iş yerim bütün hamileliğimi mahvediyor..

işe ağlayarak gitme noktasındasınız, tahammülünüz yok, doktorunuz gündüz çalışma şekline dönmenizi söylemiş ama siz "bebeğim var hak yemeyeyim" diyip size sunulan o beklediğiniz iyi niyeti de kullanmıyorsunuz.
ben cidden ne istediğinizi anlamadım.
ayrıca gerçekten çalışamayacak kada kötü durumdaysanız rapor almanız kimsenin hakkına girmek olmaz.
hem söyleneni kabul etmemek hem zorda olup rapor almamak hem de insanları size anlayış göstermiyorlar diye şikayet etmek çok tuhaf.

Bir arkadaşım (bankacı kendisi ) arkadaşlarına akşam nöbet mesaisine kalmayım demiş , arkadaşları da maaşı tıkır tıkır alıyorsun , işinin gereğini yerine getirmek zorundasın demişler .
Yahu bu insanlarin birbirlerini zor duruma düsürmeye calismalarina o kadar sinir oluyorum ki.. Hamileler günde 7,5 saatten fazla calistirilamaz. Ben cikiyorum deyip ciksaydi arkadasiniz. Sonucta yasal hakki, maasini tikir tikir da alacak, nöbete de kalmayacak tabiki.. Burdaki bazi yorumlar bana bir fikrayi hatirlatti.

Eklentiler

• D9A14664-5D77-4170-A79E-33D5B146B980.webp
    D9A14664-5D77-4170-A79E-33D5B146B980.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 53
Gerçekten çok doluyum arkadaşlar :KK43:
8+2 haftalık hamileyim. Bir hastanede hemşireyim. Sorumlu Hemşirem aynı zamanda eskiden beraber çalıştığım bir arkadaşım. Aklımda hastanede çalışmak yokken kendi aylarca çağırmıştı beni kendi servisine çalışmaya.
Hamile kalmaya kötü gözle bakan bir yer değil burası. Hatta sorumlum dediğim arkadaşım sürekli hadi artık çocuk yap diyordu. İse baslamamin 7.ayinda hamile kaldım. Sorumlum ilk öğrendiğinde benden daha çok sevindi.
Ama sonradan davranışları çok değişti.
Daha ilk haftalardan çok ağır geçiriyorum hamileliği.bulantilarim, halsizligim, üstüne geçirdiğim enfeksiyonlar..
Gece nöbetlerine hâlâ devam ediyorum. Tam 15 saat nöbet tutuyorum sırf "bu ay da idare eder misin gece çalışmasını" diye rica ettigi için.
Ama artık gece dayanamıyorum ve bunu görüyor. Servisimizde az hasta olduğunda offlanmak (o gece ise gitmemek) için izin istiyorum ama inadına "hayır" diyor: bazı geceler sırf 1 hasta bakmak için çağırıyor beni gece nöbetine. Üstelik benim dışımda 5 hemşire daha var servisimizde.
Kısacası artık dayanamıyorum. Ağlayarak geliyorumm işe ve dayanacak gücüm kalmadı. En azından bir iki gün evde dinlenmeye ihtiyacım var.
Rapor almak istiyorum ama çalışma arkadaşlarıma haksızlık olur diye çok korkuyorum karnimda bebek var,kimsenin hakkına girmek istemiyorum.
Ama bu gidişle bu kadar yorularak bebeğime bir şey olacak gibi hissediyorum.
Siz yerimde olsaydınız surat asmalara,laf söylemelere rağmen yine de rapor alıp dinlenir miydiniz?
Yoksa hamilelikte daha kötü günlerim olacak, o günlere mi saklamaliyim, bilmiyorum. Kimseyle kötü de olmak istemiyorum:KK43: lütfen bana yardımcı olun kafam karmakarışık..
Aynisini yasadim hastanede degil farklı bir yerde calisiyordum. Hamileligimi soyledigimde is saatlerimi cogalttilar davranislari degisti.rapor alacak kadar kotuydum rapor alinca En yakin is arkadasim beni arayip bir ton laf etmisti senin yuzunden ekstra yoruluyoruz v.s kalbimi kirmisti.bende bunun ustune istifa etmistim. Ama pisman oldum keske inatlarina hakkim olan raporu almaya devam etseydim .iyi düşünün.

Yahu bu insanlarin birbirlerini zor duruma düsürmeye calismalarina o kadar sinir oluyorum ki.. Hamileler günde 7,5 saatten fazla calistirilamaz. Ben cikiyorum deyip ciksaydi arkadasiniz. Sonucta yasal hakki, maasini tikir tikir da alacak, nöbete de kalmayacak tabiki.. Burdaki bazi yorumlar bana bir fikrayi hatirlatti.

bence bu konudaki durum farklı. o kadr kötü durumda olup rapor almamak da ısrarcı olması bana tuhaf geldi.
yasal hak neyse tabi ki nöbet yapmasın vs ama anladığım kadarıyla sağlık sektöründe kurallar farklı işliyor. belki pandemi nedeniyle değişen şeyler olmuştur onu da bilemiyorum.

Bankacı öyle ben çıkıyorum diyip çıkarsa iyi ihtimalle çook uzak bir ilçeye tayin görür, kötü ihtimalle doğum izni dönüşü döneceği bir işi olmaz.

calistirilir .yonetmelikte 24 haftadan sonra gece nobet tutamaz yaziyor
Gece calismasi yapilamayacagi kanunda yaziyor. Nöbeti kisaysa ve bu kapsama girmiyorsa ve günlük calismasi 7,5 saati asmiyorsa ayri tabi. Ama bu sekilde olsa konu sahibinin sikayetci olacagini sanmiyorum.

Bankacı öyle ben çıkıyorum diyip çıkarsa iyi ihtimalle çook uzak bir ilçeye tayin görür, kötü ihtimalle doğum izni dönüşü döneceği bir işi olmaz.
Ne kadar aci.. yasal haklarimizi bile kullanamiyoruz. İs arkadaslari, ayni kosullarda calisan insanlar birbirlerine destek olup hep beraber refaha cikmak yerine birbirlerini ezmeye calisiyorlar ve bu sekilde hep beraber batiyorlar.

Ben de dedim zamanında ama o “bugün yaptıklarım yarın bir gün terfime engel olur belki “ diyerek mecbur tüm görevlerini yerine getirdi . Çok şükür şimdi kocaman bir kızı var ama o günlerde çok ağlardı .

Bizim okulda her sene muhakkak biri hamile kalır ve mecburen nöbet yazarlar 24. Haftaya kadardı sanırım ama biz o gün nöbetimiz yoksa her teneffüs birimiz onun yerine nöbet tutardık .
Sanırım rekabet bu gibi konularda belirleyici unsur oluyor . Sonuçta bir öğretmen ne kadar yükselebilir ki diyorsun . En fazla idareci olursun o da zaten çok istenmeyen bir şey.

hamileyken 15 saat nöbet mi ?
Bunun yasal olduğunu hiç sanmıyorum.
Üstelik gece çalışması bir de
Rapor alın sormanız hata

Back
X