• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar ne yapmaya çalışıyor !!!!

Konu sahibi 3 aylık evli ama dert etmediği şey yok anlaşılan. Değişik.

Bi konu açmıştı kendi evimde temizlik yapmak istemiyorum, mutfak odalar dağınık, elim kolum kalkmıyor diye, başka bi konusunda evim tertemiz, kocamın donlarına varana kadar ütülüyorum demişti :D

Çok değişik...

merhaba,
Eşim 1'500 tl kira geliri alıyor kendi maasıda 2bucuk bin 3aylık evliyiz ödenilrn kredi borcu 2'bin benim sinirlendiğim konu kayınvalidemlerin eşimden surekli para koparmaları kendilerinin ev geliri aylık 4bin ama eşim onlarım butum faturalarını harçlıklarını ev dolap alışverişini yapıyor surekli paramız yok diyorlar babası aldıgo butım parayı bankaya atıyor ıkısınınde emekli maası var gorumcem çalısmıyor ha bire bişiler alıyor para istiyor tatile gitti onun bile parasını eşim odedi.
Sonuc ben epilasyon parası isteyince zamanı değil deniliyor çok sınırlıyım eve bi halı bile alamıyoruz onca eksigimiz var off eşimde herseyi yanlıs anlayan bi tip ne diyecegimi bilmiyorum !!
Eşin bu kadar ana kuzusu olduğu sürece işin zor

açıkçası cevaplarınızıda şaşkınlıkla okuyorum. eşinizin parası ve ailesinin parasına gelirine takmışsınız kafayı. ne cürret?

sizin evin bütçesine katkı sağlamıyorsunuz ki. kp'in evinde oturup kiraları alıyorsunuz o zaman o evden taşının. kiralarıda almayın. eşinizin maaşıyla geçinin.

her ay kira ödemek kolay mı bi görün yada krediyle ev alın. borç ödemek hiç zevkli değil. yada bi çocuk yapın bebekken bırakıp işe gidin o da siizn arkanızdan ağlasın. hep bana hep bana olmazz..ayıp

Ne kadar kazanırsa kazansın, zamanında çalışmış, birikim yapmış ev almış.. Şimdi emekli maaşıda vardır.. O onun parası.. Sizin değil....

Şayet isterse size yardım edebilir.. Nihayetinde çalışıyor eşiniz... Sizde kayınpederden yardım bekleyeceğinize girin bi işe ve çalışın...
Ben zaten çalısıyordum beni çalısmaya gerek yok paraya ihtiyacın yok diye kendılerı cıkardı!
Bana verdikleri sozlerı tutmadılar ne ev aldılar ne esya nede dugunumdr bisey taktılar gelinligim bile kiralıktı kına gecemde baskasının kaftanını giydirdiler buzdolabı bıle almadılar

Benim eşimin ailesi de sizinki kadar olmasa da tirtiklamayi sever.durumları iyi olduğu halde.ben durumu işten çıkarak çözdüm.cnku çalıştığım için eşim daha rahatti.ama smdi kazandığı anca yetiyor doğal olarak kimseye bişey veremiyor:)) bu durumda işe falan girmeyin.sonra sizin kazandiginizada göz dikilir.daha sinir bozucu inanın..

Ben zaten çalısıyordum beni çalısmaya gerek yok paraya ihtiyacın yok diye kendılerı cıkardı!
Bana verdikleri sozlerı tutmadılar ne ev aldılar ne esya nede dugunumdr bisey taktılar gelinligim bile kiralıktı kına gecemde baskasının kaftanını giydirdiler buzdolabı bıle almadılar
Cikmasaydin isten,neden ciktin esinin bir lafiyla?ekonomik ozgurlugun yok neyin afra tafrasini yapacaksin ki bu saatten sonra?eski konularini biliyorum okumustum,su anda evinde esyan yok mu onu anlayamadim?buzdolapsiz mi oturuyorsun 3aydir?
Ayrica bir kadin olarak sen ne yaptin evlilik icin maddi olarak onlari da aciklar misin?ona gore yorum yapalim,yani de ki sunu sunu sunu ben aldim esim de hic birsey almadi falan de,ona gore diyelim diyeceklerimizi
Kira geliri sadece esine ait degil onun ailesinin de hakki var,ayrica evi de esinin ailesi yaptiysa kusura bakma da kirada oturmuyorsun,bir halin bir buzdolabin yoksa evinde kuru yerde bagdas kurup oturuyorsan bu da senin hatan,bir hali kac lira?bir buzdolabi kac lira?agzin acik neden bekliyorsun esinin tarafindan?yetiskin kadinsin evlenmeyi biliyorsun ama elini cebine hic attin mi?uc kurus paran var miydi cebinde evliligin icin bunlari anlatmiyorsun,rica edelim bir anlat da sonra saglikli yorumlar alabilirsin burdaki arkadaslardan

Ev alacaklardı almadılar diyorsun siz şuan oturdugunuz eve kira verıyorsunuz o zaman. O kadar malın mulkun içinde gelinliğini bile kiraladilarsa o da onların ayibi cimrilikte zirve yapan insanlar demekki. Bence onlar evlerinin kirasini alamadıkları için acisini başka turlu cikartiyorlar. Koskoca binayı veren oğluna düğününü mu yapamayacak sanki

O nasıl bir feryat figandır yahu, nasıl bir "yaygaradır" böyle.
Biraz da bu tavrınız yüzünden olumsuz yorum alıyorsunuz.
Size sorulan sorulara da kasten cevap vermediğinizi düşünüyorum.
Misal: Evleri (bina komple eşimin dediğiniz içi çoğul kullandım) eşiniz nasıl aldı?
Haksızlığınızın ispatı bu sorunun cevabında.
Çözüm önerim: Bırakın o binayı ve kira gelirini, çıkın kiraya, biriktirin paranızı, alın ne istiyorsanız. Kendi paranızı kendinize harcayın.
Bunu yapmaya cesaretiniz yoksa, bu cümleleri kurmaya cüretiniz de olmamalı.
Selamlar, sevgiler, iyi akşamlar.

Kendiniz bir işe girseniz eksiklerinizi kendi maaşınızla yapsanız

3 ayda sizinle aile olamamis zamana ihtiyaci var.Biraz daha bekleyin ama uzun surer galuba.Zorunlu ihtiyactan vermiyir cunku gonlunden kopuyor belli ki

işe girip girmemek bayana kalmış isterseniz girin ama iş bolumu vardır evde kaçınızın annesı çalışıyor kadın ev işi çocukla ılgıleebilir erkek para kazanır,isterse çalışır

2.500 mılyarla halı da alabılırsnız bence . durum abartı gıbı geldi ya da cok lux yasamayı sevıyorsunuz. Çok fazla harcama yapıyor olabılırsinız.
eşinizin aılesınden kalan kırayı esınız alıyorsa bırakın o parayı aılesıne versın . eşiinizin annesi babası hayatta evi vermiş zaten ki vermeyedebilirdi . kirayı da almayı verin . 2.500 geçinebilrsiniz,eger daha lux yasamak ıstıyorsanız çalişabilirsiniz.

Misal: Evleri (bina komple eşimin dediğiniz içi çoğul kullandım) eşiniz nasıl aldı?
Çözüm önerim: Bırakın o binayı ve kira gelirini, çıkın kiraya, biriktirin paranızı, alın ne istiyorsanız. Kendi paranızı kendinize harcayın.
Esimin babasının evi
Bu baba dugunde tek kurus harcamamıstır.
Hepsini esim borcla yapmıstır.
Babası istemeye geldiğinde ev alıcagını takı sozlerini verdi fakat dugun geldi ne ev ne esya ne de takı ?
Ben nişanı yaptım ve nısandakı takıları kayınvalıdem kaşla goz arasımda toplayıp goturdu
Onların adetinde erkek tarafınınmıs takılar.
Biz yatak ofası almak istedik fakat istemediler onşar en iyisini alacaklarmıs bizim alacagıöız 5bindi onlar 15bıne begenmişler onu alacakşardı dugume 1hafta kala hala biley alınmadı bana bohça geyirken sadece 1gecelik 1iç çamaşırı bi tarak takımı ve terlik vardı baska hiçbişey yoktu
Gelinligi diktirdikten sonra benim olacagımı dusunmustum ama onuda dugun gunu kıralık oldugımu soyledıler!
Nişan elbisemi son 1gun kala aldık
Oda aceleyle ne buşduysak
Kıma gecemde hiç biri kalkmadı masadan birde şikayet ettiler bu nasıl yer diye
Eşim bana spor ayallabı aldı evlendiğimiz hafta gorumcem eşime whatsaptan yagdırmıstı banafa alıcaksın ben aldım kredı kartına odersin artık
Benim size anlatmak istediğim su
Ben evlenmeden once kandırıldım ben maddi olarak sıkıntı yasadım hep onlarda biliyorlardı tabi eşim bana maddi sıkıntı öekmeyeveksın dedi
He sırf bunun için evlenmedim
Sevdim ben nişandan sonra ogrendim evleri oldugunu..
Nişanlılık doneminde bana suprızler yapan eşim
Gitti yerne beni dusunmeyem biri geldi
Cinsel hayatımızda pek iyi değil 3aylık evliyim 25gundur ilişkimiz olmadı
Artık diyecek bişey bulamıyorum
Nişanda kınada kuafore kendım gittim ve ucretini ben odedim daha nasıl açıklıyım ve bunlara ragöen goUm kapalıydı..

Esimin babasının evi
Babası istemeye geldiğinde ev alıcagını takı sozlerini verdi fakat dugun geldi ne ev ne esya ne de takı ?
Ben nişanı yaptım ve nısandakı takıları kayınvalıdem kaşla goz arasımda toplayıp goturdu
Biz yatak ofası almak istedik fakat istemediler onşar en iyisini alacaklarmıs bizim alacagıöız 5bindi onlar 15bıne begenmişler onu alacakşardı dugume 1hafta kala hala biley alınmadı bana bohça geyirken sadece 1gecelik 1iç çamaşırı bi tarak takımı ve terlik vardı baska hiçbişey yoktu
Gelinligi diktirdikten sonra benim olacagımı dusunmustum ama onuda dugun gunu kıralık oldugımu soyledıler!
Eşim bana spor ayallabı aldı evlendiğimiz hafta gorumcem eşime whatsaptan yagdırmıstı banafa alıcaksın ben aldım kredı kartına odersin artık
Ben evlenmeden once kandırıldım ben maddi olarak sıkıntı yasadım hep onlarda biliyorlardı tabi eşim bana maddi sıkıntı öekmeyeveksın dedi
Nişanda kınada kuafore kendım gittim ve ucretini ben odedim daha nasıl açıklıyım ve bunlara ragöen goUm kapalıydı..

işten çıkış konunu farklı anlatmıştın:KK66:

Esimin babasının evi
Güzel kardeşim, sürekli geçmişle yaşanmaz. Bunları düşünüp kinlenerek sadece kendinize eziyet edersiniz, kimsenin umrunda olmaz.
O zaman tekrar işe gireceksiniz gönlünüze göre ufak bir ev bulup uzaklaşacaksınız oradan.
Evliliğinizde halletmeniz gereken başka sorunlar var sizin.
Onlara yoğunlaşın. Ilıman olmakta fayda var. Önceliğiniz eşinizle yaşadığınız sorunlar ve evliliğinizi oturtmak olsun.
Eğer sağlıklı bir ilişki kurabilirseniz eşinizin de size karşı tavrı değişecektir.
Bizim kadınlarımız kendini ezdirmemeyi, dik başlılık asabiyet ve höt zöt sanıyor.
Kendini ezdirmemek kendini doğru ifade etmekle başlar. Önce sağlıklı bir iletişim kurmalısınız, sakince.
Siz böyle keskin tavır aldıkça eşiniz de savunmaya geçecek ve sizi anlamaktan uzaklaşacaktır.
Ilıman olmak, her şeyi kabul etmek değildir unutmayın. Sakinlik en güzel silahtır.

olay eşinde bitiyor onunla konuş sinirlenince konu çözülmüyor. sakin ol önce

konu kv kp ya da görümce değil ki eşin

sen bu adam ile evlendin

madem parası var halıyı buzdolabını aldıracaktın zamanında

hep en iyisi olsun aman kp alsın diye beklersen böyle olur

gelinlik senin olsa ne olur olmasa ne olur da senin söz hakkın bırak söz kakkını bilgin yok

o eşinle hiç mi konuşmadan evlendin; isteğini vs söylemedin

bir yatağın vardır herhalde

geçen bir konu vardı görümcemin çeyizlerini alın dedim diye o da sen miydin

tavsiye mi unut kv kp alınan geceliği vs vs eşini karşına al

istediklerini sırala; senin ihtiyaçlarını karşılasın, evlerin kirasını da alınca götürüp babasına versin

bu arda adamın aldığı iki ekmek gözünüze batmasın ama fatura vs işlerini versin görümcenize halletsin

Back
X