bunalıma girdik bebek yüzünden...

evdeki tek konumuz bebek başka derdimiz yok.. hayatımızıntek merkezi..

Olmayacak işte. Allah en çok istediğinizle imtihan edecekse sizi ne yapacaksını peki? Birbirinizi öldürün kurtulun o halde. Bu ne şiddet bu ne öfke? Herşeyiniz kusursuz olur belki yine nasip etmez Allah. Herşey sizin elinizde mi sanıyorsunuz ? Herşey Allah'ın elinde. Biz sebeplere bağlıyız. Bu bi geçiş dönemi alışma dönemi olsun böyle kabul edin ve kendinize gelin lütfen. Tanımıyorum etmiyorum ama çok Üzüldüm bu hale. Allah herşeyin evladında hayırlsını versin. Bu kadar çok istemek bağlanmak hayırsız bir sonuç göstermesin size. Allah kalbinize ferahlık versin .

Insanlarin bebek konusuna fazla odaklandiklarini dusunuyorum. Sonucta evlenme sebebiniz cocuk degildi. Birbirinize odaklanmak varken cocuk yapim asamalariyla daha ilgili olunca evliligin bu noktaya gelmesi normal.

öncelikle herşey için çok çok geçmiş olsun. Bu dönemlerde tabiki hayatının tek merkezi bebek oluyor.markete gitsen gözüne ilk bebek bezleri,mamalar takılıyor. yolda hep hamileleri yada küçük bebekleri görüyosun.daha bir sürü şey.ben infertil biri olarak yazıyorum bunları. o psikoloji çok zor insan kendine bile diyemiyor bazen ben kısırım diye.tamam sonuçta ikinizde aynı sonuca katlanıyorsunuz bebek olmuyor ama bence biraz anlamaya çalış onun psikolojisini.hsg çektirmekten hiç korkma onda yaşadım korkulacak bir şey değil bu.öyle sonucu alıp yüzüne fırlatma gibi olaylara girme.belki seninde tüplerin kapalı çıkacak o zaman bide sen uğraşacaksın.eğer sonuç temizse ne ala.bazı insanlar işi ağlamaya vurur bazıları dik durmaya çalışır hatta işine gelmiyorsa çek git gibi.bu dönemde çok çeşitli duygu sellerine kapılırsınız.ilk bebekte kaç kere eşime boşanma teklif ettim hatırlamıyorum bile.( bu arada 2.çocuk için uğraşıyorum gene olmuyor tabi...) burda önemli olan bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışmak.lütfen bol sabır...

Normal degil tabi ki ve oldukca sacma bu davranislari.

Öncelikle Allah yardimciniz olsun kolay bir durum degildir eminim. Allah ne yazdiysa o olur Insallah sizede hayirli saglikli bir evlat versin Rabbim. Esinizin yaptigina gelince cok saygisizca yaklasmis. Bu nasil biseyki tüpler kapali olursa sorarim sana der gibi. O sana sen ona destek olacaksinki bu süreci stress yapmadan atlatin. Bebekle yatip bebekle kalkmayin buda stresse yol acar ne kadar düsünürsen okadar zorlasiyor durum. Benim arkadasimda 6sene denedi bebekle yatip bebekle kalkardi. Sonra amann dedi olursa olur olmazsa Allahin Emri dedi akisina birakti simdi hamile. Herseyin basi stress Insallah sizinde kucaginizi doldursun Rabbim. Dualarim sizinle. ..

perşembe randevum var..
çok korkuyorum sonuçtan..
uykuyu kaybettim düşünmekten. .
inşallah kapalı değildir de..
doğal yoldan olur meleğim. .
bu süreç ikinizi de yıpratmış
konunuzu okurken nedense bu ay hemen gebe kalacakmışsınız gibi doğdu içime
hadi inşallah

Allah yardımcınız olsun

ben kötü bir koca falan görmedim konuda bebek konusu yüzünden yıpranmış ve sinirleri laçka olmuş iki insan gördüm.

bu konu hayatınızın öyle odak noktası olmuş ki bebekle ilgili olmayan bir tartışmada bile ortaya çıkabilmiş.

perşembe randevum var..
şimdiye kadar neden yaptırmadınız peki?
korkulacak birşey yok.
herşey insanlar için.
dirayetli durmalısınız.
artık pek çok tedavi yöntemi var gebelik için.
doğal yoldan olmasa da yardımcı tedaviler var.
neden bu açıdan düşünüp teselli bulmuyorsunuz?
aşılama olur tüp bebek olur.
bazen böyle meşakkatli yollardan geçeriz.
herbiri bir imtihandır.
emeksiz de nasip olmaz.
ah la vahla da olmaz.
gerçekçi olun,dirayetli olun.
yaptırmanız gereken testleri acilen yaptırın.
iyi bir dr. da tedavinizi başlatın.
değmez bu kadar yıpratmanıza kendinizi

hayırlı geceler arkadaşlar
hemen konuma geleyim. .

5 yıllık evliyiz..
2 yıldır da bebek istememize rağmen bebeğimiz olmadı nasip değilmiş daha. .
eşimde Varikosel çıktı. .
ameliyatı oldu ve Sperm sonuçları çok iyi çıktı çok şükür. .
ama bu 1 sene içinde bunalıma girdik. .
doktora gittimizde infertilite olduğunu söyledi büyük bi şok yaşadık resmen kağıtlar da kısır yazıyor du..
Eşim çok üzüldü gizli gizli ağladı yarım hissetti hep kendini açıkçası bende düzelme olmayacak diye çok korkuyordum zor günler yaşıyoruz hala.
Çünkü son asamadayiz benim herseyim normal ama tüpler e bakılması lazım..
Eğer tüp ler kapalı ise sadece tüp bebek şansımız kalıyor..
tüpler kapalı ise çok üzülürüm diye konuşmuştuk eşimle korkumdan hsg yaptiramiyirum piskolojim bozulur diye.
geçen gün büyük bi tartismamiz oldu bana ve aileme küfür etti ki konumuzun ailemle hiç bir ilgisi yok tu. .
bende dayanamadim senin Ailene diye bende ona ilettim aynısını. .
terbiyesizlik yapma ceneni kapat diye bağırdım. .
sonra bundan sonra başına gelecekleri bekle sen dedi. .
senden korkmuyorum dedim. .
ben bişey yapmiycam ki sen kendini yiyip bitireceksin dedi.. Tüp lerin kapalı olmasını kastediyor.. hoşuna gidecekmis benim üzülmem. .
piskolojimiz çok kötü nerden ne durumlara geldik. .hiç huyu değildir bana böyle davranmaz aksine çok sever peşimden ayrılmaz yeni evli gibiydi. ..
neler oluyor bize kafayı yiyeceğim düşünmekten. .normal mi bu süreçte. .
Bu durumda olanlar nasıl atlattiniz bu kötü günleri.. çok etkileniyoruz biz her ay hüsran ve tartışma.. evdeki tek konumuz bebek başka derdimiz yok.. hayatımızın tek merkezi..
Biz de 4,5- 5 yıldır evliyiz ve bizim de iki yıldır olmuyor. Üstelik aynen öyle eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu. Bende de bir sorun yok ve tüplere henüz baktırmadım. Eşimin de varikoselden bir süre sonra değerleri düzeldi. Sizinle aynı yani durumumuz.
Aradaki fark şu. Biz bu konuyu hiç takmıyoruz neredeyse. Hele birbirimize hiç yansıtmıyoruz. Eşim tabi ki oturup ağlamadı değerleri düşük diye. Aaa tüh, varikosel etkilemiş demek ki dedik. Gitti ameliyatını oldu sonra değerler düzelince sevindik beraber. Arada bebek odası falan meselesinde bir şey deyince bazen aman çocuk da olduğu yok zaten ne düşünüyorsun diyor, ben de e olacak sonunda nasılsa diyorum. Tüp bebek için falan bir detaylı baktırmak lazım, büyük ihtimalle sebepsiz infertilite falan çıkacak, çünkü şu an görünürde bir şey yok. Ve sebepsiz de olsa aşılama tüp bebek vs. gerekecek. Onu kafaya takmak ve oturup ağlamak yerine mesela burada arkadaşların fikrini almak için zamanlama konusunda konu açtım. Bu yaz geçtikten sonra düzgün bir hastane bulup tedaviye başlama kararı verdik. Çünkü ben yurtdışına gideceğim işim için 3 aylığına öncesinde, hem son bir çocuksuz tatil olur bana. Bir de ehliyet almak istiyorum anne olmadan önce, şimdiye kadar korkuyordum. Tüp bebek yapmamız gerekirse de cidden karalar bağlamayacağız yani niye başımıza geldi de bıdı bıdı diye. Sizin doğmuş çocuğunuz elinizden alınmış gibi bir psikolojiye girmişsiniz. Ya da hiç uğraşmadan istediğiniz anda evlat sahibi olmak anayasada korunan haklarınızdanmış da illa olmak zorundaymış, siz de haksızlığa uğramışsınız gibi. Kader kısmet bu işler. Kimisine istemezken olur, kimisi tecavüz sonucubir kere de hamile kalır hayatı kararır, kimisi de mutlu evliliğinde dener dener olmaz. Hayat bu. Ha evet, bir kaç tüp bebek denemesine rağmen hala olmazsa çocuğum o zaman çok üzülürüm. Ama daha öyle bir şey yok.
Tüplerinize daha baktırmamışsınız bile. Neyin tasası bu? Tüplerinizin kapalı olduğunu hissediyorsunuz gibi sanki. Her sorun oysa bile rahatlamanız lazım. Oh sorun buymuş sonunda ortaya çıktı, şimdi çözüme geçebiliriz diye. Sorunun kimde olduğunun da bir önemi yok ayrıca. Sonuçta ikiniz yapacaksınız bu bebeği, ikinizden birinde olduktan sonra tamamdır. Bence ikiniz de gururdan takıyorsunuz bu kadar. Kısır diyecekler vs. diye.

Bu korku ve stres ile olumlu sonuçlar zor olur

Biraz soğukkanlı olun

Burada çok yazdım eşimde varikosel var bir yıl denedik olmadı Bebek gittik doktora sperm testinde sıfır sperm senin çocuğun olmaz demişler

İlk bu bilgi ile eve geldiğinde eşim ağlayarak ben de ağladım ama bir daha hiç çocuğumuz ya olmazsa diye ağlamadık

Eşim ben uzun tedavi süreçlerine gelemem dedi araştırdık bulunduğumuz yerin en iyi tüp bebek merkezine gittik ve sıfır sperm demelerinin üzerinden bir yıl geçmeden Bebek kucağımızda idi

Biraz dirayetli olmak bir merkeze güvenmek ve çok didiklemeden denileni yapmak lazım

Bir de tüp bebek vs öyle kötü bir şey değil tüpüm tıkalı ise ya mecburen tüp Bebek olursa vs deyip kendinizi yıprattığınıza değmez

Hatta şimdiye kadar tüp bebek uzmanı ile görüşmemeniz hata bu kadar sinirleriniz de yıpranmazdı

Bir yıl içinde korunmasız cinsel ilişki sonrası gebe kalmaya her çifte infertilite tanısı konur bunda bu kadar psikoloji bozulacak bir şey yok öncelikle bu kadar stres yapmayın sonrasında tüplerinizi kontrol ettirin hsg filminden sonra kendiliğinden hamile kalan çok tanıdığım var.

bu ay içime doğdu hamile kalacaksınız diyen insanlar varya cahilliğe bak ya konu sahibinin ne kadar hassas bi dönemde olduğunu ve çok zor bi sınavdan geçtiğini anlayamıyormusunuz bu kadın en ufak umuda muhtaçken bu yazdığınız cümle iyimi gelecek sanıyorsunuz neyseee sabah sabah sinirim zıpladı bu acıyı evlat eksikliğini anne olamama korkusunu kimsee bilemezz fikir yürütemez yaşayan kadar bizki çoğu evim güzel değil kocam ilgisiz bi 10 kg fazlam var diyip kafaya takıp depresyona giren insanlarız böyle bi konuda konu sahibinin her çocuk gördüğünde her hamile gördüğünde çektiği acıyı tahmin bile edemeyiz bazı yaşayan sizin gibi sıkıntıları olan ailelerin tavsiyesi gibi güçlü olmanız bardağa suyun dolu tarafından olumlu yönde bakmanız gerekir herşey yaradandandır diyip allah teslimiyet bu sizi ancak ayakta tutacak olan böylesi hayırlıymış diyip belkide en büyük sevapa sahip olmanız bi evlat edinmeniz içindir rabbimin size çizdiği kader bilemezsniz belkide en umudu kestiğin anda yaşayacağın en büüyk süpriz olur bedeninde 2 kalp atışı olduğunda bilemeyiz ...

Canım öncelikle zor bir dönemdesiniz.
Eşinin hissettiği baskı, üzüntü, ameliyat vs.. bunların hepsi
üzerinde bir baskı yaratır.
Aynı şekilde seninde.
Biz aynı bunalımı 6 ay yaşadık, o 6 ay 6 yıl gibiydi..
Siz 2 yıldır uğraşıyormuşsunuz psikolojik olarak
öfke nöbetlerinizi yadırgamıyorum.
Aslında bu öfke birbirinize karşı değil, sadece acısını
birbirinizden çıkarmaya çalışmışsınız.
Eşin özür dilemiş. Sarılın birbirinize..
Öfkenizin kine dönüşmesine izin vermeyin.
Öyle yada böyle atlatacaksınız
Allah çabalarınızı karşılıksız bırakmasın.

perşembe randevum var..

canım çocuk olmasa ne gam siz bir ömrü karı koca geçireceksiniz. bunca hır güre çocuk oldu diyelim kocanla kalan ömrü kötü mü geçireceksiniz?
psikolojiniz bozuksa bir yardım alın.
bak benim bi arkadaşımın da 2 sene olmadı bebeği meğer tamamen psikolojikmiş 6 ay psikolojik tedavi gördü bittikten 2 ay sonra hiç beklemediği anda hamile kaldı.
hamile kalmasa da karı koca hayata bakışları değişti önemli olan çocuk değil bizim karı koca birbirimize olan sevgimiz bağlılığımız diye.
birbirinizi yıpratmayın.

hayırlı geceler arkadaşlar
hemen konuma geleyim. .

5 yıllık evliyiz..
2 yıldır da bebek istememize rağmen bebeğimiz olmadı nasip değilmiş daha. .
eşimde Varikosel çıktı. .
ameliyatı oldu ve Sperm sonuçları çok iyi çıktı çok şükür. .
ama bu 1 sene içinde bunalıma girdik. .
doktora gittimizde infertilite olduğunu söyledi büyük bi şok yaşadık resmen kağıtlar da kısır yazıyor du..
Eşim çok üzüldü gizli gizli ağladı yarım hissetti hep kendini açıkçası bende düzelme olmayacak diye çok korkuyordum zor günler yaşıyoruz hala.
Çünkü son asamadayiz benim herseyim normal ama tüpler e bakılması lazım..
Eğer tüp ler kapalı ise sadece tüp bebek şansımız kalıyor..
tüpler kapalı ise çok üzülürüm diye konuşmuştuk eşimle korkumdan hsg yaptiramiyirum piskolojim bozulur diye.
geçen gün büyük bi tartismamiz oldu bana ve aileme küfür etti ki konumuzun ailemle hiç bir ilgisi yok tu. .
bende dayanamadim senin Ailene diye bende ona ilettim aynısını. .
terbiyesizlik yapma ceneni kapat diye bağırdım. .
sonra bundan sonra başına gelecekleri bekle sen dedi. .
senden korkmuyorum dedim. .
ben bişey yapmiycam ki sen kendini yiyip bitireceksin dedi.. Tüp lerin kapalı olmasını kastediyor.. hoşuna gidecekmis benim üzülmem. .
piskolojimiz çok kötü nerden ne durumlara geldik. .hiç huyu değildir bana böyle davranmaz aksine çok sever peşimden ayrılmaz yeni evli gibiydi. ..
neler oluyor bize kafayı yiyeceğim düşünmekten. .normal mi bu süreçte. .
Bu durumda olanlar nasıl atlattiniz bu kötü günleri.. çok etkileniyoruz biz her ay hüsran ve tartışma.. evdeki tek konumuz bebek başka derdimiz yok.. hayatımızın tek merkezi..

canım çok iyi anlıyorum seni,şu anda olanlarda tamamen tükenmişliğinizden kaynaklı..

O yüzden sen en azından sağduyulu olmaya çalış diyorrum,eşine de ki kusurun kim de olduğu önemli değil.Bu bizim kusurumuz de..Tamamen bende çıksaydı yüzüme mi vuracaksın de,biz nasıl eşiz de..

Al karşına eşini,güzelce tut ellerinden başımıza ne gelirse gelsin de öncelik biziz de,çoçuk bile bizden sonra geliyor.

Bak arkadaşım,çoçuk bir ailenin aracıdır amacı değildir.Öncelik sizin mutluluğunuz ve huzurunuz.Her şeyi çoçuğa bağlamayın..

Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ederim. .
zor bi süreçteyiz bu sıkıntı yı yaşamayan bilemez. . Anne olan kişi beni ve bizi asla anlayamaz. . Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah isteyen bekleyen herkesi sevindirsin. . bazen güçlü oluyoruz bazen sabrimiz tükeniyor.. bide eşimin kardeşi nin ikizleri olacağını öğrendik. . buda etkiledi bizi. . lütfen yanlış anlasilmasin biz bitaneye hasretiz onların ikizleri olacak. .
Allah kucağına almayi nasip etsin. .
ama dedigim gibi yaşayan anlar bunu bitek. zor bi sınav ama inşallah bu günler de geçecek hayırlı bi sonuç alacağız inşallah..
insanlar sorup duruyor biraz da buna canımız sıkılıyor. .5 yıllık evliliğe hiç çocuk yok neden diye soruyorlar.. biz istemiyoruz diyoruz. .. :(

zor bi süreçteyiz bu sıkıntı yı yaşamayan bilemez. . Anne olan kişi beni ve bizi asla anlayamaz. . Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah isteyen bekleyen herkesi sevindirsin. . bazen güçlü oluyoruz bazen sabrimiz tükeniyor.. bide eşimin kardeşi nin ikizleri olacağını öğrendik. . buda etkiledi bizi. . lütfen yanlış anlasilmasin biz bitaneye hasretiz onların ikizleri olacak. .
ama dedigim gibi yaşayan anlar bunu bitek. zor bi sınav ama inşallah bu günler de geçecek hayırlı bi sonuç alacağız inşallah..
insanlar sorup duruyor biraz da buna canımız sıkılıyor. .5 yıllık evliliğe hiç çocuk yok neden diye soruyorlar.. biz istemiyoruz diyoruz. .. :KK43:

bakın yukarıda da yazdım

yaşadım biliyorum diye

ama siz kendinize yapıyorsunuz şu anda

bu kadar abartılacak bir durumunuz yok

daha tetkikleriniz bile bitmemiş

karalar bağlamak yerine harekete geçin

olmazsa da siz çaba gösterin olmasın o zaman üzülün

nedne hiçbir şey denemeden bu kadar üzülüyorsunuz ki

daha yumurta takibi dahi yapmamışsınız anladığım kadarı ile bu kadar karalar bağlamak niye

bir de ikizleri olacakmış sağlıkla kucaklarına alsınlar

belki onlarınki de tedavi ile oldu

herkes her şeyi anlatmaz belki o kardeşte de var aynı rahatsızlık vs vs

bütün dünyanın hayatı iyi bir tek sizinki kötü değil

atın şu karamsarlığı gidin doktora

ne gerekiyorsa yapacağız diye çıkın yola

ama ya olmazsa, onların var bizim yok, herkes soruyor gibi basit fikirleri atın kafanızdan

sıfır sperm ile çocuk sahibi oldum ve hiç ya olmazsa demedi olmazsa da olmaz onu o zaman düşünürüz dedim eşime hatta

insanlar sorup duruyor biraz da buna canımız sıkılıyor. .5 yıllık evliliğe hiç çocuk yok neden diye soruyorlar.. biz istemiyoruz diyoruz. .. :KK43:
sizin yaşadaklarınızın kat kat fazlasını yaşadım canım.
o sebeple yazdım şahsen ben:))
dediğim gibi bu süreçler olacak yaşanacak.
daha film çektirmeye korkuyorsun.
başka türlü tedavileri nasıl olacaksın.?
gerekebilir sonuçta.
insanlar bu uğurda neler neler yaşıyor.
mücadele edeceksiniz birbirinize destek olup.
ha burada ikizleri olan aileye şimdiden sabırlar güç kuvvet dileyin:))
kolay değildir ikiz bakmak.ben de ikiz annesiyim:))

Karı koca d vitamini b12 vitamini ve diğer vitamin değerlerinize mutlaka baktırın bana da infertilite teşhisi konduğu halde ki bir sebebi de yoktu üç düşük bir Doğum yaptım evliliğimin 9. Yılında kızım doğdu lütfen umutsuz olmayın

bakın yukarıda da yazdım

yaşadım biliyorum diye

ama siz kendinize yapıyorsunuz şu anda

bu kadar abartılacak bir durumunuz yok

daha tetkikleriniz bile bitmemiş

karalar bağlamak yerine harekete geçin

olmazsa da siz çaba gösterin olmasın o zaman üzülün

nedne hiçbir şey denemeden bu kadar üzülüyorsunuz ki

daha yumurta takibi dahi yapmamışsınız anladığım kadarı ile bu kadar karalar bağlamak niye

bir de ikizleri olacakmış sağlıkla kucaklarına alsınlar

belki onlarınki de tedavi ile oldu

herkes her şeyi anlatmaz belki o kardeşte de var aynı rahatsızlık vs vs

bütün dünyanın hayatı iyi bir tek sizinki kötü değil

atın şu karamsarlığı gidin doktora

ne gerekiyorsa yapacağız diye çıkın yola

ama ya olmazsa, onların var bizim yok, herkes soruyor gibi basit fikirleri atın kafanızdan

sıfır sperm ile çocuk sahibi oldum ve hiç ya olmazsa demedi olmazsa da olmaz onu o zaman düşünürüz dedim eşime hatta

herşey çok iyi eşimin Sperm değerleri normalin üstünde. . benim yumurta rahim herşey yolunda. . sadece son aşama tüp lere bakılacak.. bir senedir erteledim korktum çünkü kapalı çıkarsa diye psikolojik olarak çok etkilenirim dedim bekledim. .
Perşembe randevum var son asamadayiz. .hayırlısı olsun inşallah...

Back
X