bunu yaşayan bir tek ben miyim?

herkese merhaba. öncelikle her an hakarete maruz kalan biri olarak anlatacaklarımdan dolayı beni aşağılayıcı yorum yapmazsanız çok sevinirim. 37 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. eşimde benimle aynı yaşta. aynı iş yerinde çalışıyorduk ve önceden yakın arkadaşımdı. üniversitede okurken birine aşık oldum ve birlikte olduk uzun süre hayatıma kimseyi almadım, yıllar sonra benimle onun gibi ilgilenen biri çıktı karşıma hemde çalıştığım yerde. yaptığım çok riskli bişeydi ve ben o insanla da birlikte oldum. anlaşamadık ve ayrıldık. Eşim onunla çıktığımı biliyordu arkadaşım olduğu için. ama zaman geçtikçe eşimle yakınlaştık ve aşık oldum yeniden. Bakire olmadığımı söyledim ama üniversitede yaşadığımı anlatmıştım. Nişanlandık, nişanlandıktan sonra vicdan azabı çektim ve iş yerinde o çıktığım çocukla da birlikte olduğumu anlattım. Kavga bağrışma sonuç olarak evlendik ama eşim hala aynı şekilde yüzüme vuruyor geçmişimi. onunla sevgili olduktan sonra odamdan dışarı çıkmıyorum, kıyafetlerimi kendisi seçiyor, konuştuğum tek bir erkek yok ama unutamadığını söylüyor doktora gitmeyi öneriyorum gitmiyor ne yapmalıyım. Boşan demeyin aşığım çok seviyorum
Erkek olsam, 36 yaşında bir kadınla evlenmek istesem ve kadın bana "şimdiye kadar hiç bir erkekle olmadım" dese, direk kaçarım o kadından valla...Anormal bu derim...
Neyse senin duruma gelirsek...kocan bunu problem edecek salağın tekiyse niye evlendi madem senle....Boşan gitsin nasıl böyle bir dangalağı sevebiliyorsun hayret yani...

Anladığım kadarıyla olay, eşinin bekareti problem yapması değil, iş yerinden tanıdığı ortak arkadaşınızla birliktelik yaşamış olman. Bu gerçekten hoş bir durum değil. Yani tersine şöyle düşünüyorum:

Misal, ben iş arkadaşımla evliyim. Ancak eşim, daha önceden başka bir iş arkadaşıyla birliktelik yaşamış.
Burada bi kesişim kümesi var: Eşimin eski sevgilisiyle ben de iş arkadaşıyım. Ya, uyuz bi durum ya. Kabul de etsem, bir yerden sonra her gün görsem sinirim bozulur. Eşimin de ne kadar güvenirsem güveneyim, burnunun dibinde eski flörtü gezinsin istemem, ben de görmek istemem.

Bunu belki de hiç anlatmamanız gerekirdi eşinize, geçmiş geçmiştir ve siz yeni bir sayfa açıyorsunuz, en azından ayrıntı vermemeliydiniz -birliktelik yaşadık- diye.
Ama madem ki anlattınız, tüm kartlar açık oynamak istediniz ve eşinizi çok seviyorsunuz;
İki seçeneğiniz var görebildiğim kadarıyla:

1) Ya iş yerini değiştireceksin
2) Ya da sağlam bi boşanma blörfü konuşması (Ben bunu sana evlenmeden önce söyledim, kabul ettin de vs vs)

terapiyede gitsen psikoloğa da bu tutum ve duygular asla değimeyecek çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum.asla unutmayacak..keşke anlatmasaydın keşkee..

Bu platformda bunu normalleştirmeye çalışan çok kadın var. Yırtınmayın kardeşim. Bizim toplumumuzda kadının evlilik öncesi cinsellik yaşaması istisnalar hariç hiçbir zaman normal karşılanacak bir durum değildir.

O yüzden ya evlilik dışı bir birliktelik yaşamayacaksın yada yaşadıysan bu durumu kesinlikle normal karşılayacak bir erkekle evleneceksin. Başka yolu yok.

Kendi adıma geneleve gitmiş, evlilik dışı aktif cinsel hayatı olmuş bir erkekle asla evlenmezdim. Çünkü benim evlilik öncesi böyle bir durumum olmadı. İnancım gereği doğru bulmuyorum, böyle bir şeyi onaylamam ve böyle bir insanı hayatıma almam mümkün değil.

Denklik olmalı bu kadın içinde erkek içinde geçerli.

Konu sahibi neden bu konuda daha evlenmeden takaza yapmış bir adamla evlendin? Neden bu yaşında kendini böyle bir riske soktun? Senin bu tip konuları kesinlikle sorun etmeyecek bir adamla evlenmen lazımdı.

Eşine rest çek. Ciddiyim. "Ben çocuk değilim, bu yaşımdan sonra böyle bir durum için sana hesap vermek zorunda değilim. Ya durumu olduğu gibi kabul et yada bitir. Benim kula verecek hesabım yok!" de. Ve bence iş yerini değiştir. Adam karısıyla ilişki yaşamış bir adamla aynı iş yerinde çalışmak zorunda kalmasın çok rahatsız edici. Olacak iş değil...

Son düzenleme:
ben bakire olmadığının eş adayına söylenmesi taraftarıyım fakat o kadar
bu iş kiminle olmuş, kaç kere olmuş
secere gibi ortaya sermek bence doğru değil
fakat bence sorun eşinizden çok sizde
siz zaten bakire olmamanızı kafanıza takmışsınız, siz kendiniz bunu problem ediyorsunuz, eşiniz de bunu kullanıyor
yoksa neden odanızdan dışarı çıkmayıp, kıyafetlerinizi kendiniz seçmeyip, bir tek erkekle konuşmayasınız
sevmek bu mu? aşık olmak?

bence bu olaya bir dur diyebilmek istiyorsanız bi silkinip kendinize gelmeniz lazım
bir defaya mahsus eşinizi karşınıza alıp kesin, net ve tavizsiz bir dille konuşun
bu yaptıklarına karşılık artık sabrınızın tükendiğini, bunlara bir son vermesi gerektiğini, bundan sonra kıyafetlerinizi kendiniz seçeceğinizi, dışarı da çıkıp gezeceğinizi söyleyip, evli iken gidip başka bir erkekle yatacak kadar adi bir kadın olmadığınızı ekleyin gözünün içine baka baka
bunları da yapın bence
sizi böyle kabul eder hatasını anlarsa ne ala, yok kabul etmez de iyice üste çıkarsa o zaman ilişkinizi ve koskoca bir hayatı gerçekten bu şekilde yaşayıp yaşayamayacağınızı bir kez daha düşünün bence
Akıllı kadınsın muzurtilki muzurtilki . Daha öncede söyledim ben inancım gereği normal bulmuyorum, onaylamıyorum ve hayatımda böyle bir insan istemem. Ama aksi bir felsefem olsaydı olaya senin gibi yaklaşırdım

Bu platformda bunu normalleştirmeye çalışan çok kadın var. Yırtınmayın kardeşim. Bizim toplumumuzda kadının evlilik öncesi cinsellik yaşaması istisnalar hariç hiçbir zaman normal karşılanacak bir durum değildir.

O yüzden ya evlilik dışı bir birliktelik yaşamayacaksın yada yaşadıysan bu durumu kesinlikle normal karşılayacak bir erkekle evleneceksin. Başka yolu yok.

Kendi adıma geneleve gitmiş, evlilik dışı aktif cinsel hayatı olmuş bir erkekle asla evlenmezdim. Çünkü benim evlilik öncesi böyle bir durumum olmadı. İnancım gereği doğru bulmuyorum, böyle bir şeyi onaylamam ve böyle bir insanı hayatıma almam mümkün değil.

Denklik olmalı bu kadın içinde erkek içinde geçerli.

Konu sahibi neden bu konuda daha evlenmeden takaza yapmış bir adamla evlendin? Neden bu yaşında kendini böyle bir riske soktun? Senin bu tip konuları kesinlikle sorun etmeyecek bir adamla evlenmen lazımdı.

Eşine rest çek. Ciddiyim. "Ben çocuk değilim, bu yaşımdan sonra böyle bir durum için sana hesap vermek zorunda değilim. Ya durumu olduğu gibi kabul et yada bitir. Benim kula verecek hesabım yok!" de. Ve bence iş yerini değiştir. Adam karısıyla ilişki yaşamış bir adamla aynı iş yerinde çalışmak zorunda kalmasın çok rahatsız edici. Olacak iş değil...

işte benim kızdığım adaletsizliklerden birisi de şu. dediniz ya ''geneleve gitmiş evlilik dışı aktif bi cinsel hayatı olmuş adamla evlenmem, denklik olmalı.''

tamam iyi güzel çok doğru.. sen yapmadığın için, dinen de zina etmeyen bi adamla evlenmen gerekir. ama benim adaletsiz bulduğum nokta da tam burda başlıyor. yahu adam bize ''hiç yapmadım'' dese inanmaktan başka çare yok. çünkü ne biz ne doktor bunun muayenesi yok kanıtlanabilirliği yok.

o zaman neden kadınlarda öyle değil ya? neden biz de kanıtlanabilirliği var bu durumun. yahu kan gelmese kendi anlamasa bile bi doktor muayenesiyle anlaşılabiliyo bizimki. madem bu kadar adalet eşitlik diyoruz, neden bu durum sadece bizde var? ey allahım isyan olmasın işine karışmak olmasın ama kuranda bile yazıyor ''temiz kadın zina eden erkekle evlenmemeli'' diye. e o zaman neden onların ağzından çıkacak sözden başka öğrenebileceğimiz bi yer yok da bizde var o_O

Erkek olsam, 36 yaşında bir kadınla evlenmek istesem ve kadın bana "şimdiye kadar hiç bir erkekle olmadım" dese, direk kaçarım o kadından valla...Anormal bu derim...
Neyse senin duruma gelirsek...kocan bunu problem edecek salağın tekiyse niye evlendi madem senle....Boşan gitsin nasıl böyle bir dangalağı sevebiliyorsun hayret yani...

36 yaşındaki kadına bekaret diyebilmek gerçekten garip bir kafa???

Konu sahibesi koskoca kadınsınız tabi ki cinsel hayatınız olacak, bunca zaman manastırda yaşamadınız ya. Garip, ahlaksız ya da kirlenmiş vs değilsiniz. Cinsel hayat kadınlar için de erkekler için de normaldir yapmayın gözünüzü seveyim utanç duyacak bir şey yok bunda.

Kadınlar ezik olmayı, eğilmeyi, adamların karşısında ezilip büzülmeyi, özür dilemeyi bıraksın artık kardeşim. Özür dilerseniz kendinizi suçlu, adamı haklı yaparsınız.

İki erkekle yattın diye kendini bu kadar ezik gördükçe daha çok tepene biner adam. Ne diye anlatıyosun bilmiyorum. Kendi elinle mahvetmişsin. Yani adamın tanıdığı biriyle yattığını bilmesi herkesin kaldırabileceği bişey değil. Bakire olmadığını biliyomuş. Onu da az çok tahmin ediyodur sormuyodur. Ne diye anlatıyosun ki..

Back
X