Zaten hep sonradan pişman olurlar.acikcasi ben de ailemin böyle konularina sahit oldgum.icin akraba ile ortak is yapilmasina ,para konularinin ortak olmasina , zirt pirt para gönderilmesi ve beklenmesi konularina cok onyargiliyim yasadgim seylerden oturu. bu tarz seylerde esim hep rahatlikla one atildigi icin aile icinde bizim cok varlikli oldugumuz her istendgnde nakit para cikarabilecegimiz dusunuluyor diye de odum kopuyor.bizim sikintimiz yok diye altını çizdiğinden ailesine.cantada keklik izlenimin verilmesinden de rahatsizim.esim yok diyemez yoksa bile gerekirse kredi cekip borca girer nasilsa oderiz ailemin veya aileden birinin isi gorulsun diyecek zihniyette.güzellikle de söyleseniz kavgayla da yine kötü olacaksınız huzurunuz kaçacak... benim annem bu konuda çok çekmiş bizim maddi durumda iyi değilmiş ona rağmen babam çorabına gizleyip verirmiş annesine... işin kötü tarafı bizim babaane halalarıma o paradan harçlık verirmiş... annem yapma etme çocukarin üstü başı yok dedikçe babam "önce anam babam" dermiş ...şimdi pişman zamanında birikim yapmadığına ama neyse... sizde huzurunuzu kaçırmak istemiyorsanız görmezden gelin ... insanın içi içini yerken nasıl huzuru olur o da ayrı sorun tabi... kısacası onlar ölüp gidene kadar bu para gönderilecek başka ihtimal yok
Ayni fikirdeyim.Ben artik evlenmis insanlarin ailelerine para gondermelerini (saglik durumu gibi aciliyeti olan seyler disinda) yanlis buluyorum. Ne kadin ne de erkek ailemin sartlari benden kotu diyerek kendi evinin rizkini ailesine gondermemeli. Ayni sekilde anne baba da cocugum daha iyi sartlarda yasasin diye elindeki parayi onlara vermemeli. Yetiskin insanlar ne kadar gelirleri varsa ona gore de harcamalarini ayarlamak zorunda. Kimsenin kimseden beklentisi olmamali.
Sizi ihmal etmiyorsa karışmayın bence. Tam tersi olsa ailesi size her ay belli bir miktar para verse sorun eder miydiniz? Benim esimin ailesi ev borcumuz olduğu için her ay para gönderirler. Allah razı olsun. Göndermeseler zor durumda da kalmayız bunu da söylüyoruz ama içleri rahat etmiyormuş. Demek ki eşinizin de ici rahat etmiyor. Ihtiyaclari olsa da olmasa da Bırakın göndersin. Anne baba cennet anahtarıdır. Siz olsanız anne ve babanıza yardım etmek istemez miydiniz? Siz de razı olduğunuzu söylerseniz o da sizden gizlemez.Eşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Esiniz ailesine surekli olarak firsat buldukca maddi destek veriyor.Ailesinin durumu cok parlak degil ama kendi yağlarında kavurabilecek durumdalar cok cok ekstra durumlar haricinde.esiniz surekli onlara para istemeseler de ihtiyaciniz var mi yok mu diye soran bir karakter.Onlar da gelen paraya hayir demiyorlar tabi veya arada sirada direkt olarak istemek yerine ima ederek-duygu somurusu yaparak maddi destek istemeye yoneliyorlar.Calismaniz yada calismamanizdan ziyade esiniz evin ihtiyaclari noktasinda bir eksik gedik de birakmiyor gezme tozma alisveris bunların hepsi icin de ok,yani evini ve sizi de ihmal etmiyor.Ama bunu sizden gizli yapıyor bir sorun teskil etmesin diye ve siz de bunu ogreniyorsunuz yada hissediyorsunuz?Nasil davranirdiniz? Esinizin sizin onayiniz olmadan her ay duzenli olarak ailesine en az 600 700 bazen 1000 tl.gondermesine tepkiniz ne olurdu? Bunun bir sonu yok ve evinize giren parayi ailesi ile surekli bolusmek zorundaymis hissiyati cok sinir bozucu bu durumda ne yapmak lazim? Calisip kendi paranizi kazanip dilediginizce harcamaniz bu gercegi degistrmeyecek, borca sokmaniz durumunda yine bi şekilde bulup bulusturup gerekirse kendi ozel.ihtiyacindan kisip gönderecek.Ve asil sinir bozucu olan,aile hangi sartlar altinda kendilerine para gönderildgni sordgunda bizim ihtiyaçimiz yok dendiği icin gonul rahatlığıyla parayi kabul ediyor,buna alismalari ve gercekten daha fazla paraya htiyaç halinde ilk akla gelen adresin hep eşiniz olmasi...bilmiyorum ben ailelere (acliktan olmuyorsa,temel ihtiyacini iyi kotu karsilayabiliyorsa) duzenli kredi oder gibi para gonderilmesi ve onay vermeyeceginizi dusundugu icin gizli yapmasi konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben boyle bir parayi kabul etmezdim kredimizi cektik pasa pasa calistik didindik odedik ailesinin yardim edecek durumu yoktu olsaydi da istemezdim.gun gelir bizim de hakkimiz var bizim paramizla destegimizle alindi demeyecekleri ne belli? Veya kendimi hep minnettar hissedicem.otururum kendim kuru ekmek yerim sagligim el verdikce calisir kendim oderim ki oyle de yaptik.Sizi ihmal etmiyorsa karışmayın bence. Tam tersi olsa ailesi size her ay belli bir miktar para verse sorun eder miydiniz? Benim esimin ailesi ev borcumuz olduğu için her ay para gönderirler. Allah razı olsun. Göndermeseler zor durumda da kalmayız bunu da söylüyoruz ama içleri rahat etmiyormuş. Demek ki eşinizin de ici rahat etmiyor. Ihtiyaclari olsa da olmasa da Bırakın göndersin. Anne baba cennet anahtarıdır. Siz olsanız anne ve babanıza yardım etmek istemez miydiniz? Siz de razı olduğunuzu söylerseniz o da sizden gizlemez.
Bu durumdan rahatsızsan yaşadığınız evin ortak giderleri kadar para koyun maaşlarınızdan, siz kalan paranızı kendinize biriktirin. Eşiniz ne yapıyorsa yapsın.Yani benim calisabilecek durumum varkenvarke oturup evde bir maasla gecinmeyi goze almammi gerekiyor ailesine bu yardimi kesmesi icin ? bayan çalısiyor diye , borclari bitirmisiz diye erkek kazancinin bir kismini niye ailesine pay eder ki gercekten anlamiyorum.İki kisiyuz calisiyoruz evimiz kira degil diye cok mu zengin gorunuyoruz gozlerine...
Onceden evin tum gecimini ben ustlenirdim bebegimiz olucagini ogrenince kestim.o da bebekten once ben evi idare ediyorum sesimi cikarmiyorum nasilsa diye bir sene ailesine duzenli para yolladi.cocuk haberi gelince ben bebek icin harcama yapicam evin masrafina karismiyorum dedim kabul etti.hani belki dedim.evin masrafi cocuk vs artik gondermez.sozde gondermiyor ama bilemiyorum,tartsma olmasin.razi olmam vs diye gizlendgini dusunuyorum.Bu durumdan rahatsızsan yaşadığınız evin ortak giderleri kadar para koyun maaşlarınızdan, siz kalan paranızı kendinize biriktirin. Eşiniz ne yapıyorsa yapsın.
Bence işten çıkmak mantıklı değil.
O yuzden diyorum nereye kadar aileye de para gondrmenin bir sıniri olmali yaa.Onceden evin tum gecimini ben ustlenirdim bebegimiz olucagini ogrenince kestim.o da bebekten once ben evi idare ediyorum sesimi cikarmiyorum nasilsa diye bir sene ailesine duzenli para yolladi.cocuk haberi gelince ben bebek icin harcama yapicam evin masrafina karismiyorum dedim kabul etti.hani belki dedim.evin masrafi cocuk vs artik gondermez.sozde gondermiyor ama bilemiyorum,tartsma olmasin.razi olmam vs diye gizlendgini dusunuyorum.
Şu yorumdan sonra hata etmişsiniz, bütçeyi ayırma konusunda geç bile kalmışsınız diyorum. Böyle adama maddi destek vermem ben :) Kendi paranızı kendi aileniz üzerinden biriktirin.Onceden evin tum gecimini ben ustlenirdim bebegimiz olucagini ogrenince kestim.o da bebekten once ben evi idare ediyorum sesimi cikarmiyorum nasilsa diye bir sene ailesine duzenli para yolladi.cocuk haberi gelince ben bebek icin harcama yapicam evin masrafina karismiyorum dedim kabul etti.hani belki dedim.evin masrafi cocuk vs artik gondermez.sozde gondermiyor ama bilemiyorum,tartsma olmasin.razi olmam vs diye gizlendgini dusunuyorum.
Sizde gönderin o halde yani göndermeyin de gonderiyormus gibi kenara koyun paranızı bakalım ne kadar dayanabilecek eşinizEşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Esiniz ailesine surekli olarak firsat buldukca maddi destek veriyor.Ailesinin durumu cok parlak degil ama kendi yağlarında kavurabilecek durumdalar cok cok ekstra durumlar haricinde.esiniz surekli onlara para istemeseler de ihtiyaciniz var mi yok mu diye soran bir karakter.Onlar da gelen paraya hayir demiyorlar tabi veya arada sirada direkt olarak istemek yerine ima ederek-duygu somurusu yaparak maddi destek istemeye yoneliyorlar.Calismaniz yada calismamanizdan ziyade esiniz evin ihtiyaclari noktasinda bir eksik gedik de birakmiyor gezme tozma alisveris bunların hepsi icin de ok,yani evini ve sizi de ihmal etmiyor.Ama bunu sizden gizli yapıyor bir sorun teskil etmesin diye ve siz de bunu ogreniyorsunuz yada hissediyorsunuz?Nasil davranirdiniz? Esinizin sizin onayiniz olmadan her ay duzenli olarak ailesine en az 600 700 bazen 1000 tl.gondermesine tepkiniz ne olurdu? Bunun bir sonu yok ve evinize giren parayi ailesi ile surekli bolusmek zorundaymis hissiyati cok sinir bozucu bu durumda ne yapmak lazim? Calisip kendi paranizi kazanip dilediginizce harcamaniz bu gercegi degistrmeyecek, borca sokmaniz durumunda yine bi şekilde bulup bulusturup gerekirse kendi ozel.ihtiyacindan kisip gönderecek.Ve asil sinir bozucu olan,aile hangi sartlar altinda kendilerine para gönderildgni sordgunda bizim ihtiyaçimiz yok dendiği icin gonul rahatlığıyla parayi kabul ediyor,buna alismalari ve gercekten daha fazla paraya htiyaç halinde ilk akla gelen adresin hep eşiniz olmasi...bilmiyorum ben ailelere (acliktan olmuyorsa,temel ihtiyacini iyi kotu karsilayabiliyorsa) duzenli kredi oder gibi para gonderilmesi ve onay vermeyeceginizi dusundugu icin gizli yapmasi konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?