Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi...

Annelik çok hassas bir durum sonuçta muhtaç bir birey var emanet olduğunu biliyorsun. Benim de başıma çok geldi kızım uyurken hep nefesini kontrol ettim. Çok duygusal biri olduğum için pek izleyemiyorum çünkü aylarca etkisinde kalıyorum. O yüzden sizde izlemeyin yoksa bu durumlar farklı boyutlara ulaşır 🌹
Katılıyorum size.teşekkür ediyorum. Saglıcakla büyüsün yavrunuz

Anne olarak endiselenmeniz çok doğal. Benimde 7 yasinda 4 aylik cocuklarim var. Bende SMA lı bebeklere çok üzülüyorum. Cuma günü tv de izlerken 7 yasindaki oglum. "Anne bu bebekler babalarinin parasi olmadiği icinmi ölüyorlar "dedi. Boğazım düğüm düğüm oldu. Bende çok üzülüyorum ama tek başına üzülmenin o bebeklere faydasi yok. Ben sosyal medyamda sürekli paylasiyorum. whatsapp durumlarima atıyorum .
Allah razı olsun. Siz ve sizin gibilerden.

Lohusalık sendromu yaşadım kızım beni hiç emmedi gerçi sütüm de hiç gelmedi o ayrı..hamileliğimde küçük çocukların kanserden saçlarını kesilmiş fotoğraflarını her gördüğümde hıçkırarak ağlardım..her anne bu zamanlardan geçiyordur..ama atlatman gerek..bunu psikiyatristle ve ya psikologla değil kendi başına atlatman gerek..8 aylık doğdu kızım doğum yarıyı geçmiş vaziyette gittim hastaneye..evet çocuklarımızın öldüklerini düşünmek aklımızı oynatmamız demek ama maşallah hepimizin çocukları sağlıklılar..kötü düşünüp kötüyü çağırma..sen güçlüsün atlatıcaksın
Sütüm hiç gelmedi derken nasıl yani öyle bir olasılık var mı ki? Sagol canım benım inşallah bende atltacağım

Yaklaşık 7 ay önce dogum yaptım erken doğum, bebek sarı oldu, anneler kovid tehlikesi atlattı derken depresif bir lohusalık gecirdim ama kolay atlatttım uzun sürmedi çok şükür. Şuanki problemim çok başka sma lı bebekleri gördükçe içim acıyordu zaten ama anne olduktan sonra bu duyguyu biliyorum ya çok fazla etkilenmeye başladım. Bir anne evladını toprağa vermiş ve mezarında video çekmiş ben bu videoyu izlediğim gece kızımın yüzüne bakıp bakıp ağladım. Ya benimde başıma böyle birşey gelirse,hersey Allah'tan ama evladımı toprağa nasıl veririm onun acısına nasıl dayanırım vs böyle düşünceler oldu. O gün bugün kızımı kaybetme korkusu yaşıyorum zaten emziremedim bu durum beni çok üzüyor kendimi yetersiz hissediyor ona karşı suçluluk hissediyorum ve çok kıyımsızım birde bu eklendi. Nasıl kurtulurum bu düşüncelerden? Çok korkuyorum ona birşey olacak diye piskiyatri desteği almalımıyım? Geçer mi bu durum hemen hemen her annenin başına gelirmiş. Başına gelipte atlatan oldumu?
Lohusa depresyonu normalde seyirde maksimum 1 kaç ay sürmesi beklenir ama bazen 1-2 yıl da sürebiliyor uzun sürdüğü durumlarda tedavi edilmezse başka psikolojik rahatsızlıklara yol açıyor. Doktora başvurmanızı tavsiye ederim.

Yaklaşık 7 ay önce dogum yaptım erken doğum, bebek sarı oldu, anneler kovid tehlikesi atlattı derken depresif bir lohusalık gecirdim ama kolay atlatttım uzun sürmedi çok şükür. Şuanki problemim çok başka sma lı bebekleri gördükçe içim acıyordu zaten ama anne olduktan sonra bu duyguyu biliyorum ya çok fazla etkilenmeye başladım. Bir anne evladını toprağa vermiş ve mezarında video çekmiş ben bu videoyu izlediğim gece kızımın yüzüne bakıp bakıp ağladım. Ya benimde başıma böyle birşey gelirse,hersey Allah'tan ama evladımı toprağa nasıl veririm onun acısına nasıl dayanırım vs böyle düşünceler oldu. O gün bugün kızımı kaybetme korkusu yaşıyorum zaten emziremedim bu durum beni çok üzüyor kendimi yetersiz hissediyor ona karşı suçluluk hissediyorum ve çok kıyımsızım birde bu eklendi. Nasıl kurtulurum bu düşüncelerden? Çok korkuyorum ona birşey olacak diye piskiyatri desteği almalımıyım? Geçer mi bu durum hemen hemen her annenin başına gelirmiş. Başına gelipte atlatan oldumu?
O anneden etkilenmişsiniz bence geçici bir durum. Her annede zaman zaman olur böyle şeyler. Ben de kanserden ölen Gamze Akbaş vardı çocuğuyla ilgili blogu vardı. Ondan çok etkilenmiştim. Günlerce etkisinden kurtulamamıştım. Bahsettiğiniz anne bile bir süre sonra çok zor olsa da normal hayatına dönecek. Sürekli kaygıyla hayat geçmez. Bol dua edip kendinizi rahatlamaya çalışın.

O anneden etkilenmişsiniz bence geçici bir durum. Her annede zaman zaman olur böyle şeyler. Ben de kanserden ölen Gamze Akbaş vardı çocuğuyla ilgili blogu vardı. Ondan çok etkilenmiştim. Günlerce etkisinden kurtulamamıştım. Bahsettiğiniz anne bile bir süre sonra çok zor olsa da normal hayatına dönecek. Sürekli kaygıyla hayat geçmez. Bol dua edip kendinizi rahatlamaya çalışın.
Evet dualarda olmasa. 🥺

Aşağı yukarı benzer şeyler yaşamışız.

Ben de hamileliğimde çok fazla Sma hastası bebeklere denk gelmiştim.

Hatta elimden geldiğince destek oldum. Ama her gördüğümde bende aşırı duygusallaşıyordum.

Sonra bebeğim Dünyaya geldi. Duygusal anlamda zorlandığımı fark ettim. Tabi zamanla kendimi telkin ederek düzelmeye başladım. Şimdi daha rahatım.

Biraz zaman geçsin izleyin kendinizi baktınız düzelemiyorsanız o zaman destek almanızı tavsiye ederim.

Gögüs operasyonu geçirmişmiydin?
Hayır sezaryen doğum yaptım..hastanede her iki göğüsümden 45 dakika süt sağmama rağmen sadece 1 damla süt gelmişti..8 aylık doğdu kızım ve hep mamayla beslemek zorunda kaldım..hipp en iyisi anne sütüne en yakın mamadır doktorum söylemişti

Ben 🤷 çocuğumun vücudunda en ufak çıkan biseye acaba kötü bişeymi diye geceler boyu kafa yordugumu biliyorum ama buyudukce bendede bu düşünceler azaldı sukur

Merhaba.. etkilenmemek mümkün mü hiç.. anne olan olmayan herkes etkileniyor ama yanında evladın varsa çok daha fazla yoruyor işte böyle.bende normal de de panik atak var yıllardır ilaç kullanmıyorum artık meditasyon ve bol dua ile mücadele ediyorum. İlerlerse bu korku farklı korkulara da sebep olabilir kaybetme korkusu ile başlamıştı benim de ..Sonra bana bisey olursa naparlara döndü..uzadıkça uzadı doğumdan sonra çok artmıştı ben tek başıma markete gitsem tlf la.konusuyodum yalnız kalmamak için..ve sizin gb endişe ediyodum ilaç uyku yapar bebek nolur diye ama hiç de öyle olmadı çok iyi geldi bitkisel içerikli bir ilaç vermişti ki benim birde ilaç allerjik var ilaç içememe korkumu da düşünün panik atak la birleşince... yani çok farklı farklı ttürlerioldugu gb çeşit çeşit tedavi yolları da var ama nacizane benim fikrim ilaç tedavi etmiyo anlık rahatlatıyo yönünde olduğu için şifa çalışmalarına ve dua ya sarıldım..rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah kolay değil

Back
X