Bunun da bir sonu siniri olmali ?

Kendi evinin ihtiyaçlarını ihmal etmiyorsa sizden kısıp ailesine para gönderme huyu yoksa bir sorun değil bana göre.

Ailesi, yardım edip etmemek kendi kanaati. Aynı şey sizin için de geçerli ailenize yardım edebilirsiniz.

Buradaki tek yanlış gizli yapılması. Evlilikte gizli saklı yapılan her şeye karşıyım.

Ben aileme her ay düzenli yardım etmek istiyorum senden de bu konuda anlayış bekliyorum , lütfen bu aramızda sorun olmasın diyebilir eşiniz.

sizin yaşam koşullarınızda değişen bir durum yok.
eviniz kendinizin.
ailesi kirada.
istiyorsunuz ki siz kenara para koyun, onlar kıt kanaat geçinsin, ay sonunu düşünsün.
bu kadar bencil olmayın.
eşiniz bugün işi varsa, bu maaşı alıyorsa ailesinin emekleri sayesinde alıyor.
ayda 500-600 lira çok da abartılacak bir para degil. misafirliğe giderken aldığımız tatlıya, dışarıda yediğimiz yemeğe 100 lira veriyoruz..

siz kıt kanaat geçinirken yapılsa bu yardım hak verirdim size.

bir de evlilikte senin paran, benim param, benim birikimim, kocandan gizli biriktir, ailenin hesabına yatır gibi akıl verenler ya evli degil, ya evliliğin ne olduğunu bilmiyorlar.
adam kumarbaz olur, karıya kıza para yedirir, 20 çift ayakkabısı varken 21. yi alır; anlarım.
adam ailesine vefa gösteriyor diye maddi meseleleri çirkinleştirmenin anlamı yok.

peki buna rağmen sorun oluyorsa? evlilikte gizli saklı işe ben de kesinlikle karşıyım.
ancak adam ailesine yardım yapacak diye sürekli evde huzursuzluk varsa da bunu saklıyorsa biraz da buna onu teşvik eden ne onu düşünmek lazım

Son düzenleme:

Ben müsade etmem, gönderemez

Ama bunun bir sonu yok.benim de bilgim dahilinde olup gönderdgi cok oldu ama artik yeter diyorum ve o da bunu bildigi icin gizli yapiyor olabilir diyorum.senelrce calisipcdisimizden tirnagimizdan arttirip kenara uc bes bisey koyamayacaksak da bi anlami yok diyorum.unumuzu eledik elegimzi astik ustumuze dusenleri zamaninda yaptik ama ne zamana kadar elimizi üstlerinden cekmeliyiz artik..O noktada uzlasamiyorum iste..dunyanin binbir hali var biz cikmaza dussek bize yardımcı olacak ailesinden bir adam yok mesela... o yüzden kendimizce biseyler yapalim.istyorum artik .destegin de bir siniri olmali,ailesi de ne biliyim.gindermene gerek yok demez istemem yan cebime yani...

Son düzenleme:
Ailesini zaman icinde maddi bir beklentiye alıştırdigi icin rahatsizim.bunun bizim parasal durumumuzla ve gecimimizle ilgisinin olmamasi gerektgini dusunuyorum.Amaz10 un kocasi hallediyor nasilsa ,o ilgilendi bugune kadar ,yine destek olur nasilsa gibi fikirler aile icine yerlesecek diye korkuyorum veya yerlesti belki de...herkesin kolayina gelen bu olur hem kardeslerin hem anne babanin.benim ne dusundgumun bir onemi olmaz ben kimim ki karisiyorum, aninda ya linc edilirim ya da dislanirim.annesine babasina yardim ediyor denilir adina.kardeslere teklif etseniz borcumuz olmasa, su olmasa, bu olmasa valla bizde olsa da çıkarsak versek, bitmez bahaneleri...

Gelecekteki beni gördüm sizde. Eşimin babasının emekliliğine 2 yıl var ve şimdiden geçinemeyeceklerini söyleyip kayinvalidemle beraber para, market alışverişi vs yardım istiyorlar. Eşim de eminim sizin eşiniz gibi tepki vercek.Bu sizin rızkınız sizin rızanınızı elbet alması lazım arada sırada yardım olur tabi ki evlat neticede ama her ay haraca bağlar gibi istemek ayıp. Benim babam acından ölse asla istemez ama kayınbabam şimdiden bunun lafını ediyor üstelik kaç kere söyledi. Size çok ama çok hak verdim. Çocuğunuz olacak sizin de sorumluluk sahanız genişleyecek. Her şey çok pahalı. Su akarken küpünuzu doldurun.

Bence siZin cvp bulmanız gereken konu eşinizin neden bunu giZli yapma geteği duyduğu vereceğiniz tepki bunu yaptırmış olmasın

Yani kizlar onu da anlamiyorum ki madem rizam yok desteklemiyorum bu durumu, ne diye gizli gizli arkamdan is cevirirsin ki degil mi? Gunun birinde ogrebdgimde ki hala devam ediyorsa , ne olacak ozaman ici rahat edecek mi ? Evet aileme para yolladim.iyiki de yolladim huzurum kacsin pisman degilim.gizli yaptgima demesi ne kadar guven verici..bu hareketler guveni de sarsiyor.Ve hadi cekindi diyelim esim , huzuru bozmaya degecek kadar acil bir ihtiyaclari olmadgini biliyorum , öyle bir sey olsa acik yureklilikle gönderir zaten.ici dolu bir bahanesi yok suan.

tek sinir bozucu olan gizli yapilmasi. bu gizlilik olayida sizin karakterinizle alakalidir kesin. esiniz problem yaratmak istemiyor ve neticede sizden kesmeden kendi kazancindan veriyor.
ben kendi aileme verirdim. aylik belirli bir miktar göndermek bence yanlis degil. kendi anne babama harclik vermezdim. karsimdaki insanlar sonucda cocuk degil- bayramda para verir gibi.
siz kendi ailenize vermezmiydiniz?
ben sahsen oturup pirzola yiyemem annem babam makarna yerken. bogazimdan gecmez

Ailem benim gözüme sokuyorsa(!) makarna yedigini evet gonderirdim tabi.

Ve kendi kazanci diyirsunuz.ailede kendi parasi diye bisi yok kazanılan para ortaktir bu duruma ve kosula gore degismemeli.

Çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla e siz ailenize gonderiyormusunuz

Ailem benim gözüme sokuyorsa(!) makarna yedigini evet gonderirdim tabi.

sokmalarina gerek yok- esiniz bilmiyormu ailesinin gelirini giderini?
ben biliyorum mesela. x gelire y gider. bunu bilmek icin Einstein olmaya gerek yok.
bence abartmayin. birakin insanlar arkanizdan allah razi olsun desinler.
siz zor durumda olsaydiniz veya esiniz sizden kesmis olsaydi tam tersini yazardim.
ben mesela KV ye 1 kurus degil- cöpümü vermiyorum. gecerli sebeplerim var (kendi acimdan). esinizin ailesi size iyiyse ve maddi acidan sikintiniz yoksa birakin versin.

Eşimin anne ayrı baba bir bi kardeşi var. Babaları vefat etti. Çocuk ipe sapa gelmez bişey. Eşimi sevmez, beni sevmez. Bizimle hiç bi noktada uzlaşmaz. Öyle umursamaz ki eşim geçen sene ameliyat olduğunda ne ziyaretine geldi ne arayıp sordu. Aynı şehirde yarım saatlik mesafedeydi hastane. Çalışmaz çalışsada aldığını çarçur eder. Eşim ev tuttu kirasını ödedi her ay. Hatta sonra çocuk işten çıktı. Hem kirasını hem faturalarını hem muftak masrafını ödedi eşim. Şimdi askere gitti. Hala her ay para veriyo. Bunların karşılığındada kardeşi zerre kıymet bilmiyo. Askerden geldiğindede ev alacakmış düğün yapacakmış. Öyle söylüyo. Ben düşündükçe öyle sinir oluyorum, öyle kızıyorum ki. Ama erkekler böyle maalesef. Hatta sizinki totalde daha az yardım ediyomuş, bi şekilde kıymetide biliniyodur muhtemelen.

Ben de aynı şeyi düşündüm.
Annem benim için çok kıymetlidir mesela, ayda 1.000 TL anneme ayırabilecek bütçem varsa bunu anneme gönderirim. Olabilecek en iyi şartlarda yaşamasını isterim şahsen. Eşimin kalkıp kendi maaşımdan anneme gönderdiğim paranın hesabını da sormasını istemem.

Ben buna karşıyım ailenin ac kalma gibi bir durumu yoksa ağlayıp ağlayıp çocuklarından para yontmadı hoş değil ha bunu yapacak aile çocuğunu evlendirmeyecek istediği gibi yiyebilir

Yani niye dert ediliyo bu kadar anlamıyorum? Adam sizin gezmenizi tozmanızı bile karşılıyormuş. İhtiyacınızdan fazlasına sahipsiniz ki yolluyor eşiniz. Belkide siz böyle düşündüğünüz için sizden habersiz gönderiyordur ki yazdıklarınıza bakılırsa adam haklı.

Ne bileyim o ailenin de durumu pek parlak değilmiş muhtemelen yetişemiyorlar evlatları yardım etmeyecek de kim edecek? Sizin aileniz zor geçinse onlar kendileri halletsin ben birikim yapayım mı dersiniz? Ben insanların özellikle gelinlerin evlendikten sonra eşlerinin ailelerini tamamen koparmalarını anlayamıyorum , onlar hala aileler, o yaşa kadar eşinizi onlar destekledi bilemiyorum belki burda şimdi topa tutulurum ama lütfen aynı durumda sizin aileniz olsa ne olurdu onu bi düşünün. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa sorun edecek bişey görmüyorum ben.

ben anne baba konularinda cok duygusalim. ikisinide cok erken topraga verdim. böyle konular oluncada üzülüyorum. sonucda o adamin anne babasi.
hayat gercekdende cok kisa. para/birikim iyi hos, bende severim, ama insanin sonucda sadece birtane anne/babasi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…