Kendi evinin ihtiyaçlarını ihmal etmiyorsa sizden kısıp ailesine para gönderme huyu yoksa bir sorun değil bana göre.
Ailesi, yardım edip etmemek kendi kanaati. Aynı şey sizin için de geçerli ailenize yardım edebilirsiniz.
Buradaki tek yanlış gizli yapılması. Evlilikte gizli saklı yapılan her şeye karşıyım.
Ben aileme her ay düzenli yardım etmek istiyorum senden de bu konuda anlayış bekliyorum , lütfen bu aramızda sorun olmasın diyebilir eşiniz.
Eşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Esiniz ailesine surekli olarak firsat buldukca maddi destek veriyor.Ailesinin durumu cok parlak degil ama kendi yağlarında kavurabilecek durumdalar cok cok ekstra durumlar haricinde.esiniz surekli onlara para istemeseler de ihtiyaciniz var mi yok mu diye soran bir karakter.Onlar da gelen paraya hayir demiyorlar tabi veya arada sirada direkt olarak istemek yerine ima ederek-duygu somurusu yaparak maddi destek istemeye yoneliyorlar.Calismaniz yada calismamanizdan ziyade esiniz evin ihtiyaclari noktasinda bir eksik gedik de birakmiyor gezme tozma alisveris bunların hepsi icin de ok,yani evini ve sizi de ihmal etmiyor.Ama bunu sizden gizli yapıyor bir sorun teskil etmesin diye ve siz de bunu ogreniyorsunuz yada hissediyorsunuz?Nasil davranirdiniz? Esinizin sizin onayiniz olmadan her ay duzenli olarak ailesine en az 600 700 bazen 1000 tl.gondermesine tepkiniz ne olurdu? Bunun bir sonu yok ve evinize giren parayi ailesi ile surekli bolusmek zorundaymis hissiyati cok sinir bozucu bu durumda ne yapmak lazim? Calisip kendi paranizi kazanip dilediginizce harcamaniz bu gercegi degistrmeyecek, borca sokmaniz durumunda yine bi şekilde bulup bulusturup gerekirse kendi ozel.ihtiyacindan kisip gönderecek.Ve asil sinir bozucu olan,aile hangi sartlar altinda kendilerine para gönderildgni sordgunda bizim ihtiyaçimiz yok dendiği icin gonul rahatlığıyla parayi kabul ediyor,buna alismalari ve gercekten daha fazla paraya htiyaç halinde ilk akla gelen adresin hep eşiniz olmasi...bilmiyorum ben ailelere (acliktan olmuyorsa,temel ihtiyacini iyi kotu karsilayabiliyorsa) duzenli kredi oder gibi para gonderilmesi ve onay vermeyeceginizi dusundugu icin gizli yapmasi konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Ama bunun bir sonu yok.benim de bilgim dahilinde olup gönderdgi cok oldu ama artik yeter diyorum ve o da bunu bildigi icin gizli yapiyor olabilir diyorum.senelrce calisipcdisimizden tirnagimizdan arttirip kenara uc bes bisey koyamayacaksak da bi anlami yok diyorum.unumuzu eledik elegimzi astik ustumuze dusenleri zamaninda yaptik ama ne zamana kadar elimizi üstlerinden cekmeliyiz artik..O noktada uzlasamiyorum iste..dunyanin binbir hali var biz cikmaza dussek bize yardımcı olacak ailesinden bir adam yok mesela... o yüzden kendimizce biseyler yapalim.istyorum artik .destegin de bir siniri olmali,ailesi de ne biliyim.gindermene gerek yok demez istemem yan cebime yani...sizin yaşam koşullarınızda değişen bir durum yok.
eviniz kendinizin.
ailesi kirada.
istiyorsunuz ki siz kenara para koyun, onlar kıt kanaat geçinsin, ay sonunu düşünsün.
bu kadar bencil olmayın.
eşiniz bugün işi varsa, bu maaşı alıyorsa ailesinin emekleri sayesinde alıyor.
ayda 500-600 lira çok da abartılacak bir para degil. misafirliğe giderken aldığımız tatlıya, dışarıda yediğimiz yemeğe 100 lira veriyoruz..
siz kıt kanaat geçinirken yapılsa bu yardım hak verirdim size.
bir de evlilikte senin paran, benim param, benim birikimim, kocandan gizli biriktir, ailenin hesabına yatır gibi akıl verenler ya evli degil, ya evliliğin ne olduğunu bilmiyorlar.
adam kumarbaz olur, karıya kıza para yedirir, 20 çift ayakkabısı varken 21. yi alır; anlarım.
adam ailesine vefa gösteriyor diye maddi meseleleri çirkinleştirmenin anlamı yok.
Bence siZin cvp bulmanız gereken konu eşinizin neden bunu giZli yapma geteği duyduğu vereceğiniz tepki bunu yaptırmış olmasınEşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Esiniz ailesine surekli olarak firsat buldukca maddi destek veriyor.Ailesinin durumu cok parlak degil ama kendi yağlarında kavurabilecek durumdalar cok cok ekstra durumlar haricinde.esiniz surekli onlara para istemeseler de ihtiyaciniz var mi yok mu diye soran bir karakter.Onlar da gelen paraya hayir demiyorlar tabi veya arada sirada direkt olarak istemek yerine ima ederek-duygu somurusu yaparak maddi destek istemeye yoneliyorlar.Calismaniz yada calismamanizdan ziyade esiniz evin ihtiyaclari noktasinda bir eksik gedik de birakmiyor gezme tozma alisveris bunların hepsi icin de ok,yani evini ve sizi de ihmal etmiyor.Ama bunu sizden gizli yapıyor bir sorun teskil etmesin diye ve siz de bunu ogreniyorsunuz yada hissediyorsunuz?Nasil davranirdiniz? Esinizin sizin onayiniz olmadan her ay duzenli olarak ailesine en az 600 700 bazen 1000 tl.gondermesine tepkiniz ne olurdu? Bunun bir sonu yok ve evinize giren parayi ailesi ile surekli bolusmek zorundaymis hissiyati cok sinir bozucu bu durumda ne yapmak lazim? Calisip kendi paranizi kazanip dilediginizce harcamaniz bu gercegi degistrmeyecek, borca sokmaniz durumunda yine bi şekilde bulup bulusturup gerekirse kendi ozel.ihtiyacindan kisip gönderecek.Ve asil sinir bozucu olan,aile hangi sartlar altinda kendilerine para gönderildgni sordgunda bizim ihtiyaçimiz yok dendiği icin gonul rahatlığıyla parayi kabul ediyor,buna alismalari ve gercekten daha fazla paraya htiyaç halinde ilk akla gelen adresin hep eşiniz olmasi...bilmiyorum ben ailelere (acliktan olmuyorsa,temel ihtiyacini iyi kotu karsilayabiliyorsa) duzenli kredi oder gibi para gonderilmesi ve onay vermeyeceginizi dusundugu icin gizli yapmasi konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Evet o zaten..ama neden tepkili oldugumu bikac postta belirttim.Bence siZin cvp bulmanız gereken konu eşinizin neden bunu giZli yapma geteği duyduğu vereceğiniz tepki bunu yaptırmış olmasın
Ailem benim gözüme sokuyorsa(!) makarna yedigini evet gonderirdim tabi.tek sinir bozucu olan gizli yapilmasi. bu gizlilik olayida sizin karakterinizle alakalidir kesin. esiniz problem yaratmak istemiyor ve neticede sizden kesmeden kendi kazancindan veriyor.
ben kendi aileme verirdim. aylik belirli bir miktar göndermek bence yanlis degil. kendi anne babama harclik vermezdim. karsimdaki insanlar sonucda cocuk degil- bayramda para verir gibi.
siz kendi ailenize vermezmiydiniz?
ben sahsen oturup pirzola yiyemem annem babam makarna yerken. bogazimdan gecmez
Çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla e siz ailenize gonderiyormusunuzEv hanimi degilim ama yuksek bir ucretle calismiyorum.ustelik gunumuz sartlarinda issizlik kriz hat safhada hic kimsenin is garantisi yok ozel sektorde bir birikim yapalim istegim bu yuzden akarken biriktrelim.borc harc bbtmisken guvencemiz olsun diye ..... bebegimiz de gelliyor sorsan hepsine yetisir ama.
Ailem benim gözüme sokuyorsa(!) makarna yedigini evet gonderirdim tabi.
Eşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Ben de aynı şeyi düşündüm.tek sinir bozucu olan gizli yapilmasi. bu gizlilik olayida sizin karakterinizle alakalidir kesin. esiniz problem yaratmak istemiyor ve neticede sizden kesmeden kendi kazancindan veriyor.
ben kendi aileme verirdim. aylik belirli bir miktar göndermek bence yanlis degil. kendi anne babama harclik vermezdim. karsimdaki insanlar sonucda cocuk degil- bayramda para verir gibi.
siz kendi ailenize vermezmiydiniz?
ben sahsen oturup pirzola yiyemem annem babam makarna yerken. bogazimdan gecmez
Ben de aynı şeyi düşündüm.
Annem benim için çok kıymetlidir mesela, ayda 1.000 TL anneme ayırabilecek bütçem varsa bunu anneme gönderirim. Olabilecek en iyi şartlarda yaşamasını isterim şahsen. Eşimin kalkıp kendi maaşımdan anneme gönderdiğim paranın hesabını da sormasını istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?