bunu muhakkak paylaşmam lazımdı

kesinlikşe ben net ve duruşumu bozmadan dün kibarca red cevabımı ilettim eğilip bükülmeye gerek yok tekrar arasalar yada buraya gelseler yine söylerim
Eğilme en kötü çıkarsın ne olacak sen çok iş biliyor gibi gözük onlar korksun iş bilen birini kaybetmekten zaten belki atanırsın bir okulda çalışırsın belli mi olur hayat neler getirir :)

Eğilme en kötü çıkarsın ne olacak sen çok iş biliyor gibi gözük onlar korksun iş bilen birini kaybetmekten zaten belki atanırsın bir okulda çalışırsın belli mi olur hayat neler getirir :)
inşallah işin ayıbı yoktur ben de zsten ben burda bir dönem çalışıp çıkmayı planlıyorum bir aksilik olmaz ise inşallah amacım biraz para biriktirip çıkmak dediğiniz gibi çıkarsınlar artık umrumda değil sadece böyle durumlar can sıkıcı oluyor ve buraya sabah gelesim gelmedi soğudum biraz

tabi canım ben de salak değilim eşim de ''sen en iyisini söylemişsin bir kere teknokentte çalışan diğer yazılımcılar hangi bir gün idare edecekler ki sen oraya gitsen bile adamlar üç beş gün idare eder ama sonra kendi işlerini mi yapacak senin yaptığın işleri mi salaklar '' dedi yani burda boş bol oturacağına gelsin yardım etsin dediler heralde ama o kalıcı idi hatta benim evimin ters olduğunu en başta söyledim tekrar şanslarını denemek istediler red cevabı alınca işlerine gelmedi tabi o ik sorumlusu her hafta buraya geliyor gelsin yok dedim diye ne çekincem öyle değil mi ileri geri konuşursa da saygılı bir şekilde tekrar iletirim durumu bu olur gerisini artık tınlayamam düşün düşün canıma yazık ya
Güzel bir dille dersin ki
İşe gelirken bu konum bana uygun diye buraya başvuruda bulundum.
Orası evime ters ve vesait sorunu var
O yüzden kabul edemedim yakın olsa seve seve giderim de.
Zaten daha ısrar edeceklerini sanmıyorum.

inşallah işin ayıbı yoktur ben de zsten ben burda bir dönem çalışıp çıkmayı planlıyorum bir aksilik olmaz ise inşallah amacım biraz para biriktirip çıkmak dediğiniz gibi çıkarsınlar artık umrumda değil sadece böyle durumlar can sıkıcı oluyor ve buraya sabah gelesim gelmedi soğudum biraz
Bilirim o hissiyatı hemde çok iyi. Mutsuz olduğun yerde çalışınca Ayakların o ofise girmek istemez zaman geçtikçe kapısından girince kalbinin boşluğunda bir yanma olur sanki birileri seni gözüne kestirmiş gibi tedirgin hissettirir. Öyle bir yerde çalışmıştım 3 ay sigortasız çalıştırdılar deneme süresi diye mobing vardı laubalilik vardı böyle mideme kramplar giriyordu sıkıntıdan

Bilirim o hissiyatı hemde çok iyi. Mutsuz olduğun yerde çalışınca Ayakların o ofise girmek istemez zaman geçtikçe kapısından girince kalbinin boşluğunda bir yanma olur sanki birileri seni gözüne kestirmiş gibi tedirgin hissettirir. Öyle bir yerde çalışmıştım 3 ay sigortasız çalıştırdılar deneme süresi diye mobing vardı laubalilik vardı böyle mideme kramplar giriyordu sıkıntıdan
yani ben de işte gitmedim diye bana mıbing yaparlarsa hiç uzatmam çıkartım ihbar süresine bile kalmam

eşim de aynısını söyledi ''neden insan kaynakları sen gelemeyeceğini söyleyince bozuluyor ki sonuçta senin çalışma yerin orası değildi en baştan ya söyleyeceklerdi yada adam gibi ordaki personellerle ayarlasın işini sen hiç takma bunun için sen izin işin vs olursa takma arar alırsın ambargo yapamazlar yaparlarsa da çıkarsın o zaman bunun için sana şuanda bişey diyen olmazsa çıkma en azından bir süre daha çalış öyle çık'' dedi yani zaten insan olan o saatte aramaz ik dediklerimde toy yani kelli felli adam değiller çoluk çocuk gibi akşam arıyor benim bildiğim böyle durumlarda ik gelir karşısına alır konuşur yemin ederim hepsini toplasan bir adam etmezler işlerinde aşırı acemiler aşırı
yani senin problemin değil açıkçası, benim bildiğim böyle sonradan gelişen durumlarda çözüm üretmek zorundalar seninle çözemiyorsa ayşe fatma ile çözmek zorunda. ik da muhtemelen birçok kişiye soruyor işte hangisi okey derse... bana mesela ilk bir sene yaptırdıkları saha işi araya pandemi girince kendi kendini yok etmiş oldu. ben de çok düşündüm şimdi konuşsam, ben artık hafta sonları sahaya gitmek istemiyorum falan desem acaba beni çıkarırlar mı, işsiz kalır mıyım korkusu oluştu ama konuşmaktan başka da çarem yoktu çünkü katlanamıyordum artık. sonra pandemi derken uzun bir süre o iş yattı şimdi yeni yeni tekrar istiyorlar ve yine bana soruyorlar. ve ben artık yok diyorum gidebilecek durumda değilim diyorum hop diğer arkadaşa paslıyorlar. tazminatımı ödeyip çıkarsın beni işten bu yüzden isterse, kendi bilir. kendi içinde çözülmek zorunda yani bir şeyler.

yani ben de işte gitmedim diye bana mıbing yaparlarsa hiç uzatmam çıkartım ihbar süresine bile kalmam
bence de. artık çalışan kesimin de işine geliyorsa benimle çalışırsın gelmezse başka iş bakarım, bana iş mi yok moduna girmesi lazım. işsizliği bahane edip insanları mecbur bırakma konusunu aşırı abarttı çünkü patronlar özellikle şu pandemi döneminde. halbuki çalıştıracak insan bulamasalar nasıl para kazanacaklar? kimse bunun farkında değil. biz onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaç. her zaman herkesin, her işin alternatifi vardır. o işe mecbur olduğunu anladıkları zaman tepene biniyorlar. ben size mecbur değilim, şu an buradayım çalışıyorum ama kafama eserse, canımı sıkarsanız giderim moduna girmeli ve bu enerjiyi de karşı tarafa hissettirmeliyiz. inan bana personel değişikliği, yeni gelenlere iş öğretmek, yeniden düzen kurmak, birilerini sıfırdan alıştırmak iş yerleri için de kolay değil. fazla ezilmeyelim şunların karşısında. ben ilk iş yerimde o hatayı yaptım, fazla benimsedim fazla sahiplendim, ay bu bi yere gidemez semeri vuralım moduna girdiler. sonra çıktım oradan, akıllandım artık hiç o kafada değilim. işimi iyi yapıyorum ve benim rızkımı hüda veriyor, kul değil ki kula minnet edeyim. kul sadece bir aracı. bugün x kul'dur patronum yarın y kul olabilir, misal. unutma, şirketler iyi çalışanlarını kaybetmek istemezler. bizde kıdemli bir arkadaş vardı, çocuk başarılı tabii istanbulda güzel bir firmadan iş teklifi geldi çocuk bastı istifayı. en çok da patron şok olmuştu. eee daha iyi şartları verene gidiyor öyleleri, neden gitmesin? kaç ay oldu adam hala üzgün mesela onu kaybettiği için. bi de çocuk için diyor ki başka bir firma olsaydı gitmesine izin vermezdim, aynı şehirde başka firmadan gelseydi o teklif kabul etmesine izin vermezdim diyor. (gerekirse maaşını yükseltip kalmaya ikna ederdim demek gibi bişey bu)

düşün benim eski patronum bana, ben yeni iş bulduğumda beni arayıp, aman dikkat et burda yaptığın hataları yapma, kimse sana bizimki kadar tolerans göstermez, demişti hiç unutmuyorum. ben de o zamanlar çok toydum yaşım da küçüktü ses çıkarmadım, ezdi beni mesela. şimdiki aklım olsa o lafı onun bi tarafına sokardım. birkaç hata yapmıştım ama hepsi onların yüzündendi. çok eşek oldum zamanında, akıllandım yani ondan diyorum.

Back
X