bunalıma girdik bebek yüzünden...

Esinin cocuk uretemedigi icin yarim hissetmesi, senin de sana ve ailene kufur edisini cocuk sahibi olamamanin verdigi strese yuklemen... cok cok yanlis dusunceler... Spermle birlikte ozguven patlamasi da yasamis aslan kesilmis kocan.

Rahim filminden sonra hamile kalan cok insan var. Ben de bunlardan biriyim. Gunumuzde artik tedavi yontemleriyle nerdeyse herkes cocuk sahibi oluyor. Sizin de olacak cocugunuz. Uzmeyin kendinizi ve birbirinizi ;)

Yasanılan durum çok zor eet erkekler de sorun varsa aslında konu dahada hassaslasabiliyor.... eşiniz kendini eksik gördüğü için bu kadar hırçınlaşmis olabilir... 10 yıldır bebek sahibi olmayı isteyen bütün tedavileri sayısını bile unuttuğu kadar yaşayan bir insan olarak söylüyorum öldürmeyen acı güçlendirir.... kesinlikle korkmayın.. neden daha şimdiden olumsuzu düşünüyorsunuz... Ben rahim filmi cekindikten sonra kendiliğimden gebe kalmıştım... bunlar yapılması gereken tetkikler. ... olumsuz olacak diye bir şey yok... burda aslında bir çok insan bi sebep olsa diye bile düşünüyor cunku sebebi bulmak cogu zaman cozu bulmaktir...bazen hiç bir sebebi yokken yıllarca bebek sahibi olamayan insanlar var...
Lütfen biraz sakin olun bebeğiniz için mücadele etmekten korkmayın.... kaçarak çözemezsiniz sorunları üstüne giderek çözersiniz....
Umarim cok uğraşmadan bebeğinize kavusursunuz. ..

hayırlı geceler arkadaşlar
hemen konuma geleyim. .

5 yıllık evliyiz..
2 yıldır da bebek istememize rağmen bebeğimiz olmadı nasip değilmiş daha. .
eşimde Varikosel çıktı. .
ameliyatı oldu ve Sperm sonuçları çok iyi çıktı çok şükür. .
ama bu 1 sene içinde bunalıma girdik. .
doktora gittimizde infertilite olduğunu söyledi büyük bi şok yaşadık resmen kağıtlar da kısır yazıyor du..
Eşim çok üzüldü gizli gizli ağladı yarım hissetti hep kendini açıkçası bende düzelme olmayacak diye çok korkuyordum zor günler yaşıyoruz hala.
Çünkü son asamadayiz benim herseyim normal ama tüpler e bakılması lazım..
Eğer tüp ler kapalı ise sadece tüp bebek şansımız kalıyor..
tüpler kapalı ise çok üzülürüm diye konuşmuştuk eşimle korkumdan hsg yaptiramiyirum piskolojim bozulur diye.
geçen gün büyük bi tartismamiz oldu bana ve aileme küfür etti ki konumuzun ailemle hiç bir ilgisi yok tu. .
bende dayanamadim senin Ailene diye bende ona ilettim aynısını. .
terbiyesizlik yapma ceneni kapat diye bağırdım. .
sonra bundan sonra başına gelecekleri bekle sen dedi. .
senden korkmuyorum dedim. .
ben bişey yapmiycam ki sen kendini yiyip bitireceksin dedi.. Tüp lerin kapalı olmasını kastediyor.. hoşuna gidecekmis benim üzülmem. .
piskolojimiz çok kötü nerden ne durumlara geldik. .hiç huyu değildir bana böyle davranmaz aksine çok sever peşimden ayrılmaz yeni evli gibiydi. ..
neler oluyor bize kafayı yiyeceğim düşünmekten. .normal mi bu süreçte. .
Bu durumda olanlar nasıl atlattiniz bu kötü günleri.. çok etkileniyoruz biz her ay hüsran ve tartışma.. evdeki tek konumuz bebek başka derdimiz yok.. hayatımızın tek merkezi..
Yazinizi okudum yasadiginiz seyler zor ancak daha da zorlari var bu kadar erken bu hale gelmeniz yazık. Basimdan gecenleri anlatayimda teselli olsun biraz size 5 yillik evliyiz evliligimin ilk gununden beri bebek istiyoruz. 8. Ayimda normal yolla hamile kaldim herkesede duyurdum ne bilim ben düsecekmiş neyse dusuk yaptim etrafimdaki kiskanclar hep dalga gecti duyar duymaz herkese duyurdun testte cizgi gordun soyledin heralde falan hep susuyorsun tabi yaran oldugu icin canin aciyor cevap versen aglayiverirsin. Sonra basladi sürecler esimde varikosel cikti ameliyat oldu degerler yukseldi ama artik kendiliginden olmadi bana klomen verdiler aylarca denedik olmadi tup bebek yaptirdik tutmadi histeroskopi yapalim kolaylastirir dediler yaptik bi daha tüp yaptirdik degerler artti nasil bir sevinc ancak yine kisa surdu kimyasal oldu. Sonra yine tup yaptirdik iki tane koydular bir tanrsi tuttu dediler degerler cok iyi keseyi gordu kalp atisini duymaya gittik mutlu mesut 4 yil sonra ilk defa bu kadar uzun hamilelik oldu kesin kalp duycaz diye sevincle gittik ki ne olsun megersem embriyolarin biri tüplerime biriside rahime tutunmus rahimdeki gelismemis diger tüptekinin kalbi atiyor dıs gebelikmiş eve bile gitmeden acil ameliyat dediler laporoskopi ameliyati ile o bebegi aldilar. Dusunsene ne umduk ne bulduk psikoloji yerlerde. 3 ay sonra başka yere gittik dna miza kanlarimiza bagisikligimiza ne kadar test varsa yapildi dr ikinizdede problem yok birde biz histeroskopi yapalim dedi. Evet bunca yasananlara ragmen etrafimizda herkesin cocugu olmasina ragmen ailecek toplandigimiz yerlerde millet cocuguyla ilgilenirken biz sap gibi oturdugumuz halde mutlu olmaya umutlu olmaya calisiyoruz kader kismet yapacak birsey yok yipratmamak lazim aşkınızı cocugum yok diye uzulurken mutlu bir evliligi arar duruma gelmeyin.

bence psikoloğa gidin. bazen bazı şeyleri çok istememek gerek.
öncelikle sadece doğurduğun değil başka çocuklarda evlat olabilir. bu en son seçenek olarak kalsın. biraz psikolojiniz toparlanınca gidip yaptırın o testi. ve pozitif gidin. belki de eşiniz gerçekten acımasızdı bunu bu şekilde öğrendiniz. siz onun her anında yanında oldunuz. o sizin bir testiniz için acımasızca sözlerde bulunuyor! bilemeyeceğim.

hayırlı geceler arkadaşlar
hemen konuma geleyim. .

5 yıllık evliyiz..
2 yıldır da bebek istememize rağmen bebeğimiz olmadı nasip değilmiş daha. .
eşimde Varikosel çıktı. .
ameliyatı oldu ve Sperm sonuçları çok iyi çıktı çok şükür. .
ama bu 1 sene içinde bunalıma girdik. .
doktora gittimizde infertilite olduğunu söyledi büyük bi şok yaşadık resmen kağıtlar da kısır yazıyor du..
Eşim çok üzüldü gizli gizli ağladı yarım hissetti hep kendini açıkçası bende düzelme olmayacak diye çok korkuyordum zor günler yaşıyoruz hala.
Çünkü son asamadayiz benim herseyim normal ama tüpler e bakılması lazım..
Eğer tüp ler kapalı ise sadece tüp bebek şansımız kalıyor..
tüpler kapalı ise çok üzülürüm diye konuşmuştuk eşimle korkumdan hsg yaptiramiyirum piskolojim bozulur diye.
geçen gün büyük bi tartismamiz oldu bana ve aileme küfür etti ki konumuzun ailemle hiç bir ilgisi yok tu. .
bende dayanamadim senin Ailene diye bende ona ilettim aynısını. .
terbiyesizlik yapma ceneni kapat diye bağırdım. .
sonra bundan sonra başına gelecekleri bekle sen dedi. .
senden korkmuyorum dedim. .
ben bişey yapmiycam ki sen kendini yiyip bitireceksin dedi.. Tüp lerin kapalı olmasını kastediyor.. hoşuna gidecekmis benim üzülmem. .
piskolojimiz çok kötü nerden ne durumlara geldik. .hiç huyu değildir bana böyle davranmaz aksine çok sever peşimden ayrılmaz yeni evli gibiydi. ..
neler oluyor bize kafayı yiyeceğim düşünmekten. .normal mi bu süreçte. .
Bu durumda olanlar nasıl atlattiniz bu kötü günleri.. çok etkileniyoruz biz her ay hüsran ve tartışma.. evdeki tek konumuz bebek başka derdimiz yok.. hayatımızın tek merkezi..

eşin çok hain kusura bakma
bizde de cocuk olmuyor ama hıc bu sekılde bır tartısmamız olmadı bu yuzden
aileni neden katıyor ki,ailenle alakası ne konunun?

Back
X