizi eline kendi isteğinizle verip kukla olmuşsunuz. Eşler birbirinden izin almaz. Ast üst ilişkisi olmamalı aranızda.

yaşım 25. ben dışarı çıkamadığım için kavga da ettim ama yine de çıkmadım. yapılan yorumlar doğru sanırım hata bende. ben yeterince kırıcı olabiliyorum bazen artık kendimi törpülemek istediğim için sakin kalabileceğim konularda sakinliğimi korumaya çalışıyorum.

Yetişkin ve evlenmiş bir kadınsınız neden izin vermiyor eşiniz ya da neden izin almak zorundasınız anlayamıyorum gerçekten. Dudak ısırmasına tepki vermesine ise birşey diyemeyeceğim, hoşlanmıyor demekki. Bakın kendisi hoşlanmadığı birşeyde nasıl hemen tepkisini koyuyor, siz de hoşlanmadığınız şeylerde tepkinizi koyun. Önce kendinizi düşünün, siz mutlu olmadıktan sonra kimseyi mutlu edemezsiniz.

Nazlı adamlar da hiç çekilmiyor .
Yap sen bildiğin gibi.Ondan daha neşeli gün geçirdiğin için de trip atmaz inşallah.

sizce 6 ayın sonunda ne yaparsam ben bu durumu düzeltebilirim? çünkü eski neşeli halimi çok özledim

Alıp karşına kesin bir dille bir birey olduğunu, ondan izin almayacağını, buna zorlarsa evliliğinizin sarsılacağını, mutsuz olacağını anlatmalısın. Bunu yaparken sinirli değil aksine tatlı dilli ol ama kesin konuş. Seçme ya da itiraz etme şansı olmadığını bilsin. İşe yararsa bu yarar ancak.

Eşiniz sizi eş değil evlat olarak almış sanırım,izin almak nedir yani ??
Kaç yaşındasiniz bilmiyorum ama olan biten şeyler normal değil..
Konuşmayı deneyin önce bakalım bi amacı ne!

kendisini haklı çıkaran bi eşe sahibim. beni kırdın, bunu senden beklemezdim, benden sıkılmışsın, beni sevmiyosun, bunu demeyecektin.... dediğim gibi ben çok sakin bi insan değilim ve eşimle konuşunca mutlaka bu cevapları eksiksiz alıyorum. ben 25 eşim 29 yaşında

Dışarı çıkmak için kavga etmenize gerek yok ki..eşiniz sizi zincirle eve bağlamadi herhalde.Ben çıkıyorum deyip çıkacaksınız o kadar.Geri dönünce çıktığınız için kavga etmek istiyorsa o zaman edersiniz.

mutsuzum diyorum bunaldığımı söylüyorum. hastalandım ben doktorlar hep psikolojik evliliği kaldıramamış olabilirsin dedi. eşim bunları bile bile beni rahat bırakmamakta kararlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…