Bunlar kisisel bir ozellik diye dusunuyorum hep.Ben de kan aldirirken bayilma evresine geciyorum nerdeyse.Biri hastaligini anlatsin nolur anlatma diye susturuyorum Ozellikle ameliyat dis cekimi gibi kanli bisey oldugunda.Bu yuzden de saglik bolunlerine gidemedim puanim da yetiyordu.Bunu yenmek icin onerileri olan vardir belki.Konunu takipteyim :)
Bazı insan kaldıramıyor böyle şeyleri. Normal bir şey bu. Ben de kan aldırmaktan çekinirim.
Ya bende şöyle bişey var mesela hastalıkla alakalı bişey anlatıldığında içim kötü oluyor bayılıcak gibi oluyorum hastalık dediğimde grip falan değil hani mesela kan alınma olayınıanlatıyorlar kötü oluyorum
9. sınıfta sağlık dersinde rahimden falan bahsedildiğinde veya doğumdan ben fenalaşırdım
Ameliyat anlatıldığındada aynı şey
Olayda kan olunca kötü oluyorum engel olamıyorum az öncede bi arkadaş jinekologa gitmiş onu anlatmış okurken çok kötü oldum
Niye olabilir bunlar ya
Kan alınırkende fenalaşan tansiyonu düşen biriyim
bende öyleydim en büyük kabusum iğnelerdi hala öyle ama daha büyük acılarla karşılaşınca göze alıyorsun 20 dk. bir ameliyata girdim 15 dk ağladım korkudangeçer üzülme
Bende kan aldirmaktan nefret eden bir insandim o durumda cocukken.hastanede kan aldirirken elektrikler kesildi,şırınga kolumda kaldı ve canım çok yandıSonrasında hastaneye bile gidemez oldum ...Devlet hastanelerinde gördüğümüz muamele çok kötü imkanın varsa özele git...O zaman ne dedigimi anlarsin :)
bende de oluyordu aynısı ya böyle mide bulantısı mı desem içim çekiliyo mu desem ne desem sebebini bilmiyorum ama evlendikten sonra eskisi gibi değil daha az oluyor
[/B]
Selinim 15 dk mı
Twetty ben iğneden değilde kan alımına tahammülüm yok o iğne damara giriyor ya bi haller oluyo
İronik aynen aynen çok kötü bişey tarifi tam anlamıyla yok
Evlendikten sonra ne alaka ?
malesef baktı kadın ben ağlamayı kesmiyorum genel anestezi mi yapalım?neyseki o kadar ağlamaktan sonra halim kalmadı da belden iğne vurdular
Ameliyattan korkarım bende korkum masada kalmak değilde can acısı hey ALLAH'ım ya sorun var biliyorum
bunları düşünme bence.boş yere de sabrını tüketme.o an oluyor geçiyor...
ama yalnız değilsin kimse canının yanacağını bile bile gülerek karşılamıyor o iğneleri.evlenince dr.a daha çok gidiyorsun ve tabi doğum hamilelik derken alışıyorsun yada alışmaya çalışıyorsun
bende tam tersi hic korkmazdim hicbir sey hissetmezdim kendimde gordugum kanda kendi aldirdigim kanda ama cocuklar oldukdan sonra gecenlerde kizimin disi cekildi o sirada benim kalbim duracak zannettim disari cikardi doktorun asistanikonuyla alakasi yok ama birde butun tavuk etinden coooookkkk tirsiyorum dun hatta esim almis gelmis anammmmmmmmmmmmm korkudan bayilacakdim :18:
Heh bak eklıma gelen bi nokta daha var ben kan alımına karşı tahammülsüzüm ya hayat bu bi şekilda benim yanında gittiğim birinden kan alındığında napıcam :18:
benim gibi yap tatlim kan alirlarken baska yone bak ben oyle yapiyorum
Ayy ben galiba caniyim o zaman kızlar :)
Çocukluğum hastanelerde geçti, 3 ameliyat geçirdim daha küçücük yaşlarda, sürekli hastalandım, astım hastalıgımda var 10 senedir. O kadar alışmış ki bünyem artık. Annem diyor ki daha 3 yaşında ameliyata girerken bile gülümsüyordun :)
Ya ben çocukluktan alıştım normal geliyor, ya da bende bi acayiplik var. Kan alınırken falan koluma bakarım, hoşuma gider, ilgimi çeker :)
Lisede biyoloji derslerinde labaratuvarda yapmadıgım sey kalmadı şimdi söylemiycem etkilemesin sizi :) Aslında okudugum bölümünde hiç alakası yok ama bir doktor veya hemşire olmayı çok isterdim, çok ilgimi çekiyor, hele ki böyle saygılı doktorlar gördüğümde ( ki çok nadir) aşık oluyorum o meslege. İnsanları iyi ettikleri için. Sanırım iyi olmama sebep olan doktoruma duydugum saygıdan bu korkusuzlugum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?