• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu sevgilime söylemeli miyim?

1) ortada söz nişan yok, belki evlenmeyeceksiniz. Şimdiden stres yapmayın.
2) evi alacaksa borcu nasıl ödenecek? Adam kredi ile aldı diyelim, evlendikten sonra beraber ödeyeceksiniz diyelim, sizin tapuda hakkınız olmayacak çünkü evlilik öncesi alınmış
Yani ortada bir değil birden çok sorun var. Evi borçsuz alacaksa daha nişan vs yokken karışmanız çok doğru mu bilemedim.
Ya eline buyuk miktar para geçti iş almıştı o yüzden bu işe girdi yoksa tabikide alamayacakti biranda oldu şansı açıldı geri kalan belli miktarını da borçlandı işte

Ya eline buyuk miktar para geçti iş almıştı o yüzden bu işe girdi yoksa tabikide alamayacakti biranda oldu şansı açıldı geri kalan belli miktarını da borçlandı işte
@garcias eski konusuna baktim, kizin ailesi erkekten ev istiyormus.
sen sirf erkek diye ev istersen - bu ataerkil kafadaysan o da ayni ataerkil kafayla gider anasinin ablasinin dibinden ev tutar
tencere kapak
ablasi da zaten mesafe koyacak biri degilmis, daha simdiden arar darlarmis...yani benim "istense mesafe koyulur, belki arkadas gibi olurlar" dedigim bir durum yokmus
Ya ev istendi ama ev zaten alamayacakti eline bir fırsat geçti ordan aldigi parayla ev alacak belli miktar borç kaldı onu da ödeyecek

Siz ne zaman evlenmeyi planlıyorsunuz belli mi tarihiniz? Kendi kendinize gelin güvey olmuyorsunuz umarım. Ben olsam ne yapardım söyliyim. Direkt sevgilime evler çok yakın birbirine ama ben içli dışlı olmayı seven biri değilim ablanla yakın olamam habersiz gel git olmasını istemem mesafeli olurum haberin olsun diye baştan söylerim gerekirse burda yolları ayırırım vereceği cevaba göre. Ama sizin bu konuşmaları yapabilecek birisi olduğunuzu düşünmüyorum herşeye tamam deyip ilerde burda bir çok konununuzu okurmuşuz gibi geliyor umarım yanılırım.
Ben ilk ogrendigimde birşey diyemedim ama çok moralim bozuldu akşamında konuştuk ayarlanmaya başlamıştı ben anlamıyorum bu erkek aileleri neden bu kadar oğlanı dibinde istiyor kopamıyor. Ve söylemedim ama söyliycem yarın birgun başım agriyacagina şimdi ağrısın ama kadına derse laf arasında ağzından kaçırıp kadın sorduğunda neden olmadı ne oldu falan derse ne olacak onu bilmiyorum beni düşman bellemezler inşallah

Aslında o eve o tasinmasin önce siz tek basiniza taşının aileyi yakından tanıyın abla ve sevgilinizin aile ilişkisine bakın işinize gelmedi hop ayrılın nişan falan yapmadan tabiki böyle bir seçenek yok degilmi olmaz bu memlekette Olsa güzel olurdu birçok boşanmanın önü alınırdı Evlenmeden satın alırsa o ev zaten onun hakkınız yok yasal olarak.Yani ne bileyim hem eve ortak değilsiniz hem aileye yakın sevgiliniz yarı parayı düğün altinidir vs kredidir çekip sen ben beraber ödeyelim bizim olsun demiyor yani
Yok is aldı ordan büyük miktar para aldı eve gristi direkt ama bir kısmını da çevresine borçlandı tabi

Yok is aldı ordan büyük miktar para aldı eve gristi direkt ama bir kısmını da çevresine borçlandı tabi
Sevgili konu sahibi o evde yasal bir hakkınız olmayacak biliyorsunuz degilmi yarın evlenir aksi bir durum olursa evden giden siz olacaksınız ha karisamayiz canı ne zaman isterse o zaman alır fakat evi bu nedenle ailesine yakın alıyor evlenmeden önce alıyor bu nedenle size sormadı bile

Ben ilk ogrendigimde birşey diyemedim ama çok moralim bozuldu akşamında konuştuk ayarlanmaya başlamıştı ben anlamıyorum bu erkek aileleri neden bu kadar oğlanı dibinde istiyor kopamıyor. Ve söylemedim ama söyliycem yarın birgun başım agriyacagina şimdi ağrısın ama kadına derse laf arasında ağzından kaçırıp kadın sorduğunda neden olmadı ne oldu falan derse ne olacak onu bilmiyorum beni düşman bellemezler inşallah
Oğln anneleri belki doğurmuş etmiş bakmış bu yaşına getirmiş belki bundan kopamıyor da (asla tasvip etmiyorum) asıl kızlar nasıl kopamıyor 3 günlük çocuklardan bütün red flaglerine rağmen ben de bunu bilmiyorum.
Diğer yorumlarda bahsedilenler doğruysa ailen diretmiş evlenmeden ev alınsın diye eğer öyleyse adama diyecek çok bir şeyin yok. Adamın zaten ev alabilecek bütçesi varsa evlendikten sonra birlikte de alabilrdiniz. Yani bu dönemde hala gençlerin bu tarz evlilikleri yapması bana korkunç geliyor.yaşlar 50 olmuş ama hala ailelerin sorunlarıyla uğraşan birey olamamış sözde yetişkinlerin yazdıklarını okuyoruz burada.

Mesafe candır
Bence de zarar verebilir ilişkine
Ne kadar zamandır birliktesiniz bilmiyorum ama açık açık konuşun
Düşüncelerinizi söyleyin
Ev henüz alınmadıysa belki engel olursunuz
Veya beraber yaşayacaksanız eve bir bahane bulun
Şurası kötü falan diye

Siz evlilik yoluna resmen girdiniz mi? Yani bir nisan, nisan tarihi falan var mi? Yoksa afaki sekilde "evlenirsek" mi diyorsunuz?

Seninle evlilik planı yapıyor mu

Oğln anneleri belki doğurmuş etmiş bakmış bu yaşına getirmiş belki bundan kopamıyor da (asla tasvip etmiyorum) asıl kızlar nasıl kopamıyor 3 günlük çocuklardan bütün red flaglerine rağmen ben de bunu bilmiyorum.
Diğer yorumlarda bahsedilenler doğruysa ailen diretmiş evlenmeden ev alınsın diye eğer öyleyse adama diyecek çok bir şeyin yok. Adamın zaten ev alabilecek bütçesi varsa evlendikten sonra birlikte de alabilrdiniz. Yani bu dönemde hala gençlerin bu tarz evlilikleri yapması bana korkunç geliyor.yaşlar 50 olmuş ama hala ailelerin sorunlarıyla uğraşan birey olamamış sözde yetişkinlerin yazdıklarını okuyoruz burada.
Çok doğru yazdınız asıl kizlar nasıl kopamıyor tahtını yapıyoruz bahtını değil galiba işte ugrasiyoruz kendi cocuklarimizlada ben hep evlenmek zorunda değilsin çocuk yapmak zorunda değilsin kimseyle yolu sonuna kadar yürümek idare eden hep sen olmak zorunda değilsin diye büyüttüm.Zorundalik yok farkindalik olur inşallah.Evi bu konu sahibinin ailesi kendi kızlarına almaliydi yada konu sahibi çalışıp aile desteği ile almaliydi yada eşi ile beraber almalilardi şimdi böyle olunca tabiki erkek tarafının dediği olur hele bı evlenip aynı eve girsinler ilk anlasmazlikta görür konu sahibi o ev kimin yani ablaya yakın olmak degilki asıl mesele.Evin tapusu erkeğin siz evlilik yürüdüğü sürece o evdesiniz bu kendi evin olması evin beraber alınması ile aynımı?

Sevgilim ablasının hemen yanında dairede ev bulmuş orayı tutacak bana söyledi sonra gitti adamlarla konuşmaya ve bende bu yakınlığın bana zarar vermesinden korkuyorum. Biraz daha uzak olsun isterdim böyle yakın olunca beklentilerinin artmasından en ufak şeyde geldi gelmedi durumunun olmasından çekiniyorum. Ben evimde eşimle rahat etmek istiyorum açıkçası. Şimdi orda otursam ileride sıkıntı çıkar mı daireler yakınmış birbirine. Sık sık gidip gelmemi beklerler mi ? Bu yakınlıktan beklentileri olur mu kafam gerçekten çok karışık. Ona da birsey diyemedim bayadir arıyordu çünkü kaç ev baktı kimi satıldı kimine bütçesi yetmedi ne şansım varmış ki burası oldu
Bazı anne ve kız kardeşler, özellikle de eşleri yoksa evin erkek çocuğunu koca yerine koyup her işlerine koşturuyorlar.Müdahale etseniz ters teper.Siz en baştan mesafe koyun ve istikrarla devam edin, yapabileceğiniz başka birşey yok.

Back
X