Bunun sonu ayrilik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….

cok seviyorum ama napicam…?
Sözde hoca ne alaka? Neden hep bana hep bana diyorsunuz? Her iki tarafın da evlilik süreci bu yalnızca sizin değil. Düğün alkollü olsun nolacak? Bira hunisiyle zorla davetlilerin ağzına alkol mü dökecekler?

Yani zorla dini nikah yaptırmanın bir mantığı yok ki Lalem🤷 birini seviyorsun onunla hayat geçirmek istiyorsun sonra onu degistirmeye inanmadığı bir şeyi yapmasına zorluyorsun . Ben bunu anlamıyorum . Birbirini mutsuz etmenin ne faydası var .
Ya her iki taraf da ılımlı olacak.
Biri dini nikahı kabul etsin diğeri de alkollü düğüne tamam desin.

Farklı dinden biriyle de evlenebilirim, ama sizin yerinizde olsam ayrilirdim. En ufak şeyi memleket meselesi haline getirmissiniz. Ayrıca çocuğunuz dogacak,yine sıkıntılar yaşayacaksınız. Birinizden biri erken ölecek cenaze merasimi bile sorun olacak. Kaldı ki buncacik olayı 'benim dediğim olsun / hayır benim dediğim olsun' diye cozemiyorsaniz çok harika bir çift de değilsiniz demektir. Bunca çaba neden ki? Ayrılın daha iyisini bulursunuz

Sözde hoca ne alaka? Neden hep bana hep bana diyorsunuz? Her iki tarafın da evlilik süreci bu yalnızca sizin değil. Düğün alkollü olsun nolacak? Bira hunisiyle zorla davetlilerin ağzına alkol mü dökecekler?

Çok masraflı olur zaten huniyle bira dökmek. İsteseler de dökemezler.

Merhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….

Söz keserken hocanın ne işi var sevişmek için kılıf oldu ben suniyim ama ailemden Biri için yada benim için böyle bir teklif yapılsa asla kabul etmem mesela çok inançlı ailen eğer söz atılırsa kızım boşanmış dul daha Önce Evlendi ayrıldı diyeceklermi sen diyecekmisin ?

Alevilikte de imam nikahi var. Neden sevgiliniz istememis onu anlamadim.
Alkol konusunda saygi gostermeniz gerektigini dusunuyorum. Icmeyen icmez zaten.
Sevgiliniz sizin isteklerinize tamam dedigine gore sizin de bu konuda ayni tavri gostermeniz gerek. Surekli ailem ne der diye dusunurseniz bu is olmaz zaten.

Valla geçen bi düğüne gittim erkek tarafı aşırı tutucuydu(kadınlar erkeklerle tebrik için bile el sıkışmayacak cinsten) kız tarafı düğünü alkollü yaptı. Bi sıkıntı da çıkmadı. Olay düğünden önce alevi-sunni kültürlerinin anlaşabilmesi olması lazım. Bi tanıdığımda aynı sizin gibi bir durum içindeydi. Kız hiç söylemedi ailesine çocuğun alevi olduğunu. Evliler mutlular.

Iyi de dini nikah iki sünni arasında yapılmıyor mu zaten adamı niye zorladiniz ? Sadece göstermelik bir seromoni olsun diye mi dini nikah kiyacaksiniz ( Bu arada emin değilim adam istemedigine göre yapmıyorlar )
Tanıdığım 2 alevi arkadaşım dini nikah kıydılar🤔
Hatta şaşıran olmuştu onlar da çok kızmıştı dinsiz mi sanıyorsunuz alevileri vs diye. Oğlan da tamam demiş zaten. Ama konu sahibi alkole karşı o yüzden sorun çıkar. Alkol mezhep tanımıyor benim çevremde :)

Hatta şaşıran olmuştu onlar da çok kızmıştı dinsiz mi sanıyorsunuz alevileri vs diye. Oğlan da tamam demiş zaten. Ama konu sahibi alkole karşı o yüzden sorun çıkar. Alkol mezhep tanımıyor benim çevremde :)
Imam nikahi tabi ki var. Buna sasiran insanlara ben daha cok sasiriyorum. Aleviligi budizmin bir kolu falan saniyorlar sanirim.

Ben Hataylıyım bende Aleviyim bizdede nikahtan önce imam nikahı yapılır zaten ama sunnilerde imam kıyıyorken bizde şeyh dediğimiz hocalar var onlar kıyarlar dualar okunur vs. Yozgat Alevisini bilmiyorum belki Hataylıdır buradaki kültüre göre yorum yaparım diye sormuştum . Benim 2 ablamda Sünni ile evli benim eşimde Alevi benim düğünümde içkili oldu ama masa düzeni yaparken içmeyen ailelerin masalarına içki konulmadı ve içilmeyen masalarla içilen masaları uzak olacak şekilde yerleştirdik. Çokta güzel bir düğün oldu.
Önemli olan sizin anlaşmanız eğer ki ne yozgatta nede sizin bulunduğunuz ilde yaşarsanız kültür çatışması yaşamazsınız .

Ne alaka aleviler müslüman değil mi?
Bende bilmiyorum ondan diyorum ya adam istemiyormuş demek ki dini nikahı kabul etmeyen biri zorla kiydirmakla nikah mi olur? Yani Aleviler müslüman mıdir değil midir bilmiyorum bunu tartışacak kadar uzman da değilim sadece konu sahibinin sevgilisi üzerine yorum yaptım benim bildiğim dini nikah değil de dede nikahı var ama tabi ki farklılık gösteriyordur yöreden yöreye

Bende bilmiyorum ondan diyorum ya adam istemiyormuş demek ki dini nikahı kabul etmeyen biri zorla kiydirmakla nikah mi olur? Yani Aleviler müslüman mıdir değil midir bilmiyorum bunu tartışacak kadar uzman da değilim sadece konu sahibinin sevgilisi üzerine yorum yaptım benim bildiğim dini nikah değil de dede nikahı var ama tabi ki farklılık gösteriyordur yöreden yöreye
O zaman aydınlatayım aleviler müslümandır( bazı alevicikler var ki onlar dinsiz gibi gezip insanları yanlış yönlendiriyorlar,taklitlerden sakınınız.)

Yani dediğim gibi bilgi sahibi değilim Alevi arkadaşlarıma da hiç sormak aklıma gelmedi kiyiyor musunuz dini nikah diye 😅 bildiğim nikah törenlerinin farklı yapıldığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X