Bunun da bir sonu siniri olmali ?

Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.

Yani eğer çift olarak kendimizden kısmıyorsak ben annemin rahat etmesini isterim şahsen. Kendim öyle düşündüğüm için eğer eşim bizim hayatımızı kısıtlamıyorsa o da ailesine yardım etsin diye düşünürüm. Buradaki önemli şey kendimizden kısmıyor olmak.

Ben buna karşıyım ailenin ac kalma gibi bir durumu yoksa ağlayıp ağlayıp çocuklarından para yontmadı hoş değil ha bunu yapacak aile çocuğunu evlendirmeyecek istediği gibi yiyebilir
Yani sağlık sorunu varsa ilaca tedaviye ya da beyaz eşyası bozulduysa yenisi olabilir. Ama Kv kp evlerine lcd ekran tv almışlar herkeste var bizde yok diye. Mikrodalga fırın almıştı Kv mesela, kızkardeşinde görmüş de çok beğenmiş. Ben bu durumda onlara yaptığım masraflar konusunda kendimi enayi gibi hissediyorum. Eşim bana para harcama demediği için şimdilik susuyorum ama böyle saçmalık olmaz

+1
ihtiyaç degil, birikim endişe edilen.
öbür tarafta ayağını yorganına göre uzatsın canım ne var? yeterki 500 lira anaya babaya verilmesin.
makarna da yeseler olur...

eşim böyle bir durumda kendi kenara para koymayı seçse sanırım ben şüphe ederim, hayırdır bu insanlar seni bugünlere getirmedi mi? diye.
bilemedim.

Ailem benim gözüme sokuyorsa(!) makarna yedigini evet gonderirdim tabi.

eşiniz de o evden çıktı, azıcık zekası varsa evin gelir giderini biliyordur zaten. kendi aileniz aynı durumda olsa böyle mi düşüneceksiniz gerçekten?

Birincisi nasil anladiniz gordugunuz mu hesapta falan.ikincisi gizli sakli olmasi cok yanlis esler birbirlerinden bisey saklamamali.ihtiyaci varsa yollanir elbette anne baba fakat kullaniyolarsa o ayri mesele

Bizde çok aldık yeni evliyken bana yapmadıkları kalmadı kimse Allah razı olsun demiyor 1000 kere verirsiniz söylenmez bir kere vermezsiniz laf olur insanlar nankordur

Bizde çok aldık yeni evliyken bana yapmadıkları kalmadı kimse Allah razı olsun demiyor 1000 kere verirsiniz söylenmez bir kere vermezsiniz laf olur insanlar nankordur
Bir de istemem yan cebime koy yapmaları YÖK mü... vermeme ihtimalimiz YÖK canım durumumuzun iyi olduğunu biliyorlar ve eşim tek erkek. Bekar olduğu yıllarda alıştırmış yeterince artık cayamaz yani

sag ol.
tabiki. ben kendimden keserim ve kestimde. insan evlenince esiyle bir aile oluyor ama sonucda anne baba atilmaz. ben bu konularda biraz aileciyimdir. koca bulunur diye bir felsefem var :) anne, baba, kardes, cocuk has ailedir. es gelir belki bir ömür kalir belki gider- bu bilinmez. kök aile kalicidir. KKde kabul görmeyen bir bakis acisi ama yeri gelir yemem, ac gezerim ama veririm. anne/babam yok ama ayni bakis acisini ablama sergiliyorum ve oda bana karsi aynidir.
büyük konusmak istemem ama ablamin ihtiyaci olurda esim kavga, surat yaparsa is mahkemede biter.

Bir de istemem yan cebime koy yapmaları YÖK mü... vermeme ihtimalimiz YÖK canım durumumuzun iyi olduğunu biliyorlar ve eşim tek erkek. Bekar olduğu yıllarda alıştırmış yeterince artık cayamaz yani
Onların yanında lafını yaparsanız almazlar bneve buranın çok güzel bir lafı var bir cinnet her şeyi vozer

bende- birde verilen para zaten belki aylik yeme icmeye anca yeter. bazen böyle konulari görünce korkuyorum.

Onların yanında lafını yaparsanız almazlar bneve buranın çok güzel bir lafı var bir cinnet her şeyi vozer
Yok ya nasıl yapayım lafını.. bana göre değil . Cinnet de aynı şekilde

Evinizin masraflarını karşılayın kalan tasarrufunuzu aile üzerinden yap diyen benim.
Bu yorumum sadece bu konu için oldu. Konu sahibi bebek haberine kadar evi kendisinin geçirdiğini yazmış. Bu zamana kadar ne gittiğini sadece tahmin ediyor.
Elbette büyüklerimizi zor durumda bırakmayacağız, refahlarını arttıracağız. Fakat kadın evi geçindirirken sadece erkek tarafının refah seviyesi artıyorsa bence orada dur demek lazım. Tam tersi olsa yine fikrim aynı şekilde. Gizli gizli olması bana iyi niyetli gelmiyor.

Bana birsey diyen yok zaten o tarz dualar esime geliyor.

Birincisi nasil anladiniz gordugunuz mu hesapta falan.ikincisi gizli sakli olmasi cok yanlis esler birbirlerinden bisey saklamamali.ihtiyaci varsa yollanir elbette anne baba fakat kullaniyolarsa o ayri mesele
Net bir bulgu yok elimde.Esimin onceki harcama aliskanliklarindan farkli davrandgini gordukce aklima geliyor ve para ile ilgili hic bir konu duymadim ailesinden telefon konusmalarinda falan.muhtemelen benim yanimda yapilmiyor zaten o konusmalar,uzun zamandir ihtiyaclarini ima eden bir konusma sezmedgim icin esimden giden duzenli bir para oldugunu dusunuyorum.evin masrafları da esime kaldigi için artik haliyle onceki lux harcamalarini yapamiyor ve ekonomiye gidiyor ,buradan sezdim.

Yani uzunca bir donem benim destegim sayesinde esim rahat rahat ailesine kendi evini dusunmedendyardimci oldu,ama bu konuda bana da bir tesekkur mahiyetinde bile birsey yapilmadi,bildigimi de biliyorlardi.Dualarini alirsiniz diyenler icin bu aciklamam da.

Arkadaşım sizinle aynı durumdaydı eşi her ay 1.000 lira yatırıyordu annesine arkadaşım rest çekti çocukları alıp anneme gidiyorum sende düşün taşın kararını ver diye tabi eşi geri adım attı ve kredi çekip araba aldılar yani onu bi borca soktu bu da bir örnek mesela

En son bende bunun için konu açmıştım, tıpkısının aynısı bende var çünkü. Sadece ailesine değil evli ablasına da yapıyor maalesef önüne geçemedim geçemiyorum.

En son bende bunun için konu açmıştım, tıpkısının aynısı bende var çünkü. Sadece ailesine değil evli ablasına da yapıyor maalesef önüne geçemedim geçemiyorum.
Ne kadar moral bozucu birşey oldugunu tahmin edebilirsiniz o halde

vallah benm ki veriyo kendi zararina benm evimin ihtiyacini. aksatmiyorsa bise demem kendi bilecegi bise egerki iyi kazaniyorsa evinin. ve senin ihtiyaclarini eksik etmiyorsa bise olmaz ama gizli olmasina tebki veririm .ben evde bostan korkulugumuyum derdim

Acil bir ihtiyaç dahilinde ise 1-2defaya mahsussa belki ses etmem ama her ay 'düzenli' bir şekilde para gönderilmesinden hoşlanmazdım. Ve bu paranın miktarı da belirsiz. İhtiyaçları yoksa neden kabul ediyorlar. Benim hazmedemeyeceğim ve eşimde kabul etmek istemeyeceğim bir durum. Şimdi ben kendi aileme de para gönderebilirim ama bunu kesinlikle kabul etmezler. İhtiyaç duysalar zaten kendileri ister ben de gönül rahatlığıyla çıkarır veririm. Ama bu işlerin gizli yapılması hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…