Burnuna Kalıcı Dolgu Yaptıran varmı?

serpilce55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
440
6
46
Samsun
Arkadaşlar merhaba.2 yıldır bu sitedeyim ve hikayemi az çok bilen biliyor.3. ameliyat sonrasında sağ tarafımda oluşan çöküklüğü bu kez tekrar bir operasyonla değilde dolgu ile düzeltme işlemini düşünüyorum.

Bu şekilde tek taraflı hafif çöküklük yaşayıp ameliyat sonrasında sadece o kısıma dolgu ile müdehale ettirmiş ve memnun olan veya olmayan arkadaşlar varsa bilgi aktarımı yaparsa çok memnun olacağım.Teşekkürler.

merhaba bende aynI konuyu arastIrIyorum su an. Yüze kalIcI dolgu anladIgIm kadarIyla kullanIlmIyo geri dönüsü olmadIgI icin. Fakat bazI cukurlar dolduruluyomus yüzde. Her doktorun tecrübesi farklI herhalde. Bende burun sIrtInda kullanIlmIs dolgu hissediyorum ama birtürlü kalIcImI anlayamadIm. Suan cok güzel duruyo. BazI burunlar ilk etapta süper gözüküyomus sonra yavas yavas cöküyolar cünkü gecici madde kullanIldIgI icin. Doktordan cevap bekliyorum. Nicin böyle herseyi önceden güzel güzel anlatmIyorlar bizimde icimiz rahat olsun. sevgilerimle

Benim revizyonda bir seçenekti ama net değilim henüz,pazartesi belli olacak,gelişmeleri yazarım sana serpilce55.

Bu arada senin burnun iyi,sadece orası için bir işlem yapılmalı ama işini şansa bırakma,iyi araştır,iyi bir doktor bul.Ben revizyonu birincisine olmayacağım,arkadaşım ekseriyetle olan budur;birincisini yapamayan ikincisini nasıl yapacak?Bakıyorsun birincisini bir doktora olmuş sonuç fiyasko,başka doktora gidiyor yaptırıyor;sonuş gayet iyi,estetik meramına cevap alıyor.Birincisinde neden alamamış;ikincisinde almış?Buurn mu değişti?Bu doktorla ilgili,burun en zor estetik ameliyatı,sonrası komplikasyon olabiliyor vesaire,yapan da yapıyor!Artık bu masallara inanasım gelmiyor,forumda görüyorum,revizyon fotoğraflarına bakıyorum,yapan yapıyor...

Canım herhangi bir bilgi alırsan mutlaka buraya yaz lütfen.Çünkü her dolgu erimeyebiliyormuş.Kalıcı olanlar da varmış.

Benim revizyonda bir seçenekti ama net değilim henüz,pazartesi belli olacak,gelişmeleri yazarım sana serpilce55.

Çok memnun olurum.Çünkü benim doktor 3. ameliyat öncesinde de demişti bunu istersen ameliyat yapmayalım sadece çöken yerleri dolduralım diye.Ben kesin olsun erimesin diye kıkırdak aldırıp kulağımdan tekrar ameliyatı tercih ettim sanki erimedi...Bir kaç gündür araştırıyorum kalıcı olan dolgularda varmış.

Evet bana dediği de "kalıcı dolgu".Hatta istersen şimdi bile geçicisini yaparım,bakarsın,demişti.Bu arada yine yazıyorum,senin iş kolay,ben ne yapayım?Çöküntü,orada renk bir tuhaf mor gibi,sol taraf diğer tarafa göre kaba"kıkırdak dönmesi" mi ne olmuş;burun ucu düşük,bende kusur daha fazla,gerçi 1 kere olduk:)))Sopa gibi uzun önden,valla ya doğal halinde rahatsız olmuyorsun bu kadar estetik yaptır sonuç bu olsun!Valla moral olur mu bilmem ama ben senin burnunda sadece o çöküntü dışında bir şey göremedim,sana da çok yakışmış.Bir de kendime de dedim,çözülmeyecek sorun değildir,ölüme çare yok;bulursun bir çaresini.Taktık bir kere kafaya burunları!Elbet ulaşacağız o nihai hedefe:)))Sen Samsun'dasın yanılmıyorsam,alternatifler orda nasıl olur ki?Sıkıntımız biraz da bu;ben de Antalya'dayım,bu şehrin başlıklarında bile doğru dürüst paylaşım yok.Tırmalayıp duruyorum valla.Kalıcı dolgu konusuyla ilgili yazarım,listemdesin zaten iletişim halinde oluruz.

Orontes;hangimiz daha iyi sen karar ver,henüz 1 kez ameliyat olmuş ve istediği buruna kavuşamamış sen mi yoksa 3 kez operasyon sunucunda eh işte kötünün iyisi denilen ben mi:)Bence senin bir ameliyat daha olup durumu kurtarma şansın daha yüksek...Herneyse olan olmuş şimdi çözüm yolları araştırma zamanı.Evet Samsundayım canım.Alternatifler olsa ne olabiliyor ki bak diğer şehirler de bir sürü alternatif var.Ama açıkcası ne 8-9 bin TL vererek ünlü bir cerraha verilecek param var ne de duyulacak güvenim...Şu saatten sonra iyi bir dolgu ile çöküklüğü kapatacak kendine güvenen bir hekim bulmak zorundayım bunu da nasıl yapacağım inan bende bilemiyorum.Her önüme gelene yine burun muhabbeti yapacağım sanırım insanlarda bıktı artık:))Neyse senden haber bekliyorum dolgu hk.Bende araştırmalarımı mutlaka bildireceğim.

Orası kesin de,serpilce bana şans dile,umarım ikincisinde olurSenin burun ucunu pek sevdim,yüzüne de çok yakışmış,hayret valla,anlamıyorum,bünye mi,doktor mu,çöküntü işini de çöz bence,olacaksa tam olsun da burun defterini kapat;eminim benim gibi sıkılmışsındır;şu siteye bakmaktan,yorum aramaktan,doktor aramaktan inan sıkıldım ve arada kendime de kızar oldum,ama ben burun takıntısı olan biriydim zaten,burunseverim:)Bir işe kalkıştım sonunu getireyim diyorum,yoksa estetik takıntısı güzellik takıntısı meramı değil,burna takmıştım;ama beni çok yordu ve hala da yoruyor;ben yine diyorum bu şans işi.Herkes için diliyorum ki,herkes dilediğin burna kavuşsun,çok zor ya,maddiyatı geçtim,manevi sıkıntısı cabası.

Benim dr yaptığı tek iyi şey burun ucu zaten canım diğer yerler falso.Ne sırtı iyi yaptı ne yanları.Bu arada pazartesi dolgu ile ilgili öğrendiğin herşeyi bana da bildir olurmu

Özellikle çöken kısımların dolgu ile doldurulması konusunda bilen ve duyan herhangi bir bilgiyi lütfen yazsın.Hiçmi yaptıran olmadı bu forumda acaba????

merhaba arkadasIm, ben türkiyede dolgunun cok daha gelismis odugunu tahmin ediyordum, fakat bilgiler kIsItlI. Dr. tecrübeleride farklI. YurtdIsInda okudugum bilgilere göre kalIcI dolgularIn riskli oldugunu vücüdün kalbul etmeyebildigini reaksion gösterdigini yazIlIyor. En kötü tarafida bu riskler hemen belirti yapmayabiliomus, belirli zaman sonra yer denistirme pItIrlasma v.s. Silikon gibi implant dolgu maddeleri burada yasaklanmIs. Sana bunlarIn isimlerinide yazabilirim. Dolgu maddelerin isimleri iyi kötü taraflarInI bulabildim. Fakat vücüdün kabul ettigi zamanla eriyen dolgularIn uzun vadeli olanlarI var bence onlarda alternatIf olarak düsünülebilinir ilk etepta. BazI dolgularIn seneler sonra cok cirkin reaksion gösterdigini yaZilIyor. Bence sende cok kücük bisey ama bu riske girme diyorum. Istersen isimleri zamanIm olursa yazarIm.

mesela cene kIsmina erimeyen implant koyuluyo. Yüzde yanak kIsmInada, memede de silikin implantlar var. Fakat kompakt kapalI bir sekilde yerlestiriliyor oda amel. olarak. Mesela implantlarIn patladIgI zaman zararlI oldugunu biliyoruz. Bunlarda benzer maddeler.

Lilasu;Tam olarak anlayamadım ama sanırım iyi ve kötü olarak dolguların isimlerinimi yazacaksın?

Canım burun için kullanılmış ve en uzun vadede fayda sağlayan dolgu hangisi yaptığın araştırmada buna ait bir bilgi varmı?

Lilasu;Tam olarak anlayamadım ama sanırım iyi ve kötü olarak dolguların isimlerinimi yazacaksın?

evet serpilce, zamanIm olursa isimlerini ve özelliklerini yazabilirim. ilk önce doldu maddelerini tanimak lazIm senin icinde bu ilk önce önemli bence. Düsünsene birisi süper oldu bende diyo.Sende buna güvenip yaptIramazsInki cünkü bazI dolgularI vucut uzun zaman sonra kabul etmiyomus, yanI reaktionu seneler sonra gösterebiliyo. ( kalIcI dolgu icin gecerli).

Evet...Geldim.:)

Serpilce doktor bey ile bugün görüştüm.Bundan önceki görüşmemizden sonra kendisi yurt dışına gitmişti,yine bu tıp çalışmaları ile ilgili.Bu çalışmadan sonra sanırım:) KALICI DOLGU ile ilgili uygulamalarına son verdi.Bana önerdiği seçeneklerden biri kalıcı dolgu idi;ama ben sana yazmıştım bu husustaki tereddütlerimi;neyse ki,doktor bey kendisi hayır,bunu eledik,dedi.Şunu da belirteyim,şimdiye kadar kalıcı dolgu kullandığını,bir sıkıntı yaşamadığını anlattı ama son zamanlarda kalıcı dolgu,silikon ile ilgili yurt dışında yaşanan olumsuz hadiseler cereyan edince,yurt dışı eğitim çalışmalarında kalıcı dolgu işine sanırım "bir son nokta" konulmuş Kİ;bu seçeneği uygulamayacağını ifade etti.

Ben öylesine,sırf bilgi almak adına görüşmeye gittiğim başka bir doktor "Sakın kalıcı dolgu yaptırma" demişti ve sonrasında iyi bir cerrah olan doktorumun acaba bunu bana neden seçenek olarak sunduğu kafamı karıştırmıştı,bu başka doktor dediğim de,yurt dışında yapılan toplantılarda artık bu hususta kesin kanılara sahip olunduğunu ifade etmişti,lafı uzattım;

Velhasıl,kendi doktorumda bugün artık kalıcı dolgu ile görüşlerin netleştiği,sıkıntılar yaşandığını vesaire söyledi;tereddütümün üstünü çizmiş oldu ve ben rahatladım,vücuduma yabancı bir madde girişi kafamı kurcaladı ki senle de paylaştım.Gelelim sana,sen operasyon olmadan dolgu yaptırayım dedin,ben de sana bekle dedim;doktorumun da bugünkü çıkışıyla "kalıcı dolgu" hususunda temkinli davranılması gerektiğini düşünüyorum.Bir nedeni de yazmamın mahsuru yoktur umarım,prof.dr. ömer özkan-google'da bir araştır istersen deneyimlerine,başarılarına istinaden bu kararını da gözden geçirmek vazifedirArtık yapmayacağını,kullanmayacağını ama şimdiye kadar da kullandığını ifade etti,tekrar yazıyorum,fikrinin değişmesine sebep olan da son yurt dışı eğitim çalışmasıdır kanaatimce,o çalışmadan sonra bana sunduğu seçeneği ELEDİ!Bilgine...

Teşekkürler lilasu.Haklısın elbetki herkesde başka reaksiyonlar gösterebilir ama yinede en kısa zamanda en yaygın ve vücutta en zararsız birkaç tane dahi olsa isimlerini yazarsan çok memnun olurum.

Nihayet:)Bugün içinde fırsat bulduğum her yerde senden haber varmı diye sürekli baktım orontes:))Hımm şimdi yazdıkların beni biraz ürküttü çünkü ben bugün başka bir yerde burnuna çöken kısmına dolgu yaptırıp gayet güzel olduğunu belirtmiş bir kişi gördüm.Şimdi senin bu yazdıklarınla da haliyle kafam allak bullak oldu.Tabiki hekimlerin haklılık payları var.Herkesde aynı olmaya da bilir.Ama benim tekrar bir ameliyatı göze almam öyle zor ki.Bir nevi bu dolguya muhtacım gibi bişey.4. ameliyat beni maddi manevi zorlar çünkü.Bende yarın bir dr ile görüşeceğim bu hafta içi birkaç görüşme yapacam başka dr ile de.Bir bakalım onların fikirleri ne olacak.Off bilemiyorum ya.Hayırlısı olsun bakalım.Teşekkürler bilgilendirdiğin için canım bende görüşme sonuçlarını yazarım sana ama benim şahsi fikrim sen 1 kez ameliyat oldun ve daha kalıcı çözüm için 2. bir ameliyat daha doğru olur senin durumunda.

:)))Revizyonluk burnum için o yapılacak işlemlerden biri sadece,bildiğin revizyon ameliyatı olacak:)Elbette araştır,şunu belirteyim,biraz rahat olmalısın,keşke benim burnumu görsen,inan sayfana girince bakıyorum arada,burnun iyi,anlıyorum çok operasyon geçirdin ama kendini çok hırpalama,offf ne zordur,seni öyle iyi anlıyorum ki;bu arada bu geçici dolgu,sanırım kalıcı dolgu kadar tehlike arz etmiyor,bir denersin olmazsa,sonuca göre değerlendirirsin,ama sağlığın da her şeyden daha mühimBen sorunu çözeceğine inanıyorum,kafaya taktık,kurtuluşu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…