Burdaki konuları okuyunca kendimi sorguladım

Çalışınca da kreş parası kıyafet parası derken yine bir şey kalmıyor. İnan ki ben çalışmıyorum şu an daha rahat ettim. Çalışırken daha zor yetiyordu. Birde işi bırakınca eşim ailesinden haklarını daha çok almaya başladı sanırım biraz da ondan.
Diyorum ya çalışsa da eline çok para kalmıyor kimsenin . Yeri gelir ben eşime veririm yeri gelir o beni idare eder . Ev bu şekilde geçiniyor . Masraflar bölüşülüyo fatura kira kredi mutfak masrafı ve sayamadığım daha bir çok masraf ...

Diyorum ya çalışsa da eline çok para kalmıyor kimsenin . Yeri gelir ben eşime veririm yeri gelir o beni idare eder . Ev bu şekilde geçiniyor . Masraflar bölüşülüyo fatura kira kredi mutfak masrafı ve sayamadığım daha bir çok masraf ...
Ooff of gerçekten bazen çok zor oluyor yetiştirmek. Çalışınca dışarda da yemek yeniyor sıklıkla ayrıca temizlik yetişmiyor vs. Hepsi artı ücret. Çocuk okula gidince özel ders alması gerekir ben çalışsam mesela. Evde olduğumda ben hallederim. Yani ilkokulu ona Harika bitittirebilirim. Çalışırsam bu çok zor. Artı yine bir masraf. Sadece okula gidip gelmesi yeterli olmaz çünkü. Tekrar işe başlamak da istiyorum çok sıkıldım evde .

Eğer evdeki tüm ama tüm işler ortaksa yemek ütü temizlik ve eşinin maaşı da yetmiyorsa tabiki ortak olur. Benim eşim benim 4 katım kazanıyo ihtiyacı yok zorla mı vereyim. Parasını vermeyenleri niye zan altında bırakırsınız ki. Zaten çocuk da ortak çocuğunuz tabiki bakacak

Hanımlar bazılarınız ne kadar kalp kırmaya meyilli. Yani aklımda olan bırsey sizinle paylaştım yanlıs yere konu acmıs olabilirim suc ıslemıs gıbı muamele goruyorum benim durumumda olan insanlar varmıs durumun normal oldugunu anlamıs oldum hepiniz cvp yazmak zorundasınız demedim ki ben konuyu begenmeyen yazmasın ben tum aktif konulara yorum yazmaya calısmıyorum fikrim varsa yardımcı olabıleceksem yazıyorum gercekten kafama takılan bir seyı sordum size cevaplar ıcın tesekkurler konuyu yonetıcı kapatabilir

İnsan olması gerekene sahip olup da olmaması gerekenleri görüp kendini sorgular mı yahu? =)) Dertsiz başa dert aramak denir buna. Normal ve güzel olan, eşle bir bütün olmak, her şeye bizim diyebilmek, hayatın tüm yükünü birlikte sırtlanmak değil mi zaten? Eee sizde de bu varsa, olmaması gerekenlere kafa yormayın, şükredip, aynen devam edin bence.

Benim kafamdaki evlilik anlayışı da sizinkine yakın. Ama her evliliğin dinamiği farklı başkasınınkine iyi veya kötü bakmanıza gerek yok yani. Siz böyle mutluysanız bitmiştir. Boşverin buradaki konuları.

Sanırım siz bütün maaşımı ortak gider için veriyorum, eşimden ayrı para biriktireyim mi diye soruyorsunuz. Bence evet 👍 . Erkeklere zerre güven olmaz, kadınlar muhakkak kenara belli bir miktar para koymalılar. Eskiden böyle düşünmüyordum ama buradaki konuları okudukça olması gerekenin bu olduğunu anladım.

benim annemde bu şekilde yaşamami istiyor suan calismiyorum cocuguma bakiyorum annem zaman zaman harclik veriri kendine harca der birde ustune basa basa
e adam calisiyor ben onun maasini yiyorum o kendime harcayacagim demiyorda ben simdi 3 kurusa benim mi diyeyim diyorum ama anlatamiyorum siz dogru yoldasiniz

Ya böyle diyen kadınlar bana kan emici gibi geliyor. Erkekten daha aşağı bir varlık değilse bir zahmet evin yükünü iki insan da gelirleri oranında yüklensin. Genellikle öne sürdükleri neden yemeği temizliği ben yapıyorum ama oluyor. E kendine görev edinmeseymiş o zaman bunları

Bence sizinki en güzeli. Ortak hesaptan ortak ödeme yapmak. Ama kadının kenarda biraz parası olsa iyi olur dünyanın bin türlü hali var. Düğünden kalan bilezik ya da maaştan artırıp birkaç altın alıp kenara koymak iyi olur.

Tam olarak aynı durumdayız, ben de diğer konulara da yazdım.
zaten herkes min. 10 ar bin tl mi kazanıyor anlamadım, harcamalar yatırımlar üstüne kalanlar vs vs
bizim gider gelire denk zaten, birimiz benim param desek bütün ödemeler şaşar.

hanımlar kusura bakmayın da,lafa geldi mi eşitlik eşitlik diyorsunuz,işinize gelmeyince niye ben kazandım vermek zorunda değilim eve erkek bakar diyorsunuz? hani nerde eşitlik???

Sizinki doğru.He şu da olabilir erkeğin maaşı harcanır mesela kadınınki de yatırım olarak biriktirilir vs.Önemli olan iki tarafında birbirine saygılı olması.Düğündeki bütün altınlar bana kalsın,düğün borçlarını erkek ödesin maaşım da bana kalsın diyen açgözlü kadınların sizi anlamasını beklemeyin zaten

Bacım olay bu zaten. Bak benim basımdan Bi evlilik gecti. Çıcugum yok. 2 bucuk sene boyunca ctesi günü temizlik yaparım, eş kişisi o gün arkadaslarıyla dısarı cıkar, eve akşam yemek saati gelir. İşten geliriz aynı saatlerde o oturma odasına uyumaya gider ben mutfaga, yemeği yapar uyandırırım sofraya yüzünü yıkayıp oturur, yemek bitince de tabagı alır tezgaha koyup gider. Bulaşık bende, camasır bende, temizlik bende, bide üstüne alır karsıma yardım et diye konusurum, ben yemeğimi kendim yapacaksa camasırımı kendim yıkayacaksam seni neden aldım der. Ben bu kadar işin üstüne kıçımı aksam 9da anca koltuga koyarım hadi kalk ablama gidelim yada caya cagıralım der veee bir de ayın 15inde bütün paramı eve verip kadının parası erkeğin pa3adı birdir der. Ve ben artık kendimi eşşek GB hissediyordum. Madem evde bu işler kadınınsa evi gecindşrmek tr senin görevin ozaman ben vermiyorum maaşımı derdim al sana kavfa kıyamet. Yoksa tabiiki eşlerin parası ortaktır ama madem gelirler ortaksa o evdeki işler de ortaktır. Kadının benim param muhabbeti yapması işte tam da burdan cıkıyot
Madem siz de evi geçindireceksiniz seninle niye evlendiniz o zaman 😒.
Mantığa bak.
Sizin anlattığınız olay kadına zulümdür.
Çoğu kadın da bu şekilde yaşıyor. Kadının çalışması ekonomik özgürlük sağlamadı aksine erkeklere yaradı. :(

Valla bizde kazanılan ortaya konuyor borçlar düşüyor kalan paylaşılıyor 😀

Ooff of gerçekten bazen çok zor oluyor yetiştirmek. Çalışınca dışarda da yemek yeniyor sıklıkla ayrıca temizlik yetişmiyor vs. Hepsi artı ücret. Çocuk okula gidince özel ders alması gerekir ben çalışsam mesela. Evde olduğumda ben hallederim. Yani ilkokulu ona Harika bitittirebilirim. Çalışırsam bu çok zor. Artı yine bir masraf. Sadece okula gidip gelmesi yeterli olmaz çünkü. Tekrar işe başlamak da istiyorum çok sıkıldım evde .
Çalışsak bi dert çalışmasak bi dert ...

Burda yazılanlar ,kocasına maaşını verip ,kocası onlara harçlık versin diye bekleyenler ,canının istediği şeyi ya da ihtiyaç duyduğu şeyi kocasından izin almadan alamayanlar için. Sizin durumunuz ayrı. Bizim de eşimle hesabımız ortaktır. Ben maaşımı ona gönderirim, onun hesabında birikir. Tek kredi kartımız var, onun ek kartı bende,istediğim herşeyi alırım, bankamatik kartımız da ortak, ihtiyacı olan ordan çeker. Ayrıca evimiz ve arabamız benim üzerime. Maaşımı da eşim ver demiyor ben kendim gönüllü veriyorum, tek bir hesapta toplansın diye

İnsanın yasadığı eve hiçbir maddi katkısı olmaması (yapabileceği halde) nasıl bir rahatlık her 2 cinsiyet için de. Ben utanırdım ye iç gez hiç paraya karışma :) bunu karsı tarafa normalmiş gibi kabul ettirmek bile ilginç

Back
X