• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu aşamıyorum.

Eşim gerekeni alır yemeyi içmeyi sever ama savruk değildir. Sadece çalışıyoruz istediğimiz yaşamak almak hakkımız diyor. Çok zengin değiliz ama idare ediyoruz aslında kendimize ait evimiz ve arabamız var normal halliyiz sanırım
Belli bi miktar köşeye attıktan sonra kendi ihtiyaçlarınızı da görmezden gelmeyin bence.Hele ki sizin eviniz arabanız varmış.Bir kere geliyoruz nihayetinde çokta sıkmamak lazım fazlası tutumluluktan ziyade cimriliğe girer

Benimde aileden kaynaklı sanırım kolay kolay bişi alamazdık çok tutumlu bir ailem vardı. 900 tl 😑 uzun sürede yatırım gibi ama dimi
Şöyle düşünün madem eşiniz kıyamamış almış size uzun süre giyersiniz+rahat edersiniz.Beş sene öncesinin parasıyla 300 TL ye bi sneaker almıştım daha doğrusu sizinki gibi eşim sürpriz yapmıştı halâ yıkar yıkar giyerim eskisin diye gözlerim ama bi türlü eskimez o derece 😂

Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle
Minnoş hayat öyle geçmez bende senin gibiydim eşimde aynı seninki gibi al al derdi kendisine bişey alırken hiç düşünmeden alır baktım olmuyor bende saldım

Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle
Para kazanma konusunda çok zorlu şartlarda çalışıyorsanız gayet normal bence herkesn aklına gelir bende kötü şartlarda çalıştığımda bi liranın bile hesabını yapardım ama rahat ortamlarda gözüm kara harcama yapmaya başladım normalleştirin bu durumu kasmayın kendinizi geçer o zaman

Bende eşime çocuğuma en iyisini alırım fiyatına bakmam ama kendime gelince oha buna vereceğim parayla yatırım yaparım diyorum 😂 gerek var mı diye kırk kere düşünüyorum ama bakım kremleri, parfüm, makyaj malz. Olunca onları alıyorum Kıyafet, çanta, ayakkabı olunca çok düşünüyorum öncesi çok amaçsızca alışveriş yaptım etiketi üstünde eşyalar vardı evde o yüzden alma ihtiyacı da duymuyor olabilirim belki sende öylesindir, yani yeterli var diye düşünüyorsun sanırım.

Ama not ekleyeyim mutfaktan kısmam asla en iyisini alırım, dışarı çıkınca düzgün yerleri tercih ederim, tatile iyi bütçe ayırırım ama kıyafet işi cidden artık gereksiz harcama geliyor.

Kaynanami gordum bir an yazinizda. Kendinizi degersizlestirdiginiz yetmiyormus gibi yaptiginiz cimrilikle birde iticilik kazaniyorsunuz. Yanlis anlamayin sizi kotulemek icin yazmiyorum bunu sonucta kendinizde rahatsizsiniz bu durumdan ama gercek su ki cimri insan disardan cok itici gorunuyor. Bence kendinizi bir kac kez ihtiyac dahilinde birsey almak icin zorlayin yavas yavas alistirin kendinizi oyle.

Kaliteliyse ve uzun sure kullanacagimi dusunuyorsam acimam veririm..
Tüketim cilginligina karsi biriyim.. al al al nereye kadar.. insani mutlu da etmiyor.. cok olunca degeri de olmuyor..dunyaya da cop uretiyoruz..

Az ama kaliteli almak her zaman daha iyidir.. dolapta da temiz bir görüntü oluyor..
Surekli ucuz naylon kiyafet almaktansa 1 tane kaliteli ürün almayi tercih ediyorum.. giyincede uzerinde bir duruşu oluyor..
Bence pisman olmayin eskitene kadar da kullanin..

Ölüm diye bir şey var, biriktir biriktir nereye kadar? İş güvenceniz mi yok neyin sıkıntısı bu kadar? Hiç anlamıyorum bu kafayı kusura bakmayın.
Parayı harcamak için biriktiririm. Bana hizmet etmeyecek paranın ne anlamı var? Ha malesef çok param yok, olsaydı daha da çok harcardım. Ailemle güzel güzel yiyip içmedikten sonra, sokakta besleme gibi dolandıktan sonra kenarda milyarlarım varmış ne önemi var?
Hayata o kadar farklı yerlerden bakıyoruz ki siZi anlamam çok ama çok zor.
Bir yakınım 32 yaşında beyin tümöründen vefat etti, eşi çocuklarıyla kaldı, gitti adam başkasıyla evlendi şimdi doğal olarak. Acaba ilerde rahat ederim diye birikim yapmışlar mıydı çok merak ediyorum, yaptıysa şu an eşinin yeni karısı çok rahat ediyordur mutlaka. Bugün var yarın yokuz, bir eviniz , arabanız üstüne bir de düzenli işiniz varsa kendinize bu eziyeti etmeyin.
Böyle düşünce de mantıklı tabiii söyledikleriniz ve ben saçma davranıyorum gerçekten hayatın garantisi yok ki. Biraz daha rahatladım birkaö gündür sanırım ben bu durumu aşmaya hazırım dilerim açacağım. Ara ara bu anlattığınız duruma özgü bişiler düşünüyorum sanırım hayat böyle bişi varız ve yokuz bu kadar o yüzden gerek yok kendimi yerine gelecek şeyler için üzmeye

Back
X