Bunlara Nasıl Tahammül Edilir

Birtakim sorunlar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2019
51
-18
1
30
Az önce bir konu açtım ama çok yanlış anlaşıldı. Kısacası sormak istiyorum mesela kayınvalideniz hayatınızı çok merak edince ne yapiyorsunuz eşiniz ailesine çok şey anlatıyorsa ne yapiyorsunuz güzellikle. Benim gibi zorla değil bunaltarak değil. Ben yanlış yaptığımı biliyorum.
Mesela kayınvalideniz sizin şartlarınızı düşünmeden 3 4 çocuk yap hemen yap diyince nasıl sakin kalıyorsunuz? Ben kalamıyorum çünkü hayatımda görmedim nasıl karışır nasıl böyle der diyorum anlayışlı olamıyorum sanki zorla bana çocuk yaptıracak gibi düşünüyorum bunalıyorum. Siz nasıl bu tür şeylerle baş ediyorsunuz Sinirlenmiyorsunuz?

Kaç yaşına gelmiş insanları değiştiremezsiniz, kayinvalideniz öyle dedi diye illa öyle olacak degil. Kısmet diyip yine kendi bildiğimi okurum.

Bi çözüm bulursanız bana da söyleyin takipteyim konuyu .. benimde gorumcem sorun sürekli Her şeye laf yapar begenmiyorsan gelme görme değil mi sende rahatsız olma beni de laflarinla rahatsız etme tamam desen de olmuyor davranışlarından vazgeçmiyor

Bi çözüm bulursanız bana da söyleyin takipteyim konuyu .. benimde gorumcem sorun sürekli Her şeye laf yapar begenmiyorsan gelme görme değil mi sende rahatsız olma beni de laflarinla rahatsız etme tamam desen de olmuyor davranışlarından vazgeçmiyor
Benim sorunum ben kavga edip alakayı kesiyorum kafam rahat oluyor ama nişanlım arada kalıyor

Canım benim madem herşeyi bu kadar kafaya takıp ciddiye alan bir karakterin var. Bi önceki konundaki tüm yorumları da cok ciddiye almanı öneririm. Gercekten tahammülü zor birisin.

Az önce bir konu açtım ama çok yanlış anlaşıldı. Kısacası sormak istiyorum mesela kayınvalideniz hayatınızı çok merak edince ne yapiyorsunuz eşiniz ailesine çok şey anlatıyorsa ne yapiyorsunuz güzellikle. Benim gibi zorla değil bunaltarak değil. Ben yanlış yaptığımı biliyorum.
Mesela kayınvalideniz sizin şartlarınızı düşünmeden 3 4 çocuk yap hemen yap diyince nasıl sakin kalıyorsunuz? Ben kalamıyorum çünkü hayatımda görmedim nasıl karışır nasıl böyle der diyorum anlayışlı olamıyorum sanki zorla bana çocuk yaptıracak gibi düşünüyorum bunalıyorum. Siz nasıl bu tür şeylerle baş ediyorsunuz Sinirlenmiyorsunuz?
Pardon ama zorla nasıl çocuk yaptıracak? Tövbe estağfurullah.
Ben severim kayinvalidemi ama ters dustugumuzde sabrediyorum esimin hatrina. Baktım abarttı söylemem gerekeni söylüyorum. Mesela bebek konusunda ikinci için şimdiden bir şeyler söyler oldu. Düşünmüyorum diyorum. Bu doğsun bakarız diyorum. Kısmet diyorum. Bu sabretme şeklim. Abartilirsa vallahi bakacak olan benim, ben de istemiyorum der geçerim. Oglununkini alıp bana yerlestirecek değil ya sanki tövbe tövbe.

Sizi biri doldurusa getirmis olabilirmi acaba? arkadas akraba tarafindan, suna izin verme eline al herseyi tüm hükmü ,kimse size karismasin diye sözler eden oldumu? bundan huzursuz olmus olabilirmisiniz?
Cocuk yap demektede kötü birsey yok benim annemde teyzelerimde sürekli diyor ama bunu bizim icin söylüyorlar yas ilerledigi icin ilerde daha zor olacagi icin ve torun sevgisi yüzünden, bu karismak olmuyor yani.
Kendinizide nisanlanizida bosa yipratmayin ,aile arasina girmeyin siz daha esi degilsiniz onunki onu böyle yönlendiresiniz para konusuna daha karisamiyacaginizi düsünüyorum kendisine alamadigini size almak zorunda degil.
Ailesi zor durumdaysa yardim etsin onlarda onu büyüttü bakti bu yasa getirdi sonunda siz kaptiniz okadar merhametsiz olmayin.
Sunu aramayin bunu aramayinda demeyin yarin o arama onu dediginiz kisi hayatini kaybetse bunun vicdan azabiyla yasar durursunuz.

Ben şeyi çok merak ettim
Nasıl zorla çocuk yaptıracak hayır formülü verirseniz burada eşleri çocuk istemeyen kadınlara yardımcı olursunuz?
Ağzı olan konuşuyor siz evlenmeye hazır olduğunuza emin misiniz?

Çocuğu kayınvalide size nasıl zorla yaptıracak? Doğum kontrol yönteminizi sabote edip, oğluyla zorla mı seviştirecek? Önemli olan onun ne düşündüğü mü, sizin ne ve nişanlınızın ne düşündüğü mü?

Siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz demişsiniz; şahsen sürekli aramızdaki meseleleri ailesine taşıyan, kendi parasını yönetemeyen, kim nereye çekerse oraya giden, kendine göre bir duruşu, kararı olmayan, sürekli birilerinin lafına göre hareket eden, olgunlaşmamış, karakteri oturmamış adamla evlenmezdim, evlenmedim de. Eşimin ailesinin bana uymayan hiç mi fikri olmuyor, tabi ki oluyor ama iş eşimde bittiği ve ben de o adama güvendiğim için, bir şey yapmama gerek kalmıyor. Çünkü neticede her zaman biz çift olarak bildiğimizi okuyoruz. Bu işler böyle olmaz mı zaten?

Eşim değil ama evlenmeyi düşündüğüm kişi annesine birçok şeyi anlatırdı. Artık önemli konuları konuşunca sakın annene söyleme diyorum. Tamam söylemem diyor. İnşallah söylemiyordur:KK47:

Benim esimin annesine babasına kalsa 5 tane doğururum. Hepsi içinde ayrı altın bilezik takarlar çünkü torunlarını cok seviyorlar. Eh onlar öyle dedi diye cocuk mu doğrucagiz? Gülüp gecersin ne var bunda. Veya anlatırsın 4 çocuğuga bakamam diye. Bende desim 5 çocuğa yetecek gücüm yok benim. Siz ama şimdiden böyleyseniz evliliği asla kaldıramazsın benden söylemesi. Psikolojik destek almanizi öneririm, çünkü takıntılisiniz bu konularda.

Sizi biri doldurusa getirmis olabilirmi acaba? arkadas akraba tarafindan, suna izin verme eline al herseyi tüm hükmü ,kimse size karismasin diye sözler eden oldumu? bundan huzursuz olmus olabilirmisiniz?
Cocuk yap demektede kötü birsey yok benim annemde teyzelerimde sürekli diyor ama bunu bizim icin söylüyorlar yas ilerledigi icin ilerde daha zor olacagi icin ve torun sevgisi yüzünden, bu karismak olmuyor yani.
Kendinizide nisanlanizida bosa yipratmayin ,aile arasina girmeyin siz daha esi degilsiniz onunki onu böyle yönlendiresiniz para konusuna daha karisamiyacaginizi düsünüyorum kendisine alamadigini size almak zorunda degil.
Ailesi zor durumdaysa yardim etsin onlarda onu büyüttü bakti bu yasa getirdi sonunda siz kaptiniz okadar merhametsiz olmayin.
Sunu aramayin bunu aramayinda demeyin yarin o arama onu dediginiz kisi hayatini kaybetse bunun vicdan azabiyla yasar durursunuz.

O onlara yardım etsin diye niye ben zor yaşayayım ki? Durumları iyi zaten. Kadın zevkine istiyor. Ayrıca iyiliğim için niye demiş olsun ki 3 4 çocuğun neyi iyilik ben çalışıyorum. 3 4 çocuk imkansız benim için. Eziyet yani. Yaşım da geç değil 25 yaşında anne olsam ne 27 yaşında olsam ne şartlarım böyle 2 sene çocuk yapamam işimden dolayı.

Kardeşlerini arayınca soruyorlar Azra sana yemek yaptı mı yolladı mı niye sana bakmıyor diye bu yüzden.

Benim ki her geldiğinde inatla sehapanin koltuğun yerini degistiyor,canın kavga mi istiyor kadın come on baby diyorum,dalıyorum.
Tabi ki yalan,çok güzel oldu anne ben böyle düşünmemiştim eline sağlık diyorum,gidiyor degistiyorum.
Malesef bu sabır bende yok.niye peki anne yerini değiştirme demiyorsunuz?

Back
X