Bunalimdayim

1991_05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
189
67
48
Kizlar bana akıl verin lütfen.

Ben dün henüz 9 aydır evli olduğum kocamı kumar oynarken olduğu yerde karşısına çıktım. Sonra konuşmasına izin vermeden arabama bindim bastım gaza. Çok kötüydüm. Aradı açmadım. Sonra eve gittim yüzleşmek için. Bana sen haklısın kendimi savunmicam dedi. Ben borca girdim işin içinden çıkamıyorum bu yüzden kazanırım diye gidiyorum dedi. Ona açık açık güvenimi mahvettiğini söyledim. Aslında kafama koymuştum ayrılacaktım bidaha oynadıysa ama bi çok kez bunun bi hastalık olduğunu okuduğum için kendimi kötü hissettim. Zaten sürekli kendimi asıcam dayanamıyorum artık diyordu. Pisikolojik baskı vardı üzerimde. Bi sıfıra çıksam gitmek için sebebim zaten olmaz diyor ama ben tükendim. Olur olmaz ondan gizli ağlıyorum annemi babami çok özlüyorum. Karşımda beni anlamayan bi adam var. Çok sevdiğim ama yavaş yavaş soğumaya başladığım. İşin kötüsü evliliğimi kurtarmak istiyorum ama tükendim. Nerden tutsam olmuyor. Pisikologlarla görüştüm bunun bi hastalık olduğunu söylediler. Yani beyni o gitmicem desede komut veriyormuş. İnan’ın ne yapıcam bilmiyorum. Kendimi çok yalnız çaresiz hissediyorum. Böyle bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Bana akıl verin ama kırıcı olmayın lütfen.

Aile büyüklerini araya sokun ailesine durumdan yuvanızın dağılacağından haberdar edin borçlarına yardım etsinler sizde çalıştıkca geri ödeyin ve piskolog yardımı almasını sağlayın başka türlü barışmayın çünkü son oturağa inmeden bu işi bırakanı görmedim

Aracını takip etmiştiniz benzinlik falan dimi , kalk git bak demiştik , takip cihazı arızalıymış demiştiniz , kocamın günahını aldım demiştiniz dimi ...

Ben kendi anne babamdan çok yüklü miktarda borç aldım borçlarını kapatmak için ama gitti yine oynadı. Kendi annesine söyledim. Bana akıl veremiyor. İşin sonunda oğlunun kumar oynadığı duyulacak diye sürekli geri çekiyor kendini. Kendi anne babama zaten söyleyemiyorum. Hiç bişe olmamış gibi devam ediyor şuan hayatına.

Aracını takip etmiştiniz benzinlik falan dimi , kalk git bak demiştik , takip cihazı arızalıymış demiştiniz , kocamın günahını aldım demiştiniz dimi ...
Evet bu sefer cesaretimi topladım evden çıktığı gibi peşine düştüm

Kumardan bahsediyoruz maddeden degil beyni komut felan vermiyor bence gayette iradesi ile gidiyor vicdanen kötü hissetmeyin
Eşiniz rahatsız olmalı vicdanen
İçim kan ağlıyor diyor sonra yine eskisi gibi oluyor. Bana sürekli ters cevaplar veriyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Ayrılmak evet ama çok kolay değil kendimi bitiriyorum düşüne düşüne

Ben sizin konuları biliyorum , yazık ediyorsunuz kendinize! Niye yapıyorsunuz ki bunu, eşiniz düzelmez, bunu kabul etmeniz lazım, geçen zamana, döktüğümüz gözyaşına yazık.

Sen ben boşanıyorum diye bi tavrını koy bak nasıl ellerini katacaklar taşın altına tedaviyi dayat eşine kabul etmezse çıkamaz bu bataklıktan çok zor allah yardımcın olsun ama tavsiyem bidaha sakın eşinin kumar borcundan için ailenden yardım talep etme kıymeti bilinmez çünkü

Ben açıkçası kumarın bir hastalık olduğuna inanmıyorum. Bir psikolojik rahatsızlığın belirtisi olabilir ama yalnızca bir semptom olmakta kalır. Gerçekten hasta olsa muhtemelen hastalığı sana karşı kabul etmezdi. Suçunu bastırmak için öyle söylediğini düşünüyorum. Ağzının payını verip bir daha oynarsan suratımı göremezsin diyip burnuna bir yumruk çak. Bak bakalım bir daha oynuyor mu... (Denendi, onaylandı.)

Asıl sorulması gereken soru sevdiği için mi kumar oynuyor, borçları için mi. Eğer sevdiği için ise ne yapılması gerektiğini bilmiyorum tedavi görmesi lazım. borçlarını ödemek için ise kimse Yok mu çevrenizde yardım alın destek alın kredi falan çekin en azından sorunlarınız hallolur, kumarla borç mu ödenirmiş daha da kötüye gider.

Terapi gibi biseye sokun eşinizi. Psikolojik alt kökenli bir sorun olabilir. Bazı bağımlılıklarimizin altında yatan farklı nedenler olabilir.

Bi sıfıra çıksam bir daha gitmem diyor ya, yalan yine gidecek.

Elbirliğiyle borç kapatmaya çalıştıkça bi yandan da o borç devamlı artacak. Kumarı bırakanı duymadım daha. Bırakanda bi on_onbeş senesini ve tüm malvarlığını kaptırmış oluyor zaten.

Ben hastalık olarak görmüyorum ayrıca. Evinin, karısının, çoluğunun çocuğunun rızkını kumara yatıran adama ne koca derim ne de baba. Bu cümlem size değil, genelleme.

Bu adam normal değil yakında evini arabanı da kaybediceksin o ne yapsa eyvallah diyorsun ana babayı zaten at çöpe, neden ayrılmıyorsun bilmiyorum düzeleceği yok adamın kendi hayatımı hiç mi önemsemiyorsun borç aldığım paraları bile yemiş. Neyi bekliyorsun ??? Birde geçmiş konularda sürekli onu koruyordun maşallah

Evet siz surekli agliyorsunuz diye kesin birakir kumari. Dogru yoldasiniz.

Bence biran önce ailesine söyleyin böyle olmaz bu evlilik böyle devam edemez diye anlatın ve eşinize asla güvenmeyin bütün hesapları siz ele alın maaş kartını faaln anca öyle devam edebilirim de yoksa hayatını mahvedeceksin

Gerçekten işe yaradı mı yani ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kumarın kurtuluşu var mı bilmiyorum çok bunaldım

Yazının yarısındakı kısımda devran donermıs belkı ama , yapmamıssınız. Eger o noktada gıtseydı sımdı baska seyler dusunuyor olacaktın

Gerçekten işe yaradı mı yani ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kumarın kurtuluşu var mı bilmiyorum çok bunaldım
Evet kuzenim kumar bağımlısı ve yalancı kocasını süpürge hortumuyla dövdü bir çok kez de aşağıladı alçak hain çocuğunun rızkını benim rızkımı orta yediriyosun diye adam artık çift işte çalışıyor o da bayağı bir şey denemişti yemin ettiriyim ağlayım tehdit edeyim boşanmakla diye de yok yani tek çaresi erkeğin gururuna oynayıp sonra da dövmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…