bunlar nasıl benim başıma geldi?

ERSGY

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013
435
925
303
Ankara
hiç başıma gelmez dediğim şeyler yaşıyorum birkaç gündür.nasıl oldu?nerede hata yaptım da bunlar başıma geldi bilmiyorum.çok güzel bir aşkla evlendik.bu dünyada aşkımızdan daha üstün bir şey olamazdı. asla seni bırakmam derdi. ben sensiz yapamam yaşayamam derdi.benim de hatalarım vardı elbet kimseyle paylaşamadım sadece benim olsun istedim.bana ait olsun istedim paylaşmak değil.ailesiyle bile olsa.
ama o ailesine çok düşkündü benim hemen onları benimsememi bekledi sürekli surat astığımdan şikayet etti daha samimi olmamı istedi. ama benim yapım böyle değil. evdeki tek tartışmamız bunlardan oluyordu. En son geçtiğimiz günlerde evi terk etmeye kalkıştı eşyalarını toplamaya başladı ağladım yalvardım beni bu kadar severken nasıl terk edebiliyorsun? bu kadar kolay mı ayrılmak? sadece yüzümü astığım samimi olmadığım için insan karısından ayrılmak ister mi dedim? vazgeçmişti benden. her neyse gitmedi sonunda. ama ben de kırıldım bu sebeplerden bir daha nasıl düzelirim bilmiyorum. barışmasının tek şartı aileme yakın olacaksın samimi olacaksındı.her neyse şimdi ben bu adama nasıl güveneyim -bu arada hala gitmekle tehdit ediyor beni- çocuğum olursa hala gitmekten bahseder mi?kafam karmakarışık. güvenim sarsıldı elini asla bırakmam d,yen adam uçuruma attı beni yardım edin nolurrr

Olay sadece ailesine surat asman mı? Evi sırf bu yüzden mi terk etmeyi düşünüyor. Bence eksik olan bişeyler var gibi geldi...

Şimdi bir kere sen o aileye yeni katıldın dolayısıyla öncelikle ailenin seni kucaklaması lazım bence. Eşin burada hatalı bir yaklaşım içerisinde yadırgamıyorum çünkü erkeklerin hepsi aynı canım.

Gerçekten surat asıyormusun? Evlilik hazırlıkları, sonrası vs... de seni üzdülerse içinden gelmiyor olabilir. Ama eşin yinede bu şekilde hareket etmemeli seni sevgiyle eğmeli, tehdit çok yanlış.

Ailesinin tutumu nasıl? Art niyet, laf çarpma var mı? Kendini ailenin büyüğü gibi görsen, idare etsen olur mu?

Birde yakınmısınız çok?

Çocuk meselesine gelince ben sıkıntılı evliliklerde çocuk faktörünün ortamı düzeltmektense dahada gereceği kanaatindeyim ama yinede adamına göre değişir. Kimisi daha çok evine bağlanır belki bilemiyorum.

Bende aynı süreçten geçiyorum ve bu hafta sonu arayı düzeltmek için kv' ye gideceğim. Ne yapalım adamlar annelerine düşkün. İdare etmekten başka seçenek yok cnm.

Bu arada üzülme lütfen, güçlü ol. Elinden geleni yap. Ailesi seni çok sinir etmiyorsa git iki gönüllerini al arkadaşım. Allaha emanet...

Hımmm...
İnsan bu yüzden ayrılır mı bilmiyorum ama öncelik meselesi galiba bu işler..
Eski sevgilim,eski eşinin ailesine sıcak davranmadığı için boşandığını söylerdi hep..
Bana da ilginç gelmişti,ama demek ki olabiliyormuş böyle işler.
Yapmanız gereken,eşinizin dediği gibi biraz daha sıcak ve güleryüzlü olursanız sanırım sorun çözülür.

arkadasa katılıyorum ve bır an önce eşinle ciddi bi şekilde oturun konusun

ben yanlıs mı anladım esınızı aılesınden bıle mı kıskanıyorsunuz sızce bu normal mı onu dunyaya getıren ve emek veren ınsanlar paylasmak ne demek sız esısınız onlar aılesı yerlerınız farklı ve yapmanız gereken yerınızı bılmek hem ayrıca elınızden geldınce sıcak olmanız gerek bır aıle oldunuz artık esınız suan ne kadar hayal kırıklıgı yasıyordur bır dusunun dedlıler gıbı sevmıs evlenmıs ve sevgılı karısının yaptıgına bakın gercekten haksızsınız uzgunum ama bırısının sıze bunu soylemesı gerek zaten kv ve kp bızı kucagına al sev dıyecek hallerı yok bellı baslı cerceveler dahılınde gıdılır gelınır sohbet edılır yenır ıcılır vs vs normal olan budur onlar sınırı bılır sız bılırsınız bır sorun cıkmaz ama esınız agac kavugundan cıkmadı tıpkı sızın gıbı onunda bır aılesı var lutfen kendınıze cekı duzen verın ve ben hata yapmısım dıye dusunmesıne ızın vermeyın cekıp gıtmeye kalkması da yasadıgı hayal kırıklıgının boyutunu gosterıyor boyle gıderse bır gun ceker gıder ve engel olamazsınız bılıyor musunuz allah yardımcınız olsun

Vay bee.. Tek surat asıyorsun diye senden ayrılacakmış öyle mi?? Sen yorulma ben eşalarını toplarım deseydin!!!
Sinir oldum yaa..

Peki ailesiyle senin aran nasıl? Kac yıllık evlisiniz?

aynı seyı esınız sıze yapsa veya soyleseydı tum forumca bosanmanın sartlarını konusuyor olurduk degıl mı bıraz empatı lutfen

evleneli 6 ay oldu eminim sadece surat asma bahanesidir olayın. sıcak davranmamam olabilir, mesafeli durmam olabilir vs vs. benim içimde kopan fırtınanın nedeni bunlar değil beni bu kadar kolay terk edebilmesi. bu kadar kolay vazgeçebilmesi benden.hayatta en güvendiğim insanın benden bu kadar vazgeçebilmesi. yani ben de sinirle tamam naparsan yap deseydim bir daha asla bir araya gelemeyebilirdik beni çok iyi tanır çünkü.şimdi aramak bile gelmiyor içimden gün içinde eşimi. ama o da bana tırnak içinde bir şans verdi.bilemiyorum bu kadar zor olmamalıydı herşey

Mesafeli durmanızın veya surat asmanızın bir sebebi var mı?? Başka sorunlarınız var mı??

Eşinizin tepkisi cok abartıllı bence, normal konuşarakda diyebilirdi.. Güveninizin sarsılması da gayet normal!! Ama sakın cocuk yapmayı düşünmeyim.. Bu adamın ipiyle kuyuya inilmez :)..
Bence konuşarak bi cözüm yollu bulmanız lazım!!

Son düzenleme:

Daha çok yeni evlisiniz, eşinin ailesinede hemen uyum sağlıyamamış olabilirsin.Ama en azından surat asma biraz daha güler yüzlü olmaya çalış, eşimi ailasinden bile kıskanıyorum onu kimseyle paylaşamam demişsinya bence olay burda başlıyor.

Sen eşini ailesinden niye kıskanıyosun ki sen karısıysan onlarda anne, baba, kardeş sonuçda kimse evlendi diye ailesinden vazgeçmiyor.Eğer senin yaptığını kv yapsaydı sen ne düşünürdün, olaya birde bu açıdan bak istersen.

6 ayda bu hale gelmek endişe verici. Gördüğüm kadarıyla eşin ailesine çok tutkun ve senin ailesiyle olan ilişkisine doğrudan yada dolaylı müdahalelerin bu durumu tetikliyor.

Yapma cnm. Ailesini kıskanma onlara yakın olmaya çalış çünkü aksi durumda eşini kaybedebilirsin. Baksana adam 6 ayda gözünü karartmış inanamıyorum yani.

Ve yalnız olmadığını unutma. Herkes maalesef benzer durumları yaşıyor bir dönem. Kendini kabullendirip yerini sağlamlaştırdıktan sonra ağırlığını koyarsın yalnız eşini ailesinden esirgeme konusunda düşünmelisin biraz.

Her ne yaparsanız yapın ama çocuk kullanmayı bı işe bulaştırmayın. Yazık yani...

Aileme yakın olacaksın,samimi olacaksın demekten kasıt nedir mesela ?
Hani acaba yaptığın veya yapmadığın neler var ?
Eşin çok sık mı gidilsin istiyor veya yatılı kalma durumu mu oluyor,annesine sabah git akşama kadar kal mı istiyor ?

Bir de evliliğiniz oturmadan,çocuk düşünmeyin lütfen.
Çocuk olursa gidemez gibi düşünceler çok yanlış.
Henüz çok yenisiniz ve aile kavramını oturtamamış görünüyorsunuz.

Kimseyle paylaşmak istemediğini ona da yansıttıysan eğer, bu durumdan çok sıkıldığından ailesiyle yakınlaştırmak tek derdi haline gelmiş olabilir, bende belirtmeden geçemeyeceğim, sakın çocuk işini karıştırma.

Zira gidecek adamı 1 değil, 2 çocuk bile tutamıyor..

Arkadaşım sorun başka bir şey olabilir mi ? Bunun yüzünden ev mi terkedilir .Eğer öyleyse üstüne gitmeyin bırakın gitsin .

arkadaşım tam olarak durumları anlatmamışsın yani ne bileyim ailesi sana kötü mü davranıyor, neden soğuk duruyorsun? bilmiyorum ama sanırım ortada büyük sorunlar, cadı bir kaynana olsa çoktan anlatırdın.
benim annemin bana evlenirken tek öğüdü kayınvalidem ve kayınbabama çok saygılı olmam gerektiği idi. yeri gelince insan kendi annesi ve babası ile tartışır, küçük anlaşmazlıklar olur ama anne-kız ya da baba-kız etle tırnak gibidir ayrılmaz birbirinden ama eşinin ailesi ile ipler gerilirse toparlamak zor oluyor.
ukalalık yapmak için demiyorum yanlış anlama ama inan ben de çok soğuk bir mizaca sahibimdir. ilk gördüğünde herkes aynı şeyi söyler bana ama kaynanamama hep güleryüzlüyüm. anneme kızdığım şeyleri o yaptığında bile usulca, gülerek geçiştirir. bir şekilde halletmeye çalışırım. beceririm, beceremem o ayrı. kocamla kavga edip, hatta belki onlar yüzünden kavga edip onlara gitsek bile ben yine güleryüzlü yaklaşırım onlara. sahtekarlık değil bu. büyük sorunlar yoksa ortada huzursuzluk yaşamaya değmez.
kocan sana anneme yemek yap, evini temizle dememiş ki güleryüz göster demiş. haftada 1-2 kez arayıp hatırlarını sorabilirsin, çekiniyorsan ki ben evliliğimin başlarında çekiniyordum onları aramaya eşin konuşunca sen de onlarla konuşabilirsin. haftada1, 10 günde 1 eşinle düzene koyarak 2-3 saat onları ziyaret edebilirsin.

Hala suçun belli bir kısmının da size ait olduğunu kabul etmiyorsunuz eşiniz bir hayal kırıklığı belkide pişmanlık yaşıyor ve sebebi sizsiniz ayrıca çözümde sizde kimbilir belki sizin konu başlığındaki sorunuzu o da kendisine soruyor bakın arkadaşım eşinizin ailesinden hiç kimse sizin rakibiniz değil herkesin konumu belli sizin konumunuzda belli bu konuma uygun davranırsanız sorun olmayacak zaten birde demişsiniz ya benden nasıl bu denli kolay vazgeçebilir falan diye şimdi şöyle düşünün diyelim eşiniz 25 yaşında sizide diyelim 5 yıldır tanıyor e yani 25 yıllık ailesini sizin için yok saysın istiyorsunuz bu mümkün size göre o zaman 5 yıllık ilişkiden neden vazgeçmesin ki bu neden mümkün olmuyor en güzeli sizin kendinize çeki düzen verip bunları hiç yaşamamak değilde nedir söyler misiniz?

ne "elini asla bırakmam sensiz yaşayamam" diyen adamlar çekip gittiler.. kendinden başka kimseye çok güvenmeyeceksin. sözler öyle uçucu ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…