- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.880
- 218
- Konu Sahibi pelinsubahar
-
Öyle bir topik var mı? Geyikte falan.
ün yine bir konu vardı kız analdan ilşkiye girmiş hamilemiyim diye soruyor
ne diyelim ordan olmaz bide önden mi deneyin diyelim
o zaman da denedim vay efendim bütün suç sizin bakirelik gitti diyecekti btün suç bizim mi şimdi
Hep kaciriyorum söyle konulari yaaa...
kişisel almayın lütfen. ben de oğlum olsa sünnet düğünü yapmayı gerrçekten istemiyorum, yapmam da. benim demek istediğim üslup. mesela derdi olan kişi "sünnette oynarken şöle oldu, eşim de şöle dedi" diyor biri ordan "amaaan ne sünneti yaaa..." olay sünnet değil ki he ama derse ki "sünnet düğünü için kredi çektik zorda kaldık" o zaman tabi ki " e ne gerek vardı sünnete" diyor insan. sizin beni anladığınızı sanıyorum yoksa tabakalaşmalardan nefret ederim.Yani banal falan değil de sünnet düğünü bence de saçma bir adet yani. Bunu belirtmem. Hatta kendi düşüncem olarak "bana göre sünnet düğünü gereksizdir" demem beni üst tabaka mı yapıyor? Ben böyle düşünmüyorum açıkçası. Bu arada sünneti örnek verdiğiniz için ben de onun üzerinden gittim. Bir çok örnek verilebilir. Altın konusunda, kıskançlık konusunda, eşle yapılan aktiviteler ya da eşlerin ayrı aktiviteleri konusunda daha bir çok konuda böyle düşünüyorum. Sizin deyiminizle üst tabaka mıyım yani? Hiç sanmıyorum.. Burası Türkiye evet ama adettir, gelenektir diye de cıcığını çıkarmamak lazım.
ün yine bir konu vardı kız analdan ilşkiye girmiş hamilemiyim diye soruyor
ne diyelim ordan olmaz bide önden mi deneyin diyelim
o zaman da denedim vay efendim bütün suç sizin bakirelik gitti diyecekti btün suç bizim mi şimdi
hahahahaaa 25 senelik evliyim ve 2 oğlum var.herkes yap 3. belki kızın olur dediler.ben de kazara olursa doğururum ama bile isteye yapamam demiştim.o kaza da hiç olmadı.her halde biz işi bilmiyoruzKimi konularda hemen kinama basina gelir diyorlar, mesela bi kiz sevgilisiyle birlikte olmus terkedilmis, konu aciyor iste ailem beni öldürür onunla evlenmem lazim, ciddiydil biz simdi birakti beni, aileme söyleyemem falan filan, eh be kizim aileni yenimi taniyorsun? Daha önce böyle biseye karsi olduklarini, basina gelirse büyük sorunlar yasiycagini bilmiyormu? Hem yarina cikacagimiz belli degil, ne ciddiligi Allah askina...Ya yapmiycak yada yaptiginin arkasinda duracak! Yaptigina kizilmiyor ki, madem öyle niye yapti diye kiziliyor, dünden bugüne olusan bi düsünce degil Ailesinin Tarzi dimi yani... Yada hamile kalip ben simdi ne yapacam, ya kardesim ben 13 yillik evliyim kazaren bisiycik olmadi, nasil kazalar yasiyorsunuz siz? Madem sakincali bi durum ya yapmiycan yada üc kat bes kat daha fazla korunucaksin! Ne yazayim simdi ben bunlara? Ah canim yapmissin bi cahillik, aldir yada diktir mi? Eeee sonra? Bikac agir yorumla belki kendine gelirde ilerde ayni hatalara düsmezler... Ama iste bu kinamak degil, kendine getirmektir, elestirmektir, gözünü acmaktir, aklini basina aldirtmaktir... Herkes canim balim yazarsa ne anladim ben bundan, konusahibine nasil bi cözüm? Bosverin yaaa yazilsin iste, begenmediklerinizi, arkadaslarin dedikleri gibi "Kara Listeye" alin...
Bu konuda çok haklısınız bazı konularda konu sahibi kendi kendisiyle dalga geçiyor resmen. Öyle bir anlatıyor ki her bir şeyi biliyor fakat bir tek hamile kalınıp kalınmayacağını bilmiyor.
hahahahaaa 25 senelik evliyim ve 2 oğlum var.herkes yap 3. belki kızın olur dediler.ben de kazara olursa doğururum ama bile isteye yapamam demiştim.o kaza da hiç olmadı.her halde biz işi bilmiyoruz
Geçen hamileyim ne zaman adet olucam gibi bişey sormuştu biri. Hamileyken regl olunmayacağını bilmeyecek kadar dünyadan kopuk bir insan düşünün. Sonra sert cevap veriyoruz diye kızıyorsunuz. Söylemedim o konuda ama içimden " be kızım daha hiç bir şey bilmeden ne diye evlendin sen, annen de mi anlatmadı bir şey " demek geçti ama demedim. Niye, kırılmasın diye... Ama bazen tutamıyorum kenBdimi..[/QUOTE]Bu konuda çok haklısınız bazı konularda konu sahibi kendi kendisiyle dalga geçiyor resmen. Öyle bir anlatıyor ki her bir şeyi biliyor fakat bir tek hamile kalınıp kalınmayacağını bilmiyor.
Geçen hamileyim ne zaman adet olucam gibi bişey sormuştu biri. Hamileyken regl olunmayacağını bilmeyecek kadar dünyadan kopuk bir insan düşünün. Sonra sert cevap veriyoruz diye kızıyorsunuz. Söylemedim o konuda ama içimden " be kızım daha hiç bir şey bilmeden ne diye evlendin sen, annen de mi anlatmadı bir şey " demek geçti ama demedim. Niye, kırılmasın diye... Ama bazen tutamıyorum kendimi..[/QUOTE]Bu konuda çok haklısınız bazı konularda konu sahibi kendi kendisiyle dalga geçiyor resmen. Öyle bir anlatıyor ki her bir şeyi biliyor fakat bir tek hamile kalınıp kalınmayacağını bilmiyor.
Benim de sinir olduğum bikaç şey var açıkçası yaa,
Mesela hep gündeme gelen cinsellikle ilgili konu açılınca ahlaksız yaftası yenmesi; bu birinin iç dünyasında öyle karşılık bulabilir öyle yetişmiş birini burda iki cümleyle değiştiremeyiz mesela, ama bunu dışa vurması da kavgadan başka işe yaramıyo, şahsen o tür konularda yorum yapmamayı tercih ediyorum çünkü evlilik dışı ilişkiyi ben de tasvip etmiyorum hayat görüşü olarak, e bi yerde saygı duyup susuyorum.
Fakaaatt tersi durumlarda da aynı sıkıntıları görüyorum ben. Kızlık zarı olsun, ilk gece olsun, ya da evlilikle ilgili cinsellik sıkıntıları olsun; hemen bi cahil az gelişmiş damgası, hemen ezik kadın algısı.. Böyle konularda tek mesele gerçekten çevre değil. Daha yazarım aslında da kafamı toparlayamıyorum.
Sözün özü, bence yorum yaparken kendi şartlarımızda değil eğer yapabiliyosak bireyin şartlarına göre düşünüp cevaplamamız gerekir, işkevsellik de böyle artar.
Bi de derdi olan insana of yaa bu ne çok uzun demek de manasız.
Size fazlasıyla katılıyorum .hele bitane kültürlü ablamiz var akıllara zararmerhaba kızlar
çok özür dileyerek ve kendinmi bayadır tutarak su konuyu açma gereği duydum.
bu siteyi çok seviyorum ilk başvurdum yerlerden.
ama şu BDV bölümünde bazı kalsik tipler beni sinirlendiriyor.
mesela kadın kocasının dağınıklığını anlatıyor.hemen başlanılıyo aaa benim kocam çok düzenlidir seninkide tam bir hödükmüş!!!!sanki sana kocanı sordu
kendiside zaten hata yaptığını kabul ettiği bişeyde dertleşiyor.konu sahibi yerden yere vurluyor.ne namussuzluğu kalıyor ne cahilliği konusuna göre.
arkadaşının buna yaptığı bir haksızllığı yada arkadaşına yaptığı bir iyiliği anlatıyoraa sende görüşmeyi kesseydin zorlamı yaptırdı sana bunu diyenler.
birde klasik mesela konu sahibi kayınvalidem bana şunu yapmadı diyor(altın eşya vs.)çok bilmiş enteeler çıkıyor hemenaaa bu zamnada böle şeylermi olurmuş diye çıkıyolar.sana onu sormuyor ki.
hayır konuyu açan dertleşmek istiyor ama illa herşeyi çok iyi bilgiğini zanneden yada çok akıllı kocasının dünyanın en iyisi,namuslu ,entel guya,senin kocanda ne biçimmiş ailen nasılmışdiyen tipler
sanarsın herkes aynı ailede çevrede yaşıyor.
mesela bi tip vardı burda.kendisi boşanmış güzelce anlayışla kocasıyla.ailside arkasındaydı.
bunun her koca kayınvalide konusunda klasik cümleleri zorlamı evlendin nasıl evlenirsin böyle bir insanla evlenmeden önceden bilmiyordun,boşan ??olan olmuş hata yapılmış çözüm aranlıcağüı yerrde böyle yerden yere vuruluyor.r
görmedim canım ama tahmin edebiliyorumErkek arkadaşıyla aynı evde yaşamis şiddet görmüş kıza yazilanlari gördünüz mü? Çocuğu iyice mutsuz ettiler
Canim benim bu örneklerin ne ki. Keşke bu kadarla sinirli kalsa. Çok daha beterlerini yasadim emin ol. O yuzden artik konu acmam sanirim, eskisi kadar siteye giresim de gelmiyor. Eskiden bu şekilde değildi, bi anda kendi guya namusunu, guya ahlakini ve guya güzel yasantisini sergileyerek asagilik kompleksini tatmin eden ve olur olmadik herseye muhalefet olarak ilgi cekmeye calisan insan kaynadi. Ne ara turediler bu sitede bilmiyorum. Birde konu sahibini şamar oglani zannediyorlar ya ona gulesim geliyor. Saçma sapan yorumlarına cevap verince de hemen sunu derler "eleştiri kabul edemeyeceksen konu açma".en popi KK cümlesi olduHerşeyi diyebileceklerine ve karsi tarafında Yarabbi sukur diyeceğine inaniyorlar. Yok yaaa Ama herkes için değil birkaç kendini bilmez diyelim. Gene de hala burayi girilmeye layik kilan akli basinda çok üye var. İyi ki varlar. Ne diyelim..
Yazdıklarının bazılarına katılıyorum, mesela şu dediğin doğru kız orda kocasıyla ilgili derdini anlatıyor biri çıkıyor benim kociş şöyle böyle diyor o gerçekten sinir bozucu.
Ama mesela konu sahibi açtığı konuda haksızsa bunu da belirtmemiz gerek kırmadan, üzmeden. Bi kere bi konu açmıştım, derdime dert ekledi 2 gün kendime gelemedimO gün bugündür dert konusu açmıyorum
:)))))Ayyy bende bayiliyorum su kendi erkenden evlendigi halde 20-21 yaslarindaki kizlara "ayy git dersine calis okuluna bak ne evlenmesi daha yasin cooookkk kucukk" fln..
He kucuk kucuk az daha zorlasalar kizi ceplerine sokacaklar..
Birde sey var"ayy ben senin yasindayken sokakta ip atliyodum sen sevgili yapmissin tuuu"fln..
Ha birde buraya konu acanlarin %90ni hasta muamelesi goruyor..
"Kesinlikle bir uzmandan yardim almalsin"..
Destek al, kostek al, onu al, bunu al, hepsin al al all..
Su kk sayesinde psikologlar paraya para demiyor valla..
canım aynı fikirde olsunlar demiyorum. mesela bana altın takmadılar bana hediye yapmadılar diye dertleniyor konu sahibi amaaa ne biçim adet bunlar saçmalama diyenler oluyor. ama onun yanında boşver bi altın için kendini üzmeye değmez diyenlere bayılıyorum.Herkes saygı sınırlarını aşmadan istediği şekilde düşünmek ve yorum yapmakta özgürdür.
Biri kayınvalidem bana şu kadar altın yapmalıydı yapmadı diye üzülür.
Diğeri de yapmak zorunda değil diye düşünür.
Ne var ki bunda.
Herkes evet yapmalıydı demek zorunda değil..
Aynı fikirde olmak zorunda değil..
aynenBirde herseyi namus günah konusuna baglayıp kınayan ayıplayan tipler var sankikendi hicbirhalt yemiyomus gibi dörtdörtlük
konu sahibi zaten zor durumda çemkirmeye gelen tipler ezdikçe ezenler falanSadece kendi duygularını tatmin etmek için karşısındakine laf sayan birkaç kişi var kimseyle bir sorunum olmadı ama başka birine yorum yaparken bile tersleme gereği duyuyolar kimse kimseyi özel hayatında tanımadan yol göstermek için yorum yapsa sorun kalmaz ama kimisi kendini rahatlatmak için başkasına laf sokup egleniyo
:)))))))))))))))))İyi bari kavga tartışma çıkmadan 6 sayfa yorum yazılmış..
Ben burası epey karışır sanmıştım.. gelişme var
insanların fikrini değiştirmeketen bahsetmiyorum .konu sahibine çemkirenlerden onun kendini egolarının konu sahibi üstünden tatmin edenlerden bahsediyorumkızımız evlenirken ağırlığınca altın istiyor neden? çünkü eltisinin bilmem nesine öyle takılmış.. ne diyelim? git yapış k.validenin boğazına hakkını al mı? tabi ki bu devirde kalmadı böyle şeyler huzurunu bozma diyoruz..
yorumunu görmek istemediğiniz üyeyi engelleyin, görmezsiniz.. ama insanların fikirlerini değiştiremezsiniz.. hakaret varsa kib lersiniz, yönetim gereğini yapar..
insanların düşüncelerine dem vuramazsınız ,
herkez istediği şekilde yorum yazar
ha şuan bende katılıyorum , benım kocam dagnık dıyene ay yavrum benımkıde cok toplu dıyıp ovunene bende anlam veremıyorumda
öbür bahsettiklerini bende yazmış olabilirim sonucta bu benim düşüncem
kişi dertleşmeye acıyor konuyu ama ortada bana göre barız yanlışlık varsa yazarım
alıp sazımı elime türkü söylemek benimde tarzım değil ayşenin tarzıdır mesela banane , sanane
Konu sahibinin de işine gelmeyen yorumlar yaptık heralde gitti. Beğenmedi bizi..
evetaslında benimde aklıma gelmişti böyle bişey de konu açmaya gerek görmedim.
geyikçiler ve nispetçiler sinir bozucu evet.
bir de herkese kızan bi tayfa var
Kesinlikle.. kişileri, durumlari yargilamak ile yol göstermenin farkli olduğunu farketmemiz gerekiyor. Bu sadece buranin degil toplumuj genel problemi..
kestirip atmak, kisileri yargilamak, saygidan uzaklasmak, empati kuramamak... daha neler neler..
evet konu sahibini suçlayanlar beter edenler açtığına pişman edenlerkonu açarken tabiki her türlü yoruma açığız . akıl almak ,rahatlamk ,içimizi dökmek için yazıyoruz ama bazıları da yorum yapmak yerine gerçekten gömüyo konu açanı . benimde başıma geldi . gerçekten insanın canı iyice sıkılıyor ama yapacak bişey yok. eşimle alakalı açtığım konuda yorum yapanlar kendi aralarında muhabbet edip kendi kocalarını anlatmaya başlamışlardı :) herkesten çok konuyla alakalı tecrübesi olan daha önce benzer şey yaşayan , aynı durumda olan ablalarımız yada kardeşlerimiz münasip bir dille konu açan şahsı yönlendirse fikir verse yanlışınıda uygun bir dille söylese daha iyi olur diye düşünüyorum . gerçektende böyle hanımlar var. mantıklı olgun yorumlar yapan hanımlara laf yok .
Şöylede bir durum var
misal kadın eşinden dayak yer aldatılır öneri ister ama hiçbir öneriyide kabul etmez
sürekli bir bahanesi vardır
bu kezde kk üyeleri sinir oluyor biri ordan bir lafta sinirini belli ediyor ve konu tamamen güme gidiyor
tamam burası derdim var sayfası ona bişey demiyoruz ama
hamilemiyim acaba
dişimde bir sorun var ama ne gibi doktora sorulacak sorularada konu açılması çok saçma değilmi
hayır canım bu tarz bişeyi kastetmedim.kocasıyla sıkıntısını anlatıyor .aa benim kocişim hiç böyle yapmaz ne ayıp cık cık bu tarz yorumları kastettim.dün konu vardı
eşim herşey karışıyor diye
bende örnek olsun hani onun yaşadıklarını biliyorum anlıyorum gibisinden benim de babam aynen öyle dedim
şimdi bu yorum olmamış mı hata mı olmuş
tamam benim kocam da öyle demedim yok çünkü
ama babam öyle dedim alla alla bu sorun mu oldu şimdi
bu tarz biyi kastettim bende .sünnette şu oldu diyor aa ne sünneti kadın sana sünnet düğünü yapayımmı yapmıyımmı diye sormuyorkikişisel almayın lütfen. ben de oğlum olsa sünnet düğünü yapmayı gerrçekten istemiyorum, yapmam da. benim demek istediğim üslup. mesela derdi olan kişi "sünnette oynarken şöle oldu, eşim de şöle dedi" diyor biri ordan "amaaan ne sünneti yaaa..." olay sünnet değil ki he ama derse ki "sünnet düğünü için kredi çektik zorda kaldık" o zaman tabi ki " e ne gerek vardı sünnete" diyor insan. sizin beni anladığınızı sanıyorum yoksa tabakalaşmalardan nefret ederim.
canım yukardada bahsettim altın konusunda senin gibi düşünüyorum bende öyle yazıyorum. konu sahibi buna dertleniyor çıkıyor ordan biri amaan böyle şeylermi kaldı hani deski altın para için huzrunu bozma eyvallahÜslup konusunda katılıyorum. Açıkçası aynı şeyi düşündüğüm insanlar bile bazen bunu öyle ifade ediyorlar ki ben utanıyorum onlar yerine. Aaa senin kocan öyle mi yapıyor benim ki hiç öyle yapmaz diyenlere ise ayrı şaşıyorum. İnsan en azından nazara inanmaz mı diyorum.
Ama -kocaman bir ama var- kocası psikolojik ve fiziksel şiddetin dibini yapan kadınlara ben de soruyorum önceden nasıldı? Önceden de böyleydi ama düzelir sandım diyince ben de anlam veremiyorum. Çünkü ben böyle bir dert okuduğumda baya üzülüyorum konu sahibi için, haliyle göz göre göre kendini ateşe atmış olması ayrı üzüyor. Daha da acısı başka bir canı bu ortama atması. Bütün olumsuzluklara rağmen bir çocuk olması. O çocuk için çok üzülüyorum ben. Şiddet, huzursuzluk, aşağılama her şey varken çocuk bu ortamda nasıl büyür diye soruyor insan ister istemez. Düğün dernek altın olaylarında ben de benzer tepkiler veriyorum. Amaç bunlara takılmayın, mutluluğunuza bakın demek. Bunda da bir beis görmüyorum. Üsluba dikkat edildiği sürece bence insanlar çeşit çeşit yorum yapabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?