• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bununla ömür geçmez.

galiba idrak edemiyorsunuz ya da bekarsınız.
dayi degil baba bile çocuğuna birsey alacakken eşine danışır kaldiki yegen abla kuzen arkadaşa harcamak.
kim neden evinin rızkının baskalarina gitmesine tahammül etsin?
iphone 15 bine de var 5 bine de 3 bine de..
3 bin tl bu devirde bi çalışanın maaşı kadar..
anlayabiliyor musunuz bunu..Maaş !

Eşin rizasi olmadan kredi cekemezken bu boşanma nedeni iken sürekli akrabaya pahali hediyeler de yine boşanmada aleyhte kullanilir.
Yok, aksine evliyim ve kocam dayı!
Tam 4 tane yeğeni var ve dediğim gibi, o yapmaz düşünmez ama ben alırım:)
Yani yengeyim.
Ve evet, çocuklarım da var.
İmkanım dahilinde eşimin yeğenlerine her şeyi alırım.

İdrak edebiliyorum çok şükür ama sizler eli açık bir insan olma olasılığını idrak edemiyorsunuz...

galiba idrak edemiyorsunuz ya da bekarsınız.
dayi degil baba bile çocuğuna birsey alacakken eşine danışır kaldiki yegen abla kuzen arkadaşa harcamak.
kim neden evinin rızkının baskalarina gitmesine tahammül etsin?
iphone 15 bine de var 5 bine de 3 bine de..
3 bin tl bu devirde bi çalışanın maaşı kadar..
anlayabiliyor musunuz bunu..Maaş !

Eşin rizasi olmadan kredi cekemezken bu boşanma nedeni iken sürekli akrabaya pahali hediyeler de yine boşanmada aleyhte kullanilir.
Keske alkis butonuda olsa 👏👏👏

Yani yengeyim.

İdrak edebiliyorum çok şükür ama sizler eli açık bir insan olma olasılığını idrak edemiyorsunuz...
Bende esimin yegenlerini sevindiririm esim almaz al derim cunku benim merhametime bakar
Ama bu da olmaz yani iphone diyoruz
Ev alacak olsa 10000 eksik olsa kimse ev vermez

Yani ihtiyaçları olsa yapsın asla sözünü yapmam ben de ama benimkiler görümcem ve kocasının çok iyi birer meslekleri var,3.evi alma planları var,gelirleri çok iyi ama para harcamayı sevmezler..öocukların herşeyde gözleri kalıyor,alıştılar kızımda gördükleri herşeyi eşimden istiyorlar..benim ve çocuğumun rızkını yediriyormuş gibi geliyor bu bana ve rahatsız oluyorum..kaldı ki ben zamanında çok işsizlikte çektim o zaman kimse arayıp sormuyordu,işler iyi gidince “abicim,dayıcım” diye peşimizden düşmüyorlar
Bakın eliniz sıkıntıdadır, ancak kendinize yediriyorsunuz o zaman rızık söz konusudur ama ailenize tam manasıyla yetip, elinizde avucunuzda kalan varsa, bununla başkaları sevindirilebilir.
Elbette çocuğumun ihtiyacını vermek saçma, kendi ailemizin de öyle.
Ama fazlası, size yetenden fazlası var ise çocuk sevindirmek bana çok iyi geliyor ruhen.
Bunun akraba şu bu da olması gerekmez, sokaktaki herhangi bir çocuk da olabilir.

Bende esimin yegenlerini sevindiririm esim almaz al derim cunku benim merhametime bakar
Ama bu da olmaz yani iphone diyoruz
Ev alacak olsa 10000 eksik olsa kimse ev vermez
İphone çok uç bir örnek ama adam onu alıyorsa alacak gücü olduğuna inanıyorum.
Konu sahibi 2 memuruz demiş ama uzman mı nedir açıklamamış, aylık gelir belirtmemiş.
2 memur olup 20 binden fazla kazananlar da var.

İphone ya da scooter ya da oyuncak bilmem ne, adam alabiliyorsa konu kapanır.

Araba alacağım diyorsunuz ama allah korusun bir boşanma durumunda yarısı eşinizin olacak. Bari annenizin üstüne falan alın arabayı ama o da büyük tartışma konusu olur muhtemelen.

Yani yengeyim.

yegeninize yat alin siz ya..iphone ne ki..
Esimin yegeni unv.de ii bi derece ile ii bi okul kazandi ben kendim eşime jest olsun cocuga diye kiyafet almasını istedim..ama kiyafet magazayi değil.
ya da maaşını ona yatır değil.
bu ayırımı yapamıyorsanız diyorum ya beni nufusunuza alin üstün yengeliginizden faydalanmak isterim.

yegeninize yat alin siz ya..iphone ne ki..
Esimin yegeni unv.de ii bi derece ile ii bi okul kazandi ben kendim eşime jest olsun cocuga diye kiyafet almasını istedim..ama kiyafet magazayi değil.
ya da maaşını ona yatır değil.
bu ayırımı yapamıyorsanız diyorum ya beni nufusunuza alin üstün yengeliginizden faydalanmak isterim.
Zannediyorum ki reşitsiniz😂
Konusun en başından beri ‘çocuk’ sevindirmekten bahsediyorum.
Keşke yat, mağaza vs alacak param olsa emin olun alırım:)
Dünya malını mutluluk için kullanmayı yeğelerim.

Siz öyle yaparsınız, ben böyle.
Bunun doğrusu yanlışı yok, hayata bakış farklılığı.
Ve dolayısıyla konu sahibi yeni evli olduğunu belirtip daha kışın ipad aldırmadım diyor.
Evlilik öncesi de müdahale söz konusu.
Burada yeğene alınan x y z den ziyade, bireysel hareketler sıkıntılı.

Benim görüşüm bu, sizin o.
Yapacak bir şey yok, uzatmanın da manası yok.
Keşke dünya milyarderi olsam da çocuklara, hayvanlara hepsini harcasam:)
Belki bir gün...

İphone çok uç bir örnek ama adam onu alıyorsa alacak gücü olduğuna inanıyorum.
Konu sahibi 2 memuruz demiş ama uzman mı nedir açıklamamış, aylık gelir belirtmemiş.
2 memur olup 20 binden fazla kazananlar da var.

İphone ya da scooter ya da oyuncak bilmem ne, adam alabiliyorsa konu kapanır.
Haklısınız alacak gücü olduğunu düşünüyorum ben de, maddi durumla alakalıdır beni 500 liralık hediye zorlamaz bir başkasına çok fazla gelebilir.konu sahibinin eşinin aldığı maaşı da telefon zorlamayabilir.
Düşünüyorlar ki bir limit var herkes o tutarda hediye alabilir onun üzeri abartı olur yapılmamalı vs ama öyle değil.
Ha konu sahibi deseydi ki eşim çok saf paradan anlamaz evin ihtiyaçlarını karşılamıyor başkalarına yediriyor diye o zaman daha büyük bir sorun olurdu.
Ama burada hesabını kitabini bilen cömert bir adamdan bahsediliyor ki zaten maddi durumları kötü olsa ödeyecek durumları olmasa konu sahibi de gidip arabaya yazılamazdı bu olayın üstüne

Allah aşkına 2 çocukla nasıl 250 market ya.Ne ediyor ki bu devirde o paraya.5 kiloluk yağ olmuş 50 lira.Gercekten merak ediyorum ne pişiriyorsun , ne yapıyorsun?.Bende birikim yapıyorum çocuklar için ama 100 lira manav için ne ya hemde 1 aylık yani 🙄banada söyle
Ben söyleyim ne yaptıklarını, yemiyorlar asgari düzeyde yiyip içiyorlar

Bakın eliniz sıkıntıdadır, ancak kendinize yediriyorsunuz o zaman rızık söz konusudur ama ailenize tam manasıyla yetip, elinizde avucunuzda kalan varsa, bununla başkaları sevindirilebilir.
Elbette çocuğumun ihtiyacını vermek saçma, kendi ailemizin de öyle.
Ama fazlası, size yetenden fazlası var ise çocuk sevindirmek bana çok iyi geliyor ruhen.
Bunun akraba şu bu da olması gerekmez, sokaktaki herhangi bir çocuk da olabilir.
Çocuk sevindirmek guzedir ama iphone alinarak cocuk sevindirilmez. Bunun dogru oldugunu kimse savunmasin

Haklısınız alacak gücü olduğunu düşünüyorum ben de, maddi durumla alakalıdır beni 500 liralık hediye zorlamaz bir başkasına çok fazla gelebilir.konu sahibinin eşinin aldığı maaşı da telefon zorlamayabilir.
Düşünüyorlar ki bir limit var herkes o tutarda hediye alabilir onun üzeri abartı olur yapılmamalı vs ama öyle değil.
Ha konu sahibi deseydi ki eşim çok saf paradan anlamaz evin ihtiyaçlarını karşılamıyor başkalarına yediriyor diye o zaman daha büyük bir sorun olurdu.
Ama burada hesabını kitabini bilen cömert bir adamdan bahsediliyor ki zaten maddi durumları kötü olsa ödeyecek durumları olmasa konu sahibi de gidip arabaya yazılamazdı bu olayın üstüne
Değil mi ama...
Konu sahibi kendince bir tutumluluğa girmiş ev alırız diye, yeni evli.
Bunun hıncını çıkarıyor.
Herkesin yaşam standardı başkadır, aldığı hediye de öyle.
İmkan yoksa topa tutarım ki geçen bir konuda öyle yaptım ama var.
Varken esirgemek, sürekli aman başkasına gitmesin diye düşünmek, bana aşırı bencilce geliyor ve doğru bulmuyorum.

Sıfır arabaya yazılacak insanın gözüne de çocuğa alınan hediye batıyor, o da ayrı enteresan.

Çocuk sevindirmek guzedir ama iphone alinarak cocuk sevindirilmez. Bunun dogru oldugunu kimse savunmasin
Ben kimseye benim gibi düşünmek zorundasınız demiyorum çünkü bu işin doğrusu yok ve birçok parametre mevcut.
Kendi çocuğuma ergenliğinde ancak telefon alırım ama ablamın ya da görümcemin çocuğu istiyorsa ve ailesi alacaksa ‘bırakın, onu ben alayım benim hediyem olsun’ derim.

Konu sahibiyle eşinin başka sıkıntılı mevzuları var, eş ailesini sevmeme, görümceye gıcıklık, çocuklara davranışı, yeni evlenmiş olması vb birçok kriter var.
Sinirleniyor duruma ama yokluktan değil, eşinin tutumuna bu hıncı.
Diğer konuları düzeltirse, buna adım atarsa, istemediği maddi boyuttaki hediye meselesi de düzelir.
Ortaklaşa bütçe ayarlanır ev içinde, atıyorum her ay 1 mi 2 bin mi, sen bana ben sana sormayacağım, ne yapıyorsak yapalım denir ve o adam ister alır ister almaz.
Ama konu sahibi de bu boyutta bilenmez.

Çocuğa hediye almada fikrini sormadığı için kalkıp tek başına sıfır arabaya yazılan bir kadın, pire için yorgan yakar ancak.

Siz çok iyi niyetlisiniz ben çok kötü niyetli ilginç. Ayrıca yeni evliyim dediysem 1 aylık değil 1 yıllık üstteki arkadaş evlilik öncesine müdale falan demiş de burdan açıklıyım. Ayrıca benim ihtiyacım varken kimseye ihtiyacı olmayan bişeyi almak zorunda değilim. Benim ihtiyaç listemde şuan ilk sırada ev almaktı.

Değil mi ama...
Konu sahibi kendince bir tutumluluğa girmiş ev alırız diye, yeni evli.
Bunun hıncını çıkarıyor.
Herkesin yaşam standardı başkadır, aldığı hediye de öyle.
İmkan yoksa topa tutarım ki geçen bir konuda öyle yaptım ama var.
Varken esirgemek, sürekli aman başkasına gitmesin diye düşünmek, bana aşırı bencilce geliyor ve doğru bulmuyorum.

Sıfır arabaya yazılacak insanın gözüne de çocuğa alınan hediye batıyor, o da ayrı enteresan.

İmkanım var ömrüm boyunca millete hediye alayım bi dikili bişeyim olmasın mı? İmkanım var hiç birikim yapmıyım mı? İmkanım var evet ben kazanayım başkası yesin? Ayrıca arabayı alacak olmamın sebibide birikim yapmayı beceremiyoruz dağıtmaktan en azından borcumu bilir öderim ev alacakken sermaye olur benden gelecek olana paraya güvenmesin eşim diye burdan açıklayıyım.

Siz çok iyi niyetlisiniz ben çok kötü niyetli ilginç. Ayrıca yeni evliyim dediysem 1 aylık değil 1 yıllık üstteki arkadaş evlilik öncesine müdale falan demiş de burdan açıklıyım. Ayrıca benim ihtiyacım varken kimseye ihtiyacı olmayan bişeyi almak zorunda değilim. Benim ihtiyaç listemde şuan ilk sırada ev almaktı.
Ben sizin niyetinizle ilgili bir yorum yapmadım ayrıca bu konu yüzünden eşinizle aranızın bozulmasını istemem.
Cinnet geçir, eşinle tartış, boşan minvalinde yorum yapsam daha mı iyiydi ki böyle basit bir konu yüzünden.
Bu olaydan zararlı çıkan siz olursunuz çünkü eşiniz de dahil herkes kendi tasarrufunda ailesine hediye almak isteyebilir en doğal hakkı da

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin
onlardan önce siz harcayın eşinize müstahak. biz kadınlar kendimize bir şey alırken 40 kere düşünüyor para biriktirip bu parayla ev alabileceğimizi sanıyoruz .

E dayı, imkanı var ve yapıyor.
Onu engellemek yerine harcadığı kadar bir tutarı siz de ortak hesabınızdan kendinize çekin, biriktirin, harcayın ya da ailenize verin.

Bana da fazla paragöz geldiniz kusura bakmayın.
Ha evinizde yiyecek yemek olmaz anlarım ama bunları alabiliyorsa imkan var demektir.
E dayı, imkanı var ve yapıyor.
Onu engellemek yerine harcadığı kadar bir tutarı siz de ortak hesabınızdan kendinize çekin, biriktirin, harcayın ya da ailenize verin.

Bana da fazla paragöz geldiniz kusura bakmayın.
Ha evinizde yiyecek yemek olmaz anlarım ama bunları alabiliyorsa imkan var demektir.
bir telefon 10 bin lira çogu insan çocuklarına almıyor. nedir bu bolluk . benim erkek kardeşim alsa ben geri veririm yoldan toplanmıyor para.

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin
Szde birilerine bişeyler alın para yetişmesn bakalım almaya devam edecekmi

Back
X