bunun bir yolu var mı

geçen burda bi arkadaşa da dedim :) ' iş eline çok yakışıyor inanılmaz çekici ve seksi oluyosun dikkatli dikkatli işine odaklanmışken ' diyip ara gazı ver bence :D

ben olsam kazandığım paradan tek kuruş vermem o ev için...

madem öyle sadece evi temizlerim o da evı geçindirsin klasik kadın erkek modellerine geri dönün de anlasın anyayı konyayı...o zaman istediği kadar misafirde kabul ederdin.

hemen iş bulup giriş cıkış yapabilsen hatta derdim ki çık işten uzat ayaklarını bak keyfine..ne bencıl bir koca bu.

canım haklısın ama öyle yapıncada sen hep evdesin diye kızı iyice tek bırakır en iyisi çalısacak benim fikrim bu

ben olsam kazandığım paradan tek kuruş vermem o ev için...

madem öyle sadece evi temizlerim o da evı geçindirsin klasik kadın erkek modellerine geri dönün de anlasın anyayı konyayı...o zaman istediği kadar misafirde kabul ederdin.

hemen iş bulup giriş cıkış yapabilsen hatta derdim ki çık işten uzat ayaklarını bak keyfine..ne bencıl bir koca bu.

tatlım iyi söylüyorsun da işten çıksam bide geçim sıkıntısı girer işin içine :(( o daha kötü olur

baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.
ver eline süpürgeyi bezi.

valla çok doğru söylemişsin nasıl alışırsa öyle gider evde iş paylaşımı olmalı sen demeden yapmalı ama biraz zaman alıyo taktik uygula ve onun da o evde yaşadığını senin hizmetçi olmadığını istesen yapmayacağını ona ve evine değer verdiğin için yaptığını onun evliliğine değer vermesi gerektiğini tatlı dille vurgula

1 ay gerçekten çok erken.
o da alışamamıştır belki de.
ama oturup güzelce konuşun.
inat ederek değil, ikna ederek verdiği yardım sözünü tutmasını sağlayın.
etrafın görmesinden çekiniyorsa ev içinde zor olmayacak bazı şeylerle başlayıp farklı şeylere yönelebilirsin.
ya da ona neleri yapmak istediğini, hoşlandığını sorabilirsin.

1 ay gerçekten çok erken.
o da alışamamıştır belki de.
ama oturup güzelce konuşun.
inat ederek değil, ikna ederek verdiği yardım sözünü tutmasını sağlayın.
etrafın görmesinden çekiniyorsa ev içinde zor olmayacak bazı şeylerle başlayıp farklı şeylere yönelebilirsin.
ya da ona neleri yapmak istediğini, hoşlandığını sorabilirsin.

o bir ayda rahata alıştı hemen canım yanımda olmak isterse başımı bekler bir iş yapmaz ama :)) ben kibarımdır doğam öyle o yuzden yapar mısın eder misin derim ztn her zmn biraz daha kibar olup daha renkli cümleler kurmaya çalışacagım işe yarar umarım

Evliliğin ilk dönemlerinde herkes yaşar bunları. Dert etme. Eşin de alışacak sen de. Ama işi inada bindirmemeni öneririm. Erkekler çocuk gibi. Güzel sözle rica et, bir iş yapınca da pohpohla, eline çok yakışıyor, ne güzel yapmışsın gibisinden...:)) Çözülmeyecek dert değil eğer kronik kavga konusu haline getirmezseniz. Benim ilk aylarımızda çoraplarını sepete atmak yüzünden kıyamet koparan kocam geçen hafta 5 gün sabah sekiz gece 10 boya badana temizliği yaptı benimle. :)))

daha çok yeni evlisiniz canım oturmamış düzeniniz belliki
tabii bu şu anda çok doğal
zaman verin birbirinize
sende ona hem işe hem eve yetişemediğini söylersen eğer
anlar seni belki
ama kibarca uyar çatışarak değil

Şu an alışma dönemindesin. İlk zamanlar ev işleri insanın üstüne üstüne gelir. Özellikle baba evinde pek bir iş yapmamışsan ve çalışıyorsan yandın :37:

Zaman geçtikçe sen de evinin düzenini oturtmayı öğreneceksin. Bir ay ne ki, daha eşyalara bile alışamamışsındır.

Eşini tatlı dille, bizim oraların tabiriyle ŞİFEYEREK alıştır iş yapsın biraz. Nasıl alışırsa öyle gider. Çamaşırı beraber asın, yatağı toplasın. Eşyalarını dağıtmasın. Ben tuvalet kağıdı bitse takmam. Aslında çok basit elime yapışmaz ama evde bunun gibi dünya kadar iş oluyor. O kolay bu kolay derken her iş sana bakıyor br süre sonra ve daralıyorsun. Bırak çöpü döksün, eşyalarını yerleştirsin, sofrayı toplamaya yardım etsin.

Sakın kötü yaptı deme iş yaparken. Bildiği gibi yapsın. Gerekirse arkasından süpür tekrar ama önce o süpürsün. Eşim bir sürü para verdiğim canım süpürgemizi çarpa çarpa ev süpürür ama bir daha yapmaz hevesi kaçar diye hiç kızmam susarım. Kirlilerini çıkarınca üşenmeden tarif ederim "beyazlar makineye, renkliler sepete" diye.

Biraz da nazlı ol. Çok güçlü, her işi bilen kadın olma. Her gün üç çeşit yemek yapma mesela. Her yükü kaldırma. Yapamıyorum, zorlanıyorum hadi beraber yapalım de. Birazcık işveli nazlı olmak lazım iş yaptırmak için.

Tesekkur ederim hepinize inşaallah işe yarar yapacakların :) Allah ağızımızın tadını bozmasın inşaallah herkes çok mutlu olsun :))

1 ay daha çok yeni canım kendini bukadar yıpratma
zaten o halıların tüyleri ilk aylarda deli olmaya yetiyo :37:
bende çok takıyordum ev işlerini kafama
akşama çeşit çeşit yemekler yapayım istiyordum kocama
ama kocamda yardım etmezdi ilk bikaç ay(ev yeni,iş yeni,evlilik yeni,sorumluluklar filan sabrettim biraz)
o yüzden bende misafiri geri çevirmek zorunda kalırdım
zamanla kocam gördüki her işe yetişmem zor, başladı işin ucundan tutmaya
başlarda temizliği birlikte yaptık,sora kendisi işin ucundan tutmaya başladı ben yokken
onun tatili cuma ve cmrtsi. cumaları ben işteyken çoğu işi halletmiş oluyo
okadarki 2-3 aydır akşam gittiğimde yemek bile hazır oluyo
şimdi hamileyim hepten el üstündeyim :nazar: :nazar: :nazar:
çamaşır bile astırıp toplatmıyo bana
sende sabret ve yardım et filan diye üstüne gitme
arada şunu yapamıyorum yardım edermisin vs gibi çek yanına zmnla yardımcı olur sen istemesende

aynı dertten bende muzdaribim canım
benim eşimde hiçbir şekilde yardımcı olmuyor ev işlerine
yani o kadar ki yüzdeye vursak bana ettiği yardım %10 falandır:)
çok söyledim,bağırıp çağırdım'' yardım et bende çalışıyorum,tek başıma yetişemiyorum
üstüne suyunu bile benden istiyorsun''diye ama ne dediysem olmadı..
artık hiç birşey söylemiyorum her işimi kendim hallediyorum
2 ay oldu evleneli ama maşallah herşeyi yetiştirebiliyorum..
ev temizliği,çamaşır,yemek
herşey mükemmel olmasada yapıyorum en azından sıkıntı yok
onuda öyle kabul ettim..bu konulardan kavga çıkarıp birbirimizi kırmaya değmez...

aynı dertten bende muzdaribim canım
benim eşimde hiçbir şekilde yardımcı olmuyor ev işlerine
yani o kadar ki yüzdeye vursak bana ettiği yardım %10 falandır:)
çok söyledim,bağırıp çağırdım'' yardım et bende çalışıyorum,tek başıma yetişemiyorum
üstüne suyunu bile benden istiyorsun''diye ama ne dediysem olmadı..
artık hiç birşey söylemiyorum her işimi kendim hallediyorum
2 ay oldu evleneli ama maşallah herşeyi yetiştirebiliyorum..
ev temizliği,çamaşır,yemek
herşey mükemmel olmasada yapıyorum en azından sıkıntı yok
onuda öyle kabul ettim..bu konulardan kavga çıkarıp birbirimizi kırmaya değmez...

öyle canım bende alıştım zaten dün denedim biraz yap dediğimin birini yapsa birini bırakıyor arkasından aynı işe bende gidiyorum hiç yapmaması daha iyi geliyor sonra da biraz daha ugrasacagım yaparsa kendi bilir yapmazsa da oldugu kadar artık ne yapalım :))

öyle canım bende alıştım zaten dün denedim biraz yap dediğimin birini yapsa birini bırakıyor arkasından aynı işe bende gidiyorum hiç yapmaması daha iyi geliyor sonra da biraz daha ugrasacagım yaparsa kendi bilir yapmazsa da oldugu kadar artık ne yapalım :))

aynen canım tatsızlık çıkarmanın hiç anlamı yok
benim eşim nişanlıyken bir sürü vaadlerde bulunurdu ev temizliği ile ilgili,yemek yapmakla ilgili
bana herzaman yardımcı olacağından bahsederdi
o yüzden içim çok rahat evlendim ama evlendikten sonra anladım kocişimin beni keklediğini..:))
hiç önemi yok bekarkende bu kadar olmasa da temizlik yapardım ben
şimdi yük biraz daha fazla ama kocamla aramı bozmaya değer bir durum değil..
sende sakın yüz göz olma böyle konular için..
işini gücünü yap zaten bi yerde anlayacaktır sana ne kadar zor geldiğini yardım eder en azından senin bi şansın var benim oda yok malesef:((

aynen canım tatsızlık çıkarmanın hiç anlamı yok
benim eşim nişanlıyken bir sürü vaadlerde bulunurdu ev temizliği ile ilgili,yemek yapmakla ilgili
bana herzaman yardımcı olacağından bahsederdi
o yüzden içim çok rahat evlendim ama evlendikten sonra anladım kocişimin beni keklediğini..:))
hiç önemi yok bekarkende bu kadar olmasa da temizlik yapardım ben
şimdi yük biraz daha fazla ama kocamla aramı bozmaya değer bir durum değil..
sende sakın yüz göz olma böyle konular için..
işini gücünü yap zaten bi yerde anlayacaktır sana ne kadar zor geldiğini yardım eder en azından senin bi şansın var benim oda yok malesef:((

zamanla onlarda öğrenirler inşaallah yardım etmeyi canım bekleyelim bakalım daha çok yeniyiz nede olsa zamanla herkes alışır inşaallah :))

Bir de şunu unutma...Hamarat hanımların,beceriksiz kocaları olur.

Ne kadar iş yüklenirsen,adam o kadar kendini çeker.İşe elini sürmez.

Süperkadın olmaya çalışma.Bırak kötü bile yapsa eşin yapsın,zamanla nasılsa öğrenir.

Hatta motive etmeye çalış.Canım sen benden güzel katlıyorsun,ben senin kadar düzgün katlayamıyorum vs....:)

bak işte buna kesinlikle katılıyorum....bende öyleydim sürekli arkasından geziyordum adam resmen boşver deyip ütüsüz şeylerle gezmeyi tercih ediyordu...yap deyince de yapıcam deyip bırakıyordu öyle kalıyordu:) önce yerleri silmekle başladık ve berbat etti şöyle yapıcaksın tatlım...kirli ayakla sildigin yere basmayacaksın...çoraplarını sepete koy,masayı bi toplarmısın hemen kek yapıcam ben sana falan filan:D

şimdi maşallahı var 19 aylık evliyim ama baya yol katettik...hala ben söylemesem yapmaz mesela şu lavaboyu temizliyim demez ama söyleyince yapıyor saolsun:)

dert etme ama dırdır da etme:)yavaş yavaşşşşşş

Back
X