Bunun sonu ayrilik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki hayır. Benim anlatamadığım konu Müslüman olmak tek din yahu sen alevi sen sünni sen bilmem ne diye ayırmak bilmiyorum bizde yok öyle birşey ben oruç tutmuyorum ilaç kullanıyorum ama eşim ramazanda annem tutuyor diye özeniyor oruç tutuyor. Ben giderim onla cem evine katılırım orada günleri olur bilmem ne. Korona olmasa bebeğime mevlit yapıcaktım kısmet olmadı. Yani bu iki insanın arasındaki dinamik bizde lafı bile olmaz mezhebin
Burdan anlatınca çok güzel anlayışlı bir beraberliğimiz var neden peki boşanma aşamasındasınız

merhaba siz geçen gün boşanma konusu açmıştınız burda okudğum kadaıryla mezhep farkına rağmen mutlu bir evliliğiniz var gibi konuşmuşsunuz ama aslında boşanma aşamasındasınız neden
İrmikhelvası vallahi call center çalışanı gibisin anket mi yapıyoruz napıyoruz 😂eşimle tartışma sebebim çok farklı mezheple alakası yok anasına babasına bi düşkünleşti bizi ikinci plana attı diye tartıştık. Dün gece çok şükür. Konuştuk isteklerimizi nelerin olmayacağını kararlaştırdık. Böyle devam etme kararı aldık bakalım kısmet.

Ne gibi çatışıyorlar örnek verebilir misiniz
Mesela çocukları oldu kız lohusa mevlidi istedi diğer taraf istemedi.
Birinin babası vefat etti adam camiye girmem dedi…
Ya bu anlaşma meselesi bence iki tarafın anlayışına kalıyor.
Eğer her ikisi de dini konuda kati değilse anlaşabilirler.
Ben aslında burda konu sahibi ailem bu konulara önem veriyor dediği için olmaz uzak dur dedim.

İrmikhelvası vallahi call center çalışanı gibisin anket mi yapıyoruz napıyoruz 😂eşimle tartışma sebebim çok farklı mezheple alakası yok anasına babasına bi düşkünleşti bizi ikinci plana attı diye tartıştık. Dün gece çok şükür. Konuştuk isteklerimizi nelerin olmayacağını kararlaştırdık. Böyle devam etme kararı aldık bakalım kısmet.
Kusura bakmayın rahatsız etmek istemedim sadece bi an için mezhep sebebinin boşanma yada çatışmanızda etkisi olduğunu düşündüm bunu güzel anlattığınız halde sizin evliliğinizde yürümüyorsa bu yüzdende sebep bende anlaşamadığınız şeyleri öğreneyim diye merak ettim

Evet hersey karsilikli, cocugumuz olunca cocuklarimizin ilerde kapanmicak veya camiye gitmicek dedi. Ona tamam dedim. Zaten ben o konuya karismam cocuklarin akli ne zaman ererse kendileri karar versin.
Kendisi domuz eti yiyor mesela ona bile karismiyorum karismamda ilerde…
Ama en azindan evlenene kadar bunlara tamam dese
Ney. Çocuklarım camiye gitmicek bilmem ne olmaz bacım bu kadar kısıtlı şartlı şurtlu adamla olmaz. İsterse çocuklar camiye gider isterse cem evine daha şimdiden böyle yapıyorsa ohoooo işin iş ben sana diyeyim

İmam nikahı olmaz zaten o konuda baskı yapmamanız lazımdı. Zorla dini ritüelle dahil ediyorsunuz .
Hep sizin isteğiniz olmuş bari alkol konusunda erkek arkadaşınızın dediği olsun.
Olmaz böyle adamın inançlarını yok sayıyorsunuz . Bunu da normal bişey gibi anlatıyorsunuz

Mesela çocukları oldu kız lohusa mevlidi istedi diğer taraf istemedi.
Birinin babası vefat etti adam camiye girmem dedi…
Ya bu anlaşma meselesi bence iki tarafın anlayışına kalıyor.
Eğer her ikisi de dini konuda kati değilse anlaşabilirler.
Ben aslında burda konu sahibi ailem bu konulara önem veriyor dediği için olmaz uzak dur dedim.
Benim arkadaşımın eşi kardeşleriyle bayramda camiye namaza gitti kardeşi oruç tutuyor eşiyle beraber dayım vefat etti arkadaşım eşiyle geldi eşi camiye girdi

Kusura bakmayın rahatsız etmek istemedim sadece bi an için mezhep sebebinin boşanma yada çatışmanızda etkisi olduğunu düşündüm bunu güzel anlattığınız halde sizin evliliğinizde yürümüyorsa bu yüzdende sebep bende anlaşamadığınız şeyleri öğreneyim diye merak ettim
Yok teşekkür ederim şakasına dedim onu. Aile apartmanına tasındık biraz sıkıntı çıktı annesi hastayım falan filan yaptı bende bebek var daha minicik. Benden iş bekledi ben yapmadım. Kvdem bana gelmemeye başladı (çokda umrumda 😂) bizim konular genel itibariyle bu döngüler yani.

Evet hersey karsilikli, cocugumuz olunca cocuklarimizin ilerde kapanmicak veya camiye gitmicek dedi. Ona tamam dedim. Zaten ben o konuya karismam cocuklarin akli ne zaman ererse kendileri karar versin.
Siz nerden biliyorsunuz çocuklarin ilerde hangi dini seçeceğini adam sizi bırak ilerde olacak kız çocuklarını baskılamiş hadi diyelim çocuk Katolik oldu ne yapacak hayirrr kiliseye gidemezsin mi diyecek bu adam hangi çağda yaşıyor ya ? Cidden evlenecek misiniz bu adamla
? Özgürlük sadece kendisi için var sanırım

benim 3 kuzenimde Fransız asıllı hatunlarla evlendi. birisi kendi isteği ile Müslüman oldu ama diğer ikisi Hristiyan. çokta mutlular, kuzenlerimde dini vecibelerini yerine getiren insanlardır. maaşallah evlilikleri çok güzel hepsinin de çocukları boyuna geldi. her konuda farklı olmalarına rağmen birbirlerine saygıyla, anlayışla yaklaşarak sorunları çözdüler. fakat bazı temel mevzuları en başından konuşarak hallettiler. misal; çocuk olduğunda çocuğun büyüdüğünde kendi dinini kendisi seçsin denmiş. ikisi de bu konuda hem fikir olmuşlar. bu yaz birisiyle görüştük 2 çocuğu da kendi isteğiyle Müslüman olmuş. diğer kuzenimin bir çocuğu ise Hristiyanlığı seçmiş. bu konular sizin için çok önemliyse ileri de bu tür mevzular gündeme gelince mutsuz olacaksanız bu evliliği yürütmeniz zor olur.

Benim arkadaşımın eşi kardeşleriyle bayramda camiye namaza gitti kardeşi oruç tutuyor eşiyle beraber dayım vefat etti arkadaşım eşiyle geldi eşi camiye girdi
Ama konu sahibini sevgilisi de ilerde çocuklarımız olursa camiye girmeyecek demiş yani herkes aynı olmuyor her iki tarafta esnek olursa o iş yürür..
Eğer konu sahibi bunları önemsemiyorsa ne ala ama yok önemli diyorsa oturup düşünmeli..

Alkol ben kullaniyorum zaten ama ailem bilmiyor. Benim icin sorun yok. Ama annem izin vermez babam abilerim karsi cikarlar.
Ve haliyle cok anlasmazlik cikar…
Ne var ki yani alkolsüz dügün yapilsa yani ne olacak?
Adamlar bi kere evleniyor içmek istiyorlar ailenize ne gibi bi zararı olabilir bu durumun?

Iki mezhepten ikisini de çok iyi tanımıyorum ama neticede ikisi de müslüman. Burdan orta yol bulunabilir Orta yol böyle dayatmalarla bulunmaz.

. Orta yol demek iki tarafa aykırı gelmeyecek şekilde yaşamaktır.

Mesela sizin durumunuzda ben olsam düğünü alkolsuz, söz merasimini de hocasız yaparım.

Ortayı buldum bakın. Netice de her iki taraf da müslüman. Alkol düğünde şart değil. Hoca da sözde şart değil.

Bu işi ancak laik kararlarla yürütebilirsiniz. Islerinize dini ritüelleri sokmadan. Söze hoca ya da dede çağırmadan. Düğüne alkol ya da zemzem sokmadan.

Siz böyle sen zot ben zot ata kim verecek ot derseniz olmaz yürümez.

Sevdiğiniz kisi kina gecesinde alkollu yapabilir kendi tarafinda çok istiyorsa ama bu çatişma arabizda surekli olucak nisanlilik döneminde,dugunde yaşanılan sıkıntılar malesef ileriki zamanlarda surekli karsimiza cikar. Tabiki sizinde ona saygili olmaniz gerek onun inancida o şekilde olabilir ama bu tarz seyleri aranizda konusmayin bence aileler konusup anlassin onlar orta yol bulurlar eğer tamamen iki tarafta inatciysa evlilik döneminiz çok zor gecebilir bunu göze alin evlenicekseniz

Bide özel değilse ablanız neden 7 yıllık ilişkisini bitirdi. Çocuk iyiymiş anlattığınız kadarıyla. 2 kuzeniniz Sünni eşlerinden mi boşandı neden boşandılar ve onlar Alevilerle evlenirken sorun oldu mu
Ablamla alakalı ya ablam kıskanc cocugun lisedeki askı(oda alevi bir kzımıs) baya cıkmslar ablamı hiç rahat bırakmıyordu surekli cocukla ilgili anıları gönderip anlatıyordu ablamda artık takıntılı olmaya başladı cocuk evdeyim dese bile ablam msne gec kamera ac ozaman falan derdi😂 cocuk sucsux oldugu halde ablam eski sevgilinin surekli etraflarında olmasından sıkıldı ayrıldı cocuk cok yalvardı ama en son Amerika'ya yerlesti hala orda bi ara arkadasca konusyorlardı ablamı da amerksys gelmesi için ikna ediyordu da ablam burada işe basladı yeni ilişki yeni baslangıc derken kestiler konusmayı.ama hala cocugun kız kardesleriyle ve kuzenleriyle takılırız gorusyoruz çok iyi insanlar.

Evet kuzenm esim sunniydi klasik erkek işte yapma etme kapan kimseyle gorusme hakaret siddet görsen 35 yasında ama 50 yasında duruyordu derken kız bosandı boyu kadar oglu var aleviyle evlendi adam okadar güzel bakıyor ki kuzenime kadın adeta yeniden genclesti . Arkdasın eside sunniydi pkov lı arkadas bebege engel degıl ama olmuyordu da kayınvalidesi gelip gidip kızın cocugu olmamasına takmıs esinden pek bişey görmedi ama bu bebek mevzusu yuzunden bitirdiler baska konu varmı bilmiyorum tabi oda aleviyle evlendi cocuk mocuk bebek umurlarında degil ye iç gez mis gibiler. Bu arada sormussunuz erkegın mensubuna mı geciliyor diye benim dedem demişti onu hani aslında Köyünüz bellidir ama e devletten bakınca esinizin köyüne mensup olarak gorunuyor ya sanırım dinende bu boyleymiş. Mesela benm annem alevi ama babam sunni oldugu için dinciler sunni olarak kabul ediyor annemi erkek kadının mezhebini degiştirirmiş ama kadın erkeginkini dsgiştiremezmiş. Bunu tabi büyükler soyluyor ben de sımdı merak ettim bakayım netten😊

Evelenene kadar herşeye evet dese sonrasında herşey güllük gülistanlık olacak mı sanıyorsunuz? Evlendikten sonra da bir dolu sorun olur. Böyle bir evlilik için iki tarafın da ılımlı olması lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X