• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu aşamıyorum.

Belkide bu günlerde en çok anlamamız gereken şey bu ölüm yakın ve giderken bişi götürüyoruz. Çok şükür eşimin iki evi var arabamız var maddi olarak nakittte de öyle öyle tekerleniyoruz bunları da götürmeyeceğiz şimdi rahat ettiriyor tamam aslında şimdi böyle konuşurken bakın rahatladım ama uyumaya yatarken valla ha çok pahalıydı neden aldık diyeceğim 😑
Terapi de görseniz psikolojik destek de alsanız içinizdeki ses sizin iyi olup olmayacağınızı belirliyo, kesinlikle kendinizi kontrol edebilir ihtiyacınız olan düşüncelere odaklanabilirsiniz, aldım gitti çok şükür hiç değilse hastalığa gitmedi fikrine odaklanın, ya da sizi ne rahatlatıyosa o fikre sarılın, sürekli kafanızın içinden neden sldım neden aldım ay çok pahalı derseniz o fikre saplanır kalırsınız, çok şükür varmış almışsınız, her gün 900liralık ayakkabı almıyosunuz zaten, almışken zehir olmasın boşuna, eşiniz de farkediyomuş bakın, ben anneme diyorum hep kendine bişeyler al diye, kadın almıyo kendine çok üzülüyorum, çocuklarınız içşn de kendine değer veren anne figürü önemlidir bence, bnm için önemli en azından, isterim annem kendine değer versin giyinsin güzel güzel, bu deli gibi alışveriş yapsın har vurup harman savursun demek değil yani tabi
Doktora gittiğimiz için aldık birde zaten 😂 merkeze gittik kulak rahatsızlığım için çocuklara oyuncak bakalım hazır gelmişken derken kendimi ayakkabı kavgasında buldum🤭 ama tabş kötü bir durum yerine ayakkabıya gitmesi güzel olmuş böyle bakınca
evt tabiki bundan bahsediyodum, ufak tefek rahatsızlıklar olur herkeste, çok şükür sağlıklısınız ve bunu her zaman yapmıyosunuz, o ayakkabı da taş gibidir zaten o kdr uzun seneler kullanınca kârlı bile oluyor o ayakkabıları almak

Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle
Bu çok sıkıntılı bir durum. Öğrencilik zamanımdan sonra sivil hayata geçince benim de üstümden biraz zor attığım bir olay. Çok sık bişey almam hala ama eğer beğendiysem ve ihtiyacım varsa aldıktan sonra düşünmem. Çünkü ihtiyacım var çünkü almam gerekiyor. Çok abartı olmadan alabilmelisiniz ihtiyacınız var çünkü. Kendinizi 2. Plâna koyarsanız şimdi görmemezlikten gelirseniz emin olun ileride pişman olursunuz.

Bunu eşim daha önce teklif etmişti aslında her ay bir şey alsan belki aşarsın diye sonra ben eve temizlik ürünü tencere almaya başladım yine kendime almadım. Ne tuhafım ama bundan sonra deneyeyim inşallah
Yani yavaş yavaş alabilirsiniz Her şeyden önce aldığınıza pişman olma olayını bırakın lazımdı aldım iyi ki aldım şeklinde telkin edin kendinizi Allah başka dert vermesin esen kalın:super:

Şimdi pahalı var pahalı var

Bir ay 3000 liraya çalışırsan 300 liralık ayakkabı pahalıdır 30000 liraya çalışırsan pahalı gelmez

Yine ucuza alternatifi olmayanlar pahalı alınabilirken cep telefonu örneğin 30 tl ye çanta olan yerden 3000 liralık çanta almak pahalıdır

Ucuz pahalı değil de ihtiyaç ve fayda maliyet analizi ile değerlendirin

Bir de aldığınıza pişman olmayın aldınız bitti

Hayatın kenara para koymaktan ibaret olduğunu öğrendim aslında çocukluktan belki ondan bu durumum yani o zamanlardaki şeyleri aşamıyorum ben
Ben de aksine savurgan bir ailenin cocuguyum,babam savururdu herkese,bagis,geri gelmeyen borc vs.
Ana seylere, ev esyasina,gezmeye,egitime para harcanmaz,ese dosta ziyafet,5 tl yardim isteyene 500 vermeler,hibeler.
Sonunda olanlari gordugum icin ben de harcamaya korkar olmustum,idare etmeliyim,sacmamaliyim dusuncesiyle.
Sonra sonra baktim ki is bizde bitiyor,planli olduktan sonra gerekirse 1 tl gerekirse 500 tl harcanir; rahatladim.
Esim de planli degildir pek ama bana uyar,alacagima alma demez,aldigima acimaz.
Ben de gereksiz almam,gerekirse de durmaz alirim.
Bazen guzel parcalar almalisin,giysi ya da ayakkabi.
Gerektiginde el altinda olmali.
Kazanc ne olursa olsun,bu kadari bizim hakkimiz.

Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle
Böyle yaparsanız eşiniz harcayacak birilerini bulur hangi fedakar kadın değer görmüş ki böyle yaparak, saçını süpürge etmeyi bırak bence , psikologlar bile bu konuda avaz avaz bağırıyorlar aşırı fedakar olmayın diye , yanlış yapıyorsunuz...

Bir oha diyesim geldi😒
Bende bunu merak.ediyorum insanlar bu kafaya nasıl geliyor.
Acaba çok mu yokluk çekmişler
Bizim ailede de böyle biri var ama onlar baya yokluk çekmişler eskiden , kadın hiç para harcamaz hep biriktirir ama gözü de sürekli millettedir 🤷‍♀️

Benim görümcemin defteri aklıma geldi. Ortada unutmuş görüp şoka girmiştim. Çünkü şöyle bir liste vardı;
-20 Nisan iki ekmek, bir su 4 TL
-21 Nisan yeğenime oyuncak aldım 20 tl
-22 Nisan annem pazardan peynir istedi 25 TL

Ekmeği yazmış ekmeği. Ve evet dünyanın en sıkıcı insanı. Maksimum ki en iyi ihtimalle 100 yıl yaşanacak dünyada bu kadar zehir edemem ben kendime hayatı. Yazık günah yahu. Bu tutumlu olmak değil, yaşamayı bilmemek.
Oyle.diyenler de var ya,1 tlyi bile yazin derler.Onlara uymustur

Her şey dozunda olmalı. Burada da ookuyoruz borç yapıp kiyafet alanları. O yanlışsa kendine hic bir şey almamak da yanlış. Bir de pahalı ucuz konusu gelir durumuna göre de değişir. Ben aylık 4 bin kazanıyorsam 900 lira bir ayakkabıya veremem haliyle. Ama aylık 20 bin kazanıyorsam 4 binlik gibi yaşantım olmaz. Siz de hesabınızı yapıp ona göre harcama yapmalısınız. Bir de gençken giyinmek almakla 50 yaşında bir şeyler almak ayni değil. Gençken giydiğin yakışır. Yaşlanınca giudigimle gençken giydiğin aynı olmaz. Zten annelerimiz de genelde bnm var vs der kendilerine bsy almaz.
Imkanin varken almak da giymek de güzel.

Aylık geliriniz nedir? 900₺ spor ayakkabı bana çok gelmedi mesela, skechers falan almışsınızdır rahat ayakkabı sizi senelerce götürür, her sene 200₺ verip almaktansa ayak sağlığı için iyisini almak daha mantıklı. Ayakkabı çanta ve mont üçlüsünde asla ucuza kaçmam. Ama bunda gelir de önemli, doğru orantılıysa problem yok ters orantılıysa böyle problem yapmanız anormal değil.

Bana da altın fikri mantıklı geldi aslında 🤣 öyle mi yapsaydım ki🤭 yeni sezon sk.. Marka daha önce daha uygun bir ayakkabıyı almıştım kafam yeni rahatlamıştı ayakkabı hakediyr aslında ama ay kötü oldu sanki yaa. İndirimr girse de 100 TL düşerdi sanırım ya da 150 bu markanın hep bu çizgide dedi eşim ama bilmiyorum kandırdı mı beni
Spor ayakkabılar öyle. İçinizi rahat tutun ben 2016 da aldığım ad... ayakkabımı halen yepyeni giyiyorum. O zaman 200 küsura almıştım. Şimdi onlarda o fiyattır belki bakmadım. Alarak iyi yapmışsınız güle güle giyin.

Terapi de görseniz psikolojik destek de alsanız içinizdeki ses sizin iyi olup olmayacağınızı belirliyo, kesinlikle kendinizi kontrol edebilir ihtiyacınız olan düşüncelere odaklanabilirsiniz, aldım gitti çok şükür hiç değilse hastalığa gitmedi fikrine odaklanın, ya da sizi ne rahatlatıyosa o fikre sarılın, sürekli kafanızın içinden neden sldım neden aldım ay çok pahalı derseniz o fikre saplanır kalırsınız, çok şükür varmış almışsınız, her gün 900liralık ayakkabı almıyosunuz zaten, almışken zehir olmasın boşuna, eşiniz de farkediyomuş bakın, ben anneme diyorum hep kendine bişeyler al diye, kadın almıyo kendine çok üzülüyorum, çocuklarınız içşn de kendine değer veren anne figürü önemlidir bence, bnm için önemli en azından, isterim annem kendine değer versin giyinsin güzel güzel, bu deli gibi alışveriş yapsın har vurup harman savursun demek değil yani tabi

evt tabiki bundan bahsediyodum, ufak tefek rahatsızlıklar olur herkeste, çok şükür sağlıklısınız ve bunu her zaman yapmıyosunuz, o ayakkabı da taş gibidir zaten o kdr uzun seneler kullanınca kârlı bile oluyor o ayakkabıları almak
Yatmadan önce biraz daha düşündüm yazdıklarınızı düşünüp muhakeme yaptım içimde aslında her kelimesi doğru ve haklı kendime değer verirsem kızlarımın kendine değer veren annesi Olur ve ilerde onlar model olarak ki şuan bile öyle kendine değer veren insan olur. İçimde bu konuyu kapatacağım gibi duruyor yani okuduklarım en azından aslında kafamda çok büyüttüğümü ve bakış açımı değiştirmemi işaret ediyor. İnşallah öyle yapacağım.

Bu çok sıkıntılı bir durum. Öğrencilik zamanımdan sonra sivil hayata geçince benim de üstümden biraz zor attığım bir olay. Çok sık bişey almam hala ama eğer beğendiysem ve ihtiyacım varsa aldıktan sonra düşünmem. Çünkü ihtiyacım var çünkü almam gerekiyor. Çok abartı olmadan alabilmelisiniz ihtiyacınız var çünkü. Kendinizi 2. Plâna koyarsanız şimdi görmemezlikten gelirseniz emin olun ileride pişman olursunuz.
Pişman olmak istemiyorum aslında çoğu kişininde benimde aklımdan geçen aynı durummuş ben kendime değer verme konusunda eksiğim bunu düzeltirsem belki bazı şeyler düzelecek

Ben de aksine savurgan bir ailenin cocuguyum,babam savururdu herkese,bagis,geri gelmeyen borc vs.
Ana seylere, ev esyasina,gezmeye,egitime para harcanmaz,ese dosta ziyafet,5 tl yardim isteyene 500 vermeler,hibeler.
Sonunda olanlari gordugum icin ben de harcamaya korkar olmustum,idare etmeliyim,sacmamaliyim dusuncesiyle.
Sonra sonra baktim ki is bizde bitiyor,planli olduktan sonra gerekirse 1 tl gerekirse 500 tl harcanir; rahatladim.
Esim de planli degildir pek ama bana uyar,alacagima alma demez,aldigima acimaz.
Ben de gereksiz almam,gerekirse de durmaz alirim.
Bazen guzel parcalar almalisin,giysi ya da ayakkabi.
Gerektiginde el altinda olmali.
Kazanc ne olursa olsun,bu kadari bizim hakkimiz.
Eşiminde ifadesi gibi olmuş bu kadarı hakkımız. İstiyorsan beğendiysen başkasında beğenme sende dursun uzaktan bakarsan içinde kalır mutsuz olur fark etmezsin diyor aslında evet mantıklı söyledikleriniz. Ve ayrıca aldım bitti gitti yapmak istiyorum bende artık başarırım inşallah

Bende öyleyim bekar olmama rağmen. Kendime az şey alırım, kendim calismaya başlayınca kazanmanın zorluğundan mıdır nedir bilemiyorum

Ölüm var şimdi gıymıcezde ne zaman gıyecegız .Aklında kalacagına ayagında kalsın.

Ayni beni ve eşimi anlatmışsınız sanki.Bekarken cebime 500 TL koyar avmye gider yolda da bugun bu para bitecek derdim yol parası dışında harcayamaz dönerdim geri. Evlendikten sonra esim guzel bir sey almak istediğinde mağazalarda ağladığımı biliyorum ben bu kabanı, ayakkabıyı istemiyorum diye. Aşırı ucuzcu bir insanım. Eşim çabaladı uğraştı ve beni bir noktaya getirdi. Şimdi zorlanıyorum ama kaliteli şeyleri almaya çalışıyorum. Ben kendimi inceleyince bu durumun altında ben bu kadar pahalı bir şeyi hak etmiyorum duygusunu yakaladım. Para benim için hep biriktirilecek bir şeydi, harcanacak değildi... ve zamanla sunu gördüm ikna oldum benim aldığım kalitesiz seyler 2.yila kalmıyor, esimin seçtikleri 5 yıl bile sapasağlam duruyor. Ve ben gerçekten güzel şeyleri hak ediyorum Siz de ikna edin kendinizi. Bu harcama alışkanlığı altındaki sebebi bulun ve çözün.

Back
X