bunu bana ogretinn lutfenn!!!

nazeli33

hayatımın anlamı oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
678
192
18
Nee yapacagimm bilmiyorum o kadar zr bir durumdayim ki kimseye hayor diyemiyorum suanda yine asla olmamasi gerekeb birseye hayir diyemedigim icin agliyorum krize girdim resmen cunku olmamali ama ben hayir doyemedim lutfenn bana her konuda nasil hayir demem grektigini ogretinn lutfe..
Yasantim sebebi ile asla hayir diyemedim bugune kadar o kirilir bu uzulur diye hep kendim uzuldum ama yeterr artik baskasi yuzunden uzulmek istemiyorum BUGUN HAYIR DEMELIYIM.
HAYIR DEYINCE HAYATIM DUZENE GIRECEK BILIYORUM BU YUZDEN HAYIR DEYIP GOZUMUN YASINI SILMELIYIM..!
Ogretinn bana lutfenn..
Evlendim cocuk sahibi oldum ama hala hayir demeyi ogrenemedim.
OKULDa herseyi ogrettilerde hayatimizi duzene sokan hayatimiza yon verecek olann minicik su HAYIR KELIMESNI OGRETMEDILERR!!!!

Yardim edin bana ne olursunuz bugun HAYIR demeliyim.

Gercekten cok zor bir durum arkadasim,bende oyleydim once hic hayir diyemezdim hep kendim ezilirdim, su HAYIR kelimesini kullanamazdim..Ama baktim hep kendimden odun veriyorum,zararli cikan,uzulen hep oluyorum,yapman gereken dogru cumleleri kurmak canim bak hayir demek bize cok agir bi kelime gibi geliyo sanki,vicdansiz ukala bi kelime karsidakinin neler dusunecegini okadar cok takiyoruzki kafamiza diyemiyoruz iste.ama ne yapabilirsin hayir yerine,kusura bakma,yada olmaz bugun musait degilim ,yada cesitli ufak tefek bahanelerle geri cevirebilirsin ben oyle kurtuldum mesela istemedigim biseyi yapmak zorunda degilim,kimsede zorla yaptiramaz bunu ilke edin once sonrda yukarda soyledigim kelimelerle istemedigin her nevarsa reddedebilirsinhemde (HAYIR)kelimesini kullanmadan aslinda bize bu kelimeyi kullanmak zor geliyor canim iyi dusun hak vericeksin,)

Hangii birini anlatayim konu hersey herkes benden hersey istiyorlar evimde 3 dunya yaramazi cocukla surekli kalmak istiyorlar ben hicbirseye hockimseye hayir diyemiyorum diger taraftan baskasi cocugunu birakmak istiyor baska yerden baskasi olmayacak seyler rica ediyot ama ben lanet olasi huyum yuzunden hayir diyemiyorum

öncelikle hangi konularda hayır demek istiyorsun. yani herşeye hayır diyen aksi geçimsiz sir insan olmak mı yoksa karşındakine istemediğinde hayır demek mi bu ikisi farklı şeyler çünkü

Ben de ayni senin gibiydim. Ve hayatimda yaptigim butun hatalarin tek sebebiydi bu durum. Ama bi kere kirdim seytanin bacagini ve hayir dedim. Bu inanilmaz bi hazmis. Tavsiye ederim bi kere dene. Hic alakasi olmayan birisi olsun. Bunun tadina vardiginda kendine guvenin gelecek ve kim oldugunu hatirlayacaksin. Ama uyarayim. Eminim bu yumusak yuzunden yararlanan cok insan vardir etrafinda. Onlari birer birer sen degistin bahanesiyle kaybedebilirsin. Bu sayede insanlarin gercek yuzunu de goreceksin. Denemeye deger.

öncelikle hangi konularda hayır demek istiyorsun. yani herşeye hayır diyen aksi geçimsiz sir insan olmak mı yoksa karşındakine istemediğinde hayır demek mi bu ikisi farklı şeyler çünkü
Olmasii imkansizz sylerde hayirr diyebilmek istiyorum

Bunun soyle yap böyle yap gibi tavsiyesi olmaz bence. Çat diye hayir kusra bakmayin yapamam diyeceksin bunu bu sekilde soyliceksim baska tarzi yok hayir demenin.. kendi iyiligin icin kusra bakma isim war yada ben yapamma diyeceksin madem kendinde rahatsizsi bu huyundan o zaman soyliceksin

canım benim hayır demek istediğin kişiye neden hayır dediğini açıkla ve cevabını ver. ikna olma. bi kaç kere yap bunu. sonra da bi kaç kere de nedensiz hayır de. kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin neticede..
duygularını ifade etmelisin yoksa anlattığın gibi hep sen üzülürsün..

öncelikle neden hayır diyemediğini düşün. karşındakini kırmamak üzmemek için se ;
bak sende kırılıyorsun üzülüyorsun eğer sen üzülüyorsan karşındaki de üzülebilir, sen hayır dediğinde belki ilk küsecektir sinirlenecektir ama sen geri vites yapmazsan elbet kabullenecektir.

Uzuluyorum zwten hemde nasill

Annen, baban yüzünden..
ezik yetiştirmişler seni maalesef.
Tedavisi çok zor, ama imkansız değil..
Kendini şartlandırmakla başla..
"Hayır" kelimesini kullan, korkma, kırılan kırılsın.
Farkindayim tum suclusu ailem!
Ama bugun son mutkala beni bu kadar uzen su konuya hayir demeliyim herseyi goze alarak

Hak veriyorum zatenn keskede uygulabilsemm !insallah bugun HAYIR diyecegim

Nazeli hayır diyememenin sebebi insanların hayatından çıkmasına tahammül edememen olabilir.Hayir dediginde insanlar tarafından onaylanmamak,sevilmemek,kaybetmek duygularını hissedip hissetmediğini odaklan.İnan kendi sınırlarını koruyamayan harseye tamam diyen insanlar çok sevilmez..etrafından ayrılmazlar doğru çünkü ondan beslenirler ama zerre saygı duymazlar.Çünkü herkes birbirlerini konuşmadan hissedebilir.Muhtemelen cevren senin onlara ihtiyacın olduğunu hissetmiştir.İlk hayır deyişinde seni suçlu hissettirmeleri,sen çok degismissin seni böyle bilmezsik demeleri muhtemel.Çünkü buzamana kadar çıkarlarını karsilamissindir.Ancak dik durup aldırmayıp istikrarlı davranirsan bi sure sonra sana saygilari articak ve onlar sana yanasicak.Biraz sabret.Eğer küçükken istediklerini yapmadiginda seni cezalandıran sevgilerini geri çeken seni sevilmemekle cezalandıran bi ortamda yetistiysen bu davranışların normal.Farketmen yeter.Bundan sonra hayır demek istediğinde neden korktuğunu Hisset zamanla basaricaksindir...
Hayır demek illa insanları kırarak sert çıkarak yapılmıyor.gayet kibar bi şekilde neden yapamayacağını kısacık aciklayarakta soyleyebilirsin tepkilerine biraz sabir sonra saygı duyacaklar mecburen

kesinlikle katılıyorum
"hayır" üzerine bir kitap okumuştum, adını şu an hatırlayamıyorum
orada "zor olan ilk hayır'dır" diyordu
bir kere söyledin mi gerisi gelir diyordu
bence de ne yap et, ilk hayır'ı söyle

kırmızı cümle de çok çok doğru

Keskee soylesem ama bugun HAYIR DEMELIYIM

Insallah yapacagim insallah cok istiyorum beni bu kadar aglatan bu konuya HAYIR DEMELIYIM BUGUN KENDIM ICIN DEMELIYIM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…