- 21 Mayıs 2013
- 985
- 1.016
- 88
- Konu Sahibi pelinsubahar
-
Yani banal falan değil de sünnet düğünü bence de saçma bir adet yani. Bunu belirtmem. Hatta kendi düşüncem olarak "bana göre sünnet düğünü gereksizdir" demem beni üst tabaka mı yapıyor? Ben böyle düşünmüyorum açıkçası. Bu arada sünneti örnek verdiğiniz için ben de onun üzerinden gittim. Bir çok örnek verilebilir. Altın konusunda, kıskançlık konusunda, eşle yapılan aktiviteler ya da eşlerin ayrı aktiviteleri konusunda daha bir çok konuda böyle düşünüyorum. Sizin deyiminizle üst tabaka mıyım yani? Hiç sanmıyorum.. Burası Türkiye evet ama adettir, gelenektir diye de cıcığını çıkarmamak lazım.burada bence konu sahibesinin söylemek istediği "herkese olumlu, destekleyici mesajlar atılsın" değil, bazen konu dışı, kişisel, hakaretvari, küçümseyici yorumlar oluyor derdi olanlara.
ben de bazen rahatsız oluyorum gerçekten. tabi ki kendi hayatlarımızdan örnekler verebiliriz hani doğrusunu ya da yaygın olanını göstermek için ama en güzeli, en süperi, en mükemmeli değildir belki de o.
bir de şey var. mesela biri "yavrumu bakıcıya nasıl bırakacağım?"demiş, dert etmiş yavrusundan ayrılmayı, çok normal ve buna şu tarzda bir yorum okudum ben "bizim yan komşunun oğlunu bakıcı dövdü, travma geçirdi, yemedi diye kusturdu..." yani höh höh. kadını iyice paranoyak etmenin, derdine tuz basmanın manası nedir?
"entel"lik konusuna gelince. tabi ki entel olabilmek çok hoş ama benim de dikkat ettiğim bazı üyeler var sürekli kendilerinin daha üst statüde, daha yukarı tabakada olduklarını vurgular tarzda yorum yapıyorlar. misal sünnet düğünü diyorsun "ıyyy ne kadar banal, pipiye düğün mü olur?" tarzı yorumlar oluyor. evet herkesin yaşamı farklı ama azıcık saygı, azıcık empati.burası Türkiye mirim. pipiye de düğün yapılır...
velhasıl kelam azıcık dikkat gerek bence de.
O da benim konumdu office. Burda beni entel görüp uyuz olan bir sürü insan var. İlan ediyorum entel değilim, keşke olabilsem...Entel olmanın en kolay yeri bu ülke sanırım.. Sokak düğünlerine karşı olduğumuz için bile entel ilan edilmiştik bir konudaBu kavramın da içi boşaldı, geçmiş olsun..
ooo herkes dertli sizi en popüler kk repliklerine alalım
Hemfikir olmamız abes olmaz mıydı zaten. Düşünsene herkesin aynı fikirde olduğunu. Ne konuşurduk ki o zaman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?