Burnuma masaj yaparken göçertmiş olabilir miyim? (Fotoğraflı)

Eylulu

Boş veer :3
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
318
4
46
İzmir
Öncelikle herkese merhaba.
Ben Ekim 2010 da burun ameliyatı olmuştum, alçıdan çıktığında burnum şiş olduğu için karşıdan bana biçimsiz gibi gelsede yandan çok güzel görünüyordu, sonra doktorum bana bir masaj yapmamı söyledi, burnumun üstüne hafif bastıracaktım ve burnumun ucunu da hafif hafif kaldıracaktım. Neyse ben bu bastırma işlemini yaparken sanırım biraz fazla bastırdım ve orada göçük oluşturdum. Çünkü alçıdan çıktığında böyle değildi, bu olay ameliyattan bir ay sonra falan oldu. Doktoruma da gidemedim çünkü kendisi şehirdışında başka bir hastaneye gitti. Farklı bir doktora gitsem düzeltilmesi için ameliyat önerir diye korkuyorum, eğer küçük bir ameliyat olacaksa sorun değil. Burnumu yaptırmdığımdan dolayı hiç pişmanlık duymadım, doktorumda çok iyiydi. Akıllı ben amacım neyse daha kemikleri iyileşmemiş burnumu kırmaktan beter ettim. Şimdi dokununca böyle o göçüklük hissediliyor ama yandan ve karşıdan dikkatli bakılmadığı sürece fark edilmiyor. Annem de burnun ilk alçıdan çıktığında daha güzeldi şimdi bir tuhaf oldu diyip moralimi bozuyor.

Birde ben ameliyat olduğumda 50 kiloydum, şimdi 39-40 kiloyum. Acaba zayıflayınca iyice mi belirginleşti, ameliyat günü ellerimin fotoğraflarına baktım şimdiki halinden daha dolgun görünüyor.
Zaten kesinlikle ikinci ameliyatı olmayı düşünüyorum çünkü gerekiyor ben ömrüm boyunca böyle dolaşmam ama bi kaç yıl sonra yaptırırım diye düşünüyorum.
Acaba kilo alsam burnum düzelir mi? Lütfen yardım edin:84::84::84::84:

xxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu deyim:39-40kilo mu nasıl yani yaaa,boyun kaç ki?çok çok çok aşırı zayıfsın tabiki acilen kilo al yaa,o da ne öyle,zaten insanın yüzü zayıfladı mı çene burun gibi kemikli hatlar çok göze batar,kötü görünür..sonra da şunu deyim belki alçılıyken de o göçüklük vardır ama şişlikler inince kendini belli etmiştir iyice.belki de önemsiz bişeydir öyle bir göçük olmuş olsa bile.ve küçük bir ameliyatla geçer eminim.ki ben masajla olduğunu sanmıyorum..daha çok yeni bu arada.burun ameliyatından sonraki evreler çokkomiktir,burun sürekli tuhaf tuhaf şekillere girer.yaklaşık üç buçuk ay sonra adama benzer şekle geliyor benim bildiğim,ve tam şeklini bir yıl dolmadan almıyor

Son düzenleme:
fotoğraflı demişsiniz ama ben göremedim görmedende yorum yapamayacagım.. ama ekledim seni canım...kabul edersen sevinirim.

kendin bastırarak çöküklük oluşturabileceğini sanmyorum. çünkü öyle bir ihtimal olsa bunu evde yapmamızı istemezler.. ayrıca baya geçmiş ameliyat üstünden.. kilo werme ile alakalı oldugunu da tahmin etmiyorum ama en iyisi doktorunla görüşmen.. bir çökme olup olmadıgını şu an göremiyoruz çünkü resimlerin yokk..

zaten bu yüzden ameliyatların üzerinden en az 6 ay geçtikten sonra gerçek netice ortaya çıkacak diyorlar..masajı çok abartmışsan bence olabilir...ayrıca gerçekten çok zayıflamışsın...neden o kdr zayıfladın..dikkat et cnm anoreksiya olmayasın...

Canım ben iki yıl önce de bu kilolardaydım öss stresi yüzünden bir yılda 10 kilo aldım yoksa bu benim her zamanki kilomdur (boyum 163 bu arada) , bir türlü veremiyordum ama sporcu bir arkadaşım sayesinde eski kiloma kavuştum. Burnum ameliyat olalı 5 ay oldu, ucu biraz düştü bir de benim kemer olan kemik çok kalındı o inceltildi ve kıkırdak yamuktu o düzeltildi kapalı teknik ile oldum ameliyatı, halen pamuklu çubukla temizliyorum ve halen kan geliyor burnumdan. Valla bilmiyorum kendimi çok suçlu hissediyorum ama o göçüklük geçmeyecek hiç geçecekmiş gibi görünmüyor çünkü artık tamamen iyileşmesini bekleyeceğim, esnediğimde falan burun ucum çok acıyor sürekli elimle burun ucumu yukarı doğru kaldırıyorum gülmüyorum çok dikkat ediyorum.

fotoğraflı demişsiniz ama ben göremedim görmedende yorum yapamayacagım.. ama ekledim seni canım...kabul edersen sevinirim.

Canım fotoları ekledim herkese açık, uzaktan anlaşılmıyor bir de makyaj yaptığımda falan ama böyleyken bana çok belliymiş gibi geliyor.

Doktorum telefon numarasını vermişti, aramaya çok korkmuştum en iyisi yarın falan arayayım. Görmek isteyecektir, ama başka şehirde olduğu için gitmem çok zor.

Yok hayatım yukarıda da belirttiğim gibi sınav stresi yüzünden yediklerime hiç dikkat etmemiştim ve hep test çözmekten hareketsizlikten kilo almıştım yoksa sık yer çok hareket ederim (ev işi vs) hiç araba ve ya toplu taşıma kullanmam nerde olursa olsun yürüyerek giderim bu sayede pek kilo almıyorum, vegan oldum zaten ne zaman acıksam bir küçük leğen salata yiyorum iki üç saat sonra.
Ya masaj yaptığım zamanlar burnum daha 4-5 haftalıktı yani ödemli ve şişti bu göçüklük masajı bıraktıktan 2 ay sonra falan oldu. Bilmiyorum valla zaman içinde göreceğiz.

Fotoğraflar albümümde mevcuttur arkadaşlar.

Son düzenleme:
Albümü özelleştirdim.

resimlerine baktım canm, üzülme ama doktorun yapamamışş burnunu :26: we bunun senin hatan oldugunu kesinlikle!! düşünmüyorum.. çünkü kıkırdaklarda da problem war gibi.. sen bu resimleri ona yolla, görsün.. sorunlar görünüyor çünküü..

Sorun bende değil onda yani telefonla ararım konuşurum böyle böyle, burnum mafoldu çok teşekkür ederim diye artık.
Ameliyattan sonra 1-2 ay ne bir nefes problemim vardı ne de bir şekil bozukluğu. Aralık-Şubat gibi böyle oldu. Zaten doktorum şuan özel hastanedeymiş ben kendisi devlet hastanesindeyken yaptırmıştım. Bir daha istesem de ona yaptıramam zaten. Başka hastaneleri dolaşıp fikir alacağım mecbur.

cok gecmis olsun bencede bir doktara göster belki masajla tekrar düzeltilebilinir

Sağol canım. Hadi inşallah.

mrb çok merak ettim ama fotolarınız herkese açık değil.. Burada da yok yada ben göremyorum :)
ekledim :)

yani burun esteği ameliyatı oluyosnz nasıl yapıyolar diye hiç araştırmadan mı giriyosnz :) anlamıyorm. Burun estetiği ameliyatında cilt, burun kemik ve kıkırdaktan ayrılır. Kemik ve kıkırdağa şekil verdikten sonra, cilt kemik ve kıkırdağın üstüne bırakılır. Bandajlar ve alçı takılır. Bandajlar ve alçı yüzünden cilt kemiğe direk yapışarak hareketsizleşir ve ara ara kanlar birikir buna ödem diyorz. Bunlar şişlik oluşuma neden oluyor. Moralimizi bozan kısım bu kısım :)

Yani masaj yaparak burnunuzu göçertemessiniz. Zaman geçtikçe şişlikler iner ve doktor un marifeti ortaya çıkar. Ama iyi ama kötü. Kim ne derse desin burun 2 ay sora %80 şeklini verir. Ancak tam anlamıyla 6-8 ay sora düzelir.

Canım albümü gördükçe moralim bozulduğu için sildim artık.
Özel mesaj atabildiğim zaman yollayacağım
Merhaba Eylulu,
hangi doktor yapmıştı, beni eklersen sevinirim bu arada..Ben de bi operasyon düşünüyorum burnuma..Doktorlar ve neler yaptıkları da çok önemli benim için
Bu arada özelden mesaj atamıyorum, mümkünse şu adresime gönderebilirsen fotoları sevinirim

upps adresi yazmamışım: xxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Albumunu gormeden yorum yapiyorum ancak dedigin gibi sadece bir oyuntu varsa , o cukur ameliyatsiz , dolgu maddeleriyle doldurulabiliyor ha ama "nose tip" diye tabir edilen bolgede de bi dusme soz konusu ise, bu nefes darligina kadar giden , bir yada bir kac sorunun habercisidir ve operasyon sarttir.
Tavsiyem once kendi doktoruna , pesi sira alaninda revizyon uzerine isim yapmis iki hekimle daha gorusmen yonunde.. Acil sifalar canim..

Biz burada kendimizi paralıyoruz ama olay doktorda bitiyor.

burun ameliyatından sonra masajla falan o burun göçmez. Ben de aynı doktora ameliyat oldum kulak ameliyatı, ilk 1 ay iyiydi. yani çok iyi olmasa da iyiydi. 3-4 ay sonra açılmaya başladı.
Nasıl oldu bu iş. Benim zerre hatam yok olayda. 3 ay kafamın üstüne yatmadım. kulağıma birşey dokunmadı desem yeri.
Bu işlerde paran varsa iyi oluyorsun. öyle devlet hastanelerinde falan olmuyor bu işler.
Oluyorsa da çok büyük şansın olması lazım.

Ha doktorun umrunda mı. Yaptı gitti işte. Bir hastane olmazsa diğerinde çalışır. İyi yaptığı ameliyatların da fotosunu çeker kendine referans olur. Kötü yaptıkları ne olacak. Onu zaten bilen yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…