bunun bir yolu var mı

mervemert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
205
1
46
Denizli
ben bir aylık evliyim, haftanın altı gunu çalışıyorum kalan birgunde de geziyoruz ailelerimizle aynı sehirdeyiz onlarla görüşüyoruz falan. evlenmeden önce dogru duzgun ev işi yapmazdım şimdi yemegimi çamasırımı herseyimi tek başıma yapmaya çalıyorum eşim yardımcı olmuyor pek söylesen ben yaparım diyor ama sözde kalıyor hep.
yeni evliler el öpmeye giderler bizde ama onlarda herkes bana gelmeye kalktı kimisini kabul ettim kimisini de edemedim çalıştıgım için evime pek bakamıyorum yada yorgun oluyorum. haftasonu dışarı da gecti yine dün işten geldim pazara gittik geldik yemek yedik evi de süpürüp sileyim dedim halılar yeni olunca hav kalkıyor hep süpürdüm tam silerken çicek saksısı devrildi biraz toprak döküldü zaten yorgun yorgun ev temizlemeye çalışıyordum ağlamak istiyorum dedim,
ağla ağla zaten misafir kabul ettiginde yok kimse gelmeyecek ev temizlemene de gerek yok kalsın öyle dedi, çektim kapıyı sertçe çıktım odadan
hatasını anlaması baya uzun sürdü sonra ben öyle demek istememiştim falan dedi ama çok kırıldım
temiz kıyafetleri giymesini biliyor sofraya oturup yemek yemesini biliyor ama hiç yardımcı olmuyor sabah ben çamasır seriyordum çayı koydum ama masayı hazırlayamadım kalktı baktı kahvaltı hazır degil gitti tekrar yattı sonra kalktıgında ben istersen masayı hazırla bak çamasır seriyorum dedim de olabilir deyip masaya iki tabak koydu
ben ona acıyorum da o bana acımıyor hiç çamaşırları o toplasa ben katlasam birimiz hazırlasa birimiz toplasak ona çamasırlar toplanacak desem toplayayım diyecegi yerde dursun oradan giyeriz der ben işlere yetişemez oldum bana bir yol gösterin lütfen

ikinizde çalıuştığınıza göre evde de iş bölümü yapacaksınız.kendi akıl etmiyorsa söyle ama sert bir şekilde değil,aşkım şunu yaparmısın,ben yetişemiyorum, tarzında:34:

daha yeni evlisiniz,birbirinize aynı çatı altında alışma sürecisindesiniz.düzeninizde yeni yeni oturacak..daha eviniz yeni olduğu için sadece dağınıktır..kendinizi bu kadar yıpratmayın,herşey zamanla oturur..başka dert ve sıkıntınız olmadan bir ömür boyu mutlu kalın..

Dur bakalım daha 1 ayda isyan etmişsin :)
Yıllarca bu şekilde yaşayanlar var ama sen şanslısın ki daha yolun başındasın.

Sen kadın halinle iş yapmadan evlenmişsin,eşin de evlenmeden birşeye elini sürmemişse çok değil :)
Şimdi artık evlendiniz,karı koca oldunuz,kendi eviniz var.Evinizin gereklilikleri ve kuralları olacaktır.
İşbölümünü şimdiden oturtursan,ileride rahat edersin.
Eşin,söyleyince yapıyormuş,ne güzel.Tatlı dille yönlendirmeye devam et.

Önem verdiği konulara dikkat et,mesela kahvaltı sofrası gibi...
Ama senin de önem verdiğin konular olsun.Mesela makina bitmişse kapatıp çamaşırları asmak veya yemek bitince sofrayı toplamak gibi...

Son düzenleme:
Hayat müşterek...

Siz nasıl çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunuyorsanız , o da ev işlerine yardım etmek zorunda.. Güzelce bir konuşun.. Sizin de çalıştığınızı ve eşit şartlarda olduğunuzu onun gibi uzanıp dinlemeye hakkınız olduğunu söyleyin..

ilk olaylardaki tavriniz gelecekteki ilişkinizi belirler.

acımayın. ilk hatanız bu.

evde iş bölümü yapın. eşinize görev verin.

mesela sen süpür ve sil. bende ütü ve yemek yapayım yoksa hem aç kalırsın hemde ütüsüz gömlek giyersin diyerek tehdit et.
ayrıca bütün işleri ben yaparsam benden başka performans bekleme diye belirt.

baktın yapmıyor, o zaman akşam yemeği yerine kahvaltı koy önüne. bir gömlek ütüle, diğerlerini bırak...

Daha yeni evlisiniz ayni evi paylasmaya alisirken
esinden kibarca emrivaki yapmadan ortaklasa isleri yapmanizi
teklif et ,erkekler herseyi halledecegimizi tahmin ediyorlar
fakat bu isleri hal ederken onlarda ucundan tutucak
is taksimii yanii :4:

Uyanık ,vurdumduymaz koca...:3: Yapma ütüsüz gezsin,görsün o zaman günü... :2:

Bir de şunu unutma...Hamarat hanımların,beceriksiz kocaları olur.

Ne kadar iş yüklenirsen,adam o kadar kendini çeker.İşe elini sürmez.

Süperkadın olmaya çalışma.Bırak kötü bile yapsa eşin yapsın,zamanla nasılsa öğrenir.

Hatta motive etmeye çalış.Canım sen benden güzel katlıyorsun,ben senin kadar düzgün katlayamıyorum vs....:)

alışma süreci bu...
zamanla oturur..
hem zamanla sanada zor gelmemeye başlar...
madem yarım etmiyor hemde şikayet ediyor misafir kabul edemiyorsun diye..
yardımcı tutsun sana..
haftada bir gelsin..

çok tesekkur ederim artık beş saat ya uyuyorum ya uyumuyorum tebessüm etmeye bile halim yok inanır mısınız çamaşırları onun toplamasını isteyeceğim bugun :) ben herseyi dört dörtlük yapmak istiyorum bu yüzden de sadece kendimi yıpratıyorum galiba

Uyanık ,vurdumduymaz koca...:3: Yapma ütüsüz gezsin,görsün o zaman günü... :2:

ben eşimin evlenmeden nasıl gezdiğini biliyorum hiç ütülü birsey giymezdi ben şimdi hepsine özen gösteriyorum hoş o da öğrendi tabi temiz iyi giyinmeyi demeden giriyor kıyafetler kirli sepetine iki gunde hazır yıkayan ütüleyen var nasıl olsa

Son düzenleme:
ben eşimin evlenmeden nasıl gezdiğini biliyorum hiç ütülü birsey giymezdi aynı şeyi 10 gün giyerdi ben şimdi hepsine özen gösteriyorum hoş o da öğrendi tabi temiz iyi giyinmeyi demeden giriyor kıyafetler kirli sepetine iki gunde hazır yıkayan ütüleyen var nasıl olsa

Oh ,ne güzel ! Kavga etmeden,görev ver bol bol.Canım,tatlım gibi sözlerle yaptır işini. :)) Çok etkili bence.Sen hiçbir şey yapmyorsun,öldüm bittim yerine öyle sözlerle yaptırabilirsin hem de başın ağrımaz. :))

Haftanın 6 günü çalışıyorken eve yardımcı da alabilirsiniz üstelik ama siz tek başınıza üstleniyorsanız kimseye sizi eleştirme hakkını vermeyin :20:

Evli bayanın haftada bir gün izin kullanması gerçekten çok kötü bir durum... Benim çalışma saatlerim iyi olduğu için (Haftanın 4 günü 08:00-16:00 2 günüde 11:00-19:00 çalışıyorum) evle yeterince ilgilenebiliyorum... Bu durumda bile eşimden yardım istiyorum ben... Sana tavsiyem yemeklerini haftalık ya da bir gün öncesi akşamından yapabilirsin... Haftalık temizliğini bir gün işten geldiğinde süpürüp diğer günde silerek yapabilirsin...Bu günlerde akşam yemeğini eşin halletsin(kahvaltılık bile olabilir)... Yemek yediniz mesela eşinizden tabağını kaldırmasını isteyin... Bulaşıkları siz sudan geçirin o makineye dizsin...Ütüyü akşamları tv izlerken yapın ütü istemeyen çamaşırları eşinizin yanına bırakın siz ütü yaparken onunda onları katlamasını isteyin... Genel temizliği hafta tatilinizde yapıyorsanız siz süpürün eşiniz toz alsın... Bizim evdeki düzen böyle :1::1::1: Tavsiye edebileceklerim bunlar...

Ama bunları yaparken emrederek değilde çaktırmadan yaptırırsan ters tepmez :1::1::1:

:1: Acaba konuyu ben mi açtım diye düşünmedim değil :1: Bende 1 senelik evliyim ilk aylarda senin gibiydim aynı. Hatta konularımda da var ev işleriyle alakalı problem yaşadığım :) Ama şimdi gerçekten daha iyiyim. Kurslarım bitti evime gidebiliyorum akşamları zaten hava geç kararıyor herşey yetişiyor yani. Üstelik artık sabahları kahvaltı bile hazırlıyorum :)

Gün geçtikçe alışıyor insan. Kendine bir düzen oluşturuyor. Benim eşimde yardım konusunda ne iyi ne kötü. Ama burnunu sokma konusunda birebir. Hatta benim burda konu felan açmam lazım. Herşeye karışıyor :( Çamaşır atıyorum,bitiyor. Çamaşırlar ne olcak diye soruyor bana. Yahu sanane. Yıkamayı bilen asmayı da bilir. Bunun gibi milyonlarca şey.. O yüzden ne yardım etsin ne karışsın diyorum artık..

ben bir aylık evliyim, haftanın altı gunu çalışıyorum kalan birgunde de geziyoruz ailelerimizle aynı sehirdeyiz onlarla görüşüyoruz falan. evlenmeden önce dogru duzgun ev işi yapmazdım şimdi yemegimi çamasırımı herseyimi tek başıma yapmaya çalıyorum eşim yardımcı olmuyor pek söylesen ben yaparım diyor ama sözde kalıyor hep.
yeni evliler el öpmeye giderler bizde ama onlarda herkes bana gelmeye kalktı kimisini kabul ettim kimisini de edemedim çalıştıgım için evime pek bakamıyorum yada yorgun oluyorum. haftasonu dışarı da gecti yine dün işten geldim pazara gittik geldik yemek yedik evi de süpürüp sileyim dedim halılar yeni olunca hav kalkıyor hep süpürdüm tam silerken çicek saksısı devrildi biraz toprak döküldü zaten yorgun yorgun ev temizlemeye çalışıyordum ağlamak istiyorum dedim,
ağla ağla zaten misafir kabul ettiginde yok kimse gelmeyecek ev temizlemene de gerek yok kalsın öyle dedi, çektim kapıyı sertçe çıktım odadan
hatasını anlaması baya uzun sürdü sonra ben öyle demek istememiştim falan dedi ama çok kırıldım
temiz kıyafetleri giymesini biliyor sofraya oturup yemek yemesini biliyor ama hiç yardımcı olmuyor sabah ben çamasır seriyordum çayı koydum ama masayı hazırlayamadım kalktı baktı kahvaltı hazır degil gitti tekrar yattı sonra kalktıgında ben istersen masayı hazırla bak çamasır seriyorum dedim de olabilir deyip masaya iki tabak koydu
ben ona acıyorum da o bana acımıyor hiç çamaşırları o toplasa ben katlasam birimiz hazırlasa birimiz toplasak ona çamasırlar toplanacak desem toplayayım diyecegi yerde dursun oradan giyeriz der ben işlere yetişemez oldum bana bir yol gösterin lütfen

Yani haklısınız tabi ki. Ama, o yolu bilsek kendimize gösterirdik :(

Bu erkekler ne işe yarıyorlar neslin devamından başka, ben çözebilsem size de yol gösterirdim.

Söylemeden hiçbir şey yapmazlar, söyleyince de tam yapamazlar ya. Anlatmakla uğraşacağıma kendim yaparım dersiniz, bir bakarsınız her şeyin yükü sizin omuzlarınızda. Bilmiyorum, çözüm nedir.

1 ayda misafir kabul etmiyorsunuz diye eşinizin size sitem etmesi de çok saçma
yeni evlisiniz hele bi beklesinler bakalım..

işten çıkıp eve kaçta geliyorsunuz bilemiyorum ama
kendinize bir sistem kurmalısınız.
işlerinizi haftaya yaymalısınız..
benim eşimin bana tek faydası dağınık olmaması
dolabını dağıtmaz kirlisini sepete atar.
ha baştan öyle değildi..
ama mecburen öğrendi.. öğrettim:))
bir de meyveye çok düşkün ben unuturum o unutmaz
meyveden o sorumlu:))
onun dışında elini hiçbir şeye sürmez.
zaten çok yoğun bir işi olduğu için ben de istemem..
çamaşırı ütüyü illa haftasonuna bırakmayın
akşam tv seyrederken de ütü yapabilirsiniz.
eviniz büyük mü bilmiyorum ama haftaiçi bi süpürge açsanız büyük ölçüde rahatlarsınız.
gece yatmadan lavaboya tuvelete bir çamaşır suyu.. bir fırça tamam..

yemek için de biraz araştırın
sevdiğiniz yemeklerin listesini yapın atıyorum 2 haftalık bi liste çıkarın
onların bir gün önceden yapabileceğiniz ya da buzluğa atabileceğiniz hazırlıklarını yapın..
öyle 3-5 çeşit yemek yapmaya uğraşmayın..
çalışan hem de 6 gün çalışan bir kadından öyle bir beklenti olmaz..
şimdiden eşinizi alıştırın..

eviniz düzenli ve temiz olursa misafir de sizi boğmaz..
kendinize misafir menüsü oluşturun..
tatlı tuzlu salata...(çay menüsü olarak)
öyle 10 çeşit şey sunmanıza gerek yok misafire..
güleryüzlü olmanız yeterli..

aklıma geldikçe yine yazarım:)

Son düzenleme:
:1: Acaba konuyu ben mi açtım diye düşünmedim değil :1: Bende 1 senelik evliyim ilk aylarda senin gibiydim aynı. Hatta konularımda da var ev işleriyle alakalı problem yaşadığım :) Ama şimdi gerçekten daha iyiyim. Kurslarım bitti evime gidebiliyorum akşamları zaten hava geç kararıyor herşey yetişiyor yani. Üstelik artık sabahları kahvaltı bile hazırlıyorum :)

Gün geçtikçe alışıyor insan. Kendine bir düzen oluşturuyor. Benim eşimde yardım konusunda ne iyi ne kötü. Ama burnunu sokma konusunda birebir. Hatta benim burda konu felan açmam lazım. Herşeye karışıyor :( Çamaşır atıyorum,bitiyor. Çamaşırlar ne olcak diye soruyor bana. Yahu sanane. Yıkamayı bilen asmayı da bilir. Bunun gibi milyonlarca şey.. O yüzden ne yardım etsin ne karışsın diyorum artık..

ben 19.00 da çıkıyordum hergun benim ki de makina biter ışığı yanıyorsa makinanın ışığı yanıyordu der içinde çamaşır oldugunu düşünemez neden yanıyor diye sorar :) bulaşık makinası kadın işi ben nasıl dizeceğimi bilmem :) ütü yapacagım yorgunum ben ütüsüzde giyerim der o ütüsüz giyse karısı bakmıyor olur onu düşünemez :)) mutfaga giriyor şunu sen çırp desem mesela heryere sıçratıyor bende yardım etmesi etmemesinden iyi gibi geliyor masa hazırladııgında hiç olmadık tabakları bardakları bulur yada nerede diye sorar daha yerlerini bile bulamıyor
yada çok pratiktir :)) bir iş verirsin 5 dakika olmadan biter o birsey yaptıgında ben çok mu yavaşım diye üzülüyorum bazen yalandan yapıveriyor cunku evlilik değişik bir duygu bende yaptıgı işi begenmedigimde sen yapmasan daha iyi diyorum evet bencede diyor ve gidiyor oturma odasına :)) bundan sonra her yaptıgını çok begenecegim begenmesem de ;)

Back
X