Bunu nasıl yenebilirim?

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
30
25 yaşındayım, fakat hala kendimi ifade etme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Hala yeni tanıştığım insanlarla rahat ve keyifli bir şekilde sohbet edemiyorum. Kendimi ifade edemiyorum. Bugüne kadar bir çok insanla tanıştım, bir çok yerde çalıştım. Ama yok yok yok olmuyor. Hala konuşurken heyecan, elimin ayağımın titremesi gibi durumlar yaşıyorum. Ve artık bu durum insan ilişkilerimi zorluyor. Evet konuşuyorum, bir şeyler söylüyorum ama bu ben değilim, rahat değilim. Konuşurken aklımdan bin bir düşünce geçiyor.
Ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Eğitim aldığım bir iş yerinde yabancı dilde konuşma yapmam gerekiyordu, çalıştım çabaladım fakat konuşma yapmaya çıktığımda aklımdan bütün her şey gitti. Elim ayağım titredi bir de üzerine ben yapamayacağım deyip bıraktım ve yetmez gibi ağladım. Daha önce okulda bir çok kez yaptığım da bir şeydi. Ama onlar arkadaşlarım ve tanıdığım insanlar olduğu için rahattım.
Zaten eksiğim bir de bunu yaşayınca aşırı derecede utanmış, kendini ifade edemeyen, konuşmayı dahi bilmeyen, eksik olarak hissettim. Yapamamamdan çok ağlamama kızdım. Sağolsun oradaki insanlar beni sakinleştirdiler ama ben yine de rezil olmuş hissediyorum. Bu yaşa kadar gelmiş ama özgüveni olmayan biri olduğumu düşünüp kendime daha çok kızıyorum.
Normal hayatta,yaşadığım bir olayda kendimi ifade edebiliyorum, ya da kendi kendime veya arkadaşlarımla konuşurken gayet de akıcı ve güzel konuşabilen bir insanım, çekinmiyorum ama dediğim gibi; yeni girilen ortamlar, sohbet etme vs durumlarında çok heyecanlanıyorum. İki kelimeyi bir araya getiremiyorum neredeyse.
Bu yaşadığım olayda sizce gerçekten rezil mi olmuşum? Ve yardım almalı mıyım?

Son düzenleme:
25 yaşındayım, fakat hala kendimi ifade etme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Hala yeni tanıştığım insanlarla rahat ve keyifli bir şekilde sohbet edemiyorum. Kendimi ifade edemiyorum. Bugüne kadar bir çok insanla tanıştım, bir çok yerde çalıştım. Ama yok yok yok olmuyor. Hala konuşurken heyecan, elimin ayağımın titremesi gibi durumlar yaşıyorum. Ve artık bu durum insan ilişkilerimi zorluyor. Evet konuşuyorum, bir şeyler söylüyorum ama bu ben değilim, rahat değilim. Konuşurken aklımdan bin bir düşünce geçiyor.
Ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Eğitim aldığım bir iş yerinde yabancı dilde konuşma yapmam gerekiyordu, çalıştım çabaladım fakat konuşma yapmaya çıktığımda aklımdan bütün her şey gitti. Elim ayağım titredi bir de üzerine ben yapamayacağım deyip bıraktım ve yetmez gibi ağladım. Daha önce okulda bir çok kez yaptığım da bir şeydi. Ama onlar arkadaşlarım ve tanıdığım insanlar olduğu için rahattım.
Zaten eksiğim bir de bunu yaşayınca aşırı derecede utanmış, kendini ifade edemeyen, konuşmayı dahi bilmeyen, eksik olarak hissettim. Yapamamamdan çok ağlamama kızdım. Sağolsun oradaki insanlar beni sakinleştirdiler ama ben yine de rezil olmuş hissediyorum. Bu yaşa kadar gelmiş ama özgüveni olmayan biri olduğumu düşünüp kendime daha çok kızıyorum.
Normal hayatta,yaşadığım bir olayda kendimi ifade edebiliyorum, ya da kendi kendime veya arkadaşlarımla konuşurken gayet de akıcı ve güzel konuşabilen bir insanım, çekinmiyorum ama dediğim gibi; yeni girilen ortamlar, sohbet etme vs durumlarında çok heyecanlanıyorum. İki kelimeyi bir araya getiremiyorum neredeyse.
Bence de buyuk ihtimal sosyal fobiye benziyor ve evet yardim alirsaniz size cok faydasi olur

Sosyal fobiniz olabilir mi? Keske ağlamasaydınız tabi ama olan olmuş üzülmeyin artık. Yardım almayı deneyebilirsiniz
yardim almaliyim diye sormussun kesinlikle almalisin, ne kaybedersin ki?
Tabikide rezil olunacak bir durum yok. Herkesin başına gelebilecek şeyler. Bir uzmandan yardım alabilirsiniz
Çok çok teşekkür ederim. Ancak henüz öğrenciliğim bitmedi ve bir hekime çok çok para verme durumum yok, bir kaç seans alabilirim, sizce yine de faydası olur mu ?

Biraz utangaçsınız biraz da stres yönetiminiz yok gibi ama bu hiç de utanılacak bir durum değil. Nolmuş ağlamışsanız bir dahakine çıkar sunarsınız ha bir dahaki sefere de ağlarsınız yine hiçbir şey olmaz ondan sonraki sefere sunarsınız. Böyle kendinizi baskılamayın lütfen. Eğer sizi çok rahatsız ediyorsa profesyonel destek alın, hitabet kurslarına katılın ya da arkadaşlarınıza sunumlar yapın böyle böyle atlatırsınız. Dünyanın sonu değil ya böyle şeyler için üzmeyin kendinizi.

Bir kac yıl tedavisi devam eden kişiler var 2 3 gorusmeyle malesef olacak birsey degil diye biliyorum, ama devlette var ücretsiz oraya gidebilirsiniz

Bence de sosyal fobi
Psikologla görüşmeniz sizin için iyi olabilir.
Kişisel gelişim videoları izlemenizi ya da kitaplar okumanızı da tavsiye ederim gerçekten çok faydası olur.

Ben de kalabalık ve tanımadığım insanlarla dolu olan bir ortama girdiğim zamanlar geriliyorum. Halbuki çalıştığım yerde günde yüzlerce tanımadığım insanla muhatap oluyorum ve o zaman çok rahatım. Ama özel hayatımda geriliyorum. Ben de çözümü öyle ortamlara girdiğimde çok rahat olmasam bile çok rahatmışım gibi davranmakta buldum. Sanki dünya umrumda değil, dünyada benden önemlisi yokmuş gibi. Böyle söyleyince çok egoist ve narsist gibi göründüğünün farkındayım, ama ben de işe yarıyor. Tabi ukala bir eda ile değil, dozunu ayarlamak lazım :) Siz ne kadar rahat görünürseniz insanlar sizin o kadar üstünüze gelmez.

Ayrıca rezil falan olmadınız saçmalamayın. Herkesin başına gelebilir. Ben öyle ağlayan birini görsem ‘kim bilir ne sıkıntısı var da patladı’ falan diye düşünürdüm. Özgüvensiz diye düşünmezdim. Çok normal yani. Takmayın unutun gitsin.

Ben de kalabalık ve tanımadığım insanlarla dolu olan bir ortama girdiğim zamanlar geriliyorum. Halbuki çalıştığım yerde günde yüzlerce tanımadığım insanla muhatap oluyorum ve o zaman çok rahatım. Ama özel hayatımda geriliyorum. Ben de çözümü öyle ortamlara girdiğimde çok rahat olmasam bile çok rahatmışım gibi davranmakta buldum. Sanki dünya umrumda değil, dünyada benden önemlisi yokmuş gibi. Böyle söyleyince çok egoist ve narsist gibi göründüğünün farkındayım, ama ben de işe yarıyor. Tabi ukala bir eda ile değil, dozunu ayarlamak lazım :) Siz ne kadar rahat görünürseniz insanlar sizin o kadar üstünüze gelmez.

Ayrıca rezil falan olmadınız saçmalamayın. Herkesin başına gelebilir. Ben öyle ağlayan birini görsem ‘kim bilir ne sıkıntısı var da patladı’ falan diye düşünürdüm. Özgüvensiz diye düşünmezdim. Çok normal yani. Takmayın unutun gitsin.
Merhaba acyigi konular nasil silinir actigimiz konular

Teşekkür ederim:) bu yöntemi deneyeceğim, umarım ben de aynı şekilde faydasını görürüm.
Kendinizi rahat olduğunuza inandırarak yaptınız sanırım.
Bu arada ağlama sebebim konuşmayı yapamamaktı o olayın üzerine ağlayıp bıraktım yani :olamaz:

Teşekkür ederim:) bu yöntemi deneyeceğim, umarım ben de aynı şekilde faydasını görürüm.
Kendinizi rahat olduğunuza inandırarak yaptınız sanırım.
Bu arada ağlama sebebim konuşmayı yapamamaktı o olayın üzerine ağlayıp bıraktım yani :olamaz:
Rica ederim :) inşallah işe yarar. Elbette, inanmak en önemlisi. Kendinize ‘rahatım ben buradaki herkes benim gibi’ söyleyin ve buna inanın. Şöyle düşünün; oradaki insanlarda sizin gibi etten kemikten insan. Kimsenin düşüncelerini okuyamazsınız. Siz konuşmayı yapamadığınız için üzülüp ağladığınız için rezil oldum diye düşünürken belki onlar ‘belki de konuşmayı yapmadan önce kötü bir haber aldı o yüzden ağladı’ diye düşünmüş olabilirler. Belki de benim gibi ‘kim bilir ne derdi vardı da patladı birden’ de olabilir :) çok normal yani. Bu arada ‘patladı’ kelimesini yenildi olarak kullanmadım sakın yanlış anlamayın lütfen, ‘ağladı’ olarak kullanmıştım.

Ben sizden daha büyüğüm yaş olarak ve kısa zaman öncesine kadar ben de öyleydim. Yaşla alakası pek yok aslında. Sakın ‘bu yaşa geldim’ diyerek modunuzu düşürmeyin. Daha çok gençsiniz Allah nasip ederse önünüzde kocaman bir hayat var.

Mesela eskiden rezil olduğumu veya yanlış bir şey yaptığımı düşündüğüm zamanlar bunu çok takardım. Uykusuz gecelerim falan olurdu. İnsan kendinden soğuyor yahu ;( Sonra ‘amaaaan yaptıysam yaptım eeee???’ demeye başladım kendi kendime. Hakikatten Yani nolmuş rezil olduysam veya yanlış yaptıysam? Kimim ben? Ülkemi yönetiyorum? Dünyayı mı kurtaracağım? İnsanlar düşe kalka olgunlaşır. Kimsenin hayatını kaydırmadınız ya. Oradaki insanlar ağladığınızı unutmuşlardır bile. Yardım almak için fazla paranız yoksa annenizle, arkadaşlarınızla ya da herhangi bir yakınınızla bol bol konuşun. Onlar size ayna tutacaktır. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle :KK200:

Back
X