Bunalıma girdim, akıl fikir verin dostlar

Burcu915

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
35
2
1
Öncelikle hepinize merhaba
Daha evvel de konu actim eşimle aramızda yaşananlar la ilgili kendisi çalışmıyor,evde vs bana yardımcı olmayan biriydi. Sin zamanlar da surekli tartisarak anne evi,ev arasi gidip geliyordum. Ama surekli beni ikna ediyordu bariisiyorduk bu arada 11 ayina giricek bebegimiz var.kendisi tam bir anne ve meme düşkünü aşırı hareketli,surekli kucak isteyen bir bebek. Ben 1 hafta once hamile olduğumu ogrendim ve resmen dünya basima yıkıldı. Kınayan insanlar ozellikle yorum atmayin çünkü ciddi anlamda psikolijk travma yaşıyorum. Aglak,gülmeyen, sinirli mutsuz biri oldum. Sevinemiyorum çünkü planli olmus bir hamilleik degil tamamiyle sürpriz korundugumuz halde. Kafayi yemek uzereyim bir tarafim aldirmak zorundasin aklini kaybedersin burcu diger tarafim dogur idare edersin diyor ama kotu olan taraf agir basiyor.
Maddi olarak bombok olan hayatima bir cocuk getirerek inun geleceğini hayatini garantilememek cok büyük haksizlik olucak. Mide bulantilarim bas donmelerim halsizligim sabrim kalmdi resmen. Emziriyorum hala bebeğimi sutten kesmen gerek sedi doktor emzik biberon almadi bebegim ve ciddi anlamda 2 3 kisinin dönüşümlü bakabbilicegi bir cocuk cok hareketli sadce ona bakiyorum diyebilirim o uyur uyumaz ise kosuyorum 5 dk zmaankm yok uyku duzeni hic yok gece 5 6 kere kalkiyor. Ben Napicam 2. Cocukla hersey shaa kotu daha beter olucak evlilgiim sarsilicak hissine kapliyorum lutfen birileri birrseyler yazsin kismeye anlatamiyroum kendimi yiyio bitirdim resmen..

çalışmayan bir eş-problemli bir evlilik-arada yapılan kaçak sevişmeler ve bir çocuk...
doğur demeyeceğim en olsam aldırırdım..
onunda hayatını karartma zaten eşin iyi bir eş olsa çalışır sana destek olur, ikinci bir çocuk bu şartlarda olmamalı zaten psikolojinde buna müsait değil...

Çalışmayan sorumluluk almayan eş ile münasebette bulunmasaydınız keşke.
Kınamak vs değil bu eleştirmek.
Nasıl geçiniyorsunuz?
Erkek çalışmıyorsa kadın mutsuzsa sevişmek için huzurlu ortam yoktur diye biliyorum ben.
Çocuğu doğurup doğurmamak sizin kararınız, KK ikiye bölünüyor genelde bu konuda.
Gidin annenizin evine eşiniz iş bulana kadar dönmeyin. Müddet verin 2 hafta içinde bir işe girmezsen boşanıcam deyin.
İşsizlik hat safhada ama girsin bi markette çalışsın en azından eli ekmek tutsun.

Çok zor bi durum gerçekten ama Allah o bebeği korunmanıza rağmen rahminize koyduysa vardır bir hayır allahın verdiği cana kıymamalısınz bence allah herkesi nasibiyle gönderir. yinede sizin vereceğiniz bi karar Allah kolaylık versin doğru hayırlı bi karar vermeyi nasip etsin

Kimisi diyecek bebeğini aldır, hangi akıl ile 2. çocuğa yeltendin.

Kimisi diyecek sakın aldırma, o suçsuz günahsız...

Ben diyeceğim bu kadar huzursuz ortamda nasıl peki eşin ile birlikte olacak vakit buldun?

Niyetim eleştirmek, kötü haline körükle gitmek değil.
2. çocuk zor ve büyük sorumluluk ister muhakkak, ama bu tamamen senin kararın.
Biz ne desek boş buradan.
Sen hayatına bir yön ve şekil vermek istemedikten sonra kim ne derse desin fasa fiso!

Senin yapman gereken hayatında önemli kararları enine boyuna düşünerek alman.
Bu ister çocuğunu aldırmak olsun, isterse de eşinden boşanmak olsun.
Senin iraden ile olacak birşey...

Tek tavsiyem, gereksiz eşi yanında tutmanın anlamı yok, seni daha çok dibe çekecek.
Bir faydası dahi dokunmuyorsa niye hala hayatında tutuyorsun?
Sadece bir çocuğun babası olmak yeterli değil bu devirde iyi bir eş olmak için.

Ailen bu konuda ne diyor? Sana destekler mi?
Sen hayatında köklü değişim için bu düzeni değiştirmek için ne yapıyorsun?
Psikoloğ veya psikiatrist - gitmeyi denedin mi?
Devlet hastanelerinde dahi bu bölümler mevcut, kesinlikle gitmelisin.
En azından birşeyleri daha net görmeni, psikolojik olarak yaşadıklarını dillendirmeni sağlar.
Yükünü hafifletir, ama unutma ki kimse senin hayatını senin yerine değiştiremez.
Bu tamamen senin elinde!

Hadi artık korunarak oldu yalanini yiyoruz. % 1 hamile kalma ihtimaline bile olabilir diyoruz.
Ama nasil oluyor bu kadar sorun ve sıkıntinin icinde sevisebiliyorsunuz.
Arada bir kac saat ateşkes mi ilan ediliyor.
Neyse burasida beni ilgilendirmez sadece kinamayin etmeyin diye lafa basliyorsunuzda be arkadasim sizde insanlari salak yerine koymayın.

Eşiniz işe girse???

Bu arada kadına bu kadar yüklenmeden belirteyim:
Ben de korunarak hamile kaldım!
Olabiliyor böyle şeyler malesef ki...
Ben hamile olduğum için mutluyum o ayrı konu...

Büyük ihtimalle boşanacaksınız, daha önce zaten annenizin evine dönmüşsünüz.
Yokluğun içine ikinci bir çocuk sürüklemek mantıksız. Eğer çok istiyorum, bu olayların içinde tek mutlu şey hamile olmam deseydiniz amenna, ama zaten siz de istemiyorsunuz.

Buradaki insanlara bakmayın. Kah aldır yazılacak kah o daha melek vs.
Hayatınız için, ilerisi için doğru olan ne ise onu yapın.

Bu arada kadına bu kadar yüklenmeden belirteyim:
Ben de korunarak hamile kaldım!
Olabiliyor böyle şeyler malesef ki...
Ben hamile olduğum için mutluyum o ayrı konu...

Bende korunarak hamile kaldım ve doğurdum yavrumu iyiki doğurmuşum
Zaten istiyordum ama zamanı erkendi diye korktum biraz çalışıyorumda zorlanacağımı hissettim zorlanıyorumda ama eskisi kadar değil , şuan 3 yaşında şükür.
Size de kolaylıklar dilerim rabbim kucağınıza almanızı nasip etsin

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Sizin yerinizde olsam ailem arkamda ise, gidecek bir yerim varsa, meslek, ekonomik güç vs.ayrılır bebeğimi doğururdum.ailem bakarsa çocuklara çalışırdım.tam tersi durumda aldırmak gerekli sanıyorum.

Amin inşallah. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Benim de kendime göre tedirginliklerim var.
2. çocuğum ve ilk oğlum 2 buçuk yaşında şuan.
Allah hayırlısı ile bana da büyüdükleri günleri görmeyi nasib etsin...

Benim yavrularım arasında 2 yıl 2 ay var şuanda büyüğü 5 yaşına yeni girdi dediğim gibi diğeri 3 yaşında .
.ÇOK DOĞAL TEDİRGİN OLUYOR İNSAN AMA su gibi geçiyor farkında bile olmuyor insan inanın
Tabi sabır konusu çok önemli sabrınız taştığı anlarda olacak azıcık kreş azıcık anne ,kv yakınsa onların yardımı herşey yoluna girecektir inşallah :)

Nasıl geçinecek, 2 çocuğa nasıl bakacaksınız? Eş çalışmıyor, sen mi çalışacaksın? Şu anda nasıl geçiniyorsunuz?

eşimle şimdilik çocuk istemiyoruz, maddi manevi keyfimiz gayet yerinde olmasına rağmen öyle tedbirli davranıyoruz ki anlatamam. nasıl oluyor da bu şartlar altında bu kadar rahat sevişiyorsunuz? korunarak gebe kaldığınıza göre sağlam bir şekilde korunmadınız. neyse olan olmuş. herkes bana kızacak ama ben olsam doğurmazdım. çocuğun sadece nefes alıp verme hakkını değil, özgürce yaşama, huzurlu mutlu büyüme hakkını da düşünürdüm. ki bunları henüz elinizdeki bebeğe verememişken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…