• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu nasıl soylicem ??

Millet ne düşüncesiz ya, hamile kadına hasta çocuk yaklaştırılır mı? Bir de yüzsüzlük ediyorlar.
Açıkça söyleyin, niye çekiniyorsunuz ki, söyleyin kendisi utansın. Hele şimdi tam hastalık mevsimi dikkatli olun.

Çok yakın arkadaş bile olsa sizin bebeğinizden kıymetli değil. Kendinizi boşverin, ama bebeğiniz söz konusu.

Bu yazdıklarınızı bir parça yumuşatarak söyleyin.
Kendinizin ve bebeğinizin sağlığını düşüneceksiniz tabi ki öncelikle. Alınmaya gücenmeye hakkı yok.
Doktor da diyor eşim de diyor ben de endişeleniyorum deyin, ne farkeder aynı yere çıkıyor...

Normal de soylesen yumuşatarak da soylesen her türlü bozulacak zaten.Sen de haklisin bebeğini de dusun açıkçası ben de evhamlanirim

Eşin haklı kocam bırakcak artık beni diyebilirsin çok yanlış düşünceler her çocuk ilacı kullanıyor başka çözüm yok.

Aynen buraya yazdığınız gibi ona söyleyin.kimse bebeğinizden daha önemli olamaz.hamilelik zaten zor ,birde hastalık eklenirse dahada zorlaşıyor..

Niye araba alıyım nasılsa sen varsın nasıl bi cümle nasıl bi espiri, bu ne rahatlık ya. Valla bu tavrına gıcık oldum arkadaşının bence dümdüzzzz söyle, sen hastanede yatınca biliyodur heralde yada serum alınca. E onun küçük çocuğundan bulaştığını az buçuk akıl edebiliyodur heralde. Ne rahat insanlar var iyilik yapmaya gelmiyo

Hamilelik döneminde gecirilen hastaliklar bebekte anomalilere vs'ye neden olabiliyor. Riske atmayın.

Ayrıca eşiniz kötü olmayı ujursamıyorsa bırakın söylesin, belki utanip çocuğu da doktora götürür.

Ya çocuğunuz krese gitseydi siz de 2.ye hamile olsaydınız?
Yani aslında anlıyorum haklısınız ama ne bileyim aklıma geldi. Arkadaşınızla samimiyet d erecenizi bilmiyorum ama böyle bir korkunuz varsa açık açık söyleyin.

Yani yardımcı olmuşsunuz siz arkadaşınıza yeterince. Biraz da kendi basının çaresine bakabilmeli. İnsanın her zaman bir b planı olmalı. Örneğin ise otobüsle gidicem çocuğu su saatte birakicam. Ama arkadasım beni arabasıyla bırakıyor diyip minnet duymalı. Gerektiğinde de b planına dönmeli. Siz de kendinizi düşünmelisiniz. Bebeğiniz arkadaştan veya onun çocuğundan daha önemli degil. Kırılıyorsa veya tavır yapıyorsa demekki sizinle arkadaşlığında da samimi değilmiş.

Çocuktan hastalık kapmanız çok doğal, çünkü şuan hamilesiniz. Dışarıdan mikroplara açık, tolere etmelere karşı güçsüzsünüz. Ki bu abartı olsa bile çok normal endişe etmeniz, hamile olan bayanın bu denli yoğun bir dikkat etme moduna girmesi kadar önemli bir şey yok. Şöyle düşünün, hamilesiniz. Ve yavrunuzu korumak zorundasınız. Sizden ve bebişinizden önemli bir şey yok. Uygun dille ifade ediniz, ha eğer kırılacaksa bundan ötürü kırılacaksa çok üstünde durmayın. Ben hamile bayanların sizin kadar özenli olmasını çok önemsiyorum, eşiniz çok haklı yani. Ama tavsiyem, çocuğunu doktora götürmüyorsun ve hastalanıyorum demek yerine -çünkü hoş ve makul bir cümle olmayacak- çocuğun topluluğa girip çıkıyor ve doktor bu konuda dikkat stmem gerektiğini sürekli toplulukta yaygın olan bir mikrop tespit ediyor. Okul tarzı ortamlara mı giriyorsun gibi kanılara vardı. Daha çok dikkat etmem gerekecek, yakında eşim getirip götürecek gibi konuyu tamamlayabilirsin. Bir öneri sadece, sağlıcakla al kucağına evladını :)

Millet ne düşüncesiz ya, hamile kadına hasta çocuk yaklaştırılır mı? Bir de yüzsüzlük ediyorlar.
Açıkça söyleyin, niye çekiniyorsunuz ki, söyleyin kendisi utansın. Hele şimdi tam hastalık mevsimi dikkatli olun.

Çok yakın arkadaş bile olsa sizin bebeğinizden kıymetli değil. Kendinizi boşverin, ama bebeğiniz söz konusu.

Çok güzel açıklamışsınız!!!

Ben kendi kuzenimin kızını istemedim eve ve çok dikkat ediyorum bu konuya sende açık açık doktorum geçen gün salgın var çocuklardan uzak durmalısın dedi de eşininde dediği gibi başka bi yoldaş bulsun kendine :KK20:

Hafta ici sabah ve akşam bi arkadaşımı ve çocuğunu alıp , çocuğu kreşe bırakıp arkadaşımla ise gidiyorum. Akşam dönüşte de çocuğu Kreşten alıyorum arkadaşı evine bırakıyorum. . Buraya kadar sıkıntı yok. Sorun şurada : 19 haftalik hamileyim ve şimdiye kadar çocuktan 2 defa hastalık bulaştı bana.. ilaç ta vermiyorlar hamile diye.. 2 3 gün hastanede yatmak zorunda kaldım. . Arkadaşımin da çocuğuna ilaç vermeme takıntısı var. Bu yüzden 2 yaşındaki çocuk hep hep hasta .. Bi türlü iyilesemiyor.
Sorun şu ki ; daha önce kabakulak kızamık vs de geçirmedim ben. Eşim bu arkadaşımın çocuğu ile temas etmemi istemiyor.. hatta cocugu bigun olsun doktora goturmedigi icin kizgin..
kendisine başka şoför bulsun diyor. . Sana kresten dolayisiyla cocuktan bircok hastalik bulasabilir diyor.. bebegi riske atmaya hakkin yok diyor.. Sizce bunu kırmadan nasıl söylerim. .
Ben anlamadim mecburiyetinizmi var hergun arkadasinizin cocugunu krese bırakmaya özel

şöförümüsünuz.kendinizi düsunun bencil davranmak hakkinız bebeginiz için daha doğrusu.açıkça söyleyin yalana getek yok gayet geçerli bi neden geçerli olmasa bile mecbur degilsiniz

Eşiniz tamamne hakli. Ne yani kirmayacaksin diye surekli sen mi hasta olackasin. Kadin cocugu dr goturmuyor diye ben bile burdan sinirlendim. Doktorlardan iyimi biliyormus ta ilac vermiyor. Cocugun sagligini oynuyor seninkininde bozulmasina nedne oluyor. Cocuguna herseyi yapabilir (yani oster istemez karari o veriyor ) ama farkindamisin senin sagliginin kararinida o vermis oluyor.kendiside anlayisli olabilir. Sen hamilesin ilac kullanamiyorsun cocugum hasta yaklasma diye izin vermemesi gerek. Ama cocugunu dusunmeyen sizimi dusunecrk?
Kalbini kirmadan soyle. Bak arkafasim normal sartlarda bu durum sıkıntı degil ama oglun hasta oldugindabana bulasma riski yuksek ve biliyorsunku ilac kullanamiyorum. Bu konuda anlayisina siginiyorum dersin. Arkadaslarim.hamile iken nezle filam en basit bir hapsurmamda bile 10 metre otede duruyor gidip gelmiyordum. Neden cunku hamile iken hastaligin kotu olduğunu biliyorum. O bilmiyormu yani? Cok sinirlendim ben.
Esini dinle. ALLAH korusun o kadinin cocugundan bulasmayan tamamen farkli sebeplerden sen veya bebek hasta olsa yani sıkıntı ciksa ALLAH korusun esin sana cok kizacak ben sana demistim diye. Ve sen o yuzden olmadi ise, onun yuzunden olmadigini anlatamazsin esine.

Esim istemiyor dersin.
Bence omce kendini bebegini sonra aile huzurunu dusun.

Onların geldigi gun maske tak arabada :) bu ne diyecektir,o zaman durumu izah edersin.
Birazcik gururu varsa biz rahatsiz etmeyelim der.
Yalniz bazi insanlarin cocugunun hastaligi bile kiymetli oluyor.bir defa dedim birine, haftasonu birliktelerdi ya sizinki de hastaydi ondan gecti herhalde diye. Kizim ateslenmisti. Ki ozellikle aarayip soylemek degil yani, konusurken laf arasinda. Kadin kusuyordu bana nerdeyse ne munasebet diye:)))

gecmıs olsun
hazır hastanelık olmussun bunu degerlendır barı
cocugunu yıne verıcegı zaman ben gecen gun hastanelık oldum doktor yasakladı buna dıkkat etmedıgım ıcın suan hıc ıyı degılım kusura bakma hamılelık bu sakaya gelmez deyın

Onların geldigi gun maske tak arabada :) bu ne diyecektir,o zaman durumu izah edersin.
Birazcik gururu varsa biz rahatsiz etmeyelim der.
Yalniz bazi insanlarin cocugunun hastaligi bile kiymetli oluyor.bir defa dedim birine, haftasonu birliktelerdi ya sizinki de hastaydi ondan gecti herhalde diye. Kizim ateslenmisti. Ki ozellikle aarayip soylemek degil yani, konusurken laf arasinda. Kadin kusuyordu bana nerdeyse ne munasebet diye:)))

Onlarin mikroplari virusleri bile piremses :D

Ne kadar düşüncesiz ve bencilce hareket ediyor resmen kullanmak bu.sizin hasta olup 2 gün hastanede yattığınızı biliyordur herhalde.hiç mi demiyo yazık hamile ben başka yollarla gideyim diye sinir oldum

Back
X