Siz her dugun alkolsuzmu oluyor sanıyorsunuz benim esimde alkol kullanmaz dugunde de istemedi ama gel gör ki kendi amca ve kuzenleri içmişler dugun sonrası onu konusyorlardı esim dedi hayret siz dugunde oynadınız normalde kalkmazsınız yerinzden kafanız güzeldi heralde dedi. Yani gorunuste masalarda alkol olmyabilir ama illa kapıda kıyıda içip giren olur bunu engelleyemezsijix kalkıp gelinlikle içenleri kovalayacak degilsiniz ya. İçmeyen içmez oturur yerinde. Alevlerin iki türlüsü var kızılbas olanı ve olmayanı Benim annemde alevi ve muslumanlar benim okumadıgım kuranı kerimi hatim etmiş,dedesi hafız ve oruclarını aksatmazlar.evde en iyi annem kuranı kerimi okur. İSlamiyet hakkında en bilgili odur.degerlerine daha düşkünler. Babam namazında niyazında oldugu halde annem kadar baskın degildir din konusunda. Kızılbas olan kesim dinden biraz daha uzak rahat insanlar. Bizim bölgede genellikle böyleydi Kızılbaş yoktu ama malatyalı sevdgiim saydıgım tanıdıklarım var alevi onlar kızılbas aleviydi oruc namaz ibadet pek alakadar degillerdi ama iyilerdş yani. Mezhep farkı yzunden ayrılmak olsa ben şafiyim esim Hanefî ama aynı dine mensubuz ozaman bizde ayrılak. Aynı sekilde batı kesim genelde Hanefîyken dogu ve Arap kesimi genelde şafi oluyor ama hepsi aynı dine mensup. dogulu esi olanlar ayrılsın madem. Ablamın 7 yıllık eski sevgilisine aleviydi babam asla karsı cıkmadı normalde cıkması lazım cunku evlendikten sonra erkegın kurumuna (Hanefi safi alevi)mensup oluyorsun ya ama cocuk MAsallah bizden daha muslumandı tabi ki ailesinde alkol kullanan vardı ama bu birlikte olmalarına neden engel olsun. Tabi ablam baska sebebten ayrıldılar orası ayrı ama babam karsı cıkmadı asla.2 kuzenim 1 arkadasım eslerijden bosandıktan sonra hep alevi erkeklerle evlendiler suan masalah cok mutluluklar bolbol gezip hayattan keyif alıyorlar cunku Aleviler nedense bana daha şen daha pozitif geliyor. Hakkınızda hzyırlısı olsun aileniz bu konuda katıysa hep bi sorun cıkar hem aileler arası hem siznnaranzda