Bunları kabullenmeden hayvan almayalım

princess7

✌
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
1.258
39
158
İstanbul
$LÜTFEN HATIRLA.webp

Başka söze gerek bırakmıyor buradaki yazılanlar ...

HARİKA bir paylaşım..:46:
Bu bölümde bu konuyu sabitleyelim..

Paylaşımların çok haklı.Ama uygulayan yok.
Hayvanı alıp,ilgilenmeyen o kadar çok insan var ki.İnsan bi kendini onun yerine koyar.Senden başka kimi var ki.

allahım bide neolur şu sokaktaki zavallıcıklara dokunmayın yaaa kendi hallerindeki masum hayvanlardan ne istiyolar deli oluyorum ellerimle boğasım geliyo onları insanlardan çok daha masumlar ha bu dünyada size karşı koyamıyo hakkını arayamıyo ama allah gerçek dünyada tek tek soracak hepsini o hayvanlar dile gelecek

lütfen petshoplardan hayvan satın almayın nette bir çok kişi evcil hayvanına bakamadığı için sahiplendiriyor onları görmezden gelmeyelim onlar petshop maduru oucak hayvanlar lütfen parayla hayvan satın almayın petsoplarda hayvan satışları bitsin artık.

lütfen petshoplardan hayvan satın almayın nette bir çok kişi evcil hayvanına bakamadığı için sahiplendiriyor onları görmezden gelmeyelim onlar petshop maduru oucak hayvanlar lütfen parayla hayvan satın almayın petsoplarda hayvan satışları bitsin artık.

2013 Ocak ayı itibariyle petshoplara hayvan satışı yasaklandı..
Ruhsatı olan ve gerekli koşulları sağlamış (dükkanın metrekaresi vs) olan petshoplarda satış olabilecek sadece..
Ben çok karşıyım canlı satışına ezelden beri!

2013 Ocak ayı itibariyle petshoplara hayvan satışı yasaklandı..
Ruhsatı olan ve gerekli koşulları sağlamış (dükkanın metrekaresi vs) olan petshoplarda satış olabilecek sadece..
Ben çok karşıyım canlı satışına ezelden beri!

2013 Ocakta ki yasaklama yeterli gelmemiş olacak ki yeniden bir yasa çıkarttılar, umarım bu defa gerçekten yasaklanır...

Bu arada gerçekten yerinde bir paylaşım olmuş...

Ben hayvanları eve tıkmanıza karşıyım o hayvanların yeri sokaklardır yani doğaları..Lütfen onların özgürlüğünü kısıtlamayın.

hiç bir arabanın altında kalmış kedi ya da köpek gördünüz mü? peki ya dağ başında açlıktan kemikleri sırtına yapışmış bir köpek?
kedinin de köpeğin de yeri doğa değildir.
artık değil.
köpek bundan yaklaşık 12 yüzyıl önce evcilleştirildi, kedi iu hayvanse 5 yüzyıl önce.
köpeği sürülerini korumak için
kediyi fare ve kemirgen saldırılarından korunmak için evcilleştirdi insan.
her şeye doğal düzen de mi bakacağız?
o zaman tavukları da salalım doğaya çünkü tavuk bir zamanlar uçabilen bir kuştu, yumurtası için yere indirildi.
kuzuları doğaya salalım, inekleri de.
atları da keza at da vahşi bir hayvandır esasında.
bu hayvanları tarihin bir noktasında o ya da bu şekilde evcilleştirdik, artık bizim sorumluluğumuz bu hayvanları tek başlarına yaşamaları mümkün olmayan sokaklardan uzak tutmak, onlara mutlu bir yuva ve sağlıklı bir yaşam vermek.

benim kızım 21 yaşında uyutulurken son bir kez elimizi yalamak için yattığı yerde debelendi. hiçbir zaman bir hayvan sahiplenmemişseniz onların size nasıl bir güven ve minnet duyduğunu anlayamazsınız. biz onu evlat edindiğimiz için 21 yıl gibi bir köpek için uzun sayılabilecek bir süre yaşadı. eğer söylendiği gibi sokakta olsaydı birkaç yılı ölmüştü.
27877_399163427290_7481429_n.webp

bana şöyle bakan bu hayvan, gerçekten doğada arabaların ve vahşi hayvanların ve vahşi insanların arasında daha mı mutlu olacaktı yani?
kızım uçtu gitti ama ben hala sokakta her can görüşümde içimde bir şeyler cız ediyor.

Hayvanlara kalacak bir doğa olsaydı amenna. Hani? Ne ağaç kaldı ne orman. Ne doğası?
Saçma sapan yorumlar. Her biri, hepsi bize muhtaç. Kimse mama almak zorunda değil, ama artan yemekleri koymak da zor değil. Biraz da su tamam işte.

Merhaba arkadaşlar bende çok seviyorum hayvanları ama hem alerjim var hem korkuyorum kaç gündür aklımda soğuklar olunca daha çok takıldı aklıma balkonum. Var perdeside var orada bakabilirmiyim ki

Merhaba arkadaşlar bende çok seviyorum hayvanları ama hem alerjim var hem korkuyorum kaç gündür aklımda soğuklar olunca daha çok takıldı aklıma balkonum. Var perdeside var orada bakabilirmiyim ki
Merhaba, deneyebilirsiniz elbette. En azından şu kar, kış, ayaz, tipi vs hafifleyene ya da bitene kadar. Bir de alerjiniz hayvan tüylerine mi başka şeylere mi? Benim de alerjim var (toz, toprak, ev bilmem neleri ve bir kaç şey daha) ama köpeğim var mesela. Kedileri de kucağıma alıp sevebiliyorum. Alerjinizin neye olduğu önemli.
Güzel düşünceniz için de teşekkürler.

Merhaba, deneyebilirsiniz elbette. En azından şu kar, kış, ayaz, tipi vs hafifleyene ya da bitene kadar. Bir de alerjiniz hayvan tüylerine mi başka şeylere mi? Benim de alerjim var (toz, toprak, ev bilmem neleri ve bir kaç şey daha) ama köpeğim var mesela. Kedileri de kucağıma alıp sevebiliyorum. Alerjinizin neye olduğu önemli.
Güzel düşünceniz için de teşekkürler.
Hepsine elim en son köpek yavrusu aldı eve 10 tane iğne yedim nefesimi kesti

Back
X