Bundan Sonrası Hayat Mı?

hepinize merhaba daha önce de konu açmıştım .Biraz kendimden bahsedeyim 22 yaşındayım annem bana bakmak istemediği için anneannem ve teyzem baktı ama ezip horlayarak baktı yani iyi bir çocukluk geçirmedim özgüvenim olmadığı için okul hayatım çok sıkıntılı geçti berbat bir ortaokul ve lise hayatı geçirdim.Sınıf arkadaşlarımın lakap takması canları sıkılınca kızların beni tokatlaması fiiziksel özelliklerimle dalga geçmeler vs bir sürü şey yaşadım ama pes etmedim hiç hep çabaladım umut ettim 2 yıl önce mühendislik kazandım okumaya gittim bir dönem okudum ikinci dönem hayatımın en yanlış kararını alarak okula gitmedim yurt sorunum vardı ve ailem yurdumu değiştirmedi evde kal dedi ve eylülde başka bir şehire yatay geçiş yaptım ve psikolojim bozuk olduğu için ordada duramadım eve döndüm major depresyon geçiriyordum ağır ilaçlar vs kullandım.Sınava hazırlandım ailem şehir dışı bırakmadı 2 yıllık boş bir bölüm okuyorum siirtte.Ama genel olarak 2000 liler var ben 97liyim ve hiç kafa dengi kimse yok bunu geçtim canım yanıyor yaşıtlarım mezun oldu ben daha 2 yıllık üniversiteye yeni başlıyorum ve mühendislik bırakmış biri olarak.Hayallerım vardı benim herşeye rağmen hayatımı düzene koyacaktım mutlu olacaktım başka bir şehirde mühendisliğe geçen yıl devam edecektim güçlü olacaktım insanlara karşı ama olmadı ve artık olsa bile bi önemi yok herşey zamanında güzel benden 4 yaş küçük insanlarla okumak değil.Hiçbir hayalim gerçek olmadı battıkça en dibe battım ne aileden güldü yüzüm ne eğitim hayatından ne arkadaşlardan bugün kuzenim dedi ki annenin hatalarıni sen hayatınla ödedin eğitimsiz kaldın.Doğru çünkü yatay geçiş yaptığımı söylemiştim özel üniversiteye yapacaktım istanbula ama annem o parayı dayıma verdi onun borcunu kapatmak için .Umarım anlatabilmişimdir canım çok yanıyor aldığım her bir nefes azap gibi günlerdir ağlıyorum artık hiç umudum kalmadı hiçbir konuda umarım en kısa zamanda gelir ölüm çünkü ben çabaladım uğraştım ama hayatım istediğim gibi olmadı bundan sonra olmasının ne önemi var ki?
Tatlım biliyor musun 97 nedir kuzum toparlan 92liyim. Benim de istediğim bölüm olmadı başka bir bölüm okudum sonra yine hazırlandım yine olmadı, keşke yine de çabalasaydım inan ki bundan 5 sene önce olsa hiç düşünmeden yine çabalardım 22 yaş en güzel yaş. Hem biliyor musun üniv.de büyük yaşı olanlar daha çok itibar görüyor sözünü dinlerler ben 18 yaşımda okurken 25 yaş olanlara özenir keşke bende 25ken gelseydim çok küçük geldim diyordum liseden yeni çıkmışları pek takmaz kimse 😊 Ve mühendislik okuduğun okulla irtibata geçmeyi dene. De ki benim bu okulda kaydım vardı nasıl dönebilirim veya dönebilir miyim. Sonra da eğer dönebiliyorsan durumun burs istemeye uygun. Burs araştır. Sonra da kimseleri takmadan dön okula bir güzel hayatını güzelleştir. 97lisin çok güzel bir yaş. Özgüvenini yok etme genceciksin burdan bana gelişmeleri yazabilirsin hoşçakal 😇

4 yaş sorun değil ben 17 yaşımda girdim sınıfda 30 unda evli hamile her yaşdan vardı üniv orası hatta komşum 37 yaşında okudu sonra atandı niyetin azmin varsa engel yok

Zor şeyler yaşamışsınız. hayat yeni başlıyor. 22 yaş nedir ki? Siz 60 yaşında gibi konuşuyorsunuz. İnsanlar ileriki yaşlarda bile okuyor. Bence yarım bıraktığınız okulunuza dönün. Vazgeçmeyin. Hayatınızı kendiniz kurun. Emek olmadan hiçbir şey olmaz. 4 yaş küçük olsunlar nolmuş. Hayat boyu pişman olacağınıza 4 yaş küçüklerle okuyun. Evet hayat sizin için kötü başlamış olabilir. Ama kötü devam edip etmemesi çabanıza bağlı. Umarım bından sonra çok güzel geçer hayat. ❤️

Canım ben otuzlu yaşlarımdayım , yabancı dil öğrenmek için okula gidiyorum , sınıfta önündeki kağıdı yakın gözlüğünü takıp zar zor okuyabilen amcalar teyzeler var . Biz 60-70 yaşındayız bu yaştan sonra aman ne okulu dememişler onlar bile, sen mi diyorsun :KK43:
Bıraktığın mühendislik bölümüne geri dön , yurtta kalmak yabancı insanlarla bir odanın içinde yaşamak tabii ki zorlar fakat direnirsen herşey rayına oturur , bu kadar küçük sorunlardan pes etme..
ben yurtta kaldığım ilk gün , ikinci öğretimde okuyan oda arkadaşım tarafından tehdit edilmiştim .. sabahları ses yapmayacaksın , ben gece geç
Geliyorum sabah erken beni sakın uyandırma diye:) eşimin yurt odasında içki içip alem yapanlar denk gelmiş. İkimiz de okulumuzu bırakmadık bu insanlar yüzünden... sen de dik durmaya , sorunlara karşı çözümler üretmeye çabala...

annenle alakalı olayları ise düşünme artık , geçmişi geçmişte bırak,nasıl yapacağım dersen, bunun için sana dr.gulseren budayıcıoğlu’nun videolarını Öneririm

Hakkında hayırlısı olsun
Durumunu düzene koyup , güzel
Haberlerini buraya yaz olur mu

hepinize merhaba daha önce de konu açmıştım .Biraz kendimden bahsedeyim 22 yaşındayım annem bana bakmak istemediği için anneannem ve teyzem baktı ama ezip horlayarak baktı yani iyi bir çocukluk geçirmedim özgüvenim olmadığı için okul hayatım çok sıkıntılı geçti berbat bir ortaokul ve lise hayatı geçirdim.Sınıf arkadaşlarımın lakap takması canları sıkılınca kızların beni tokatlaması fiiziksel özelliklerimle dalga geçmeler vs bir sürü şey yaşadım ama pes etmedim hiç hep çabaladım umut ettim 2 yıl önce mühendislik kazandım okumaya gittim bir dönem okudum ikinci dönem hayatımın en yanlış kararını alarak okula gitmedim yurt sorunum vardı ve ailem yurdumu değiştirmedi evde kal dedi ve eylülde başka bir şehire yatay geçiş yaptım ve psikolojim bozuk olduğu için ordada duramadım eve döndüm major depresyon geçiriyordum ağır ilaçlar vs kullandım.Sınava hazırlandım ailem şehir dışı bırakmadı 2 yıllık boş bir bölüm okuyorum siirtte.Ama genel olarak 2000 liler var ben 97liyim ve hiç kafa dengi kimse yok bunu geçtim canım yanıyor yaşıtlarım mezun oldu ben daha 2 yıllık üniversiteye yeni başlıyorum ve mühendislik bırakmış biri olarak.Hayallerım vardı benim herşeye rağmen hayatımı düzene koyacaktım mutlu olacaktım başka bir şehirde mühendisliğe geçen yıl devam edecektim güçlü olacaktım insanlara karşı ama olmadı ve artık olsa bile bi önemi yok herşey zamanında güzel benden 4 yaş küçük insanlarla okumak değil.Hiçbir hayalim gerçek olmadı battıkça en dibe battım ne aileden güldü yüzüm ne eğitim hayatından ne arkadaşlardan bugün kuzenim dedi ki annenin hatalarıni sen hayatınla ödedin eğitimsiz kaldın.Doğru çünkü yatay geçiş yaptığımı söylemiştim özel üniversiteye yapacaktım istanbula ama annem o parayı dayıma verdi onun borcunu kapatmak için .Umarım anlatabilmişimdir canım çok yanıyor aldığım her bir nefes azap gibi günlerdir ağlıyorum artık hiç umudum kalmadı hiçbir konuda umarım en kısa zamanda gelir ölüm çünkü ben çabaladım uğraştım ama hayatım istediğim gibi olmadı bundan sonra olmasının ne önemi var ki?

Canım benim, şu an tam silkelenme vakti. İnsanlar 40-50 yaşında tekrardan üniversiteye dönüp yarım kalan okullarını tamamlıyorlar. Hiç bir şey için geç değil. 2 senelik bölümü bitirip dikey geçiş sınavlarına girip 4 seneliğe tamamlayabilirsiniz, yeniden mühendislik okuyabilirsin, yarım bıraktığın okula dönebilirsin. Yeter ki iste. İstemek başarmanın yarısıdır. Geçmiş evet yaralayıcı olmuş, ama şimdi yaralarını sarma vakti. Çok gençsin neden kalan hayatın şimdiden kat be kat güzel olmasın ki. Bunu kendine yapma, hayat herşeye rağmen güzel inan bana. Geçmişte sana o kötülükleri yaşatan insanlara gelince bu hayatta iyiliğin de kötülüğün de bir karşılığı muhakkak var, için rahat olsun. Bütün dualarım seninle, Allah seni iyi ve Kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın 🙏🏻

Genel olarak gençlik yıllarının böyle geçmesine üzüldüm. İnşalllah onları geride bırakıp önünü güneşe dönebilirsin. Sadece şunu söyleyeyim ikinci üniversiteyi okuyorum kızım için konularımdan görebilirsin. Sınıf arkadaşlarımdan annesi ile yaşıt olduğum arkadaşlarım var. Ama çok da güzel anlaşıyoruz okul arkadaşlığı çerçevesinde. Şimdi tüm üniversiteler 2. Veya 3. Üniversitesilerini okuyan 30-40 yaşlarında Kişiler ile dolu. Bahaneleri bırakıp 2 yıllık diye küçümsediğin üniversiteyi de olsa bitir. Kurslara git dil ve iyi bilgisayar programları öğren. 22 çok erken bir yaş. Hadi şimdi ve bundan sonra her aynaya baktığında: Kendime güzel bir hayat kuracağım. Güçlüyüm ve yapabilirim de..

eger 32 yasindayim desen bir nebze hak verirdim ki o yasta bile insanlar umut dolu evlenmek cocuk sahibi olmak meslek sahibi olmak istiyor. yasadigin baska aci tecrubelerden dolayi bu konuyu abartiyosun. mezun olsan bile is kapilari seni beklemiyor. ekonomik kriz var millet is bulamiyor bu toplumsal bir sorun kisisel degil.. sabret guclu ol pes etme icinden cikmaya calis bu durumun ben kac yasindayim hala okumaya calsiiyorum bir yandan anne olmaya calsiiyorum ne ki senin sorunlarin ergenligin de bitmemis onun sancilari da var bence.

arkadaşım 28inde girdi üniversiteye. 20 yaşındaki çocuklarla okudu. şimdi 3 yıllık Psikolog. görende sizi 35inde felan sanır.

suan yapacagin en büyük hata sacma sapan yasa takilipda zaten istedigim bölümü okuyamam demen olur...
22yas büyük nedemek? hersey icin gec kaldim ne demek????
hemen bu düsüncelerden silkelenip youlunu nasil istiosan öyle cizip o yola cikiosun….

benim esim 30yasinda ve suan universiteye yeni basladi sayilir o napsin ozaman direk hayatim bitti emekli olayim desin bari….
düsüncelerine suan okadar kiziyorumki bi insan 22 yasinda nasil bukadar karamsar olabilir? tamam yasadiklarin güzel degil zorda asla bisey demem ama 22 Yas nedir daha herseyin basindasin gececik hayatinin bahari daha öyle güzel yillarin varki önünde degil 22 yasinda 30 yasinda bile yeni bi okula baslasan baslar en güzellerinide yapasin…. lütfen kendine bi iyilik yap ve bu negatif düsüncelerden kurtul senin yasina dönüp herseye yeniden baslamak isteyen okadar insan vardirki Burda....

eger 32 yasindayim desen bir nebze hak verirdim ki o yasta bile insanlar umut dolu evlenmek cocuk sahibi olmak meslek sahibi olmak istiyor. yasadigin baska aci tecrubelerden dolayi bu konuyu abartiyosun. mezun olsan bile is kapilari seni beklemiyor. ekonomik kriz var millet is bulamiyor bu toplumsal bir sorun kisisel degil.. sabret guclu ol pes etme icinden cikmaya calis bu durumun ben kac yasindayim hala okumaya calsiiyorum bir yandan anne olmaya calsiiyorum ne ki senin sorunlarin ergenligin de bitmemis onun sancilari da var bence.
Genel olarak gençlik yıllarının böyle geçmesine üzüldüm. İnşalllah onları geride bırakıp önünü güneşe dönebilirsin. Sadece şunu söyleyeyim ikinci üniversiteyi okuyorum kızım için konularımdan görebilirsin. Sınıf arkadaşlarımdan annesi ile yaşıt olduğum arkadaşlarım var. Ama çok da güzel anlaşıyoruz okul arkadaşlığı çerçevesinde. Şimdi tüm üniversiteler 2. Veya 3. Üniversitesilerini okuyan 30-40 yaşlarında Kişiler ile dolu. Bahaneleri bırakıp 2 yıllık diye küçümsediğin üniversiteyi de olsa bitir. Kurslara git dil ve iyi bilgisayar programları öğren. 22 çok erken bir yaş. Hadi şimdi ve bundan sonra her aynaya baktığında: Kendime güzel bir hayat kuracağım. Güçlüyüm ve yapabilirim de..
çok teşekkür ederim umarım başarabilirim zamnında iyi bir üniversite okumak en büyük hayallerimden biriydi ama olmadı bu beni çok üzüyor

Şimdi sana 22 yaş çok büyük bir yaş gibi geliyor bende hiç 30 olmayacağım sanardım. :) evet biraz senin hatan biraz ailenin yanında olmaması biraz şanssızlık olmuş ama şöyle düşün. İnsanlar 25 inde üni kazanıp yeni başlıyorlar. 22 yaş şu bulunduğumuz çağda inan çok genç güzel bir yaş. İstediğin herşeyi yapabilmek için çok uzun vaktin var. İstemediğin bir bölüm okumak yerine hırs yap daha önce mühendislik kazanan bi insan daha iyisini bile yapabilir. Teselli olsun diye söylemiyorum. Bence sende bu bilinç var öyle hissettim. Sakın geç diye düşünüp kalan yıllarını heba etme ben çok zaman kaybettim keşkee senin yaşında olsaydım şimdi kayıp yaşlarıma çok üzülüyorum
çok teşekkür ediyorum hayatımın böyle geçmesine bu şekilde talihsizlik yaşamama üzülüyorum bu aralar üzüntüm çok fazla umarım yakında toparlanır hayatıma sahip çıkarım

çok teşekkür ediyorum hayatımın böyle geçmesine bu şekilde talihsizlik yaşamama üzülüyorum bu aralar üzüntüm çok fazla umarım yakında toparlanır hayatıma sahip çıkarım
Toparlanırsın inşallah... emin ol dışardan mükemmel görünen insanların bile bir yığın sorunu var. Avantajın çok genç olman ve birşeylerin bilincinde olman. 35 yaşından sonra hırs azim yapıp 2 çocukla kpss kazanıp devlete atanan tanıdıklarım var.sıfır hatayla mükemmeliyetle hayat bitiren yok zaten. Tecrübe hepsi :) ❤️

Mühendislikler zaten bitik durumda... Odtü yada boğaziçinden mezun olmadıkça bir anlamı yok bilgisayar mühendisi arkadaşım garsonluk yapıyor Elektirik mühendisi arkadaşım işsiz elektirik ve elektronik mühendisi kuzenim zar zor bulduğu işte asgari ücrete çalışıyor.... belkide 2 yıllık bölümden daha iyi bir iş bulacaksın belli mi olur? Herşeyin hayırlısı... bukadar umutsuz karamsar olma.

Gülseren bugdaycioglunu , camdaki kız kitabıni oneriyorum okuyun bence. Faydası olabilir ;)

Şuan 29 yaşındayım dgs giricem seneye.. Sonrada kpss.. Herhalde 34 yaşlarında bi yere atanırım.. O kadar heyecanlıyım ki.. Kitaplar defterler kalemler cocuk gibiyim düşündükçe

Toparlanırsın inşallah... emin ol dışardan mükemmel görünen insanların bile bir yığın sorunu var. Avantajın çok genç olman ve birşeylerin bilincinde olman. 35 yaşından sonra hırs azim yapıp 2 çocukla kpss kazanıp devlete atanan tanıdıklarım var.sıfır hatayla mükemmeliyetle hayat bitiren yok zaten. Tecrübe hepsi :) ❤
çok teşekkür ediyorum yazdıklarınız iyi geldi kendi ayaklarımın üzerinde duran bi kadın olana kadar pes etmicem<3

Geçmişi azad et artık.
Hayat hep bir mücadele.
Keşke her istediğimiz zamanında olsa,ama malesef.
Her zaman öyle olmuyor.
Kimine göre daha şanslısındır belki.
Lise okumak istemiş ama okuyamamış nice insan var. İmkansızlıklar yüzünden.
Mücadeleni bırakmamalısın.

Nefes aldığımız sürece,hep bir umut vardır.
Böyle kötü zamanlarda daha eskileri düşünüp dibe vurmamalısın kendini.
İyi düşün,iyi olsun.
Hayatında bol şans .. :)

Back
X