Bunun adı şanssızlık mı,aptallık mı?

Green1453

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
203
152
18
İyi geceler hanımlar.saatlerdir uyku tutmadı.sorguluyorum kendimi,hayatımı ve genel olarak hayatı.Başıma ağrılar girdi bir sonuca varamadım.Aslında geçici bir durum yani sabah olunca kendimi iyi hissederim büyük ihtimal.ama şu an yazmaya ihtiyacım var.Aslında hep yazarım yazarak rahatlarım.Ama şu anda cevap almaya da ihtiyacım var sanırım.
Yazdıklarımı okuyunca bana kıskanç,kötümser vs.diyenler olabilir.Tüm yorumlara açığım.neyse sadede geleyim.Ben üç çocuk annesi eşinden ayrılmak üzere olan çalışan bir bayanım.Etrafımda bir çok insanın kolaylıkla sahip olduğu imkanlara ben tırnaklarımla kazıyarak sahip oluyorum tabiri caizse.örneğin öğretmenim.ve sene başında müdürle konuştum programım için.“hocam biliyorsunuz durumumu 3 çocuğum var artık ücretsiz izin hakkım doldu.en küçük çocuğum iki yaşında ona yarım gün bakıcı ayarladım.ortanca çocuğum ana sınıfında ve okullar yarım gün özel okula verecek durumum yok.devlet okulu yarım gün.kızımda 12 de çıkıyor yemeğe geliyor.hocam lütfen dersimi öğlene kadar ayarlayın.öğleden sonram boş olsun.bu iyiliğinizi ölene kadar unutmam” dedim.olmaz dedi mümkün değil dedi bi kere nöbetin var yani o gün tam gün okulda olacaksın.o gün olabiliyorsan hergün olursun dedi.bakıcıyı tam gün tut dedi.tam gün tutsam da tek çocuk için geçerli diğerlerini almaz dedim.neyse adam bin dereden su getirdi.dayanamadım ağladım resmen.iki gün sonra okulda aynı benim durumumda yani süt izni bitmiş iki bayana.ama onların tek çocuk.öğlene kadar ders verilmiş ve nöbet yazılmamış olduğunu fark ettim.şok oldum.eşime anlattım her kurumda oluyor bunlar normal falan dedi.arkadaşımın yorumu ise yalaka olacaksın arkadaşım yoksa işin yürümez.oldu.sonucu hiç anlatmayayım mesele bu zaten.en büyük kazığı eşimden yedim zaten.ilk iki çocuğumda çocuklar iki üç aylıkken çalışmaya başladım.üçüncüde de aynı ama bazı sebepler yüzünden ücretsiz izin kullandım.eşimle boşanma sebebim bu temelde.kullanıldığımı farkettim.bir kaç ay para getirmeyince benden kötüsü olmadı.arkadaşlara bakıyorum çoğu 2 yaşına kadar izin kullanıyor ya da 1 yaşına kadar döndüklerinde de sürekli sızlanıyorlar.yok bebekleri çok küçükmüş yok onlara ihtiyacı varmış.
Üçüncü bir örnek gerçekten çok zor durumda kaldığım bir gün hasta değildim ama çocuklar ortada kalmıştı resmen.ayrıntıya gerek yok.durumumu anlattım doktora devlet hastanesinde yok dedi hasta olmayana rapor vermiyoruz.özele gittim yok bu aralar rapor sıkıntı dedi.çocuğun birini yanımda götürdüm birini bir akrabaya bıraktık derken çocukları döke saça okula gittim.geçen günlerde bir arkadaş 1 hafta rapor aldı.döndüğünde geçmiş olsun hastamıydın dedim.“yok ben değilde çocuk biraz hastaydı evde kalmak istedim”muhtemelen tanıdığı bir doktor yazdı.sık sık rapor alır zaten.bi de diyorlarki imkanları olnmayanlar olanlardan ne istiyor anlamıyorum.hiç mi tanıdığın yok git sende yazdır.
Verecek örnek aklıma gelenler bunlar.oh be rahatladım.ertesi gün şanssız hayatıma devam.böyle yazdığıma bakmayın.geçte olsa böyle bir adamdan yani eşim kurtulacak olmama seviniyorum mesela.yalaka olmadığım için kendimle gurur duyuyorum.işlerim yolunda gitmese de güçlü olduğum için ayaklarımın üzerinde durduğum için.ağlayıp sızlanmadığım için de çok mutluyum.

Kendi yazdıklarınızı kendiniz cevaplamışsınız sonuç olarak. Hayat işte Bazılarına altın tepside sunulur bazılarıda kendi emeğiyle çabalar. Siz vicdanınız rahat uyuyabiliyorsanız sizden mutlusu yoktur zaten

Çok güçlü bir annesiniz öncelikle bunu diyeyim.

Annemde 4 çocukla ortada kala kalmıştı...
Hepimiz çocuğuz en küçüğümüz 4-5 yaşlarında ellerimizde valizler annem hayatında çalışmak nedir bilmemiş.
Baba ortalıkta yok gidecek bir evimiz bile yoktu.
Aynen sokakta kalmıştık.
Benim yaş 14.
Neyse işte annem ben çalış çabala fareli bir ev semt olarak bütün pisliklerin döndüğü bir yer felan.
Ama alışıyor insan.
Zamanla oturuyor taşlar.
Başta karışık zor yıpratıcı.
Herşey zamanla oturacaktır.
Biraz zaman bolca sabır...

Çocukları için savaşan annelerin ayağına taş değmesin.

Ne güzel bir dua.Amin.

Aminnn

Hiç üzülme kafana takma.
Allah'ın kullarını nereden sınadığını bilemeyiz.
Seni bu şekilde, bir diğerini farklı bi şekilde...
Ben bunu idrak ettiğimde hayatımda bı çok şey değişti.
Zorluklar Allah'a daha çok yaklaşmak içindir.
Sen sınavını kabul et, Allah'a duanı et, bak gör sana ne kapılar açılacaktır.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. zor zamanlar ama geçecek. aslan gibi bir annesin sen. Allah bu zor günlerinde iyi insanlar ile karşılaştırsın

İkisi de değil; çürümüş bir toplumda eğer kurallara uyan dürüst iyi bir insansanız daha bunun gibi biçok şey başınıza gelece demektir.
Siz kendi yolunu çizmişsiniz o yolda zorluklar çıkacaktır elbet ama umarım hiçbirşey sizi kendi yolunuzdan çıkarmasın.

Canim benim konuya da yazmissin cevap, sağolasın.. Sana burdan yazmak istedim

okul müdürüne taktim ben Sendikan var mi Varsa hemen baskaniyla bu konuyu konusman lazim Yoksa sirf bu yuzden bile uye olabilirsin Ders programini kastediyorum Kucuk cocuklarin var kolaylik sağlamak onlarin gorevi Onlar idareci yani durumlari idare etmekle yükümlüler Evet nobetten muaf olmayabilirsin ama bu her gun aksama kadar okulda olacagin anlamina gelmez. Tabi 30 saat derse girmiyorsan. Suan ara tatildeyiz ders programi yenilenebilir.
Aslinda ilce milli egitimdeki sube mudurlerinle konusabilirsin Okul mudurumle boyle boyle sorun yasiyorum diye. Cunku okul mudurleri, milli egitimin gozunde ogretmenlerle anlasamayan, sorunları cozemeyen idareci konumuna dusmek istemezler Bu konuda dişini goster. Sana karsi bir yaptirimi olmaz korkma. Valla ayni yerde yasiyor olsak senin icin bi seyler yapmaya calisirdim o kadar sinirlendim ne bicim müdür bu?

Bende aynısını yapacaktım.sonra çözdük canım.ama müdüründe gittim gideceğim diye ödü kopuyor.malum bulunduğu koltuğu dolduramadığı için.

Eşiniz meslegi nedir allah aşkına her şey para mıymış? Insanin yasadigi sehirde cocugunu gonul rahatligiyla birakacagi kimsesi olmamasi cok zor bilirim. Madem öyle boşanıp çocuklar için nafaka alın. görsün nasıl oluyormuş.

Çok üzüldüm en çok da çocuklara... evet hayat herkese altın tepsi ile sunulmuyor. Ben de çok çektim şimdi boşvermeye çalışıyorum. Benim böyle evlilik hayatı falan yok da iş sıkıntılarım var ekmeğimle oynadılar allah da onların yanına koymadı. Allah büyük diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…