• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burcucumm ile modaya dair hersey

Tesekkur ederim eticin :))

aaa month boyle olmuyor ama, cok uzuldum simdi, ben buraya kendini kotu hissetmen icin birseyler paylasmiyorum ki, sizlere bazi konularda fikir vermek ve yardimci olmak icin burdayim :(
Lutfen boyle deme, kiyamam. Hem bende kac zamandir kilo vermeye calisiyorum veremiyorum, vermek istedikce aliyorum, bu bayanlara oz birsey sanirim. Benide bunalima sokuyor sevgilim kilo konusunda. Once kendini iyi hissetmelisin canim, sonra gerisi gelir zaten. Pozitif dusun once herseyi bir siraya koy, olmadi bir liste yap, en onemli seyleri yukari yaz, teker teker. Hem bu sekilde ne yapman lazim bilirsin, ve her basardigin seyin arkasina bir isaret koy, sonradan baktiginda motife olursun :) Ise yariyor, tecrube konusuyor haha.

Garnier in BB kremi gercekten iyi, ama eskisi ve yenisi var, yenisi benim hosuma gitti, eskisi ni alma. Sivilceleri kapatmak icin bir video paylasiyorum canim, ve bir makyaj onerisi, sivilcelerin kirmizisiya veya baska kirmizi lekeler varsa yuzunde, bunun icin yesil concealer kullan. Yesil cunku kirmiziyi kapatiyor :)

:16: :16:

cnm yaa vallahi bu kiloya bu aralar acayip takıyorum amasenin kilonda ben olmakiçin neler vermezdim bence senin kilon iyi boyuna göre çünkü 1.75sin ben 1.66 boyuna göre kilon çok çok iyi:nazar: evet doğru diyosun kendime bi liste hazırlıycam kafamdaki listeyi deftere yazıcam ilk hedef zayıflamak zaten ondan sonrası çok kolay...
yeşil concelar hiç duymadım amakesinlikle alıcam hemen zaten makyaj malzemesindende yapmasından pek anlamıyorum aceleyle yapıyorum hep bişeyler bide renkli nemlendiricimiydi kapatıcımıydı ne onu duymuştum ne işe yarıyo nasıl kullanılıyo cnm ondanda alsammı? garnierin bende yenisini gördüm yüzüme binemlendiricialmam lazım şimdiye kadar avon nivea dove bunları kullandım ama sivilce yaptı hele avonunkiler daha beter çok yağlı sanırım kaç kutu var duruyolar öylece ellerime vücuduma sürerim artık:27: çok teşekkür ederim cnm yardımcı olduğun için:16::16::16:

Merhaba kizlar,,

Bildiginiz gibi evimizde uzun suredir tadilat vardi, bu topigi acmakla o yuzden bekledim. Cunku onceki odamda yeterince yer yoktu esyalarim icin, ve kiyafetlerim ve esyalarim 3 oda da farkli farkli dolaplardaydi. SImdi hepsi bir odada, cok mutluyum :)
Odamin bu son hali, birtek aynalar ve aksesuarlar eksik. Ve perdeler degisecek daha. Hersey beyaz, mobilyalarim, duvarlar, parkeler falan felan :)
Nasil olmus ?

Eki Görüntüle 454311 Eki Görüntüle 454312

ayyy bayıldım güle güle kullan cnm masallah mağaza gibi ayakkabılar şahane ötesi

Alyssa ve month tesekkur ederim canim :)

inanamıyorum kızın yüzünü nasıl kapandı bende küçücük bi sivilceyi beceremiyorum kapatmayı ama kullandığımız ürünlerden tabi burcucum bu kızın kullandığı ürüleri yazarmısın fiyatlarınıda biliyosan yazarmısın bide kat kat yüzüne bişeyler sürdü krem, kapatıcı,pudra olarak uygulandığını biliyodum ben ama sanki başka bişeylerde sürdü..birde bu kapatıcının vücut için olanıda varmıdırki

Peki canim butun urunleri arastiririm fiyatlarini bula bilirsem yazarim. Aksam ustu listeyi bitirince paylasirim canim :)

cnm yaa vallahi bu kiloya bu aralar acayip takıyorum amasenin kilonda ben olmakiçin neler vermezdim bence senin kilon iyi boyuna göre çünkü 1.75sin ben 1.66 boyuna göre kilon çok çok iyi:nazar: evet doğru diyosun kendime bi liste hazırlıycam kafamdaki listeyi deftere yazıcam ilk hedef zayıflamak zaten ondan sonrası çok kolay...
yeşil concelar hiç duymadım amakesinlikle alıcam hemen zaten makyaj malzemesindende yapmasından pek anlamıyorum aceleyle yapıyorum hep bişeyler bide renkli nemlendiricimiydi kapatıcımıydı ne onu duymuştum ne işe yarıyo nasıl kullanılıyo cnm ondanda alsammı? garnierin bende yenisini gördüm yüzüme binemlendiricialmam lazım şimdiye kadar avon nivea dove bunları kullandım ama sivilce yaptı hele avonunkiler daha beter çok yağlı sanırım kaç kutu var duruyolar öylece ellerime vücuduma sürerim artık:27: çok teşekkür ederim cnm yardımcı olduğun için:16::16::16:

Foundation u acele ederek yaparsan kapatmaz veya cok yapmacik durur, foundationu ve kapaticiyi yuzune fircayi veya ellerinle surerek degil ama fircayi yuzune hafif hafif noktaciklar koyarak ve yedirerek suruldugunde daha kapatici ve dogal olur.

Bu arada niveanin kremlerini yuzune kullanma canim, avon burda satilmadigi icin kremlerini pek bilmiyorum, ama nivea gibi ayni ise onuda kullanma. Nivea kremi cunku cok kalin ve asiri yagli, cok kalin ve yagli bir yapisi oldugu icin, yuzundeki gozenekleri kapatir ve sivilcelerin olmasina sebep olur. Vucut kremlerini de yuzunde kullanma, cunku vucut kremlerin icinde alkol vardir bu yuzunu kurutur. Yuzune sadece yuz kremlerini kullan canim. Ve arada papatya ile yuzune buhar banyosu yap, haftada 1-2 defa yuz scrub'u ile kese yap. Bunlarin hepsi sivilcelerin yok olmasini saglar.

Birde yazmaya unuttum, tonic de sivilcelere cok iyi geliyor.
Aksam makyajini cikardiktan sonra, bir pamuga tonic dokup yuzunu bununla temizle. Tonic gozeneklerini acar ve son pislikleri alir. Tonic ile yuzunu temizledikten sonra gece kremini sur canim, bu sekilde yuzun purussuz olur

Son düzenleme:
burcucum odan cok guzel .ferah ıc acıcı bayıldım .ozellıkle raflar ve ayna cok guzel olmus .

yaptırdın mı yoksa hazır mı ?

bu arada canım bu kedıcık gozluklerı ben de cok begenıyorum ,en kısa zaman da

bır tane edınmek ıstıyorum .

belkı ısıne yarar tatlım ; Pradanin Baroque gozluklerının cakmasını kemık rengı

koton da gormustum .

Yukarida video yu eklemeye unuttum,

[video=youtube;ex33wtqnNz8]http://www.youtube.com/watch?v=ex33wtqnNz8[/video]

burcucum bu mucıze gıbı bırsey olmus:9: bence bundan bı hıle var .

popfosyonel makyozler bıle bu kadar yogun sıvılceyı bu kadar purusuzce kapatamaz cunku:9:

acaba montaj olmasın :9:

Son düzenleme:
Alyssa ve month tesekkur ederim canim :)

Peki canim butun urunleri arastiririm fiyatlarini bula bilirsem yazarim. Aksam ustu listeyi bitirince paylasirim canim :)

Foundation u acele ederek yaparsan kapatmaz veya cok yapmacik durur, foundationu ve kapaticiyi yuzune fircayi veya ellerinle surerek degil ama fircayi yuzune hafif hafif noktaciklar koyarak ve yedirerek suruldugunde daha kapatici ve dogal olur.

Bu arada niveanin kremlerini yuzune kullanma canim, avon burda satilmadigi icin kremlerini pek bilmiyorum, ama nivea gibi ayni ise onuda kullanma. Nivea kremi cunku cok kalin ve asiri yagli, cok kalin ve yagli bir yapisi oldugu icin, yuzundeki gozenekleri kapatir ve sivilcelerin olmasina sebep olur. Vucut kremlerini de yuzunde kullanma, cunku vucut kremlerin icinde alkol vardir bu yuzunu kurutur. Yuzune sadece yuz kremlerini kullan canim. Ve arada papatya ile yuzune buhar banyosu yap, haftada 1-2 defa yuz scrub'u ile kese yap. Bunlarin hepsi sivilcelerin yok olmasini saglar.

Birde yazmaya unuttum, tonic de sivilcelere cok iyi geliyor.
Aksam makyajini cikardiktan sonra, bir pamuga tonic dokup yuzunu bununla temizle. Tonic gozeneklerini acar ve son pislikleri alir. Tonic ile yuzunu temizledikten sonra gece kremini sur canim, bu sekilde yuzun purussuz olur

çok teşekkür ederim cnm zahmet veriyorum sanada:))))vücut kremlerini yüzüme sürmüyorum cnm yüz kremlerini vücuduma ve ellerime sürüyorum yüzümde sivilce yaptığı için ziyan olmasın diye...birde elle sürüyorum kapatıcıyı pudrayı kendi pamuğunla ozaman hemen benim fırça almam lazım..gece kremi ve yüzüm için hangi nemlendiriciyi almamı önerirsin cnm...tonic olarakta bu aralar gül suyu kullanmaya basladım..papatyayı hiç duymamıştım ama deniycem annemlerin orada çok var toplayıp kurutucaktım zaten saçım için yüzümede yaparım ozaman hatta kurutmadanda olabilir yüze bence çok teşekkür ederim cnm:16::16::16:

Son düzenleme:
burcucum odan cok guzel .ferah ıc acıcı bayıldım .ozellıkle raflar ve ayna cok guzel olmus .

yaptırdın mı yoksa hazır mı ?

bu arada canım bu kedıcık gozluklerı ben de cok begenıyorum ,en kısa zaman da

bır tane edınmek ıstıyorum .

belkı ısıne yarar tatlım ; Pradanin Baroque gozluklerının cakmasını kemık rengı

koton da gormustum .

Raflar hazir canim, ikea saolsun :P
Aynayi yaptirdim ama, makyaj masasi ile ayni boyda olsun diye.

Koton maalesef burada yok, romwe da vardi oda bitmis :( Ya orjinalini almam gerekicek, yada hic almamam lazim :(
€199 euro da cok yani bir gozluk icin, seneye cunku bu model hosuma gitmeyecegini biliyorum, ve 1 yaz kullanmak icin cok para...

burcucum bu mucıze gıbı bırsey olmus:9: bence bundan bı hıle var .

popfosyonel makyozler bıle bu kadar yogun sıvılceyı bu kadar purusuzce kapatamaz cunku:9:

acaba montaj olmasın :9:

Montajdan degil ama cameradan sanirim, bazi webcamlar ve kameralar yuzu purussuz gosterir, bilemiyorum.. :44:

Daha onceki paylastigim video da bir kiz acne olan yuzunu fondetenle nasil kapattigini anlatti. Istek uzerine kullandigi urunleri ve fiyatlarini yazicam, ve ne icin kullanildigini anlatacagim.

Video burada tekrar:
[video=youtube;ex33wtqnNz8]http://www.youtube.com/watch?v=ex33wtqnNz8[/video]

SMASHBOX ANTISHINE: Bu yuz kremine benzer bir krem, video daki kiz yuzu cok yagli oldugu icin kullaniyor. Bu krem yuzunun yagli gozukmesini alir ve matlastirir. Bu kremi sadece cok yagli olan bolgelerine surunuz, yani butun yunuze degil. Mesela burun ustu ve kenarlari, alniniz vesaire. Bu krem kendi sitesinde $27,00 yani 48,97 turk lirasi.
$30.webp

HOURGLASS VEIL PRIMER: Primer fondotenden once surulur. Primer yuzunuzu matlastirir ve parklakligini alir. Yuzunuze purussuz bir gorunum verir, ve fondoteniniz cok daha guzel, kusursuz ve kalici durur. Bir tuval dusunun, bir tuvalin uzerine boya degdirmeden herzaman once beyaz bir boya ile duzgun ve purussuz bir temel yapilir ki uzerine surulecek olan boya daha duzgun ve kusursuz durur.
Hourglassin veil primeri yuzunuzdeki fazla yaglari emer, matlastirir, ve makyajinizin dagilmasina engel olur. Ayni zamanda yuzunuzdeki gozenekleri belirsiz yapar, kirisiklari veya sivilceleri kamuflaj eder, bundan dolayida kusursuz bir gorunum verir.
Bu primer $52,00 yani 94,31 turks lirasi.
Makyajinizin altina herzaman primer kullanin, daha ucuz markalarda vardir, mesela mac. Veya daha ucuz isterseniz, avon ola bilir. Her makyaj markanin primeri vardir, bir goz atin derim :)
$31.webp

MAKEUP FOR EVER HD FOUNDATION IN 125 AND 120: Makeup forever in bu fondeteni yagsiz likit fondoten. Likit fondötenler, mükemmel birer kapatıcılar. Bu fondoten gunluk hayatta, ve guneste bile yok gibi durur. Aynı zamanda pudranın mat ve pürüzsüz görünümünü de cilde kazandırıyorlar. Bu fondoten cogu kisinin favorileri arasindadir. Makeup forever HD fondotenin fiyati $42,00 - 76,16 turk lirasi
$32.webp

Bende likit fondeten kullaniyorum MAC markasindan, senelerdir kullandigim fondoten ve cok memnunum. Ozellikle cok uzun sure gidiyor, cunku her kullanista cok az fondotene gerek var ve 1 urunde 120 ml fondoten var. Bu fondoteni kesinlikle tavsiye ediyorum :) Bu fondoten $33,00 - 59,85 turk lirasi.
$33.webp

MAC STUDIO FINISH CONCEALER NC 30: Concealer kapatici demek. Bu concealer hafif kremsi bir yapisi var. Tum cilt lekerini, goz altindaki morluklari, dovmeleri ve sivilceleri yok eder. Cok az bir miktar yetiyor kusurlari kapatmak icin. Concealer olmazsa olmazlardan birtane makyajde, kusurlari yok etmek icin sadece normal fondoten yetmez cunku, herzaman concealer da lazim. Concealeri sadece yok etmek istediginiz kusurlarin ustune surunuz, butun yuzunuze surdugunuzde dogal durmaz ve yapmacik bir gorunum verir. Macin concealer lari cok iyi kendimde kullaniyorum, ama bri farkli concealerini. Bu concealerin fiyati $17,00 - 30,83 turk lirasi
$34.webp

MAC SELECT SHEER PRESSED POWDER NC5: Fondoten uzerine pudra kullanildiginda, fondotenin daha uzun kalmasina sebep olur. Ayrica en onemlisi fondotenin parlakligini ve islak gorunumunu alir ve matlastirir. Pudra ile yuzunuze ayrica renk vere bilirsiniz, kendi yuz renginizle matlastira bilirsiniz, veya bronzing pudrasi ile yuzunuzu daha bronz gostere bilirsiniz veya shapen yapa bilirsiniz, yani yuz hatlarinizi daha belirgin yapa bilirsiniz. Bende macin pudrasini kullaniyorum, ama bronzing pudrasini. Mac select sheer pressed powder $23,00 - 41,71 turk lirasi
$36.webp

SMASHBOX HALO IN LIGHT: Buda pudra, ama mac tan bir kac ton daha koyu. Koyu tondaki pudra ile yuz hatlarini daha belirlestire bilirsin. Mesela elmacik kemigin altina koyu bir pudra rengi veya allik surdugumuzde elmacik kemigimiz daha fazla on plana cikar. Smashbox Halo in Light $59,00 - 107,00 turk lirasi
$35.webp

MAKEUP FOREVER MICROFINISH SETTING POWDER: Bu pudra, transparanttir, ve beyazdir. Her ten renginde kullanila bilir, cunku hic bir sekilde gozukmuyor tende. Bu pudra makyajini daha kusursuz gosterir ve daha kalici olmasini saglar. Ozellikle yuzu matlastirir ve yaglari adsorb eder. Bu pudra genellikle pudradan once ve fondotenden sonra kullanilir, ve bu pudrayi surdukten sonra yuzumuz cok yumusak ve pamuk gibi olur. Bu pudra $32,00 - 58,00 turk lirasi.
$37.webp

MAC FIX+ SPRAY: Bu spray makyajda en son kullanilir. Bu spray pudranin ve fondotenin daha dogal durmasini saglar, makyajinizin dagilmamasini ve butun gun duzgun durmasini saglar, ve yuzunuzu nemlendirir. Bu spray mac sitesinde $20,00 - 36.40 turk lirasi. Bu sprayi kullandiktan sonra burada hakkinda dusuncelerimi yazarim, cunku ilk kez kullanacagim :)
$M6GX.webp

Videodaki kizin kullandiklari bukadar kizlar, umarim yardimci olmusumdur :)
Month, bu yazi ozellikle senin icin canimm <3 :16::16:

çok teşekkür ederim cnm zahmetoldu araştırmıssın tek tek uğrasmıssın sağol tatlım:16::16::16: ne kadar çok şey sürülüyomuş yüze kat kat vallahi:27:
bunları almayı düşünüyorum zaten iyi bi kapatıcı istiyodum almak pudrayıda göz altı morlukları için alabilirim fiyatlarıda normal geldi bana daha pahalılarını görmüştüm 200tlye filan vermem okadar para vallahi:27: $34[1].webp $33[1].webp
Eki Görüntüle 455299 tekrar teşekkür ederim burcucum :16:

burcucummm çok hoşsun gerçekten, zevkini de sevdim..

bu arada hiç modellik yapmayı düşündün mü? yakışacağını düşündüm:16:

bu arada primer avonda bi bakıyım varmıdır onuda avondan alıyım kardeşim avon satışı yapıyo zaten

oo supermis bu iste, vardir kesinlikle :) Dene sonra hakkinda dusuncelerini bekliyorum ama :)

burcucummm çok hoşsun gerçekten, zevkini de sevdim..

bu arada hiç modellik yapmayı düşündün mü? yakışacağını düşündüm:16:

Tesekkur ederim tuuca, gecmiste yaptim ama yapmiyorum artik

çok teşekkür ederim cnm zahmetoldu araştırmıssın tek tek uğrasmıssın sağol tatlım:16::16::16: ne kadar çok şey sürülüyomuş yüze kat kat vallahi:27:
bunları almayı düşünüyorum zaten iyi bi kapatıcı istiyodum almak pudrayıda göz altı morlukları için alabilirim fiyatlarıda normal geldi bana daha pahalılarını görmüştüm 200tlye filan vermem okadar para vallahi:27: Eki Görüntüle 455304 Eki Görüntüle 455301
Eki Görüntüle 455299 tekrar teşekkür ederim burcucum :16:

Evet mac hem cok pahali degil hemde cok iyi bir marka, diger lancome, guerlain gibi markalarda cogu zaman markanin adi icin oduyorsun, urunleri cokta iyi olmuyor herzaman.
Rica ederim canimm :16:

Merhaba güzel bayan Burcucum (= bi de maşallahhhhhh :nazar: Müsadenle ben de bir soru sormak istiyorum yardımcı olursan çok sevinirim tatlım (: Mac ın göz altı kreminden bahsetmişsin concealer kullanmadım bu zamana kadar hiç,,sen mac ı kullandığını söylemişsin her tonu farklı mı olur cilt rengine göre bir de çok beyaz mı duruyor sürünce kapatıcılığı iyidir diye düşünüyorum sen kullandığına göre (: şimdiden teşekkür ederim tatlım,,inşallah bahtında sen gibi güzel olur (=

Merhaba güzel bayan Burcucum (= bi de maşallahhhhhh :nazar: Müsadenle ben de bir soru sormak istiyorum yardımcı olursan çok sevinirim tatlım (: Mac ın göz altı kreminden bahsetmişsin concealer kullanmadım bu zamana kadar hiç,,sen mac ı kullandığını söylemişsin her tonu farklı mı olur cilt rengine göre bir de çok beyaz mı duruyor sürünce kapatıcılığı iyidir diye düşünüyorum sen kullandığına göre (: şimdiden teşekkür ederim tatlım,,inşallah bahtında sen gibi güzel olur (=

cok sagol canim benim, tabiki soru sora bilirsin, herzaman canim. Ben Mac select cover up concealer ini kullaniyorum. Bunun farkli farkli tonu var, her ten rengine ayri ton var. Concealerini aldiginda teninden 1-2 ton acik olursa daha hos durur ve daha kapatici olur, ama gozle gorunur fark olmamasi lazim ten renginle. Kapaticiligi gercekten cok iyi, ben 2,5 senedir kullaniyorum simdi, ve baska bir urune gecmeyi kesinlikle dusunmuyorum.
Diger concealerini kullanmadim henuz, ama arkadasim mac select moistercover concealerini kullaniyor, onuda beraber almistik, moistercover daha ince ve kapaticiligi daha az digerine gore.

Burdan baka bilirsin urune canim: M·A·C Cosmetics | Select Cover-Up

Diger sorularin olursa herzaman sora bilirsin :):16:

cok sagol canim benim, tabiki soru sora bilirsin, herzaman canim. Ben Mac select cover up concealer ini kullaniyorum. Bunun farkli farkli tonu var, her ten rengine ayri ton var. Concealerini aldiginda teninden 1-2 ton acik olursa daha hos durur ve daha kapatici olur, ama gozle gorunur fark olmamasi lazim ten renginle. Kapaticiligi gercekten cok iyi, ben 2,5 senedir kullaniyorum simdi, ve baska bir urune gecmeyi kesinlikle dusunmuyorum.
Diger concealerini kullanmadim henuz, ama arkadasim mac select moistercover concealerini kullaniyor, onuda beraber almistik, moistercover daha ince ve kapaticiligi daha az digerine gore.

Burdan baka bilirsin urune canim: M·A·C Cosmetics | Select Cover-Up

Diger sorularin olursa herzaman sora bilirsin :):16:

Çooook teşekkür etttim tatlım,,hemen inceliyim (= zahmet ettirdik gece gece yahu çok sağolasın (:

^^^^ Onemli degil, baskalarina yardimci ola bilmek beni mutlu ediyor, bu yuzden sorun istediginiz kadar :))

:16::16::16::16::16::16:

Su son 2 haftadir butun parami makyaj ve yuz bakimina veriyorum, bu gidisle devam edersem iflas etmekten korkuyorum :S Ama sanirim bunlar son aldigim seyler.....

Insallah...

Her gun baska birsey ilgimi cekiyor ve denemek istiyorum :S

Herneyse bugun ki aldiklarim:

1. H&M den kolye, sirt dekoltesi giyildiginde bu kolye cok hos durur dusuncesiyle aldim:) Bu kolye €9,95
Resimleri telefonum ile cektim bu yuzden cok net degil, kusura bakmayin ama resim makinasi bozuk :(
$39.webp

2. Bodyshop tan goz fari aldim, resimde mat beyaz duruyor, ama icinde simler var, goz ustunde cok hos bir gorunum verdi. Bunu neden aldim bilmiyorum cunku ihtiyacim yoktu, ama rengi hostu kendime dur diyemedim :( Bu fari €9,99 a aldim.
$40.webp

3. Yuz maskesi, fiyati sadece €1,45 di. 1 kullanimlik bu maske, ve bu markanin maskeleri benim hosuma gittigi icin hep bu markayi kullaniyorum. Uzun zamandirda yapmiyordum maske, aliyim dedim.
$41.webp

4. MAC fix+ spray ve MAC mineralize skinfinish natural A22 pudrasi. Bu pudrayi yaklasik 2,5 senedir kullaniyorum ve herseferinde tekrardan aliyorum, bu kullandigim 4. paketi sanirim. Matlastiriyor ve dogal bir renk veriyor yuzume. Fondoteni herzaman kullanmam ama pudrasiz kapi disari cikmam :P
Max fix sprayi ilk kez aliyorum, demin denedim ve gercekten mukkemel! Fondotenimi sanki yok etti, okadar dogal gozuktu ki yuzum, sanki butun yuzumdeki makyaj dogal halimmis gibi :) Daha sonra uzun uzun yazarim bu urun hakkinda.
Pudra €22,- Spray €16,-
$42.webp

5. Decubal Tonic. Bu markanin yuz kremini, tonigini ve yuz temizleme kopugunu kullaniyorum. Decubal ozellikle kuru ve hassas ciltler icin. Bu urun yuzume cok iyi geldi ve cok memnunum ozellikle fiyatlari hicte pahali degil, butun serideki urunler €13,- civari.
Tonik cilt temizliginin vazgecilmezidir. Temizligi tamamlar ve acilan gozenekleri sikilastirir. Cildin gunluk bakiminda, temizlikten sonraki en onemli ikinci adim, kalan son artiklari arindiran ve gozenekleri sikistirmaya yarayan tonik uygulamasidir.
$44.webp

Tonik temizliği bitirir
Yüz temizleyiciler, ciltteki yağı ve kiri, makyajı çözdükten sonra gene de cildimiz tamamen arınmış olmaz. Bazı kir ve keratin pulları gibi eriyemeyen maddeler tonikle silerken temizlenir. Yüzünüzü iyice temizlediğinizi sandığınızda bile, tonikle sildikten sonra pamuğa bakarsanız ne kadar kir çıktığına kendiniz de inanamazsınız! Cilt temizliğinizi bitirmek için finali mutlaka tonikle yapın.

Gözenekleri sıkıştırır
Ölü hücre artıkları, sabun artıkları, makyaj artıkları ve diğer kir artıkları ciltteki gözenekleri tıkayarak, gözeneklerin açılmasına sebep olur. Tonikler bunları temizlediği için, gözenekler tekrar eski boyutlarına dönerler. Yoksa gözeneklerin kas yapısı olmadığı için, açılıp kapanması veya sıkışması gibi bir durum normalde söz konusu değildir.

Ayrıca toniklerin içinde bulunan maddeler, cildi biraz tahriş ettiği için dokular hafifçe şişer. Bu tepki gözenekleri geçici bir süre sıkıştırır. Ama bu yapısal bir değişiklik değildir, kısa süreli bir toparlanmadır.

Yağlı, akneli ciltler için alkollü tonikler
Genç, yağlı veya akneli ciltler üzerindeki fazla yağları temizlemek, ayrıca gözeneklerin tıkanmasını önlemek için hafif alkollü tonikler çok yararlıdır. Zaten alkollü tonikler sadece bu tip ciltlerde kullanılabilir.

Alkolsüz tonikler
Yağlı olmayan tüm cilt tiplerinde kullanılır. Normal, hassas, kuru veya olgun ciltlerde yağ fazlası zaten sorun değildir. Bu nedenle tonik sadece ölü dokuları yok etmeye yarar.

Tonik nasıl uygulanır?
- Yüzünüzü temizledikten sonra, bir makyaj pamuğunu tonikle ıslatın. Pamuğu bastırmadan, yavaşça cildinizin üzerinde gezdirin.
- Sonra yüzünüzü bolca suyla yıkayın.
- Pamuğun üzerinde hala makyaj artıkları varsa, tonikle tekrar silin.
- Cildiniz tamamen temizlendikten sonra nemlendiricinizi sürebilirsiniz.

Alintidir. Tonik nasıl kullanılır? Tonik kullanımı hakkında bilgiler pudra.com'da. - Pudra.com

Kizlar bugun okadar yazdimki yoruldum, bu sitede tonigin anlatimi cok iyi o yuzden kopyaladim. Hem turk harfleri oldugu icin daha kolay okunur. Yarina gorusmek uzere kizlarr <3

Tonik kullanmadiginizda hem gunun kirleri kalir, hem makyajin son kalintilari, ve bunun uzerine de kreminizi surerseniz sivilcelere neden ola bilir. Dusunsenize hergun kir kalsa, bunun uzerine krem surseniz, sonraki gun makyaj yapsaniz, ve o aksam yine kir kalsa, boylece birikir birikir ve kusurlar ve sivilceler olur.
Elinize temiz bir beyaz pamuk alin ve ustune tonik dokun, fazla kir gelmez sanirsiniz. Bu pamugu yuzunuze iyicene surun, ve en son pamuga bakin, inanamayacaksiniz yuzunuzden daha nekadar kir ve makyaj ciktigina !

Son düzenleme:
Back
X