Bunun adı nedir?

İlahi benim arkadaşım öyle dese hay Allah razı olsun kız eşimin ömrü uzamış derdim :) takılma bence hatta iletişimi kes çünkü moral bozmaktan başka hiç birşeye yaramıyorlar belli.
Kızlar selam. Gününüz aydın olsun.
Daha önceleri kafama takmadığım ama artık rahatsız olduğum bir durum var.
Sabah gözünüz daha çapaklıyken şöyle bir mesaj gelirse ne yaparsınız?
"Loch Ness rüyamda X abiyi(eşimden bahsediyor) gördüm. Trafik kazası geçirmişti,ölmüştü."
Bu ilk değil.
Benim liseden 3 arkadaşım var. Hayatımdan,nasıl yaşadığımdan haberdardırlar ama dost olduğumuzu söyleyemem. Taziye,sağlık,bayram,yılbaşı vb.gibi olağanüstü durumlarda birbirimizi ararız. Senede belki 1 defa dışarıda buluşup kahve içeriz.
Yaklaşık 6 yıllık evliyim. Geçen süre zarfında 3 arkadaşım da düzensiz aralıklarla beni ve eşimi rüyalarında görürler. Her seferinde perperişan halde tabi ki... En favori rüyaları boşandığımızı görmek.
Biliyorum rüyayla amel olunmaz. Ben de yeri geldi rüyamda Çakal Carlos'u gördüm. Kuşum Aydın'ın kaza yapıp öldüğünü gördüm.
Ama süreklilik arz edemez.
Peki rüyalar biraz da bilinçaltının tezahürü değil midir?
Ayrıca siz bu tür rüyalar gördüğünüzde sabahın zırtıgında arayıp söylüyor musunuz?

İnsan kötü görse de söyler mi ya hu?
Ben de bazen çok kötü görüyorum. Ertesi gün felan ya arıyorum ya mesaj atıyorum. Nasılsın, iyi misin, hayırlara çıksın seni rüyamda gördüm, nasıl gidiyor hayat diyorum. Bitti, bu kadar yani.

Ben de 3 aylık hamileydim baktım görümcem beni arıyor diyor ki ay rüyamda görüyordum kardeşim trafik kazası geçirip ölüyordu. Allah korusun. Tabi ben korkudan düştüm, kaynanam da yanımdaydı. Kızdı onlara, aptal mısınız hamile kadına ne diyorsunuz dedi/ ama ben 10 gün yatamadım gidip gelip ağlıyordum.
Rüyalardan çok korkuyorum. Özellikle kötü rüyaları anlatanlardan çok daha korkuyorum. Bir de demezler mi benim rüyam çıkar diye. Allah bildiği gibi yapsın.
Ben ondan sonra dedim: bir daha kimse bizim rüyamızı görmesin ve görüyorsa da unutsun diye.
Siz de öyle yapın.

Söylemiyorum
Mesela geçenlerde lisede çok yakın olduğum arkadaşımı gördüm
3 4 gün sonra söyledim böyle böyle görmüştüm diye
Veyahut yine bir arkadaşımı gördüm kötüydü bayağı,öğle saatlerinde kötü rüya gördüm nasılsın vs yazdım
Lakin senin durumun farklı biraz eşinin işinden dolayı,bu şekilde birini rüyamda paramparça görsem söylemem sırf içine sıkıntı basmasın diye ya da boşandınız falan demem
Bence arkadaşların biraz fazla höt-zöt dediğimiz türden abla
Canını sıkma amaaan,başka sıkıntı yoktur? Kalk bir çay iç,kendine dışarı çık kendine hava al ahahahah:deli::deli:

Ya ben başkaları hakkında kötü bir rüya görsem bunu onlara asla anlatmam. Onu geçtim karşı taraf için yapıcı bir sonuç çıkmayacaksa gerçek olanı da anlatmam... mesela bir keresinde oda arkadaşımın eski eşi beni aradı, nasıl kızın arkasından atıp tutuyor bana. Şimdi Veli beni aradı, şöyle şeyler anlattı desem, bu sadece onun bir kaç gününü heba etmekten başka ne fayda sunacak.

Arkadaşlarınızı da en iyi siz tanırsınız, üzüleceğinizi düşünemiyorlar mı? Epey saf, empati yapamayan insanlar mı? Onlar düşünemiyorsa ben söylerim; lütfen kötü/ iyi hiç bir rüyanızı anlatmayın bana, etkileniyorum diyin...ki zaten kötü rüya anlatılmaz.

Şimdi merak etmek var merak etmek var..

Ben geçen gün uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımı rüyamda hiç iyi görmedim diye mesaj atıp (gün içinde) nasıl olduğunu sordum. Sonra o geri dönünce rüyamda gördüğümu falan anlattım ama detay vermedim..
Bence o arkadaşım aklımdaydı yazmayı düşünüyordum o yüzden gördüm diyebilirim..

Rüyaların bir çoğu bilinçaltı ile alakalı. Çok az kişi hayatının az bir döneminde haberci rüya görür.
Seni düşünüyorlardır ve eşinle olan muhabbetine bağlı olarak o şekilde ilişkilendiriyorlardır rüyalarında..
Ama bu da karga b.kunu yemeden çat diye yazılmaz. Yol yordam bilmiyorlarsa demekki..

He bir de senin saat kaçta uyandığınla alakalı da olabilir. Mesela saat 7 de kalkan ile 10 da kalkanın saati bir olmaz :)

Ya ben başkaları hakkında kötü bir rüya görsem bunu onlara asla anlatmam. Onu geçtim karşı taraf için yapıcı bir sonuç çıkmayacaksa gerçek olanı da anlatmam... mesela bir keresinde oda arkadaşımın eski eşi beni aradı, nasıl kızın arkasından atıp tutuyor bana. Şimdi Veli beni aradı, şöyle şeyler anlattı desem, bu sadece onun bir kaç gününü heba etmekten başka ne fayda sunacak.

Arkadaşlarınızı da en iyi siz tanırsınız, üzüleceğinizi düşünemiyorlar mı? Epey saf, empati yapamayan insanlar mı? Onlar düşünemiyorsa ben söylerim; lütfen kötü/ iyi hiç bir rüyanızı anlatmayın bana, etkileniyorum diyin...ki zaten kötü rüya anlatılmaz.
Üzülüceğimi tahmin edemiyor olabilirler. Loch Ness hep domuz gibi sağlamdır diye düşünüyorlar.

Rüya var rüya var inan. Ben iki türlüsünüde gördüğüm için, artık ayırt ediyorum. Bir gece bir arkadaşımı gördüm rüyamda, kolay kolay tanıdık görmem, kötü gördüğüm için uyuyamadım. Aramızda zaman farkı var, onun olduğu yerde güne yanı başlanıyor, işte iyi misin herşey yolunda mı, rüyamda gördüm seni defim. Yok iyiyim merak etme philly, herşey yolunda dedi. Beş altı saat sonra uyandım Facebookdan mesaj atmış, trafik kazası geçirmişler ama kimseye bir şey olmamış.ilginç olan hep tehlikeyi, hastalığı sezmem, tek mutlu gördüğüm şey yegenımın cınsıyetıydı, kız ıstıyorduk rüyamda erkek gördüm gerçekten de erkek oldu:)

Şimdi merak etmek var merak etmek var..

Ben geçen gün uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımı rüyamda hiç iyi görmedim diye mesaj atıp (gün içinde) nasıl olduğunu sordum. Sonra o geri dönünce rüyamda gördüğümu falan anlattım ama detay vermedim..
Bence o arkadaşım aklımdaydı yazmayı düşünüyordum o yüzden gördüm diyebilirim..

Rüyaların bir çoğu bilinçaltı ile alakalı. Çok az kişi hayatının az bir döneminde haberci rüya görür.
Seni düşünüyorlardır ve eşinle olan muhabbetine bağlı olarak o şekilde ilişkilendiriyorlardır rüyalarında..
Ama bu da karga b.kunu yemeden çat diye yazılmaz. Yol yordam bilmiyorlarsa demekki..

He bir de senin saat kaçta uyandığınla alakalı da olabilir. Mesela saat 7 de kalkan ile 10 da kalkanın saati bir olmaz :)
Eşimle ilişkim sakindir/durudur. Bunu biliyorlar.
Facebook,twitter,instagram kullanmıyorum. Nerelere gittiğimi,eşimle neler yaptığımı detaylı bilmiyorlar ama muhabbet ettiğimiz zamanlarda ister istemez vakıf oluyorlar.

Üzülüceğimi tahmin edemiyor olabilirler. Loch Ness hep domuz gibi sağlamdır diye düşünüyorlar.
uff uyuz oldum valla...amaç ne yani? hadi üzülmesen bile ne geçecek eline abuk sabuk rüyalarını dinleyince, tedbir mi alınacak? anlatılar da onlar eline ne geçti peki? kıt zekalı insanlar...

Sıkmayın canınızı. Rabbim hepinizi korusun, gönlünüz ferahlasın inşallah. Sizin için dua edeceğim.

Back
X