- 10 Temmuz 2022
- 25
- 4
- 3
- 27
- Konu Sahibi gokkusagi65
-
Bu kadar hassassiniz nie imam nikahi ve resmi nikah yapmıyorsunuz ? Önce nikahinizi yapın sora rahat rahat evinizi dizin dugununuzu yapinMerhaba, forumu çok eskiden beri takip ediyorum günlerdir içimi kemiren bir meseleyi danışmak için üyelik açtım. Objektif bir şekilde yorum yaparsanız sevinirim. 3 aydır nişanlıyım. Nişanlım da ben de dini hassasiyetleri olan iki insanız ve iyi anlaşıyoruz. Geçen haftalarda evimize eşyalar geleceği gün sarılmak için yaklaştı ben de başta itsem de sonrasında karşılık verdim. O günden sonra bana daha çok yaklaşmaya başladı. Vicdanen çok rahatsızım. Kendimi kötü hissediyorum ve ona karşı güvenimin de giderek azaldığını farkettim. Hatalı olduğunu söylese de aynı şeyleri yapmaya devam ediyor. Benim de hatam var tabii ki. İlk anda ona çok sinirlendiğimi ve kırıldığımı belli etsem de bu tavrımda istikrarlı olamadım. Aynı hassasiyetlere sahip olanlar ne hissettiğimi anlayacaktır eminim. Durumun içinden çıkamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
Ailelerimizin olmadığı şehirde çalışmaya başladık ikimiz de. Burda kimsemiz olmadığı için ev işlerini beraber hallediyoruz mecburenHassasiyeti olan insan başbaşa da kalmaz. Abartmayın isterseniz
Düğünümüze bir ay kaldı. Dini nikah yapmayı başta ben istememiştim nişan atmak gibi olmuyor boşanmak oluyor diye. Şimdi de aileler bekletiyor. Resmi nikah için de bir ay sonrasına gün aldık. Şehirler farklı olduğu için ailelerin durumuna göre hareket etmek zorunda kaldık
O zaman anneniz kardeşiniz vs biri gelecek. Beraber hareket edeceksiniz.Ailelerimizin olmadığı şehirde çalışmaya başladık ikimiz de. Burda kimsemiz olmadığı için ev işlerini beraber hallediyoruz mecburen
Eve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?Düğüne ne kadar kaldı?
Ateşle barut yanyana durmuyor işte
Arada aşk var, çekim var, e ortam da müsait olunca kaçınılmaz şeyler.
Eğer istemiyorsanız mümkün mertebe ev ortamında yalnız kalmayın.
Nikaha da umarım az kalmıştır.
SorunEve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?
Vicdanen rahatsizsaniz, bunu ona kesin bir dille söyleyin, evlenmeden önce böyle şeyleri hoş görmediğinizi belirtin, siz de buna gore davranin ki sizi ciddiye alsin. Bir de yalnız kalmamaya çalışın öyleyseMerhaba, forumu çok eskiden beri takip ediyorum günlerdir içimi kemiren bir meseleyi danışmak için üyelik açtım. Objektif bir şekilde yorum yaparsanız sevinirim. 3 aydır nişanlıyım. Nişanlım da ben de dini hassasiyetleri olan iki insanız ve iyi anlaşıyoruz. Geçen haftalarda evimize eşyalar geleceği gün sarılmak için yaklaştı ben de başta itsem de sonrasında karşılık verdim. O günden sonra bana daha çok yaklaşmaya başladı. Vicdanen çok rahatsızım. Kendimi kötü hissediyorum ve ona karşı güvenimin de giderek azaldığını farkettim. Hatalı olduğunu söylese de aynı şeyleri yapmaya devam ediyor. Benim de hatam var tabii ki. İlk anda ona çok sinirlendiğimi ve kırıldığımı belli etsem de bu tavrımda istikrarlı olamadım. Aynı hassasiyetlere sahip olanlar ne hissettiğimi anlayacaktır eminim. Durumun içinden çıkamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
Herkes her şeyi bize bıraktı maalesef. Siz kendinizi bilirsiniz diyorlar sürekli ama yaşadığım zorluktan haberleri yok. Düğünden nişandan kınaya kadar her detayı biz düşünüyoruz. Bir yandan güzel kimse bize karışmıyor ama bir yandan da kendimi yalnız hissediyorum. Üstüne yaşadığım bu duygu durum bozukluğu ekleniyorO zaman anneniz kardeşiniz vs biri gelecek. Beraber hareket edeceksiniz.
Yani ne kadar dini hassasiyeti de olsa insan insandır.Bunda güven problemi olacak bir şey yok bence, yalan yok, aldatma yok vs vs.Eve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?
Nikaha az kalmış bu çok iyi.Eve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?
Niye güven problemi yaşıyorsunuz? Sarıldı diye mi? O sarıldı siz put gibi durdunuz mu siz de sarıldınız. O da size güvenmesin o zaman. Adama tecavüzcü coşkun muamelesi yapıyorsunuz farkında mısınız?Eve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?
Sorun
güven problemi mi
Dinen yapmamam gerekiyordu kendimi gunahkar hissediyorum mu
Hangisi
Eve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?
Ben bu yola Allahın rızasını gözettiğim huzurlu bir yuva isteğiyle çıktım. Ama şimdi her şeyi mahvetmiş gibi hissediyorum gerçekten böyle mi? Veya nasıl düzeltebilirim bunun derdindeyim. Karşımdaki insanla yola devam edebilir miyim gibi sorular..Sorun
güven problemi mi
Dinen yapmamam gerekiyordu kendimi gunahkar hissediyorum mu
Hangisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?