Birde bu biraz aileye bağımlı birinin davranışı olabilirmi hani tamam söz yok nişan yok atiyorum evlenmek istediğin kıza evi göstermeden etmeden aile dibinde ev alıyorum demek topukkama sebebi sayılabilir mi bilemem de yada ister kabul et ister etme sen olmazsan başkası olur aileme yakın olacağım kafası
yoo niye sayilsin ki?
bir insan ablasini sevebilir, bekar ustelik "bazen ablamda yerim" der, daha rahat hayat sürer. ya da kendince ölcüp tartmistir, ileride acil isi cikarsa vs colugunu cocugunu ablasina gonul rahatligiyla birakir - esiyle kendi calisirken okuldan gelen cocugu ablasi eve alir cocuk 6 yasinda etut koselerinde aksam 7ye kadar ailesini beklemez diyordur.
kendince boyle hayalleri vardir. Sonucta konu sahibinin hic tanimadigi , adi bile örümcegi andiran mustakbel "gorumcesi". ama adamin bunca sene kardeslik yaptigi bacisi.
bence normal birsey yakinda ev almak istemesi.
ama iste kantarin topuzunu kaciracak mi, dengeyi tutturacak mi, aileci mi degil mi...bu onemli olan.
belki de ablasi ile iyi anlasacak, konu sahibi haftada bir takip ettigi diziyi beraber izlemek icin plan yapacak, kek yaptikca birbirlerine getirecekler vs.
kadin kuzenim erkek kuzeniyle komsu siteden ev aldi, iki komsu kuzen gayet mutlular, sık sık beraber yemek yerler, plan yaparlar, gece gezmesinde cocuklar digerinde kalir, cocuklar kuzen cocugundan cok kardes gibi, cocukluklari beraber gecti.
hic en ufak bir olumsuzluk gormedim bugune kadar, 10 yildan fazladir komsular.
bizim karsi komsumuz annemin yakin akrabasi mesela, bir kotuluklerini gormedik biz de 30 senedir komsuyuz. tam tersi acil durumda cok yardimlarini gördük. ne zırt pırt gelirler ne annem zırt pırt gider. arasira ziyaret ederler vakitlice kalkarlar. bazen beraber sarma sararlar, eskiden biz kucukken cocuk emanet ederlerdi. annem evde yoksa onun evinde beklerdik. acil isi cikinca "cocuklar ne olacak" diye dusunmezdi. bjzim evde ne zaman borek, pasta olsa mutlaka onlara gondeririz, o ne zaman gün vs yapsa bize de tabak gonderir...
yani eger kisi mesafesini ayarlayabilirse bence sorun yok.
yine bize cok yakin annemin erkek kardesi var mesela, aramiz bir dakika bile degil. hic haz etmem. geldiginde odama giderim, adamla dogru duzgun denk gelmedik bile. ne bayramda giderim ne seyranda. yani mesafe kurulabilen bir sey.
mesafeyi kurabilen yan dairesiyle de kurar, kuramayan memleketteki ailesine olan mesafeyi kuramaz.