Bunun da bir sonu siniri olmali ?

Eşimin benden gizli bir iş çevirme düşüncesi beni çok rahatsız ederdi. Bir kere bu durumu yaşadık ve tepkimi gösterdim yine yapmaz umarım.

Zaten hep sonradan pişman olurlar.acikcasi ben de ailemin böyle konularina sahit oldgum.icin akraba ile ortak is yapilmasina ,para konularinin ortak olmasina , zirt pirt para gönderilmesi ve beklenmesi konularina cok onyargiliyim yasadgim seylerden oturu. bu tarz seylerde esim hep rahatlikla one atildigi icin aile icinde bizim cok varlikli oldugumuz her istendgnde nakit para cikarabilecegimiz dusunuluyor diye de odum kopuyor.bizim sikintimiz yok diye altını çizdiğinden ailesine.cantada keklik izlenimin verilmesinden de rahatsizim.esim yok diyemez yoksa bile gerekirse kredi cekip borca girer nasilsa oderiz ailemin veya aileden birinin isi gorulsun diyecek zihniyette.

Son düzenleme:
Çocuğumun geleceği için birikim yapmak varken her ay gizli gizli para verilmesini istemem.
Benim kv oğluma bakıyor yalnız kalıyor. O yüzden eşim kirasına yardım ediyor.

İlla kıt kanaat geçinmek gerekmiyor elde tutmak için. Ekonominin hali ortada. Yarın ne olacağı belli değil. Elde avuçtaki her ay etrafa saçılmamalı.

Verilecekse konuşulur uygun meblağ verilebilir.
O veriyorsa siz de verin o zaman ailenize. Birikim nasıl olacak o zaman?

Ben artik evlenmis insanlarin ailelerine para gondermelerini (saglik durumu gibi aciliyeti olan seyler disinda) yanlis buluyorum. Ne kadin ne de erkek ailemin sartlari benden kotu diyerek kendi evinin rizkini ailesine gondermemeli. Ayni sekilde anne baba da cocugum daha iyi sartlarda yasasin diye elindeki parayi onlara vermemeli. Yetiskin insanlar ne kadar gelirleri varsa ona gore de harcamalarini ayarlamak zorunda. Kimsenin kimseden beklentisi olmamali.

Ben cok bozulurdum. Tamam ihtiyac halinde verilir ama oncelik kendi ailesi olmali diye dusunuyorum.

Ayni fikirdeyim.

Eşim benden gizli para gönderse önce kendimi sorgularım ihtiyaçları var ben vicdansız mıyım? Hayır mı derim? Benden neden saklıyor? Cevap hayırsa; eşim neden benden para kaçırıyor diye sorarım. Ona göre davranırım.

Sizi ihmal etmiyorsa karışmayın bence. Tam tersi olsa ailesi size her ay belli bir miktar para verse sorun eder miydiniz? Benim esimin ailesi ev borcumuz olduğu için her ay para gönderirler. Allah razı olsun. Göndermeseler zor durumda da kalmayız bunu da söylüyoruz ama içleri rahat etmiyormuş. Demek ki eşinizin de ici rahat etmiyor. Ihtiyaclari olsa da olmasa da Bırakın göndersin. Anne baba cennet anahtarıdır. Siz olsanız anne ve babanıza yardım etmek istemez miydiniz? Siz de razı olduğunuzu söylerseniz o da sizden gizlemez.

belirttiginiz miktarlar bizim ailemiz icin kucuk miktarlar degil, duzenli gondermesi ailemizin maddi olarak zora sokmaz belki ama konforumuzu da baya etkiler.
O yuzden hosuma gitmezdi. Ve esimle konusurdum da.

Ama herkesin maddi gucu farkli. Sizi hic etkilemiyorsa bu miktar, ben mudahil olmaya da gerek oldugunu dusunmuyorum.

Esim annesine arada yardim yapar bilirim ama miktarini bilmem, sormam merak da etmem. Ancak bu sekilde bir miktar olsa zaten bizi etkileyecegi icin gizli de yapsa bilirim illa ki.

Yani benim calisabilecek durumum varkenvarke oturup evde bir maasla gecinmeyi goze almammi gerekiyor ailesine bu yardimi kesmesi icin ? bayan çalısiyor diye , borclari bitirmisiz diye erkek kazancinin bir kismini niye ailesine pay eder ki gercekten anlamiyorum.İki kisiyuz calisiyoruz evimiz kira degil diye cok mu zengin gorunuyoruz gozlerine...

Ben boyle bir parayi kabul etmezdim kredimizi cektik pasa pasa calistik didindik odedik ailesinin yardim edecek durumu yoktu olsaydi da istemezdim.gun gelir bizim de hakkimiz var bizim paramizla destegimizle alindi demeyecekleri ne belli? Veya kendimi hep minnettar hissedicem.otururum kendim kuru ekmek yerim sagligim el verdikce calisir kendim oderim ki oyle de yaptik.

Bu durumdan rahatsızsan yaşadığınız evin ortak giderleri kadar para koyun maaşlarınızdan, siz kalan paranızı kendinize biriktirin. Eşiniz ne yapıyorsa yapsın.
Bence işten çıkmak mantıklı değil.

Eşim benim ihtiyaclarimi karsiliyorsa evini eksik birakiyorsa ve ben calismiyorsam asla karismazdim.

Ben dusunuyorum esim calismasa ben tek basima calissam, aileme uygun gordugum yardimi yaomaya esimin karismasina izin vermezdim. Muhtaclik yoksa ya da eksik karışılmamali

Onceden evin tum gecimini ben ustlenirdim bebegimiz olucagini ogrenince kestim.o da bebekten once ben evi idare ediyorum sesimi cikarmiyorum nasilsa diye bir sene ailesine duzenli para yolladi.cocuk haberi gelince ben bebek icin harcama yapicam evin masrafina karismiyorum dedim kabul etti.hani belki dedim.evin masrafi cocuk vs artik gondermez.sozde gondermiyor ama bilemiyorum,tartsma olmasin.razi olmam vs diye gizlendgini dusunuyorum.

O yuzden diyorum nereye kadar aileye de para gondrmenin bir sıniri olmali yaa.

Ben eşimin ailesiyle çok büyük sorunlar yaşamama rağmen sorun etmezdim. diyosunuz ki bizim her şeyimiz tam geziyoruz, eğleniyoruz ailesi de işte kendi yağında kavruluyor.. eşiniz 30 yaşındaysa en az 20 yıl ailesi eşinize bakmadı mı? ellerinden geldikçe eksiklerini gidermeye çalıştılar değil mi?

sizin aileniz siz böyle rahatlık içindeyken "kendi yağında kavrulsa" destek olmaz mıydınız? gizli yapması kötü ama farkındamısınız tepki veriyorsunuz. zaten ayda 700 tl verebiliyorsa demek ki durumunuz gayet yerinde.

bence eşinizin o insanların çocuğu olduğunu unutmayın..

Şu yorumdan sonra hata etmişsiniz, bütçeyi ayırma konusunda geç bile kalmışsınız diyorum. Böyle adama maddi destek vermem ben :) Kendi paranızı kendi aileniz üzerinden biriktirin.

Gönderdiği miktar sizi yaşam kalitenizi etkiliyor mu? Benim eşim de annesinin bazı faturalarını öder. Ancak ikimiz de çalışıyoruz ve bu ödeme bizim yaşam kalitemizi etkilemiyor. O yüzden ben sorun etmiyorum. Eğer siz ve çocuklarınız etkileniyorsa o zaman başka.

Yaşayanlardan bir tanede burda var

İlk aylarda eşimde sürekli 1.500 civarı ailesine her ay para gönderdi 1 yıl borçları var diye. Ha borçlarıda abisinin düğün ihtiyaçlarını karşılamalarıydı. Ben düğünde tek bir şey istemediğim için ve kendimde yüklü bir miktar para harcadığım için bizim hiç borcumuz yoktu.

Sonra aldım kocacığımı karşıma. Elin enayisi ben miyim? Senin karın ben miyim yoksa sevgili elticim mi de onun her istediğini karşıladın dedim? Ben para biriktircem 2 ayda bir bilezik alırım senin yolladığın o parayla dedim. Bir dahada gönderirsen gönderdiğin parayı avukata gönder ben boşanma davasını açarım haberin ola dedim. O oldu bir daha gönderilmedi.

Tabi hala istemeye devam ediyorlardı. Sonuçta hazır gelen bir asgari ücreti kim istemez alışılmıştı.Kendide kendince bir çözüm buldu. Orayayı durdurmak için. 1 yılın sonunda borç yaptım size göndericem diye ben zor durumdayım şuan bana işte 5 - 6 yollayın dedi yollattı onu. Sonra o oldu bir daha ne istediler nede eşim yolladı.

Ama tabi bende yıllık zekatımdan veririm kendilerine. Hala bekar kardeşleri var onlarada arada 100-200 harçlık verir. Sonra gittiğimizde yaklaşık 1000 liralık evlerine alışveriş filan yaparım ama içimden geldiği için yaparım. İstendiği zaman insan kendini enayi gibi hissediyor çünkü.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben konuşarak çözdüm yani sizde tatlı dille deneyin önce ( ben denedim olmadı ) anlamıyosa ona göre derecesini yükseltirsiniz.

Sizde gönderin o halde yani göndermeyin de gonderiyormus gibi kenara koyun paranızı bakalım ne kadar dayanabilecek eşiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…