bunda ne var?

Ben olsam "olur abla rahat ederim ben de biraz hahaha" der geçiştirirdim. Sonrasında bırakmak istemiyorsam bırakmazdım. Böylece koca da laf edecek şey bulamazdı.

Çocukların anneye bağımlı olmaması açısından eğer meme sorunu da yoksa 6-7 aydan itibaren ara sıra hala, teyze anneanne ya da babaanneye bırakılması taraftarıyım. Daha kendine güvenli, biray olduğunun farkında olan çocuklar oluyorlar böylece. Etrafımda çok örneği var. Ablamın kızı 9 yaşında hala bizde bile kalmaz annesi olmadan. Arkadaşımın ikizleri 7 yaşındalar, anne baba çocuklar 5 aylıkken yurtdışına gittiler, öyle devam ediyor hala. Çocuklar 8 saatlik yol gelip arada bizde bile kalıyorlar.

Üslubunda hata var görümcenin. Bende kalacak ne demek! Kalabilir mi dese tamam. 1 yaşında çocuğu yine bırakmam o ayrı. çocuğun sahibi sanıyorlar kendilerini ne saçmalık.
Benim yeğenim bende kalmak istese annene sor önce ondan izin al derim. İlla kalsın bile diyemem annesine.

Merhaba hanimlar. Sorunum gorumcem. (Duzeltiyorim gorumcem degil esim)Gorumcem kizimi cok ozlemis.ozledim onu buraya geldiginizde onu alicam bende kalacak dedi. ( o kendi evinde biz k.validemle kalacagiz) ben de o zaman beni de alicaksin dedim. Vayy ben bunu nasil dermisim. Ozlediginden diyormus ablasi. Hayret birsey bunda ne var soyler misjniz? Neden ben kizimi ona vericem ki? Ayrica bunu onun soylemesi dogruda benim soylemem mi yanlis !!!

evet çok saçma özlediyse gelsin kayınvalidenizde görsün ,eğer evinde ağarlamak istiyorsa kızınızı sizi de davet etmesi gerek .kızınız kaç yaşında ,hem küçükse zaten ben çok karşıyım anneden ayrı başka bir evde gece kalmalara yakın akrabada olsa.bana dediğiniz yanlış gelmedi.bu erkeklerin anneleri ablaları ne kadar kıymetliyse, eşleride o kadar kıymetsiz, onlar alınacak diye akılları gider ama eşler söz konusu olunca umurlarında değil.

1 yaşındaki bebek annesinden nasıl ayrı kalsın, daha emiyordur bile O. Konu sahibinin söylediğinde de bi abartı görmüyorum kızımı alıyorsan beni de al demiş ne var bunda, görümce yengesini evinde misafir edemeyecek mi de sorun oluyor bu.

Hanimlar sorun gorumcem degil. Evet uslubu sert biraz. Ama ben ona da takilmiyorum. Taniyorum gorumcemi. Sorun esim. Esim ben rahatsiz oldum diyor. Ne var bunda dedigim sey bu. Sordum gorumceme yoo kirilmadim. O seni ister kokunu ister dedi. Tabi ki senke kalacak dedi. O da anne sonucta biliyor bunun olmayacagini. Esim bana oyle ters cikinca ben de benm cocugum alamaz dedm. Cnku esim bana gorumcem kirilmis gibi konustu. Bunda kirilcak bisey yok olsa da benm cocugum istedhm yerde kalir dedim. Guzellikle istese verirdim. Sartli olarak verirdim ama.
Esin durduk yere sana carlamaz, onu gorumcen doldurmustur yuzde yuz ama inkar ediyolar. Erkekler saf valla kadinlar ara kizistirmasa... Neyse muhim mevzu degil uzatmaya degmez

Konu sahibesi benim nacizane fikrim (belki ben pimpirikliyimdir!) kucucuk cocuklarin yaninda anne , babasi olmadan geceyi akrabalarla dahi gecirmemesinden yana.
Daha yakin zamanda sosyal medyada babannesine birakilan bir cocugun balkondan dusme haberini okudum ki hala o minik can sagligina kavusamadi.
Hic kimse bir cocuga annesi gibi bakip,ozen gosteremez!!
Saglikla buyutun yavrunuzu.

Ben olsam "olur abla rahat ederim ben de biraz hahaha" der geçiştirirdim. Sonrasında bırakmak istemiyorsam bırakmazdım. Böylece koca da laf edecek şey bulamazdı.

Çocukların anneye bağımlı olmaması açısından eğer meme sorunu da yoksa 6-7 aydan itibaren ara sıra hala, teyze anneanne ya da babaanneye bırakılması taraftarıyım. Daha kendine güvenli, biray olduğunun farkında olan çocuklar oluyorlar böylece. Etrafımda çok örneği var. Ablamın kızı 9 yaşında hala bizde bile kalmaz annesi olmadan. Arkadaşımın ikizleri 7 yaşındalar, anne baba çocuklar 5 aylıkken yurtdışına gittiler, öyle devam ediyor hala. Çocuklar 8 saatlik yol gelip arada bizde bile kalıyorlar.

Valla canim beni annem 6 aylikken birakip babamla 1 hafta antalyaya gitmis. Sonra da isine gelmis gece gezmesine gidiceklerse falan o haftasonu hep anneannemde kalirmisim.

Kardesimle aramda 13 yas var. Kardesim 2 yasindayken de 1 haftaligina yurtdisina gittiler. Ben baktim cocuga daha 15 yasimdayken. Bu belki sorumsuzca bi davranisti ama ben fazla sorumluluk sahibi elinden her is gelen bir ergendim annem ona guvendi galiba :) Kardesim de ben de hicbir zaman yalnizlik sikintisi yasamadik.hele kardesim 13 yasinda erkek oldukca hareketli ama bi yere yolladik mi sasiyolar her isini yapiyo diye.

Teyzemin simdi 16 yasinda kizi var. Daha kimsenin evinde kalmadi. Zaten eline de hicbir sey emanet edilmez. Kendi ne zaman banyo yapacagini bile annesi soyluyor.

Cocuklarin ustune dustukce korumaya calistikca cok kotu oluyor ya. 1 yas kucuk falan degil bence de..

ben 9 yaşındaki yeğenimi bi geceliğine isteyemiyorum ablamdan. bi yaşındaki çocuk da anneden ayrılmaz yazıktır sırf büyüklerin hatrı için. şakaysa benimki de şakaydı deyin gitsin.

Back
X